Toronto – Montreal 1:3 (kon.) | Chicago – NY Rangers 2:3 (kon.) | Calgary – Vancouver 1:5 (kon.)
Los Angeles – San Jose 1:5 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 08.10.2015, 01:25 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Max PACIORETTY - 1:3
     
    59:29
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Hosté vyhráli buly, perfektní práci udělal Subban, který obloučkem do středního pásma našel volného MAXE PACIORETTYHO, jenž jel sám na prázdnou bránu. Toto byla jedna z nejjednodušších branek, jaké může hokejista vstřelit. Asistence: P.K. Subban, Brian Flynn.
     
    59:22
    Oddechový čas si vyžádal Mike Babcock. Co tento proslulý trenér vymyslí?
     
    58:19
    Bernier míří na střídačku, domácí to zkouší v šesti.
     
    57:06
    Vše mohl definitivně rozhodnout Plekanec, jeho zakončení v přečíslení dva na jednoho ovšem vychytal pohotový Bernier, puk se odrazil nad bránu od jeho masky.
     
    55:33
    Obrovská šance Arcobella, který se dostal zblízka k dorážce, vynikající Price zakročil betonem.
     
    54:17
    Šance pro Javorové listy. Torrey Mitchell dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    54:17
    Tohle zavánělo gólem. Arcobello na sebe natáhl několik hráčů Montrealu a vzápětí přihrál na osu hřiště volnému Hollandovi, který se řítil sám na Price. Svůj únik zakončil střelou, s níž si držitel Hartovy trofeje za minulou sezonu poradil. Aby ještě domácí tahle velká šance nemrzela.
    Alex GALCHENYUK - 1:2
     
    52:02
    Montreal právě vstřelil branku!
    Otřepané klíše "nedáš, dostaneš" opět platí. Poté, co Spaling nevyužil vyloženou šanci, radují se hosté. Po střele od modré čáry se kotouč odrazil do pravého kruhu, kam pohotově najel ALEX GALCHENYUK a z první napálil kotouč, díky čemuž propálil vše před sebou a dostává Habs do vedení. Asistence: Andrej Markov, P.K.Subban.
     
    51:37
    Parentau našel parádní přihrávkou před bránu najíždějícího Spalinga, který tváří v tvář Price netrefil bránu.
     
    46:39
    Po Fleischmanově dobré střele vyrazil Bernier puk před sebe, do odkryté klece mohl pálit Desharnais, gólmana Toronta zastoupil v bráně Gardiner, který zastavil puk bruslí.
     
    36:26
    Fleischman se dostal do brejku, při němž na dvakrát Berniera nepřekonal.
     
    33:26
    Vzápětí mohl Plekanec dostat Montreal do vedení, rychlý protiútok Habs zakončoval zblízka z první, Bernier vystrčil beton a ukradl českému útočníkovi gól. Následně dostal přihrávku přes celé pásmo k mantinelu Pacioretty, i proti jeho střele z první se vytáhl hrdina okamžiku Bernier.
     
    30:30
    Holland měl na hokejce gól, ovšem tváří v tvář Priceovi nebyl přesný a kotouč poslal mimo bránu.
     
    29:17
    Následně to zavánělo brankou, Phaneuf, ani z mezikruží z otočky Parentau ovšem Price nepřekonali.
     
    28:11
    Toronto si zahraje druhou přesilovou hru. Dvě minuty za podražení obdržel Lars Eller. Tu první Javorové listy využily do desíti vteřin.
    Petryho branka nebyla uznána, rozhodčí na žádost domácího kouče Babcocka prozkoumali videozáběr.
     
    26:36
    Poprvé v historii byla využita novinka v podobě trenérské challenge. Mike Babcock si vyžádal přezkoumání, zda Bernierovi nezabránil v zákroku Plekanec hokejkou. V praxi to vypadalo tak, že hlavní rozhodčí dostali možnost podívat se na opakovaný záběr pomocí obrazovky a po vzájemné konzultaci naznali, že český útočník zabránil Bernierovi k zákroku a Petryho gól do odkryté klece byl neregulérní.
     
    24:19
    Winnikovu střelu z levého kruhu vyrazil Price před sebe, nová posila Toronta se následně dostala k dorážce, zblízka ovšem Winnik netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    21:20
    Domácí mohli hodně rychle otočit vývoj utkání, Kadriho v přečíslení dva na jednoho vychytal Price.
    James VAN RIEMSDYK - 1:1
     
    20:19
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí přesilovou hru bleskurychle využívají. JAMES VAN RIEMSDYK napřáhl a zpoza levého kruhu vypálil, kotouč se odrazil od Jemelinovy brusle za Price. Asistence. Nazem Kadri, Dion Phaneuf.
     
    20:13
    Brendan Gallagher obdržel dvouminutový trest a oslabí své mužstvo. První přesilovka pro Toronto.
     
    15:15
    Gilbertovo zaváhání na modré čáře využil Boyes, který se utrhl do samostatného brejku, zakončení mu nevyšlo, Price zakročil.
     
    13:12
    Galchenyukovo zakončení už bylo o poznání nebezpečnější, jeho projektil z pravého kruhu orazítkoval břevno. Podruhé zachránila Toronto od inkasování branková konstrukce.
     
    12:17
    Kadri ostře najel do Jemelina, jehož udeřil rukami do tváře. Rozhodčí jej poslal za katr na dvě minuty za nedovolené bránění. První přesilovka zápasu patří Montrealu.
     
    06:50
    Obrana Toronta zatím hoří, další přečíslení Montrealu, tentokrát dva na jednoho. Gilbert vzal zakončení na sebe a jen rychlý reflexivní zákrok Berniera zachránil Toronto od další inkasované branky.
     
    05:11
    Rozhodčí nakonec vyloučil hráče na obou stranách. Leo Komarova za hrubost a následně i Smitha – Pellyho za následnou obranu Subbana. Bude se tak hrát ve čtyřech mužích na obou stranách.
     
    04:32
    Hosté jsou hodně nebezpeční v brejcích a už mohli vést o dvě branky. V přečíslení tři na dva našel Desharnais Weiseho jenž poslal kotouč do tyčky.
    Max PACIORETTY - 0:1
     
    03:08
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně smolný moment pro domácí hokejisty. Ti byli aktivnější, ovšem to jim momentálně k ničemu není. Kapitán MAX PACIORETTY dostal přihrávku na pravý kruh a v jízdě svižně vypálil, kotouč se odrazil od Bernierova ramene do brány. První střela Habs v novém ročníku a první gól. Asistence. P.K. Subban.
     
    01:10
    Kadri se dostal před Price, jehož na dvakrát nepřekonal. První vyložená šance.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 21. van Riemsdyk (Kadri, Phaneuf) – 4. Pacioretty (Subban), 53. Galchenyuk (Markov, Subban), 60. Pacioretty (Subban, Flynn)


    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Phaneuf (C), Hunwick, Rielly, Marinčin, Gardiner, Harrington – van Riemsdyk, Kadri, Boyes – Matthias, Bozak, Lupul – Komarov, Holland, Arcobello – Winnik, Spaling, Parentau.
    Montreal Canadiens: Price (Condon) – Markov, Subban, Petry, Jemelin, Beaulieu, Gilbert – Pacioretty (C), Plekanec, Gallagher – Eller, Galchenyuk, Sjomin – Fleischmann, Desharnais, Weise – Flynn, Mitchell, Smith – Pelly.

    Rozhodčí: L´Ecuyer, O´ Rourke – Galloway, Pancich
    bahis siteleri