Nový Jičín – Poruba 2011 5:2 (kon.) | SK Karviná – Frýdek-M. 0:7 (kon.) | Technika Brno – Kopřivnice 4:5 (po pr.)
Břeclav – Vsetín 1:11 (kon.) | SHK Hodonín – Val. Meziříčí 6:3 (kon.) | Opava – Mor. Budějovice 7:4 (kon.)
Pelhřimov – Trutnov 7:3 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
6:3 (1:1, 3:0, 2:2)
HC Bobři Valašské Meziříčí
Středa 11.11.2015, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • 2. liga skupina Východ • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno, dnes si všechny body nechávají na jihu Moravy hodonínští Drtiči. Těm se vydařila především druhá třetina, ve které si vypracovali tříbrankový náskok a ve zbytku zápasu průběh hry pouze kontrolovali. Mějte se kársně, přeji krásný zbytek středečního večera a dobrou noc! (20:14:27)
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Jakub Sajdl se pokoušel prosadit střelou hned z vhazování, rána mu příliš nesedla, a tak se kotouč došoural až k Čápovi.
     
    58:29
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři se loučí s tímto zápasem povedeným ťukesem na jeden dotek. Kotouč směřoval po ose Kývala – Podešva až k DAVIDU VARGOVI, který bez přípravy lehce přehodil Zavadilův beton klouzající k pravé tyči. Asistence: Jan Podešva, Martin Kývala.
     
    57:19
    Prudce rozehraný kotouč přeskočil hůl Jakuba Sajdla a doklouzal až za brankovou čáru, píská se zakázané uvolnění Hodonína.
     
    56:22
    Domácí v plném počtu.
     
    55:52
    O několik okamžiků později domácího beka napodobuje Matěj Charvát, Valaši se stále nemohou usadit v útočné zóně.
     
    55:02
    Začátek přesilovky Bobrům vůbec nevyšel, Škápik nikým neatakován ušetřil cenné vteřinky a následně vyhodil puk až k brankáři Čápovi.
     
    54:22
    Hru v oslabení si ve třetím dějství vyzkouší i Drtiči. Dvouminutovým trestem je suspendován Michal Kuba (HOD) za hrubost.
     
    53:20
    Petru Zavadilovi nepříjemně vypadlo z výstorje nahození od modré čáry, celou situaci musel hasit odpálením kotouče do bezpečí hodonínský obránce Jedlička.
     
    52:09
    Nová akvizice v bráně hostí se hned stačila aklimatizovat, jednalo se o zahřívací zákrok na lapačku, který Jan Čáp zvládl s bravurou.
     
    51:32
    Jenže po následné strkanici přes něj přepadl jeden z vlastních obránců, takže Lukáš Vydržel doslova odkulhává na střídačku. V brankovišti jej nahrazuje Jan Čáp.
     
    51:32
    Matěj Charvát vybruslil na osu hřiště a pokusil se překvapit Lukáše Vydržela, ten i přes větší množství těl před jeho brankovištěm dobře viděl na celou situaci.
     
    50:00
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Pravděpodobně je o rozdělení tří soutěžních bodů rozhodnuto. MICHAEL JANOTA pouze lehce nahodil kotouč na Vydržela, před ním ovšem šikovně hlídkoval jeden z členů první hodonínské formace, takže hostující brankář nemohl vůbec nic vidět. Asistence: Jakub Sajdl, Dominik Matula.
     
    49:22
    Sudí Marek vylučuje a opět si vybírá hostujícího hráče. Ondřej Černín (VAL) ve snaze ubránit brankáře před nátlakem hodonínských se po jednom ze soupeřů ohnal hokejkou a je vyloučen za sekání.
     
    48:53
    A opět to byl Václav Studený, který se dostal do nebezpečné situace před Zavadilem, tentokrát se neradoval z branky, ale pouze otřel kotouč o horní tyč z dorážky!
     
    47:57
    Hosté v plném počtu.
     
    47:02
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Místo toho, aby domácí definitivně o svém vítězství, je tu najednou možnost pro velké drama. VÁCLAV STUDENÝ to vzal na sebe, po pravém křídle přejel všechny čáry s pukem na holi a střelou přes obránce rozvlnil síť. Bez asistence.
     
    45:57
    I na straně Valašského Meziříčí se píská hra v šesti. Dvouminutový trest jde odpykat na trestnou lavici David Varga (VAL).
     
    44:36
    Hostující mužstvo bylo v enromním tlaku, kotouč tak vyhazuje z obranného pásma a následuje hromadné střídání.
     
    43:59
    Zdeněk Kučera zatáhl puk do pásma po levém křídle a šikovnou zadovkou oslovil Matěje Charvát, ten bez přípravy mířil přímo doprostřed brány.
     
    42:17
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelně šťastná branka hodonínských. Nahozený kotouč od modré čáry se zamotal v klubku těl a odrazil se přímo na hůl MICHAELA JANOTY, na něhož zívala prázdná branka. Asistence: Michal Kuba, Dominik Matula.
     
    41:39
    Rozhodčí se nyní ukvapil s fouknutím do píšťalky, Miroslav Varga totiž mohl dorážet svou ránu. Petr Zavadil vůbec nevěděl, kde má kotouč.
     
    40:36
    Janu Podešvovi se otevřela dálnice mezi kruhy, dobrou příležitost ovšem nevyužil a pouze vypršáil Zavadilovy betony.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá dvacetiminutovka vyzněla jednoznačně pro hodonínské borce. Valaši jako by začali zmatkovat v obranném pásmu a především na rozehrávce, navíc je naprosto opustil dobrý pohyb, který je provázel po dobu první třetiny. Další perioda začne přibližně v 19:39.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Hlavní arbitr přerušuje hru, Ondřej Nedvěd totiž po kiksu na modré čáře raději zašlápnul kotouč u mantinelu.
     
    38:41
    Michael Janota měl přes sebou jako obránce kvantum prostoru, místo toho pálil ze stoje a pouze provětral Vydrželovu lapačku. Jednoduchý zákrok pro hostujícího brankáře.
     
    37:36
    Drtiči udělají maximum pro to, aby si po přestávce odnesli do kabin tříbrankový náskok. Dobře brání střední pásmo, navíc důrazně dohrávají soupeře u mantinelů.
     
    36:53
    Bobři se snaží nadechnout ke kontaktní brance ještě do přestávky, zatím zůstává pouze u snahy.
     
    35:40
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hodonín nepotřeboval mnoho času na to, aby proměnil přesilovou hru! Zdeněk Jurásek vybruslil s pukem od pravého mantinelu, naservíroval přihrávku PETRU PEŠOVI, který se z mezikruží nemýlil. Asistence: Zdeněk Jurásek.
     
    35:13
    Tak pozor, nakonec se vylučuje za zdržování hry. Valaši pravděpodobně odmítali rozhodnutí sudího o tom, kdo byl v době icingu na ledě a kdo nikoliv. Trest odpyká Miroslav Varga (VAL).
     
    35:13
    Nátlaková hra hodonínských hárčů pokračuje i po skončené přesilovce, Valašské Meziříčí tudíž vyhazují na další zakázané uvolnění.
     
    34:37
    Hosté hrají v plném počtu, Drtiči si nevytvořili žádnou "tutovku" v početní výhodě.
     
    33:29
    Hodonínští kombinovali v útočné třetině, jenže pak se kotouč odrazil k Jiřímu Slovákovi, který jej ometl o mantinel. Bobři se osvobzují z tlaku domácích.
     
    32:37
    Václav Studený (VAL) se může zlobit jenom sám na sebe. Petr Peš si jej lehce obhodil na červené čáře a hostující útočník jej stačil zastavit jen za pomocí faulu. Dvě minuty za podražení.
     
    31:59
    Michal Kuba našel přesně Sajdlovu hůl před brankovištěm, pokus z první zlikvidoval Lukáš Vydržel výstavním švihnutím lapačkou! Vskuktu krásný zákrok.
     
    31:33
    Janu Podešvovi střela přes obránce vůbec nevyšla, puk se mu postavil na hranu a orazítkoval plexisklo za brankou Zavadila.
     
    30:33
    Martin Kývala v rohu svého obranného pásma čistě odebral Charvátovi kotouč, do útoku mohou Valaši.
     
    29:13
    Valaši konečně vyhazují kotouč z pásma. Skvělá přesilovka domácího týmu je u konce.
     
    28:58
    A Janota nyní dorážel kotouč před bránou. Velké šance domácího týmu. Vydržel drží.
     
    28:15
    Michal Kuba se výborně proháčkoval do zakončení z předbrankového prostoru. Vydržel na poslední chvíli sklapl betony! Souvislý tlak SHK.
     
    27:55
    Kučera výborně hledal přihrávkou u tyče najíždějícího Charváta, který ale kotouč míjí.
     
    27:13
    Drtiči nepolevují v tlaku a Bobři jsou nuceni faulovat. Vojtěch Černík (VAL) vyloučen za hákování.
     
    26:30
    Peš s Juráskem velmi dobře kombinovali v útočném pásmu, až se první jmenovaný odhodlal k zakončení z modré čáry. Velmi dobrá střela.
     
    25:06
    Ve stejném čase si hostující tým bere oddechový čas.
     
    25:06
    Drtiči právě vstřelili branku!
    A další přesilovkový gól! Jedlička se odpoutal od obránců soupeře, najel si na pravý kruh a poslal přihrávku k levé tyči na LUKÁŠE VRBU, který ji zužitkoval a střelou do prázdné brány poslal Drtiče do dvoubrankového trháku. Asistence: Robert Jedlička, Matěj Charvát
     
    24:46
    Drtičům se nedaří založit kloudnější přesilovkovou akci. Valaši dobře hlídají střední pásmo a nedovolují svému soupeři projít přes modrou čáru.
     
    23:36
    Mikuláš Zbořil (VAL) vyloučen za hákování.
     
    21:44
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Tak přece! Velmi nevídaný gól z holí hodonínských. Špok dlouho čekal na přihrávku zpoza brány až ji konečně dostal od Juráska a mezi třemi hráči se snažil střílet. Trefil hokejku bránícího hráče od níž se kotouč odrazil mezi kruhy na Petra Peše, který střílel, ale Vydržel zvláštním způsobem vyrazil kotouč vedle brány. Pravděpodobně si myslel, že jej má ve výstroji a vyjížděl z brankoviště, když ZDENĚK JURÁSEK trefil Vydrželovu zvednutou brusli od níž se kotouč odrazil do brány. Asistence: Petr Peš.
     
    21:15
    Miroslav Varga (VAL) vyloučen na dvě minuty za sekání. Šance pro Hodonín?
     
    20:43
    Drtiči dlouho okupovali útočnou modrou čáru, ale Valaši zatím dobře brání a nepouštějí soupeře do šancí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině jsme shlédli velmi nehezký hokej. Valaši předváděli své dobré bruslařské dovednosti a dělali Drtičům problémy s rozehrávkou. Po brankách Pořického a Škápika máme na Zimním stadionu Václava Nedomanského stav 1:1.
    Další perioda začne přibližně v 18:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Pešovi se podařilo proháčkovat mezi soupeřovými beky, načež na levém kruhu švihem zkoušel překonat valašského brankáře, který si ale proti střele vyjel a ukryl ji do své výstroje. Za jeho bránou poté došlo k menší mele, kterou už trhají rozhodčí.
     
    18:18
    Drtiči právě vstřelili branku!
    První krásnější akce zápasu a hned je z toho gól! Hodonínští předváděli v tomto střídání zlepšenou hru a dlouho kombinovali v signalizované výhodě. Na pravém mantinelu najížděl Martin Špok a poslal krásný pas přes celou šíři pásma na sjíždějícího ĽUBOMÍRA ŠKÁPIKA, který v pádu u pravé tyče předvedl skvělé bekhendové zakončení a zavěsil kotouč za záda Vydržela. Asistence: Martin Špok
     
    17:34
    Přesilovka je u konce, ale, že bychom viděli v posledních dvou minutách nějakou akci, to se říct nedá.
     
    16:43
    Bobři dlouho kombinují v útočném pásmu, ale chybí tomu finální přihrávka do zakončení. Drtičům se ale stále nedaří vyhodit.
     
    15:38
    Hosté v plném počtu.
     
    15:33
    V zápětí technický přestupek na straně Drtičů. Pokorný za brankou čekal až mu dostřídají spoluhráči, kteří se ale nedohodli a nastoupili v šesti. Menší trest odsedí Lukáš Vrba (HOD).
     
    14:45
    Domácí se v přesilovce zatím nedostali k jediné střele. Velmi špatná přesilovka Oranjes.
     
    13:38
    A je tu první přesilovka pro Drtiče. Ti byli dlouho na puku, až jejich kolotoč přerušil Vojtěch Černín (VAL) a jde si sednout na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    11:56
    Patrik Kuchta skvěle držel kotouč na mantinelu v útočném pásmu, bohužel pro Valachy s ním ale nic nevymyslel a následně byl odstaven Kolářem.
     
    10:48
    Jedlička tvrdě pálil z mezikruží, ale kotouč pouze orazítkoval mantinel za bránou Vydržela. Na ledě se nic moc neděje.
     
    10:07
    Přesilovka vrcholí zákrokem Zavadila po střele Podešvy. Domácí jsou v plném počtu.
     
    09:40
    Hodonínští se již po několikáté osvobozují. Tato přesilovka se nevede Valachům podle představ.
     
    08:58
    Studený se prodíral za kotoučen, ale byl odstaven domácím bekem. Zavadil se v této situaci velmi prudce přemístil ke své levé tyči a vychýlil bránu z přesného postavení.
     
    08:07
    Petr Peš (HOD) neměl trpělivost s valašským hráčem na mantinelu a velmi nevybíravě jej narazil na hrazení, za což už míří na trestnou lavici.
     
    07:50
    Tyčka zvoní za Vydrželem po střele Nedvěda! To byla šance.
     
    07:39
    Hodonínští se snažili prosadit v útočném pásmu. Kovář přerušuje lehký tlak vyhozením na icing.
     
    05:58
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Jednoduchá přesilovková akce hostujícího týmu jako by zvýrazňovala velmi vlažný začátek SHK. Václav Studený se protáhl s kotoučem do útočného pásma a hledal přihrávkoiu mezi kruhy JAKUBA POŘICKÉHO, který přes chumel hráčů prostřelil bezmocného Zavadila. Asistence: Václav Studený
     
    05:43
    Studený hledal od levého mantinelu přihrávkou Martina Vargu, který ale bezprostředně před Zavadilem míjí.
     
    04:57
    Vargův průnik byl zastaven Dominikem Matulou (HOD), který je vyloučen za hákování.
     
    04:19
    Kývala se Slovákem se málem dostali do situace dva na jednoho, ale první jmenovaný byl bez kotouče trochu rychlejší a vystavil tak svého spoluhráče do ofsajdu.
     
    03:13
    Petr Peš bojoval v rohu o kotouč a snažil se jej vyhodit do středního pásma. Na kruhu jej ale zachytil Václav Studený a jen o pár centimetrů minul víko hodonínské svatyně!
     
    01:40
    Kuchta se zkoušel prodrat do zakončení na levém kruhu, ale byl zastaven Jedličkou.
     
    00:45
    Vydržel nyní dvakrát zasahoval proti hodonínským střelám. Vhazování po jeho levici.
     
    00:20
    Valaši začali výpadem do útoku. David Varga motal dlouho obráncům hlavy, ale nic moc s pukem nevymyslel. Nakonec byl odstaven Kolářem, který začíná akci na druhou stranu kluziště.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči se nám sjíždějí k středovému kruhu. Začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Zavadil (Zollpriester) – Kolář, Škápik, Pokorný, Nedvěd, Janota, Jedlička, Polesný – Charvát, Špok, Kučera, Černohous, Tomi, Peš, Kuba, Sajdl, Piskoř, Jurásek, Vrba, Matula

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Čáp (Vydržel) – Zbořil, Kovář, Černín, Franek, Hradil, Tomek, Valentík – Sprušil, Podešva, Varga D., Studený, Varga Mir., Pořický, Kuchta, Slovák, Kývala, Varga Mar., Baroš

    Rozhodčí: Marek – Kříž, Otáhal.
     
    Poprvé od vítězného utkání s Porubou se hodonínští hokejisté i jejich věrní fanoušci dočkají dalšího domácího duelu. Po třech výjezdech na soupeřova kluziště se Drtiči představí na Zimním stadionu Václava Nedomanského v zápase s valašskomeziříčskými Bobry. Souboj již osmnáctého kola východní skupiny 2. ligy začíná ve středu 11. listopadu s úderem osmnácté hodiny.
     
    SHK Hodonín

    Drtiči ze tří venkovních zápasů vydolovali čtyři body, určitě jich ale mohli získat více. Po senzační výhře na ledě suverénního Frýdku-Místku přišla nečekaná fotbalová prohra v Kopřivnici a z dobře rozehraného utkání na ledě Břeclavi nakonec „kápnul” jen jeden bod.

    Před dnešním zápasem patří Baníku čtvrté místo. Na kontě mají Drtiči 29 bodů, stejně jako páté Moravské Budějovice a šestá brněnská Technika.

    Z Jižanského derby si bohužel odnesl zranění v horní části těla útočník ruský Nikita Garanin, který podle prvních prognóz bude Drtičům chybět minimálně příští dva týdny.
     
    HC Bobři Valašské Meziříčí

    V posledních dvou kolech ale vyšli modro-bílí bodově naprázdno. Nejprve prohráli vysoko 7:1 v Moravských Budějovicích, následně zaspali začátek zápasu s Opavou a pak už jen marně dotahovali čtyřgólové manko.

    Mezi hlavní opory Valašského Meziříčí patří bezesporu útočníci Václav Studený (7+8) a Ondřej Martiník (4+8). Zapomenout ale nesmíme ani na obávané duo bratří Vargových (David 6+6, Miroslav 2+2). Velkou posilou je také ex-vsetínský Jan Podešva (3+4).
     
    Celková bilance:

    Celkem zápasů: 34

    Výhra HOD: 17x

    Výhra VAL: 17x

    Vstřlené góly HOD: 132

    Vstřelené góly VAL: 102
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Chramosta

    Petr Svoboda

    Branky a nahrávky: 19. Škápik (Špok), 22. Jurásek (Peš), 26. Vrba (Jedlička, Charvát), 36. Peš (Jurásek), 43. Matula (Janota), 50. Janota (Sajdl, Matula) – 6. Pořický (Studený), 48. Studený, 59. Varga D. (Podešva, Kývala)


    SHK Drtiči Hodonín: Zavadil (Zollpriester) – Kolář, Škápik, Pokorný, Nedvěd, Janota, Jedlička, Polesný – Matula, Sajdl, Kuba – Peš, Jurásek, Špok – Kučera, Charvát, Vrba – Piskoř, Tomi, Černohous
    HC Bobři Valašské Meziříčí: Vydržel (52. Čáp) – Zbořil, Kovář, Černín, Franek, Hradil, Tomek, Valentík – Sprušil, Podešva, Varga D., Studený, Varga Mir., Pořický, Kuchta, Slovák, Kývala, Varga Mar., Baroš

    Rozhodčí: Marek – Kříž, Otáhal
    bahis siteleri