S. Makedonie – Ukrajina 0:2 (kon.) | Slovensko – Bělorusko 0:1 (kon.) | Španělsko – Lucembursko 4:0 (kon.)
Anglie – Estonsko 2:0 (kon.) | Slovinsko – Litva 1:1 (kon.) | Švýcarsko – San Marino 7:0 (kon.)
Lichtenštejnsko – Švédsko 0:2 (kon.) | Moldavsko – Rusko 1:2 (kon.) | Černá Hora – Rakousko 2:3 (kon.)
konec
Slovensko
0:1 (0:1)
Bělorusko
Pátek 09.10.2015, 20:45 • Štadión Pod Dubňom, Žilina • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Slováci si komplikují postup na závěrečný šampionát do Francie! Ani na druhý pokus svůj postup nedokázali potvrdit! Dnes prohráli s Běloruskem 0:1 !

    První polovina prvního poločasu nenabídla prakticky nic, avšak v té druhé polovině se toho událo opravdu hodně! Vše začalo velkou šanci Roberta Maka, který málem dostal míč do sítě, avšak ten vykopl z brankové čáry Martynovič. O čtyři minuty později šlo překvapivě do vedení Bělorusko! Na rohový kop Bressan si naskočil Stanislaw Drahun, který poslal hosty do vedení. Ve 38. minutě měl velkou šanci Něchajčik, avšak jeho pokus mířil nad branku.

    Druhý poločas odstartovala velká šance Staseviče, který mířil mimo. V 59. minutě mohl vyrovnat ze standardní situace Weiss, kterého však vychytal výborný Gorbunov! V 64. minutě dostal druhou žlutou kartu Martynovič, který oslabil svůj tým! Slovensko mohlo využít přesilovou hru hned po třech minutách, jenže Kucka trefil pouze tyč! V závěru si Bělorusko málem dalo vlastní branku, nicméně Gorbunov dokázal včas zasáhnout! V poslední nastavené minutě vychytal Gorbunov i Škrtela!

    Situace ve skupině C je tak velmi zamotaná! První je Španělsko, které si již zajistilo postup na šampionát. Druhé je Slovensko, to má devatenáct bodů. Na třetím místě je Ukrajina, která má lepší vzájemný zápas. O všem tak rozhodnou poslední zápasy. Slovensko hraje v Lucembursku a Ukrajina doma se Španělskem!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (22:39:14)
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Závěrečná šance domácích
     
    90+5
    Na druhé straně měl velkou šanci Martin Škrtel, který se dostal ve vápně ke střele. Skvělý zákrok předvedl Gorbunov! Následně se k dorážce mohl dostat Nemec, ten se však nacházel v ofsajdu!
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Dzjanis Paljakow (Bělorusko).
     
    90+3
    Z pravé strany vhodil dlouhé autové vhazování Tomáš Hubočan, který ve středu hřiště našel Marka Hamšíka. Záložník italské Neapole to zkusil ze střední vzdálenosti. Gorbunov však jeho slabou střelu lapil!
     
    90+2
    Na druhé straně se pokoušel zahrozit Kisljak, se kterým si však poradil Matúš Kozáčik, a Slovensko míří rychle na druhou stranu!
     
    90+1
    Hamšík však vrátil míč do ohně, a k hlavičce se dostal Michal Ďuriš. Plzeňský útočník však mířil pouze do připraveného Gorbunova, který v dnešním utkání předvádí skvělý výkon!
     
    90+1
    Slovensko vybojovalo v nastaveném čase rohový kop. Exekuce se ujal Kamil Stoch, jehož centr na přední tyč prodloužil Hubočan. Bělorusko následně míč odhlavičkovalo.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby! Slováci ještě mají čas na vyrovnání!
     
    90
    Marek Hamšík poslal do vápna Běloruska další nadýchaný centr, který hledal Kamila Stocha. Slovenský záložník však prohrál hlavičkový souboj s Stasevičem!
     
    89
    Z levé strany se dostal k centru Dušan Švento, míč však skončil v rukavicích Gorbunova. Bělorusko chtělo rozhodnout z protiútoku, nicméně postup Kisljaka zastavil dobrým obranným zákrokem Škrtel!
     
    88
    Slovensko v posledních minutách svého soupeře prakticky nepouští k míči, nicméně do zakončení se nemůže dostat! Bělorusko velmi dobře brání!
     
    87
    Následného rohového kopu se ujal Marek Hamšík, kterému se však centr příliš nepovedl. Obrana Běloruska dokázala zareagovat, a centr odvrátila.
    86. Pohotová reakce brankáře Gorbunova
     
    86
    Martin Škrtel poslal do vápna zajímavý centr, který se snášel na hlavu Ďuriše. Ten se však k hlavičce nedostal, a míč odkopl Sivakov, který si málem dal vlastní branku. Gorbunov však pohotově zareagoval!
     
    85
    Na začátku krásné kombinace Slovenska byl Kamil Stoch, který našel ve středu Marka Hamšíka. Záložník Neapole zprvní našel nabíhajícího Hubočana, kterému se však centr vůbec nepovedl!
     
    84
    Exekuce následné standardní situace se ujal střídající Duda, jehož centr však nebyl příliš povedený. Na hranici vápna dokázal odhlavičkovat míč hostující Renan Bressan!
     
    84
    Další žlutou kartu z hostujícího týmu dostává útočník Gordejčuk, který zastavil průnik Tomáše Hubočana přes pravou stranu!

    Jan Havlovic

    Branky: 34. Drahun (Bressan)

    Karty:   11. Škrtel (SVK), 36. Weiss (SVK) – 49. Stasevič (BLR), 57. Martynovič (BLR), 84. Gordejčuk (BLR), 90+4. Paljakow (BLR)   64. Martynovič (BLR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:19.
    Slovensko: Kozáčik – Hubočan, Škrtel, Saláta, Švento – Kucka, Pečovský (60. Nemec) – Mak (79. Duda), Hamšík, Weiss (71. Stoch) – Ďuriš.
    Náhradníci: Mucha, Novota – Šesták, Nemec, Tesák, Duda, Jakubko, Sabo, Stoch, Ďurica, Hrošovský, Greguš.

    Bělorusko: Gorbunov – Paljakow, Martynovič, Sivakov, Bordačev (40. M. Volodko) – Stasevič, Drahun, Bressan, Něchajčik (69. Palicevič) – Gordejčuk, Signevič (71. Kisljak).
    Náhradníci: Černik, Žawnow – M. Volodko, Palicevič, Putilo, Filipenka, Kisljak, Balanovič.

    Rozhodčí: Gocek – Eyisoy, Aktas (vš. Turecko)
    bahis siteleri