Břeclav – Vel. Meziříčí 1:0 (kon.) | Hlučín – Zlín B 1:1 (kon.) | Hulín – HFK Olomouc 1:2 (kon.)
Prostějov – Mohelnice 2:2 (kon.) | Třebíč – Vítkovice 2:2 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
2:2 (1:0)
FK Mohelnice
Sobota 10.10.2015, 15:00 • Stadion Za Místním nádražím, Prostějov. • Moravskoslezská fotbalová liga • 10. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    1. SK Prostějov

    Prostějovští fotbalisté jsou vedoucím celkem Moravskoslezské fotbalové ligy. Svěřenci kouče Jury mají po deseti odehraných kolech na kontě 25 bodů za osm výher a jednu remízu. V posledním zápase ale Prostějov poprvé v aktuálním ročníku soutěže padl, když 2:3 prohrál přestřelku na půdě Velkého Meziříčí. Hanákům se tak v tabulce výrazně přiblížily Vítkovice, které na ně ze druhého místa ztrácejí již jen jediný bod.
     
    FK Mohelnice

    Mohelnice je nováčkem MSFL a podle toho také vypadají její výsledky. Tým z kdysi biskupského města zatím vyhrál pouze jednou, zato hned v šesti případech uhrál nerozhodný výsledek a třikrát pak odcházel ze hřiště poražen. Za tuto bilanci patří Mohelnickým 11. místo v tabulce. V posledních čtyřech utkáních výběr trenéra Sedláčka vždy remizoval, ze zatím jediného triumfu v soutěži se radoval ve 2. kole v polovině srpna proti Líšni, kterou venku zdolal 1:0.
     
    Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit pan Josef Tomanec, asistovat mu budou pánové Tomáš Sedláček a Vlastimil Ogrodník. Delegátem Fotbalové asociace České republiky byl pro tento duel zvolen pan Zdeněk Rumplík.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop obstarali hosté, hrající ve fialových dresech.
     
    2
    Kroupa přihrál zleva na hranici vápna do dobré střelecké pozice Zelenkovi. Ten však vyslal jen slabý přízemní pokus přímo do míst, kde stál brankář Hora.
     
    2
    Domácí Prostějov oblékl tradiční modrobílé dresy.
     
    4
    Koudelka centroval zleva, hosté odvrátili na roh.
     
    4
    Zelenkův pas odhlavičkoval Kuba a roh se bude opakovat.
     
    5
    Zkušený domácí středopolař to tentokrát zkoušel více při zemi, ani teď ale jeho centr nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    6
    Pas za obranu Mohelnice sebral brankář Hora, Machálek tak nemusel sprintovat, jelikož by to bylo zbytečné.
     
    9
    Hosté se dopustili útočného faulu, rozehrává prostějovský Krejčíř.
     
    10
    Koudelka z hranice velkého vápna centroval před branku a odražený míč se málem dostal k Petrželovi. Mohelnická obrana si však s potížemi dokázala poradit.
     
    11
    Vokoun utekl Hirschovi a vyslal z levé stran prudký centr. Ondřeji Kopovi nescházelo mnoho, aby balon skluzem trefil a pěkně Prostějovu zavařil.
     
    14
    Na straně Prostějova je mimo hrací plochu na chvíli ošetřován Pavel Krejčíř, který se nepříjemně střetl s Yunisem. Hanáci jsou tak na chvíli v deseti, Krejčíř se však za chvíli vrátí do hry, protože se mu nic vážného nestalo.
     
    16
    A domácí už jsou kompletní.
     
    18
    Volný kop hostů odhlavičkoval před Pinkavou Krejčíř. Následně trefil odražený balon zdálky Seibert, ovšem Kofroň jeho volej dobře viděl a bez problému jej chytil do svých rukavic.
     
    20
    Výkop od mohelnické brány.
     
    20
    Po faulu Koudelky na Seiberta u pomezní čáry kopala Mohelnice další standardku, tu si ale pozorný Kofroň pohlídal a Weinlichův centr lapil.
     
    22
    Vokoun vyhrál souboj s Hirschem, který ještě k tomu podklouzl, předal volnému Seibertovi a ten poslal do vápna nadýchaný centr. Na něj si naskočil vysoký Jakub Yunis, ovšem tísněn Rusem hlavičkoval nad.
     
    24
    Krejčíř raději uklidnil hru a nákop hostů adresoval hlavičkou Kofroňovi.
     
    25
    Defenzivní záložník Mohelnice Jan Fišara svedl hlavičkový souboj s Kroupou a domácího útočníka přitom fauloval. Prostějov zahrával volný kop, Zelenkův centr ale odhlavičkoval Pinkava a následného gólu dosáhli domácí až po přerušení hry.
     
    27
    Heidenreich se vydal podpořit ofenzivu a hned z toho byla nebezpečná situace. Středně vysoký centr mohelnického krajního beka jen tak prosvištěl prostějovským vápnem. Naštěstí pro domácí jej nikdo z Heidenreichových kolegů nezasáhl a balon směrem do branky neusměrnil.
     
    29
    Petržela u vápna skolil pronikajícího Weinlicha, za což vidí žlutou kartu a hosté budou z dobré pozice zahrávat volný kop.
     
    29
    Provedení se ujal sám faulovaný Michael Weinlich, Martin Sus ale jeho pas hlavou odklidil pryč.
     
    31
    Domácí se zatím nemohou dostat do své obvyklé provozní teploty, navrch má Mohelnice, které smělými akcemi zlobí prostějovskou defenzivu.
     
    32
    Petržela mohl kolmicí poslat Machálka do sóla na brankáře, jenže v osudném momentu špatně přihrál.
     
    32
    Prostějov právě vstřelil branku!

    Nyní už to ale Prostějovu vyšlo a dostává se do vedení 1:0. Koudelka se na hranici vápna neukvapil a přihrál doleva na lépe postaveného MARTINA HIRSCHE. Ten se zasekávačkou zbavil Seiberta a technickou přízemní placírkou zařídil první branku hanáckého celku.
    32. HIRSCH - 1:0
     
    35
    Za faul u autové čáry na Seiberta viděl žlutou kartu prostějovský Jan Koudelka.
     
    36
    Hirsch se čistě zbavil Weinlicha a slibně rozvinul domácí akci přihrávkou do levého křídla. Tam si naběhl Koudelka, jenže příliš brzy a chytil se tak do ofsajdové pasti.
     
    38
    Fládr nákopem oslovil Koudelku, který obehrál Seiberta přihrál Kroupovi. Ten se dostal do souboje s Kubou a hostující kapitán jej v blízkosti vápna fauloval. Rezultuje z toho přímý kop pro domácí tým.
     
    39
    Exekuce přímého kopu z rohu šestnáctky se chopil sám Karel Kroupa a jeho rána pravačkou o kousek minula mohelnickou svatyni.
     
    41
    Vokoun se snažil přejít přes Hirsche tak vehementně, až domácího fotbalistu fauloval.
     
    42
    Fišara za hranicí pravidel zakřižoval Fládra, volný kop pro Prostějov.
     
    43
    Balon hosté odvrátili do autu a Pavel Krejčíř balon hodil až do vápna. Tam se k hlavičce dostal Milan Machálek, ovšem jeho pokus mířil jen na připraveného Horu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první půle utkání. Hosté z Mohelnice v ní 30 minut byli aktivnějším celkem a průniky po křídlech se snažili prostějovskou defenzivu ztéci. Nebyli ale úspěšní a taktovku zápasu převzali Hanáci, kterým šikovně umístěnou střelou zařídil vedení 1:0 krajní bek Martin Hirsch. Druhé dějství začne přibližně v 16.01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Prostějovský roh odvrátil Pinkava. Vzápětí si domácí stejnou situaci zopakovali, ovšem s podobným úspěchem. To samé to bylo i do třetice.
     
    47
    Po levé straně udělal pár kroků s míčem Seibert a poslal dlouhý pas do vápna. Před nabíhajícím Kopou ale včas zareagoval Krejčíř.
     
    50
    Při dalším souboji o míč Kopa Krejčíře dokonce fauloval a Zdeněk Kofroň rozehrává od své svatyně.
     
    51
    Fládrův nákop byl příliš prudký a stal se tak snadnou kořistí pro gólmana Jakuba Horu.
     
    53
    Susův nákop si zpracoval Kroupa a předal Machálkovi. ten hledal nabíhajícího Koudelku, ovšem mohelnický kapitán Roman Kuba byl pozorný a do puntíku splnil svou defenzivní povinnost. Na druhé straně bude Weinlich zahrávat trestný kop.
     
    54
    Hostující středopolař trefil pouze zeď. Následná střela Pinkavy a zákrok Kofroňě již byly zbytečné, protože mohelnický hráč se nacházel v postavení mimo hru.
     
    57
    Yunis zkoušel domácího brankáře rozhodit při výkopu, Kofroň však zůstal klidný a bez potíží rozehrál.
     
    58
    Prostějov, který bude zahrávat roh, poprvé střídá. Milana Machálka nahrazuje Tomáš Langer.
     
    59
    Fládrův centr vyboxoval Hora a následný Koudelkův volej se zastavil v houštině těl. Po faulu na Langera ale budou domácí ještě zahrávat také volný kop, z 35 metrů.
     
    60
    Ze standardky Prostějov nic nevytěžil, ale pak se ocitl sám za obránci Karel Kroupa. Zkušený forvard si chtěl vychutnat gólmana, ovšem při parádičce o míč přišel. Velká škoda pro domácí.
     
    64
    Prostějovští to zkoušeli po zemi ne jeden dotek, do jejich snažení se ale pohotově vložil Pinkava a založil protiakci. Za balon ve vápně běžel Kopa, Kofroň byl však rychlejší a kulatý nesmysl odpopl do bezpečí.
     
    65
    Dublované střídání u hostů. Nejprve Kopu nahradil Hapal.
     
    65
    A poté agilního Weinlicha Bzirský.
     
    67
    Po hostující standardce zůstal na chvíli před domácí brankou ležet Sus, již se ale zvedá ze země a bude v pořádku.
     
    69
    Střídající Lukáš Hapal byl u vápna nedovoleně stažen Rusem, Mohelnice má možnost exekuce nebezpečného trestného kopu.
     
    70
    Jakub Heindenreich ale svou střelu škrtl o zeď tak, že se stočila úplně mimo domácí klec.
     
    71
    Mohelnice právě vstřelila branku!
    Mohelnice v posledním minutách přidala na aktivitě a je za to odměněna vyrovnávací brankou. Prostějovští beci nepokryli DAVIDA BAČU, který se na hranici vápna rozhodl ke střele a překonal Kofroně.
     
    74
    Prostějov právě vstřelil branku!

    Prostějov si ale nachystal perfektní odpověď. Zelenka přihrál doleva rozběhnutému Koudelkovi, jenž do vápna poslal přesný přízemní pás na střídajícího TOMÁŠE LANGERA. Domácímu záložníkovi jen stačilo nastavit kopačku, aby balon usměrnil za levou tyč Horovy branky. Hanáci se znovu dostávají do vedení.
    74. LANGER - 2:1
     
    77
    Mohelnický Heidenreich dostal za faul na Petrželu žlutou kartu.
     
    77
    Z následného volného kopu se urodila slibná prostějovská šance. Na centr Fládra si naskočil Karel Kroupa a Hora s vypětím všech sil jeho hlavičku vyrazil.
     
    78
    Domácí Aleš Rus se dopustil hrubého faulu, za který vidí z rukou sudího přímo červenou kartu. Prostějov bude hrát více jak deset minut v oslabení a hosté mají dobrou šanci minimálně vyrovnat.
     
    82
    Mohelnice potřetí střídala, Vokouna nahradil Soukup.
     
    83
    Mohelnice právě vstřelila branku!
    Mohelnice přesilovku využívá a srovnává na 2:2. Před brankou se k dorážce dostal LUKÁŠ HAPAL a neomylně rozvlnil síť mezi třemi tyčemi.
    83. HAPAL - 2:2
     
    87
    Na prostějovské straně vystřídal Lukáše Zelenku Michal Sečkář.
     
    89
    Nyní se hraje ve znamení dlouhých nákopů od vápna k vápnu. Zdá se, že zápas skončí remízou.
     
    90
    V závěru ještě roh pro Prostějov.
     
    90
    Domácí z něj nic nevytěžili a duel tak končí nerozhodně 2:2.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Mohelnice ve druhé půli přidala na tempu a výsledkem byla vyrovnávací trefa z kopačky Bači. Domácí ale perfektně odpověděli, když jim po hezké kombinaci vzápětí vrátil vedení Langer. Pak byl však vyloučen stoper Hanáků Rus a Mohelničtí přesilovku využili k vyrovnání na 2:2, které zařídil Hapal. Další branka již nepadla a oba týmy si tak rozdělily po bodu.

    Ode mne je to pro dnešek z Prostějova vše, přeji Vám hezký zbytek soboty. (16:52:34)

    Petr Komárek

    Branky: 32. Hirsch, 74. Langer – 71. Bača, 83. Hapal

    Karty:   29. Petržela (PRO), 35. Koudelka (PRO) – 77. Heidenreich (MOH)   78. Rus (PRO)


    1. SK Prostějov: Kofroň – Krejčíř, Sus, Rus, Hirsch – Petržela, Fládr, Zelenka (87. Sečkář), Koudelka – Machálek (58. Langer), Kroupa (C). Trenér: František Jura.
    Náhradníci: Bureš – Langer, Sečkář, Hloch, Machynek, Přikryl, Novák.

    FK Mohelnice: Hora – Seibert, Pinkava, Kuba (C), Heidenreich – Fišara – Vokoun (82. Soukup), Bača, Weinlich (65. Bzirský), Kopa (65. Hapal) – Yunis. Trenér: Roman Sedláček.
    Náhradníci: Večeř – Olejník, Hapal, Fiala, Bzirský, Soukup.

    Rozhodčí: Tomanec – Sedláček, Ogrodník

    Diváci: 320
    bahis siteleri