Celta Vigo – Valencia 1:5 (kon.) | Levante – La Coruňa 1:1 (kon.) | Eibar – Getafe 3:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Granada 2:1 (kon.) | Malaga – Real Betis 0:1 (kon.)
konec
SD Eibar
3:1 (2:1)
Getafe CF
Sobota 07.11.2015, 20:30 • Estadio Municipal de Ipurúa, Eibar • Španělská LaLiga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
    Eibar dnes podal skvělý výkon, a posouvá se již na šestou příčku tabulky!

     
    Dnešní utkání je u konce! SD Eibar předvedl v domácím prostředí v zápase s Getafe CF velmi dobrý výkon, a zvítězil 3:1!

    První poločas nabídl na Estadio Municipal de Ipurúa velmi pohledný fotbal! Do utkání vstoupilo lépe Getafe, a hned v páté minutě měl velkou šanci Vázquez. V 16. minutě se však do vedení dostal pasivní Eibar! Po rohu Berjóna se ve vápně míč odrazil na nohu Sergi Enricha, který poslal svůj cele do vedení! Hned o šest minut později však srovnal pěknou individuální akcí Víctor! Ve 29. minutě však domácí celek vrátil do vedení po pěkné akci Berjóna svým druhým gólem v zápase Sergi Enrich!

    Hlavní moment druhého poločasu přišel v 60. minutě, kdy Suárez stáhl ve vápně k zemi Enricha, a hlavní rozhodčí nařídil penaltu. Hostující hráč byl navíc vyloučený! Z následné penalty navýšil vedení domácího celku Saúl Berjón! Escalante následně trefil ještě břevno, nicméně skóre už se nezměnilo!

    Eibar se tak díky dnešnímu vítězství posouvá už na šestou příčku tabulky!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (22:20:30)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    U hlavního rozhodčího si následně stěžoval Alexis, který "za odměnu" dostává žlutou kartu!
     
    90+2
    Eddy Pascual tentokrát poslal ve vzdušném souboji tvrdě k zemi Juana Rodrígueze, který chvilku ležel na trávníku, nicméně by měl být v pořádku!
     
    90+1
    Getafe se pokoušelo kombinovat na útočné polovině, a dostat se do zakončení. Ve středu hřiště však skvěle napadal Pascual, který vystihl přihrávku Lafity, a domácí jsou u míče!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Hodně tvrdý souboj o míč svedl ve středu hřiště domácí Eddy Pascual s Moisésem Gómezem. Úspěšnější byl nakonec domácí hráč, který udržel míč.
     
    88
    Domácí tým provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází po velmi dobrém výkonu Escalante. Na jeho místo přichází Iňigo Barrenetxea!
     
    86
    Španělský stoper Alexis se vydal na útočný výlet, a po kombinaci s Velázquezem odcentroval z pravé strany. Jeho centr však nebyl příliš nebezpený, a obrana Eibaru si s ním dokázala poradit!
    Momentka z dnešního utkání

     
    85
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Víctor, přichází Moisés Gómez.
     
    84
    Borja Bastón se dostal k odraženému míči na hranici vápna. Následně dostal míč do vápna na Escalanteho, který se nacházel v ofsjadu! Escalante navíc ještě před tím předvedl ostrý zákrok v souboji s Víctorem, a tak vidí žlutou kartu!
     
    83
    Po delší době se do blízkosti vápna domácího celku podívalo také hostující Getafe! Střídající Šćepović si udělal prostor v pravém rohu, a poslal do pokutového území ostrý centr. Ven z branky šel Riesgo, který míč lapil!
     
    81
    Kouč Mendilibar provádí své druhé střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Sergi Enrich, který si dnes připsal dvě branky, hattrick už však nezaznamená! Na jeho místo přichází na poslední minuty Mikel Arruabarrena!
     
    80
    Eibar je proti oslabenému soupeři nadále aktivní! Obránce Junca lehce obešel na levé straně Velázqueze, a vybídl ke skórování Bastóna. Španělský útočník byl však tísněn Alexisem, a jeho hlavička nebyla povedená!
     
    78
    Na pravém křídle dostal hodně prostoru Saúl Berjón, který následně poslal nebezpečný přízemní centr před branku. Na ten si nabíhala dvojice Enrich – Bastón. Míč však dokázal vyrazit před sebe brankář Guaita!
    Podrážděná reakce domácího dos Santose poté, co se dozvěděl, že bude vystřídán
     
    76
    I Eibar se probojoval k rohovému kopu, kterého se ujal Saúl Berjón, jehož centr se nebezpečně snesl na hranici malého vápna. Pohotově však zareagoval Alexis, který míč odkopl!

    Jan Havlovic

    Branky: 16. Enrich, 29. Enrich (Berjón), 61. Berjón (pen.) – 22. Víctor

    Karty:   51. Berjón (EIB), 52. Capa (EIB), 84. Escalante (EIB) – 90+3. Alexis (GET)   60. Damián Suárez (GET)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 13:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:8.
    SD Eibar: Riesgo – Capa, dos Santos (64. L. Castellano), Pantić, Juncà – Keko, E. Pascual, Escalante (88. Barrenetxea), Berjón – Bastón, Enrich (81. Arruabarrena).
    Náhradníci: Irureta – Inuj, Arruabarrena, Hajrović, L. Castellano, Ekiza, Barrenetxea.

    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Velázquez, Alexis, Lago – Juan Rodríguez, Lacen – Víctor (85. Moisés Gómez), Sarabia (63. Vergini), Lafita – Á. Vázquez (71. Šćepović).
    Náhradníci: Megyeri – Vergini, Šćepović, León, Moisés Gómez, Wanderson, Buendía.

    Rozhodčí: Ignacio Iglesias – Costoya, Ramos (vš. Španělsko)
    thejrc.org