Lotyšsko – Kazachstán 0:1 (kon.) | Nizozemsko – Česko 2:3 (kon.) | Turecko – Island 1:0 (kon.)
Belgie – Izrael 3:1 (kon.) | Kypr – Bosna 2:3 (kon.) | Wales – Andorra 2:0 (kon.)
Bulharsko – Ázerbájdžán 2:0 (kon.) | Itálie – Norsko 2:1 (kon.) | Malta – Chorvatsko 0:1 (kon.)
konec
Wales
2:0 (0:0)
Andorra
Úterý 13.10.2015, 20:45 • Cardiff City Stadium, Cardiff • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
    86. Gareth BALE - 2:0
     
    86
    Wales právě vstřelil branku!
    Domácí hvězda se nakonec dočkala! Na levé straně se dokázal krásně uvolnil Ben Davies, jehož centr lehce tečoval ve vápně Ramsey, a míč se dostal na nohu GARETHA BALEA, na jehož střelu si Pol sáhl, nicméně míč skončil za brankovou čárou. Sedmá branka velšského útočníka v této kvalifikaci!
     
    86
    Poslední možné střídání v tomto zápase provádí také domácí trenér Chris Coleman! Ze hřiště odchází Jonathan Williams, který zejména v prvním poločase předvedl velmi povedený výkon. Na poslední minuty přichází na hřiště Church!
     
    83
    Krátce po tomto incidentu se prezentoval ostrým zákrokem Josep Ayala v souboji s Vaughanem. Hlavní rozhodčí neváhal a udělil žlutou kartu!
     
    81
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Iván Lorenzo, přichází Marc García.
    79. Velká šance domácího celku
     
    79
    Následné exekuce se ujal Aaron Ramsey, který svým centrem našel za obranou zcela volného Ashleyho Williamse, jehož hlavičku vyrazil skvělým zákrokem Pol! Následná dorážka Sama Vokese v brance rovněž neskončila!
     
    78
    V pořádí pátou žlutou kartu hostujícího celku dostává středopolař Adri Rodrígues, který poslal k zemi ve středu hřiště Sama Vokese!
    77. Standardní situace Garetha Balea
     
    77
    Exekuce standardní situace se pochopitelně ujal Gareth Bale, který se však má ještě od svého spoluhráče z Realu hodně co učit. Jeho zakončení bylo tvrdé, nicméně mířilo nad branku!
     
    70
    Andorra provádí své druhé střídání v tomto zápase. Kouč Koldo Álvarez posílá ze hry Óscara Sonejeeho, který se musel rozloučit snad s každým spoluhráčem na hřišti, než odešel střídat. Tím stoper Andorry ušetřil pár cenných vteřin! Na jeho místo příchází Josep Ayala.
     
    65
    Hostující brankář Ferran pol dostává žlutou kartu, neboť "tahal" čas při své rozehrávce. To se nelíbilo hlavnímu rozhodčímu, který udělil žlutou kartu!
    60. Povedená akce Aarona Ramseyho
     
    60
    Tak to byla krása! Před vápnem obdržel přihrávku Aaron Ramsey, který obešel hned dvojici protihráčů, a následně vystřelil na vzdálenější tyč. Jeho střela však skončila těsně mimo levé tyče!
     
    57
    Marco Viera to tentokrát přehnal s důrazem v souboji s Aaronem Ramseym, a zcela zaslouženě dostává žlutou kartu! Následně se strhla malá potyčka, ve které byl hodně aktivní Ashley Williams, následně dostal kartu ještě Jesus Rubio, který byl v potyčce velmi aktivní.
    50. Aaron RAMSEY - 1:0
     
    50
    Wales právě vstřelil branku!
    Z následné standardní situace se Wales prosadit nedokázal, nicméně po následném závaru ve vápně Andorry se domácí již do vedení dostávají! Parádní centr poslal do vápna Gareth Bale, který našel Ashleyho Williamse, jehož hlavičku ještě Pol vyrazil. Na dorážku AARONA RAMSEYHO byl již krátký!
     
    49
    Ben Davies podnikl na levé straně povedený průnik do vápna. Ještě před vstupem do pokutového území byl obránce Spurs poslán k zemi Lorenzem, který dostává žlutou kartu!
     
    46
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází David Edwards, přichází Tom Lawrence.
    45+2. Povedená rána Daviese
     
    45+2
    Wales vybojoval v krátkém časovém sledu druhý rohový kop. Centr Aarona Ramseyho odvrátila obrana Andorry za vápno, kde si míč zpracoval Ben Davies, jehož technická rána prolétla nad břevnem branky Ferrana Pola!
     
    34
    Ve vápně Andorry tentokrát spadl střídající Edwards, který se střetl v souboji s Marciem Vierou. Kevin Blom však stál kousek od souboje, a vše dobře viděl. Rozhodl se penaltu neodpískat!
     
    33
    Další žlutou kartu udělil hlavní rozhočí Kevin Blom domácímu Davidu Vaughanovi, který velmi ostře nalétl skluzem do souboje s Marciem Vierou. Žlutá karta byla v tomto případě zcela zasloužená!
    30. Llovera málem poslal míč do vlastní sítě, nicméně Pol byl proti!
     
    30
    Po levé straně postupoval obránce Ben Davies, který poslal dlouhý centr na hranici vápna, na který si nabíhal Gareth Bale. Hráč španělského Realu se však k hlavičce nedostal, nicméně hostující obránce Max Llovera ano! Hráč Andorry poslal míč tak nešikovně, že se snášel do branky. Pohotově však zasáhl Ferran Pol!
     
    23
    tak trenér Chris Coleman nechce zbytečně nic riskovat, a raději Hala Robsona-Kanu střídá. Na jeho pozici přichází Edwards. Dnešní utkání je zatím pro oba celky hodně nešťastné. Nejdříve zranění Moreiry, a nyní i zranění Robsona-Kanua!
     
    15
    Před brankou Pola bylo velmi horko! Nejdříve nebezpečně pálil Gareth Bale, jehož střelu však brankář Androrry vyrazil. Následně spadl ve vápna Williams, nicméně penalta se nepískala. Po ostrém nedovoleném zákroku Ildefonse Lima na Garetha Balea dostává hostující hráč žlutou kartu!
    12. Přejeme brzké uzdravení!
     
    12
    Victor Moreira byl naložen na nosítka, a je odvážen za velkého potlesku domácích tribun za postranní čáru!
     
    9
    Victor Moreira je i nadále v péči lékařů, hráči domácího týmu si již alespoň přihrávají mezi sebou, neboť přestávka již trvá skoro čtyři minuty. Doufejme však, že Moreira bude v pořádku!
     
    5
    To nevypadá příliš dobře! Ve středu hřiště se střetl domácí Chester s Victorem Moreirou, který zůstal ležet na trávníku, a jeho spoluhráči rychle přivolávali pomoc!

    Jan Havlovic

    Branky: 50. Ramsey, 86. Bale (Davies)

    Karty:   33. Vaughan (WAL) – 15. Lima (ANR), 49. Lorenzo (ANR), 57. Vieira (ANR), 57. Rubio (ANR), 65. Pol (ANR), 78. Rodrígues (ANR), 83. Ayala (ANR)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 11:0. Střely mimo: 13:1. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:17.
    Wales: Hennessey – Gunter, A. Williams, Chester, Davies – Ramsey, Vaughan, Jonathan Williams (86. Church) – Vokes, Robson-Kanu (23. D. Edwards, 46. Lawrence), Bale.
    Náhradníci: Ward – Allen, G. Williams, King, D. Edwards, Ledley, Taylor, Henley, Collins, Church, Lawrence, A. Richards.

    Andorra: Pol – San Nicolás, Sonejee (70. Ayala), Llovera, Lima – Rodrígues, Rubio, Vieira, Moreira (12. G. Riera) – Lorenzo (81. Marc García), Aarón Sánchez.
    Náhradníci: J. Gómes – Marc García, S. Moreno, Sebastián Gómez, G. Riera, Ayala, Peppe.

    Rozhodčí: Kevin Blom – Langkamp, van de Ven (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri