Sparta – Jihlava 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 6:1 (kon.) | Třinec – Ostrava 2:2 (kon.)
Znojmo – Brno 1:2 (kon.) | Táborsko – Teplice 3:3 (kon.)
konec
FK Třinec
2:2 (0:0)
FC Baník Ostrava
Čtvrtek 28.05.2015, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné čtvrteční odpoledne, vítejte při sledování textového online přenosu z 38. kola fotbalové Juniorské ligy. Soutěž mladých fotbalistů dnes rozehraje své poslední kolo celkem na čtyřech stadionech, Sparta s Duklou předehrály své utkání již v březnu, letošní ročník Juniorské ligy pak bude definitivně uzavřen v pondělí 1. června pěti zápasy. Teď už ale k našemu přenosu, v němž se budeme detailně věnovat střetnutí mezi týmy FK Fotbal Třinec a FC Baník Ostrava.

    Zatímco Třinec ještě bojuje o konečné umístění, které by mohlo být lepší než v loňské sezoně, v Ostravě najisto vědí, že skončí na 8. místě. Přesto je souboj těchto mužstev pro hráče obou týmů pikantní, jelikož jde o moravskoslezské derby. Třinečtí byli po podzimu poslední a pro jarní část vyhlásili jasný cíl tuto pozici opustit. Jaro se jim vydařilo podstatně lépe, se sezonou se rozloučí před vlastními diváky. V Třinci i Baníku působí několik hráčů, kteří si vyzkoušeli angažmá v dresu soupeře, třinecký trenér Kamil Papuga Ostravany dokonce v prvním juniorském ročníku vedl. Utkání startuje v 17:00 na stadionu Rudolfa Labaje. Zajímá vás jeho výsledek a průběh? Jste srdečně zváni ke sledování online přenosu.
     
    FK FOTBAL TŘINEC
    17. místo, 31 bodů, skóre 36:73


    Loňský ročník Juniorské ligy byl pro Třinecké premiérovým a mladí Slezané jej ukončili na 18. příčce. A s výsledkem panovala v Třinci spokojenost. Mužstvo kouče Kamila Papugy však v aktuální sezoně po její polovině figurovalo na poslední příčce a pod Javorovým se zvonilo na poplach. Na poměry soutěže velmi mladý kádr zvládl jarní cíl dobře a chvost tabulky opustil. Na dálku bojuje Třinec o 17. místo se Slováckem, je jisté, že za sebou nechá Táborsko a Varnsdorf. V posledním domácím utkání zdolali Slezané pražskou Duklu, naposled však před třemi dny na západě Čech podlehli favorizované Plzni.

    POSLEDNÍ UTKÁNÍ TŘINCE

    37. kolo, pondělí 25. května, Plzeň:
    FC Viktoria Plzeň vs. FK Fotbal Třinec 4:1 (3:1)
    Branky: 12. Provod, 16. Denk, 42. Doležal, 52. Hrdlička – 6. Čelůstka.

    Sestava Třince z utkání proti Plzni: Rohel (46. Brych) – Matoušek, Minařík, Čelůstka, Kubáň (88. Michalisko) – Turoň (77. Bujok), Ferenc, Puczok (52. Pustka), Martynek – Gomola, Gavlák (72. Lanc). Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Brych – Bujok, Lanc, Pustka, Michalisko.

    STATISTIKY, HRÁČSKÝ KÁDR

    S osmi zásahy, které všechny zaznamenal na jaře, je nejlepším střelcem třinecké juniorky Slovák Marek Gajdošík. Ten přišel do Třince v zimě z Nitry, na výraznější prosazení v A-mužstvu však stále čeká. Po čtyřech brankách zatím stihli nastřílet Tomasz Gomola s Dawidem Martynkem a další člen třineckého A-mužstva, Tomáš Matoušek. Mezi třemi tyčemi sází Třinec na zkušenější brankáře, kteří mnohdy patří mezi povolené hráče starší jednadvaceti let. Se dvěma čistými konty je pod Javorovým tím nejúspěšnějším Pavel Rohel.

    Jak už bylo mnohokrát, a také v předchozích přenosech, zmiňováno, Třinec prošel během zimní přestávky omlazením. Do juniorského týmu jsou zapracováváni hráči ze staršího dorostu, kteří tak přímo na trávníku poznávají kvalitu Juniorské ligy a sbírají zkušenosti. Třinečtí pravidelně využívají také služeb nehrajících hráčů A-týmu, v Plzni nastoupili kromě Tomáše Matouška také Lukáš Kubáň, Marek Čelůstka nebo Tomáš Gavlák.
     
    FC BANÍK OSTRAVA
    8. místo, 57 bodů, skóre 75:55


    V Ostravě přibíhají na cílovou rovinku již třetího ročníku Juniorské ligy. Po krušné premiéře, kdy Baník v roce 2013 obsadil až poslední 18. pozici, a loňském 6. místě budou letos Ostravané uzavírat nejlepší osmičku týmů. Družina trenéra Radomíra Korytáře počítá na 8. příčce pětibodovou ztrátu na sedmou Plzeň, ale zase na druhou stranu už ji nemůže předstihnout devátý Jablonec, zaostávající o šest bodů. Baník na začátku jarní části prakticky jen sbíral remízy, pak prožil velmi podařený duben, ovšem v květnu zvítězil ze čtyř pokusů jen jednou, a to v Táborsku. Před třemi dny se Baník dlouho držel v domácím duelu s vedoucí Mladou Boleslaví, ale ve druhém poločase padl.

    POSLEDNÍ UTKÁNÍ BANÍKU OSTRAVA

    37. kolo, pondělí 25. května, Ostrava:
    FC Baník Ostrava vs. FK Mladá Boleslav 1:3 (1:1)
    Branky: 18. Celba – 28. Kateřiňák (pen.), 68. Šisler, 77. Milla.

    Sestava Baníku Ostrava z utkání proti Mladé Boleslavi: Šrom – Celba, Zawada, Kaša, Byrtus – Matěj, Šichor – P. Kundrátek, Tomšů (71. Pyclík), Holzer – Szotkowski (79. Honiš). Trenér: Radomír Korytář.
    Náhradníci: Matějka – Fojtík, Hrdlička, Honiš, Pyclík.

    STATISTIKY, HRÁČSKÝ KÁDR

    Největším kanonýrem v šatně Baníku je Jakub Šašinka s osmnácti přesnými zásahy. Za nejlepším střelce soutěže, Klobásou z Mladé Boleslavi, zaostává o pět gólů. Jeho nesporných kvalit si samozřejmě všimli i v ostravském A-mužstvu, kde se začíná prosazovat. Devíti brankami se prezentuje Marek Szotkowski, sedm gólů má na kontě obránce Oldřich Byrtus, šestka svítí zase u jména Ondřeje Pyclíka. Gólman Patrik Macej vychytal na podzim tři čistá konta, proti Mladé Boleslavi hájil svatyni Baníku sedmadvacetiletý Vojtěch Šrom.

    Obránce Jan Zawada a záložník Patrik Kundrátek zkoušeli v podzimní části štěstí v Třinci, jenže do druholigového A-mužstva se výraznějším způsobem neprotlačili. Oba zamířili v zimě zpět do Ostravy a oba byli v utkání s Mladou Boleslaví v základní sestavě. Utkání proti svým odehraje také Marek Szotkowski, tedy pokud nastoupí. Druhý nejlepší střelec Baníku začínal v Mostech u Jablunkova, odkud si ho vytáhl právě Třinec. V žákovském věku pak Szotkowského kroky vedly do Ostravy. Je možné, že se diváci v Třinci mohou těšit rovněž na ostravské hráče se zkušenostmi ze SYNOT ligy. Proti Středočechům odehráli celé utkání Filip Kaša a Daniel Holzer.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    V juniorské historii Třince a Baníku se mužstva střetla celkem třikrát. A vždy se stejným výsledkem, se sklopenými hlavami odcházeli fotbalisté Třince. Navíc ve třech duelech vstřelili svým ostravským rivalům pouhou jednu branku. Letošní ročník Juniorské ligy Třinečtí právě v Ostravě odstartovali, na domácí půdě proti stejnému soupeři jej ukončí.

    13. kolo, pondělí 30. září 2013, Ostrava:
    FC Baník Ostrava vs. FK Fotbal Třinec 3:0 (1:0)
    Branky: 50. a 53. Opatřil, 6. Pyclík. Diváci: 180.

    33. kolo, středa 23. dubna 2014, Třinec:
    FK Fotbal Třinec vs. FC Baník Ostrava 1:2 (1:0)
    Branky: 20. Voves – 59. Krmenčík, 83. Novák. Diváci: 120.

    1. kolo, pondělí 28. července 2014, Ostrava:
    FC Baník Ostrava vs. FK Fotbal Třinec 1:0 (0:0)
    Branka: 81. J. Šašinka.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi juniorskými týmy Třince a Baníku Ostrava, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Rohel – Kalfas, Minařík, Kubáň, Ferenc – Čelůstka – Turoň, Pustka, Martynek (C), Králíček – Gomola. Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Bruk – Bujok, Puczok, Kučera, Zimka, Gajdošík, Žyla.

    FC Baník Ostrava: Matějka – Fojtík, Zawada (C), Celba, Byrtus – P. Kundrátek, Ožvolda, Šichor, Matěj – Pyclík, Szotkowski. Trenér: Radomír Korytář.
    Náhradníci: Jaška – Honiš, Hrdlička, Karčmář, Tomšů, Strakoš.

    Rozhodčí: Radim Dresler – Stanislav Pochylý, Radek Dubravský.
     
    Třinec udělal oproti minulému utkání v Plzni několik změn. Trenér Papuga dnes nepočítá s Tomášem Matouškem a Tomášem Gavlákem. V základní sestavě se místo nich objevují Jakub Kalfas a poprvé v kariéře Tomáš Pustka. Také proti Ostravě pomohou třineckým juniorům členové A-mužstva, a to Lukáš Kubáň s Markem Čelůstkou v úvodní jedenáctce.
     
    Rovněž ostravský kouč Korytář jmény ve své sestavě zamíchal. Do Třince vůbec nedorazil gólman Vojtěch Šrom, chybí také Filip Kaša s Danielem Holzerem. Od první minuty si zahrají Dan Ožvolda s Ondřejem Pyclíkem. Pikantní utkání čeká na dvojici Jan Zawada a Patrik Kundrátek, tedy hráče, kteří ještě na podzim působili na hostování v Třinci.
     
    Moravskoslezské derby v posledním kole Juniorské ligy přitáhlo na stadion Rudolfa Labaje několik desítek diváků. Na hrací ploše jsou již jak rozhodčí, tak domácí Třinec v červené a hostující Baník v bílé barvě. Můžeme začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Gomola sklepl dlouhý nákop hlavou Králíčkovi, který se prezentoval únikem po levé straně. Pak ovšem jeho centr odhlavičkoval Celba.
     
    2
    Zawada oslovil obloučkem po lajně Fojtíka, jenž musel podstoupit souboj s Ferencem. Ostravskou snahu potom nadobro uťal odkopem Kubáň.
     
    3
    Kundrátek si uprostřed hřiště vyměnil míč se Šichorem a středopolař ostravského mužstva ho vzduchem vyslal do samostatného úniku. Sudí na pomezí zastavil akci zdvižením praporku.
     
    4
    Matěj se ve středu hřiště v ostrém souboji střetl s Čelůstkou, ale faul není pískán ani na jedné straně. Baník pokračuje v kombinaci, ale Třinec napadá hodně agresivně.
     
    5
    Byrtus dostal na levém křídle prostor k centru, jenže balon se mu svezl po nártu a skončil v síti za Rohelovou bránou. Třinecký brankář rozehrává.
     
    6
    Byrtus už musel pod tlakem Kalfase zahrát malou domů a trochu tím zadělal gólmanovi Matějkovi na problémy. Brankář Baníku nic složitého nevymýšlel a před Králíčkem raději odkopl na tribunu.
     
    7
    Matěj dostal od spoluhráčů těžkou přihrávkou vzduchem, a tak jej zkoušel hlavou prodloužit do vápna. Tam úřadoval Kubáň a nebezpečí hlavou odvrátil.
     
    8
    Po Rohelově výkopu od branky domácí ve středovém kruhu faulovali. Čelůstka musí odevzdat balon soupeři a soustředit se zase na bránění.
     
    9
    Napadající Szotkowski obral o balon Pustku a pelášil si to na Rohelovu branku. Měl před sebou ještě dva obránce, zkusil vystřelit, ale mimo.
     
    10
    Ferenc bránil po nákopu Byrtuse Pyclíka, jenže zasáhl míč rukou. Hra je přerušena a standardní situaci Baníku rozehraje Šichor.
     
    11
    Šichorův centr nalezl na hranici vápna Celbu, ten hlavičkoval zády k brance a pro Rohela jeho zakončení velký problém neznamenalo.
     
    12
    Ostravané drží balon okolo půlící čáry a vytrvale kombinují. Třinec se trochu zatáhl a čeká na chybu Baníku. Autové vhazování hostů obstará Kundrátek.
     
    13
    Pustka přihrával mezi dvěma hráči do běhu Turoňovi, ale na místě určení byl dříve ostravský Ožvolda. Teď už je hra na druhé straně a zprava útočí znovu Baník.
     
    14
    Matěj přihrál před pokutovým územím Kundrátkovi, ten si navedl míč na pravou nohu a nastřelil Martynka. K míči se dostal opět Matěj, jenže odcentroval jen do rukavic Rohela.
     
    15
    Byrtus vhazoval z vlastní obranné půlky a Třinečtí se pokusili dostat hosty pod tlak. Povedlo se, jenže Gomola si nedokázal zpracovat Kalfasovu přihrávku.
     
    16
    Pyclíkův centr zastavil hlavou Kubáň a Ferenc odkopl bezpečně daleko. Martynek si pak v rámci třineckého protiútoku balon ukopl a skončil na trávníku.
     
    17
    Čelůstka v souboji uprostřed hrací plochy trochu postrčil Šichora a tento faul neunikl přísnému oku rozhodčího Dreslera.
     
    18
    Baníkovci se prokombinovali až na šestnáctku, odkud zkusil štěstí Pyclík. Rohel na střelu dobře viděl a balon zkrotil. Více ze hry mají na začátku utkání Ostravané.
     
    19
    Čelůstka si vybral trnitou cestu mezi dvěma hráči a oběma byl faulován. Rozhodčí mu nejdříve ponechal výhodu, později zapískal faul Szotkowského.
     
    20
    Pustka vybojoval míč pro Králíčka, ten však možnost na centr prováhal. Totéž se dá říci o Čelůstkovi. Ten nakonec pouze odcentroval a Celba odvracel hlavou.
     
    21
    Ostravští obránci zablokovali přízemní pokus Martynka, ale sami rozvíjející se protiútok brzy pokazili. Druhou šanci dostal Kubáň, avšak zamířil vedle.
     
    22
    Martynek zahnal Minaříka do problémů a Kundrátek ho nakonec o míč obral. Přihrál jej dozadu zpět na obránce, u nichž začíná nový útok Baníku.
     
    23
    Kundrátkův centr z levé strany trefil bránícího Minaříka, na druhé straně se Králíček uvolnil okolo Zawady, následná přihrávka patou ovšem nenalezla nikoho ze spoluhráčů.
     
    24
    Od Szotkowského s Kubáněm se míč odrazil k Rohelovi, který pro jistotu odkopl až do zámezí ke střídačkám. Třinec si tedy s míčem znovu dlouho neužije.
     
    25
    Martynek fauloval Pyclíka a hosté standardní situaci rozehráli nakrátko. Za malou chvilku se Pyclík procpal ke střele ze šestnáctky, Ferenc srazil míč na rohový kop.
     
    26
    Od rohového praporku rozehrál Ožvolda a po několika odrazech se míč dostal ke Kundrátkovi. Ten střílel z voleje těsně vedle Rohelovy brány.
     
    27
    Rohelovi se vůbec nepovedla rozehrávka na Ference, který už nezachytil míč na hrací ploše. Proto hraje s balonem opět ostravský Baník.
     
    28
    Šichor byl pověřen, aby rozehrál druhý rohový kop svého týmu. Trefil pouze vysokého Gomolu na přední tyči, Králíčka, unikajícího do brejku, zastavil faulem Celba.
     
    29
    Ostravané chybovali v kombinaci a míče se zmocnil Králíček. Domácí si užívají balonu na svých kopačkách.
     
    30
    Kubáň zahrál před napadajícím Szotkowskim Rohelovi a ten odkopával z prvního doteku.
     
    31
    Kombinaci Byrtuse s Kundrátkem přerušil čistým způsobem Kalfas a sám se ujme míče, aby jej vhodil na hrací plochu.
     
    32
    Gomola na balon z Kalfasových rukou nedosáhl, a tak mohou hosté kombinovat vzadu. Zawada si vyměňuje míč s Celbou.
     
    33
    Šichorova nabídka vzduchem pro útočníka byla příliš dlouhá a pro balon si došel Rohel. Ale ani po jeho nákopu třinečtí hráči balon neudrželi.
     
    34
    Po dalším Rohelově odkopu od branky přetlačil Byrtus v hlavičkovém souboji menšího Turoně. O chvilku později z levé strany také odcentroval, ovšem pouze na hlavu Minaříka.
     
    35
    Čelůstka uprostřed hřiště srazil na zem Matěje, o faul se však nejednalo. Baník v pohodě pokračuje v postupném útočení.
     
    36
    Po obléhání třinecké šestnáctky se Baník rozhodl k centru z pravé strany. Pyclík byl na levé straně osamocen a zapomenut za třineckou obranou. Opřel se do míče z prvního doteku, levou tyč Rohelovy brány ale těsně minul!
     
    37
    Ferenc ve spolupráci s Čelůstkou odvrátili další hrozící nebezpeční odkopem. Celba zkusil štěstí z nějakých pětadvaceti metrů a nastřelil Minaříka.
     
    38
    Nutno podotknout, že juniorské derby mezi Třincem a Baníkem Ostrava zatím fotbalové krásy příliš nepobralo. V posledních chvílích sledujeme nápor Ostravanů, Třinečtí se zatím brání.
     
    39
    Marek Minařík má zřejmě nějaký zdravotní problém, jelikož jde ještě před přestávkou ze hřiště. Na jeho místo staví trenér Papuga Slováka Petera Kučeru.
     
    40
    Pustka ucítil ve vzduchu šanci při hlavičkované ostravských obránců. Zawada ukončil nejistotu malou domů na Matějku.
     
    41
    Fojtík pronikl po pravém křídle a pak se pokoušel přihrát Pyclíkovi. Ten ovšem s touto spoluprací nepočítal, a tak se balonu zmocnil Rohel.
     
    42
    Obraz hry se nemění a větší procenta držení míče jsou určitě na straně hostů. Ale zatím jim to není příliš platné, jelikož se propracovali k jediné větší příležitosti.
     
    43
    Ferenc rozehrál po autovém vhazování na Kučeru, který vrátil balon ještě více za sebe Kubáňovi. Baník nedokázal napadat dostatečně rychle, aby pak dostal pod tlak odkopávajícího Rohela.
     
    44
    Třineckým dělá potíže kombinace a přesnost přihrávek. V první půli diváci neviděli mnoho jejich útočných akcí. Většina končí už na polovině hřiště.
     
    45
    Byrtus obral o míč Turoně a nakopl balon směrem na šestnáctku. Tam přihrával Šichor hlavou Szotkowskému, jenže u míče byl nejdříve brankář Rohel.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    Rozhodčí Dresler nenastavil nad rámec prvního poločasu ani minutu, a tak míří hráči obou mužstev do šaten za bezbrankového stavu. Úvodní část nabídla po většinu svého času mírný nápor Baníku, který si však na druhou stranu žádnou stoprocentní šanci nevypracoval. U obou menších příležitostí byl hostující útočník Pyclík, jehož první nebezpečnou ránu srazil na rohový kop Ferenc, podruhé mířil Pyclík z voleje těsně vedle. Za zmínku možná stojí ještě nepřesné zakončení Kundrátka zpoza pokutového území.

    Třinec se k pořádnému ohrožení ostravského Matějky nedostal a většina jeho útočných akcí skončila už na polovině hřiště. Šest minut před koncem první půle musel ze hry Marek Minařík, kterého vystřídal Peter Kučera. Na druhou stranu domácí pečlivě brání a drží skóre bezbrankové. Do druhé části zůstává vše otevřené.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí mužstvo na úvod druhého poločasu dvakrát vystřídalo. Ze hry byli staženi Marek Čelůstka a kapitán Dawid Martynek. Novými hráči jsou Pavol Zimka a Marek Gajdošík. Kapitánskou pásku navlékl Peter Kučera. Jednou vystřídali také hosté, Dominik Tomšů nahradil na trávníku Marka Szotkowského.
     
    47
    Třineckým se útok nevydařil, a proto mohli dopředu hosté. Pyclíkův centr z pravé strany zastavil odkopem Kučera.
     
    48
    Boj o balon probíhá uprostřed hřiště. Uvidíme, jak změny v obou sestavách pohnou se stavem zápasu.
     
    49
    Rohel dostal od svých spoluhráčů malou domů a balon jim znovu vrátil. Kubáň kombinuje vzadu a nakonec nakopává na vytáhlého Gomolu.
     
    50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Fojtíkovi se rozehrávka nepovedla ani nadvakrát a o míč přišel. Třinečtí jej dostali na pravou stranu, kudy se procpal do vápna MAREK GAJDOŠÍK a přízemní ranou překonal Matějku – 1:0!
    Marek GAJDOŠÍK - 1:0
     
    51
    Třinec byl v dosavadním průběhu utkání pod menším tlakem Baníku, teď ale z první šance udeřil a vše je jinak. Gomola udržel míč na hřišti, ale nepřihrál přesně.
     
    52
    Ostravané pokračují v útočné snaze, ale Kundrátek zleva neodcentroval. A tak sledujeme akci po pravém křídle.
     
    53
    Ostrava podruhé střídá. Hřiště opouští Marek Šichor a nastupuje Adam Karčmář.
     
    54
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Třinec přidává druhou branku. To je pro něj start do druhé půle jako z říše snů! Zimka odcentroval z pravé strany do vápna, kde nechali hosté hlavičkovat TOMASZE GOMOLU a Matějka na míč nedosáhl – 2:0!
    Tomasz GOMOLA - 1:0
     
    55
    Baníkovci jsou otřeseni, protože v celém prvním poločase byli lepším týmem. Teď však domácí dvakrát udeřili a jsou jasně na koni.
     
    56
    Obrovskou šanci na snížení měl hostující Tomšů, který postupoval po pravé straně na Rohela. Místo zakončení však zvolil ještě přihrávku do vápna a nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    57
    Ostravané střídají potřetí. Dominik Fojtík odchází ze hřiště a nahrazuje ho Marek Strakoš.
     
    58
    Pustka podstoupil uprostřed hřiště dva ostré souboje a zvedá se jen těžce. Stále ovšem pokračuje ve hře beze střídání.
     
    59
    Ožvolda zkoušel vypálit ze střední vzdálenosti, ale střela mu vůbec nesedla. Balon se odrazil k volnému Tomšů, jenže ten na něj nedosáhl.
     
    60
    Baník hraje s balonem na útočné polovině, ale nemůže se probojovat ke střele na branku. To se nepovedlo ani Ožvoldovi proti Kučerovi.
     
    61
    Už dlouhých pár okamžiků se hraje na pravé straně před třineckou brankou. Hráči Baníku si vyměňují balon, ale nemohou se procpat do vápna.
     
    62
    Tomšů se rozhodl z pravé strany odcentrovat před branku, ale pokus mu nevyšel. Míč skončil několik metrů vedle Rohelovy branky.
     
    63
    Kalfas zastavil průnik Byrtuse po levém křídle až v pokutovém území, a navíc fauloval. Rozhodčí Dresler ukázal na penaltový puntík.
     
    64
    Baník právě vstřelil branku!
    Sám faulovaný si navzdory fotbalovým poučkám postavil balon a snižuje! OLDŘICH BYRTUS se trefil doprostřed branky, zatímco Rohel zvolil skok do pravé strany – 2:1!
    Oldřich BYRTUS - 2:1
     
    65
    Gomola neudržel balon u nohy a hosté mohou jít do útoku. Na levé straně manévruje s míčem Celba.
     
    66
    Celá akce však skončila útočným faulem Baníku, Rohelův následný nákop prodloužil Gomola hlavou jen k hostujícím obráncům.
     
    67
    Matěj vyslal ze středového kruhu pohlednou přihrávku na rozběhnutého Tomšů. Tomu ale ke zpracování míče chybělo několik decimetrů.
     
    68
    Kundrátek utekl po pravé straně a odcentroval před branku. Tam byl volný Byrtus, avšak hlavičkoval pouze nad Rohelovu svatyni.
     
    69
    Čtvrté střídání si vybírají dvacet minut před koncem domácí. Ze hry odchází Tomáš Pustka, jehož místo zaujme Jakub Puczok.
     
    70
    Baník se propracoval až do třinecké šestnáctky a zavánělo to vyrovnáním. Turoň však nejprve čistě zastavil Matěje a následně zablokoval nebezpečnou střelu Pyclíka!
     
    71
    Některý z Ostravanů zahrál rukou a standardní situaci Třince si vzal na starost Kubáň. Vysoký oblouček mířil na Gajdošíka, ten souboj s hostující obranou prohrál.
     
    71
    Také ostravský kouč Korytář sáhl ke čtvrté rošádě. Stáhl ze hřiště Ondřeje Pyclíka a nahradil ho Adamem Hrdličkou.
     
    72
    Matěj rozehrál rohový kop Baníku přesně do malého vápna, kde však kraloval bránící Gomola. Další třinecký odkop pak zajistil Turoň.
     
    73
    Zimka fauloval Celbu při ostravské rozehrávce a je sudím Dreslerem důrazně upozorňován. Ale jeho nedovolený zákrok se obejde beze žluté karty.
     
    74
    O pár desítek sekund později byl nedovoleně zastaven zase domácí Gajdošík. Přímý kop rozehrál Ferenc s Kubáněm, druhý jmenovaný však pálil mimo.
     
    75
    V souboji u rohového praporku poblíž Rohelovy branky už Zimka obstál mnohem lépe. Přetlačil Hrdličku, a navíc byl ještě faulován.
     
    76
    Po chybičce v třinecké rozehrávce se do zajímavé pozice dostával Kundrátek. Mohl ještě přihrát Tomšů, ale zvolil střelu, kterou Rohela neohrozil.
     
    77
    Byrtus by byl býval postupoval sám na branku, kdyby ho nezastavil ofsajd. Chvilku nato už mu Tomšů přihrál do regulérní pozice, Byrtus si položil Rohela, pak ale z úhlu místo odkryté branky nastřelil tyč!
     
    78
    Baník je v posledních okamžicích aktivnější a Byrtus před chvilkou zahodil opravdu tutovou šanci na vyrovnání. Strakošovi se centr zprava vůbec nezdařil.
     
    79
    Zimka se vracel zpět do obrany a fauloval Tomšů, Hrdlička však dostal ponechanou výhodu a mohl dopředu. Kučera ho však vytlačil s míčem až do zámezí.
     
    80
    Na centr z levé strany z kopačky Tomšů si nabíhali hned dva Ostravané. Ani Byrtus, ani Matěj však na něj ovšem nedosáhli, a tak jej zkrotil brankář Rohel.
     
    81
    Kundrátek prošel po pravé straně a přihrál na úroveň penalty Byrtusovi. Ten měl na noze další obrovskou příležitosti, ale napoprvé ho vychytal famózním způsobem Rohel, napodruhé Byrtus branku přestřelil!
     
    82
    Snaha Baníku o vyrovnání sílí a Třinec se dostává pod tlak. Smolaře posledních minut Byrtuse zastavil Kubáň, jenž se následně stal obětí Byrtusova faulu.
     
    83
    Baník právě vstřelil branku!
    A tlak hostí přeci jen přerůstá ve vyrovnávací branku! Po Kundrátkově centru nedokázali Třinečtí odkopnout, DOMINIK TOMŠŮ se přes Turoně procpal až do pokutového území, zachoval klid a střelou pod horní tyč našel recept na Rohela – 2:2!
     
    84
    Baník vyrovnal a dokázal smazat dvoubrankový náskok domácích. Teď má navíc ještě nějakých sedm minut na to, aby se pokusil získat všechny tři body.
     
    85
    Strakoš poslal z pravé strany precizní centr před Rohelovu branku, třinecký brankář si zakřičel a šel pro balon. Přiběhnuvší Matěj mu nadělal menší potíže, ale nakonec se míč octl v jeho rukavicích.
     
    86
    Po delší době se Třinec probil na útočnou polovinu a hned je z toho rohový kop. Ten rozehraje slovenský záložník Gajdošík.
     
    87
    A najednou mohlo být v Třinci zase veselo! Celba Gajdošíkův centr neodhlavičkoval do bezpečí, Gomola sklepl Králíčkovi, který nastřelil Zawadu! Drama nekončilo, k míči se dostal Gajdošík a střelou na zadní tyč pořádně protáhl Matějku!
     
    88
    Míč se dotkl horní tyče a Matějka zřejmě nezasáhl, protože rozehrával on sám. Na druhé straně si Rohel po Kubáňově malé domů dovolil kličku proti soupeři a uspěl.
     
    89
    Ožvoldův rohový kop domácí s přehledem ubránili, ale protiútok se ji příliš nezdařil. Králíčka zastavil čistým způsobem Celba.
     
    90
    Jsou tu poslední minuty a vidíme nádherný fotbal, kdy se hra přesouvá ze strany na stranu. Kubáň zastavil Kundrátkův centr, Gajdošíkovi zase nevyšel pokus o lob.
     
    90+1
    Třinečtí stihnou ještě jednou vystřídat, Nikolu Turoně nahrazuje na trávníku Marcin Žyla. V útoku je Baník Ostrava.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Po rozehřívání v prvním poločase jsme ve druhé půli sledovali úplně jiný fotbal. Po pěti minutách se Třinec ujal vedení, když hosté chybovali v rozehrávce a nový muž na hřišti Marek Gajdošík prostřelil Matějku. O čtyři minuty později si Ostravané nepohlídali vysokého Tomasze Gomolu, jenž se vyšplhal na centr Zimky z pravé strany a hlavou překonal hostujícího gólmana podruhé. Šanci Baníku na snížení prováhal Tomšů, za další minutu se však po faulu Kalfase kopala penalta. Sám faulovaný Oldřich Byrtus si vzal míč a nemýlil se.

    V poslední půlhodině Ostravané na domácí fotbalisty zatlačili a hnali se za vyrovnáním. Turoň zablokoval zakončení Pyclíka, Byrtus pak odmítl gól na 2:2, když si na zem položil brankáře, jenže trefil tyč. O něco později zase Byrtuse senzačně vychytal Rohel a následně ostravský hráč přestřelil. Vyrovnání se Baník přece jenom dočkal sedm minut před koncem. Do šestnáctky vnikl Dominik Tomšů a střílel přesně pod horní tyč. V závěru mohli domácí ještě strhnout vítězství na svou stranu, jenže Králíček nastřelil Zawadu a Gajdošík zacinkal jen na horní tyč. Ostravané stáhli náskok Třince a oba týmy si tak rozdělí po bodu.
     
    Baník měl už před zápasem jistotu, že za jakéhokoliv výsledku zůstane na 8. místě. Třinečtí díky zisku jednoho bodu poskočili na 17. příčku a oproti loňsku si tak o pozici polepšili.

    Ode mě je to z Třince pro dnešek a pro celý ročník letošní Juniorské ligy všechno. Děkuji vám za pozornost a loučím se s vámi. Přeji vám příjemný zbytek dne a příště se těším, na počtenou! (18:59:23)

    Ondřej Zoubek

    Branky: 50. Gajdošík, 54. Gomola – 64. Byrtus (pen.), 83. Tomšů


    FK Třinec: Rohel – Kalfas, Minařík (39. Kučera), Kubáň, Ferenc – Čelůstka (46. Zimka) – Turoň (90+1. Žyla), Pustka (69. Puczok), Martynek (C) (46. Gajdošík), Králíček – Gomola. Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Bruk – Bujok, Puczok, Kučera, Zimka, Gajdošík, Žyla.

    FC Baník Ostrava: Matějka – Fojtík (57. Strakoš), Zawada (C), Celba, Byrtus – P. Kundrátek, Ožvolda, Šichor (53. Karčmář), Matěj – Pyclík (71. Hrdlička), Szotkowski (46. Tomšů). Trenér: Radomír Korytář.
    Náhradníci: Jaška – Honiš, Hrdlička, Karčmář, Tomšů, Strakoš.

    Rozhodčí: Radim Dresler – Stanislav Pochylý, Radek Dubravský

    Diváci: 120
    bahis siteleri