Barys – Magnitogorsk 1:2 (kon.) | Omsk – Ufa 4:2 (kon.) | Jokerit – Čerepovec 3:2 (kon.)
N.Novgorod – Jaroslavl 3:2 (2:1 po s.n.) | Riga – Kazaň 3:1 (kon.) | Soči – Toljatti 4:2 (kon.)
Spartak Moskva – Minsk 4:3 (po pr.)
konec
Dinamo Riga
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Ak Bars Kazaň
Úterý 25.08.2015, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:55
    V závěru miří na trestnou také Redlihs, který vyhodil puk přes plexislo, za což dostane dvě minuty za zdržování.
     
    58:32
    Hosté to již zkouší v šesti! Stále se ale nemohou usadit v obranné třetině soupeře.
     
    56:00
    Další přesilovka pro Kazaň! Německý úptočník Felix Schutz poslal k zemi Arťjoma Michejeva a míří na trestnou lavici!
     
    53:23
    Komplikace pro domácí! Na trestnou lavici jde Kaspars Saulietis, který si pomohl rukou v souboji s Michailem Gluchovem.
    Gunars SKVORCOVS - 3:1
     
    48:40
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí Riga odskakuje na rozdíl dvou branek a zaplněná Arena Riga bouří! Obrana Kazaně zcela propadla na levé straně, kde zůstal zcela osamocený GUNARS SKVORCOVS. Lotyšský útočník se opřel do puku a trefil růžek branky! Garipov zasáhnout nedokázal! Asistence: Krisjanis Redliš
     
    47:12
    Skvělou přihrávku na pravou stranu dostal Kaspars Saulietis, který se obtočil kolem bývalého obránce pražské Sparty a zakončil bekhendem. Garipov však udržel Kazaň ve hře!
     
    45:26
    Parádní kombinaci teď však předvedla dvojice Obuchov – Ďaloga. Prvně jmenovaný poslal za obranu Dinama krásnou přihrávku, nicméně slovenský reprezentant svou střelou Erikssona nepřekonal!
    Miks INDRAŠIS - 2:1
     
    44:26
    Riga právě vstřelila branku!
    Dinamo Riga jde zcela zaslouženě do vedení! V útočném pásmu nevyšla střela Indrašisovi a kotouč se dostal na hůl Redliše, který skvělou otočkou našel právě MIKSE INDRAŠISE, jehož rána zprvní šla přesně k tyči! Asistence: Mikelis Redliš
     
    38:27
    Další velká šance Dinama! Skvělou přihrávku dostal Armands Berzinš, který střílel z mezikruží. Jeho ránu však zastavil Garipov!
    Alexander SVITOV - 1:1
     
    37:29
    Kazaň vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Kazaň je za svůj dobrý výkon ve druhé třetině odměněno! Svitov nahodil kotouč do vápna, který se od obránce odrazil do vzduchu a nakonec to byl právě ALEXANDER SVITOV, který se dokázal zorientoval a poslal puk za záda Erikssona!
     
    36:16
    Další ránu vyslal po přihrávce Igora Mirnova Arťjom Lukojanov, nicméně lapačka švédského brankáře byla připravena!
    Kaspars SAULIETIS - 1:0
     
    33:16
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí Riga jde zaslouženě do vedení! Ve vlastním oslabení ujel KASPARS SAULIETIS, který byl velmi těsně bráněn Ďalogou. Slovenský obránce i fauloval, avšak lotyšský útočník dokázal puk dopravit do branky! Bez asistence.
     
    31:41
    Na trestnou lavici nakonec usedá obránce Steven Seigo, který přistrčil v brankovišti Varnakova! Další přesilovka pro Kazaň!
     
    31:41
    To bylo vemi rychlé! Hlavní sudí branku neuznává!
    Situace před brankou Joacima Erikssona
     
    31:41
    Teď však Kazani vyšla kombinace na pravé straně a skvěle se uvolnil Michail Gluchov, který zakončil z otočky. Kotouč poskakoval na brankové čáře, který následně kopl do branky Varnakov. Rozhodčí jde volat svému kolegovi!
     
    29:41
    Na trestnou usedá domácí Miks Indrašis a Kazaň si zahraje druhou přesilovou hru v tomto zápase!
     
    29:39
    Po delší době se Kazaň dokázala dostat do obranného pásma. Skvělou práci odvedl Arťjom Lukojanov, který objel branku a vystřelil na vzdálenější tyč! Eriksson však vytáhl parádní zákrok lapačkou!
     
    29:01
    Za brankou Kazaně dostal hodně prostoru Miks Indrašis, který zkoušel kličku Mikaela Granlunda. Jeho pokus se však odrazil od brankové konstrukce mimo!
     
    27:19
    Právě Sjogren našel před brankou zcela volného Oscara Möllera, jehož pohotovou střelu však vyrazil výborný Joacim Eriksson!
     
    21:46
    Na pravé straně dostal hodně prostoru Arťjom Lukojanov, který však nepřekonal Joacima Erikssona. Výborný zákrok švédského gólmana!
     
    20:31
    První přesilovou hru si zahraje také Bars! Za držení protihráče usedá na lavici domácí Krisjanis Redliš! Uvidíme, jak si Kazaň se svou první přesilovou hrou poradí.
     
    19:46
    Závěrečný tlak se Dinamu povedl. Z dobrých pozic stříleli Darzinš i Guntis Galvinš. Ani jednu střelu však Garipov za svá záda nepustil!
     
    17:59
    Dinamo si zahraje ke konci první třetiny přesilovou hru! Na trestou míří hostující Zijat Pajgin!
    Po výborném zákroku Garipova skončil puk na břevně!
     
    17:59
    Teď však měla Kazaň obrovské štěstí! Tim Sestito našel skvělou přihrávkou za obranou Laurise Darzinše, který udělal kličku na Garipova. Ruský gólman však dokázal puk tečovat a ten skončil na břevně!
     
    13:57
    Teď však zafungovala švédská kombinace a Sjogren uvolnil Oscara Möllera, který nepříjemně vypálil. Eriksson vůbec nevěděl, kde puk je, nicméně nakonec rozhodčí přerušil hru, nebouť se kotouč nacházel v ochranné síti. Máme zde první komerční přestávku.
     
    03:40
    Teď to však výborně udělal Sjogren, který potáhl puk za branku a následně našel v mezikruží svého krajana Oscara Möllera. Švédský útočník mířil těsně mimo!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 34. Saulietis, 45. Indrašis (Redliš), 49. Skvorcovs (Redliš) – 38. Svitov


    Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – Seigo, Redliš, Kundrátek, Galvins, Cibulskis, Sotnieks, Jerofejes – Darzinš (C), Sestito, Leino – Redliš, Schutz, Indrasis – Jelisejevs, Meija, Saulietis – Skvorcov, Berzinš, Locans
    Ak Bars Kazaň: Garipov (Rynnas) – Tokranov, Jarulin, Rylov, Musin, Kornějev, Ďaloga – Pajgin – Lukojanov, Svitov (C), Mirnov – Sjogren, Möller, Azevedo – Maljchin, Varnakov, Gluchov – Obuchov, Golubjev, Michejev

    Rozhodčí: Gofman, Oskirko – Koršak, Černyšev
    bahis siteleri