Island – Lotyšsko 2:2 (kon.) | Kazachstán – Nizozemsko 1:2 (kon.) | Ázerbájdžán – Itálie 1:3 (kon.)
Norsko – Malta 2:0 (kon.) | Česko – Turecko 0:2 (kon.) | Andorra – Belgie 1:4 (kon.)
Bosna – Wales 2:0 (kon.) | Izrael – Kypr 1:2 (kon.) | Chorvatsko – Bulharsko 3:0 (kon.)
konec
Island
2:2 (2:0)
Lotyšsko
Sobota 10.10.2015, 18:00 • Laugardalsvöllur, Reykjavík • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
    68. Valērijs ŠABALA - 2:2
     
    68
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko potvrzuje zlepšený výkon ve druhém poločase, a srovnává na 2:2! To už je velmi zajímavé pro český tým, který by se v případě výhry s Tureckem mohl dostat do čela skupiny! Po pravé straně postupoval Deniss Rakels, který svým cetrem našel ve vápně VALERISE ŠABALU. Bývalý útočník Jablonce to měl při zakončení opravdu velmi těžké, nicméně dokázal poslat míč přesně k tyči!
    49. Aleksandrs CAUŅA - 2:1
     
    49
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor! Lotyšsko na začátku druhého poločasu snižuje na rozdíl jediné branky, a dostává se zpět do zápasu! Na levé straně zakombinoval Višnakovs s Zjuzinsem. Prvně jmenovaný následně poslal přihrávku před brank, kam si naběhl ALEKSANDRS CAUNA, který poslal míč do sítě!
    27. Gylfi Þór Sigurðsson - 2:0
     
    27
    Island právě vstřelil branku!
    Island jednoznačně potvrzuje roli papírového favorita, a ve 27. minutě se dostává do dvoubrankového vedení! Na levé straně se krásně uvolnil GYFI SIGURSSON, který postupoval vpřed. Ze střední vzdálenosti záložník Swansea natáhl ke střele, míč následně zalétl přesně k tyči!
    5. Kolbeinn SIGÞÓRSSON - 1:0
     
    5
    Island právě vstřelil branku!
    Island se dostává již v páté minutě do vedení, navíc po parádně provedené standardní situaci! Exekuce se ujal Sigthórsson, jehož střelu vyrazil před sebe Vanins. Pohotově se však k dorážce dostal KOLBEINN SIGÞÓRSSON, který nedal lotyšskému brankáři šanci!

    Jan Havlovic

    Branky: 5. Sigþórsson (G.Þ. Sigurðsson), 27. G.Þ. Sigurðsson – 49. Cauņa (Višņakovs), 68. Šabala (Rakels)

    Karty:   23. Finnbogason (ISL), 78. R. Sigurðsson (ISL) – 57. Tarasovs (LAT), 75. Maksimenko (LAT)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:20.
    Island: Halldórson – Sævarsson, Árnason (18. Ottesen), R. Sigurðsson, A. Skúlason – Guðmundsson, G.Þ. Sigurðsson, Hallfreðsson, Bjarnason – Finnbogason (65. Guðjohnsen), Sigþórsson.
    Náhradníci: Kristinsson, Gunnleifsson – Guðjohnsen, Böðvarsson, Jónsson, Gíslason, Bjarnason, Ó. Skúlason, Jónasson, Ottesen, Kjartansson, Eyjólfsson.

    Lotyšsko: Vaņins – Gabovs, Dubra, Gorkšs, Maksimenko – Tarasovs (77. Laizāns) – Rakels, Zjuzins (85. Ikaunieks), Cauņa, Višņakovs (65. Karašausks) – Šabala.
    Náhradníci: Šteinbors, Ikstens – Kurakins, Jagodinskis, Višņakovs, Freimanis, Ikaunieks, Kamešs, Laizāns, Karašausks, Fertovs, Kozlovs.

    Rozhodčí: Jeskov – Mosjakin, Dančenko (vš. Rusko)
    bahis siteleri