Schalke – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Augsburg – Mohuč 3:3 (kon.) | W. Brémy – Dortmund 1:3 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Hoffenheim 0:0 (kon.) | Hertha – Mönchengladbach 1:4 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 2:1 (kon.)
konec
Hertha BSC
1:4 (0:2)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 31.10.2015, 15:30 • Olympiastadion Berlin • Německá Bundesliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Hertha BSC nezvládla domácí utkání pro rozjeté Borussii Mönchengladbach, se kterou prohrála vysoko 1:4!

    První poločas na Olympiastadion Berlin nabídl povedený výkon hostujícího celku, domácí však spokojeni určitě nejsou. Utkání začalo opatrně, nicméně již v šesté minutě zahrozil Kalou, jehož hlavičku však Sommer lapil. Borussia přebrala inciativu, a udeřila ve 26. minutě, kdy se trefil Oscar Wendt. Hned o dvě minuty později přišla pro domácí další rána, když se prosadil střelou z hranice vápna Raffael! Hned o minutu později Darida krásně našel Kaloua, jehož hlavičku parádně vyrazil Sommer!

    Druhý poločas nabídl otevřenou hru, a hlavně další branky! Hned v 54. minutě kopala Borussia penaltu, které se ujal Granit Xhaka, a s přehledem ji proměnil! V 59. minutě zazdil velkou šanci Baumjohann, když ho vychytal Sommer! Ospalé diváky domácího celku probudila penalta Alexandera Baumjohanna, který snížil na 1:3! Právě Baumjohann mohl snížit na rozdíl jedné branky, avšak jeho střela mířila těsně mimo! V nastavení se ještě prosadil hostující Havard Nordveit, který upravil na konečných 4:1!

    Borussia tak zaznamenala svou šestou ligovou výhru v řadě! Navíc se svěřenci Andrého Schuberta dostávají již na čtvrtou pozici ligové tabulky!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:27:41)
    Borussia potvrdila skvělou formu, a berlínskou Herthu porazila vysoko 4:1!

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hostující celek se mohl dočkat paté branky, nicméně přihrávka Marvian Schulze na Oscara Wendta mířila do ofsajdu!
     
    90+2
    Hertha se hned po výkopu dostala na útočnou polovinu, a ještě se pokoušel ohrozit branku Yanna Sommera. Přihrávka Skjelbreda na pravou stranu pro Weisera však přesná nebyla.
    90+1. Håvard NORDTVEIT - 1:4
     
    90+1
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden "kousek" na účet hostujícího celku! Xhaak krásně přenesl hru na pravou stranu pro Traorého, který poslal míč do vápna pro Schulze, který krásně narazil míč HAVARDU NORDVEITOVI. Následná střela norského záložníka zapadla přesně k tyči!
     
    90
    Své poslední střídání v tomto zápase provádí trenér André Schubert! Lars Stindl v dnešním utkání nepodal tak dobrý výkon jako v minulém kole v zápase se Schalke. Německého záložníka nahrazuje na poslední minuty Branimir Hrgota!
     
    88
    Gladbach si závěr zápasu hlídá, a kombinuje na vlastní polovině. Hráči berlínského celku se ještě pokoušejí napadat, nicméně k míči se zatím nemohou dostat!
     
    87
    Ibrahima Traoré si na pravém křídle krásně narazil míč se střídajícím Schulzem. Následně vyslal hostující záložník povedenou střelu, která mířila na vzdálenější tyč. Norský brankář Jarstein se však natáhl, a střelu vyrazil!
     
    86
    Hertha se ještě pokouší potrápit obranu svého soupeře! Tentokrát posílal Lustenberger dlouhý nákop na pravou stranu, kde však prohrál hlavičkový souboj Haraguči, a míč skončil v zámezí.
    85. Velká šance aktivního Baumjohanna
     
    85
    No podívejme! Darida centroval na levou část vápna, kde však míč nezasáhl Nordveit. Alexander Baumjohann se rázem dostal míči, a jeho povedená střela mířila těsně vedle! To je velká škoda pro domácí celek!
     
    84
    Domácí Hertha měla k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Brazilec Ronny. Centr střídajícího hráče však žádné nebezpečí pro branku Sommera neznamenal, a obrana Gladbachu si s ním dokázala poradit!
    82. Alexander BAUMJOHANN - 1:3
     
    82
    Hertha právě vstřelila branku!
    Tak Hertha se dočkala! K penaltovému puntíku se postavil střídající ALEXANDER BAUMJOHANN, který penaltu zkušeně proměnil! Yanna Sommera poslal na levou stranu, a míč poslal přes k pravé tyči! Hertha se jistě ještě pokouší utkání zdramatizovat!
     
    82
    Penalta pro Herthu! Thorgan Hazard nestíhal ve vlastním vápně bránit Baumjohanna, kterého poslal k zemi. Hlavní rozhodčí neváhal, a odpískal pokutový kop!
     
    81
    Domácí kapitán našel ve středu hřiště Vladimíra Daridu, který povedenou přihrávkou našel na levém křídle Ronnyho. Střídající útočník se však k dalšímu postupu nedostal, neboť ho zastavil skvěle načasovaným skluzem Havard Nordveit!
     
    80
    Hertha poslala míč při kombinaci až k brankáři Jarsteinovi. Norský brankář se k odkopu neodhodlal, a raději poslal míč k Lustenbergerovi, který vyráží na útočnou polovinu.

    Jan Havlovic

    Branky: 82. Baumjohann (pen.) – 26. Wendt, 28. Raffael, 55. Xhaka (pen.), 90+1. Nordtveit (M. Schulz)

    Karty:   54. Langkamp (HER), 77. Stocker (HER) – 76. Johnson (MNC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 8:9. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:13.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Lustenberger (C), Plattenhardt – Skjelbred, Darida – Kalou (46. Baumjohann), Tolga Ciğerci (62. Ronny), Stocker (78. Regäsel) – Haraguči.
    Náhradníci: Gersbeck – Baumjohann, Ronny, Hegeler, van den Bergh, Regäsel.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Nordtveit, Christensen, Á. Domínguez, Wendt – Traoré, Dahoud (71. M. Schulz), Xhaka (C), Johnson – Stindl (90. Hrgota), Raffael (74. T. Hazard).
    Náhradníci: Sippel – Drmić, T. Hazard, M. Schulz, Korb, Elvedi, Hrgota.

    Rozhodčí: Sippel – Leicher, Gorniak (vš. Německo)
    thejrc.org