Schalke – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Augsburg – Mohuč 3:3 (kon.) | W. Brémy – Dortmund 1:3 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Hoffenheim 0:0 (kon.) | Hertha – Mönchengladbach 1:4 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 2:1 (kon.)
konec
Werder Brémy
1:3 (1:2)
Borussia Dortmund
Sobota 31.10.2015, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešní utkání na Weserstadionu sledovalo 42 100 diváků, se s Vámi loučím. Přeji hezký zbytek víkendu, u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (17:35:14)
     
    Utkání končí, Dortmund poráží Brémy poměrem 3:1, a připisuje si tak další tři body do tabulky Bundesligy! Pro Tuchelovi svěřence to nebyl snadný zápas, Brémy zlobily především v prvním poločase. Do vedení BVB v deváté minutě poslal Marco Reus. S postupujícím časem ale iniciativu přebíral domácí Werder, který nakonec zásluhou Anthonyho Ujaha dokázal srovnat. Rozhodující moment střetnutí se odehrál na konci první půle, kdy z parádního centru od Hummelse vytěžil rozdílový gól Henrik Mchitarjan.

    Druhá půle už tolik atraktivní fotbal nenabídla. Hned tři stoprocentní šance si dokázal vytvořit Aubameyang, jenže obávaný střelec, který v posledních dvou zápasech vždy zaznamenal hattrick, neproměnil ani jednu z nich. Mrzet to Dortmund ale nemuselo, o pojistku na tříbodovém zisku se svou druhou dnešní trefou zařídil Marco Reus.

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Obrana hostí si však v pohodě poradila. O malou chvíli později mohl sám na Bürkiho postupovat Ujah, ale zastavil ho zvuk píšťalky sudího – ofsajd.
     
    90+3
    Tak domácí budou mít ještě přeci jen šanci na snížení. Schmelzer fauloval Pizarra, následovat bude volný přímý kop pro Brémy.
     
    90+2
    Borussia kontroluje balón a svého soupeře k němu vůbec, ale vůbec nepouští. Nyní mají Dortmundští k dispozici rohový kop, s jehož exekucí už stoprocentně nikam spěchat nebudou.
     
    90+1
    Piszczek se vydal na ofenzivní dobrodružství, následně přenechal míč Castrovi, který ho ještě předal Kagawovi. Japonský fotbalista chytře myšleným centrem hledal Aubameyanga, k němuž se však kulatý nesmysl díky akrobatickému zásahu Gálveze nedostal.
     
    90
    Sudí nad rámec hrací doby nastavuje pět minut!
     
    89
    Dlouhatánský nakopávaný balón poslal směrem do vápna, tam si ale ve vzduchu nejlépe počínal Roman Bürki, jenž míč vyboxoval do bezpečí.
     
    88
    Gonzalo Castro už se chystal k autovému vhazování, ovšem sudí nakonec, i přes protesty záložníka Borussie, přisoudil míč Werderu Brémy.
     
    87
    Žádný ofenzivní fotbal už nesledujeme, Dortmund má konec zápasu zcela pod kontrolou. Jeho další akci nyní zastavil ofsajd Šinžiho Kagawy.
     
    86
    Mchitarjan nebyl daleko k postupu směrem do šestnáctky Werderu, na poslední chvíli mu v tom ale povedeným obranným zákrokem zabránil Sternberg.
     
    85
    Se střídáními se roztrhl pytel. Poslední změnu v dnenším klání dělá i trenér Tuchel, místo Gündoğana nastupuje Sven Bender.
     
    83
    A krátce poté tu máme poslední střídání Brémských. Utkání končí pro Bartelse, jehož na posledních pár minut vystřídá veterán Claudio Pizzaro.
     
    82
    Za potlesku z tribun Weserstadionu hřiště opouští Clemens Fritz, jehož nahrazuje Lukas Fröde.
     
    81
    Troufám si tvrdit, že o vítězi je rozhodnuto. Borussia kontroluje vývoj utkání a pokud to takto bude pokračovat dál, o vítězství už Tuchelova parta nepřijde.
     
    80
    Dortmundští už nikam spěchat nebudou. Gündoğan neměl komu nahrát, proto hru obrátil směrem vzad a do kombinace zapojil brankáře Bürkiho.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 32. Ujah – 9. Reus, 44. Mchitarjan (Hummels), 72. Reus (Mchitarjan)

    Karty:   55. Sternberg (BRM), 60. Fritz (BRM), 64. Gálvez (BRM)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 3:2. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 20:15.
    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Gálvez, Sternberg – Bargfrede, Fritz (C) (82. Fröde), Junuzović, Grillitsch (77. Lorenzen) – Bartels (83. C. Pizarro), Ujah.
    Náhradníci: Zetterer – Lukimya-Mulongoti, Öztunali, C. Pizarro, U. Garcia, Lorenzen, Fröde.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Hummels (C), Papastathopoulos, Park (76. Schmelzer) – Gündoğan (85. S. Bender), Weigl – Mchitarjan, Kagawa, Reus (77. G. Castro) – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – S. Bender, Januzaj, Ramos, Piszczek, G. Castro, Schmelzer.

    Rozhodčí: Tobias Welz – Rafael Foltyn, Martin Thomsen

    Diváci: 42 100
    bahis siteleri