Magnitogorsk – Toljatti 3:2 (2:1 po s.n.) | Ufa – Kazaň 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – Záhřeb 3:1 (kon.)
Čerepovec – HC Slovan 1:2 (kon.) | Jaroslavl – Chanty-Mansijsk 3:1 (kon.) | Jokerit – Barys 2:0 (kon.)
Soči – Jekatěrinburg 5:6 (po pr.) | Spartak Moskva – Omsk 3:1 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Ak Bars Kazaň
Sobota 21.11.2015, 12:30 • Ufa Arena (kapacita: 8250) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Příjemné poledne přeji všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Kontinentální hokejová liga dnes pokračuje osmi zápasy, v tomto podrobném online přenosu se společně zaměříme na souboj mezi celky Salavat Julajev Ufa a AK Bars Kazaň! Začínáme ve 12:30!
     
    Salavat Julajev Ufa

    Ufa zatím odehrála jednatřicet utkání, z nichž dokázala vydolovat celkem padesát bodů, na svého dnešního soupeře ztrácí jeden jediný bodík. Ve Východní konference Salavatu patří solidní šestá pozice, na vedoucí Novosibirsk ztrácí už dvanáct bodů. Jestli v letošním ročníku svěřenci kouče Zacharkina v něčem vynikají, pak je to zcela jistě ofenziva. Ufa totiž dokázala vsítit už čtyřiadevadesát branek, v rámci celé soutěže vícekrát přesně zamířili pouze hokejisté Magnitogorsku. V prozatím posledním mači se Salavat představil v pátek, kdy před vlastními fanoušky přivítal Lokomotiv Jaroslavl. Po vyrovnané první třetině domácí následně převzali iniciativu a nakonec svého soupeře smetli poměrem 5:1, a přerušili tak třízápasovou sérii bez vítězství. Tři přesné přihrávky si připsal švédský útočník Linus Omark, jenž se na to konto vyšvihl už na druhé místo tabulky produktivity KHL – na vedoucího Mozjakina však ještě ztrácí čtyři body.
     
    AK Bars Kazaň

    Jak už bylo zmíněno, Kazaň je na tom o kousíček lépe než její dnešní soupeř. V tabulce Východní konference jí patří páté místo, na svém kontě mají hráči Barsu jednapadesát bodíků. Hned třikrát v posledních čtyřech zápasech svěřenců bývalého reprezentačního kouče Zinetuly Biljaletdinova musely o vítězi rozhodnout samostatné nájezdy. Tým z Tatarstánu byl úspěšný pouze jednou a to právě v posledním utkání, které Kazaň odehrála na ledě Magnitogorsku – v dovednostní soutěží hostům bonusový bodík přisoudil Fjodor Malychin. Pokud se zaměříme na klubovou tabulku produktivity, tak zjistíme, že jasným lídrem a tahounem Barsu je útočník Justin Azevedo (9+21), jenž v paměti většiny českých fanoušků utkvěl hlavně díky svému působení v pražském Lvu.
     
    Poslední vzájemný zápas

    10.11.2015 AK Bars Kazaň:Salavat Julajev Ufa 3:2

    Branky a nahrávky: 12. Lukojanov (Kornejev, Čibisov), 50. Varnakov (Lukojanov, Ďaloga), 51. Sjögren (Möller) – 8. Lepisto, 39. Makarov (Omark)
     
    Češi a Slováci v akci

    Marek Ďaloga (KZN) 25 zápasů, 5 bodů (1+4)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Lepistö, Loginov, Višněvskij, Gončarov, Arzamascev, Bodrov, Derljuk – Engqvist, Grigorenko, Omark – Lisin, Makarov, Hartikainen – Sojn, Nestěrov, Lazarev – Chlystov, Majorov, Prochorkin

    Ak Bars Kazaň: Rynnäs (Garipov) – Zacharčuk, Rylov, Bělov, Jarullin, Kornějev, Ďaloga, Tokranov – Obuchov, Möller, Azevedo – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Gluchov, Varankov, Malychin – Svitov, Archipov

    Rozhodčí: Antti Boman, Konstantin Olenin – Sergej Misjur, Dmitrij Sivov.
     
    Aktéři dnešního utkání už jsou na hrací ploše, následuje ruská státní hymna, po níž už budeme moci začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Na úvodním buly si lépe počínal domácí Grigorenko, Ufa zakládá své první útočné snažení!
     
    00:33
    Do první vážnější situace se dral Hartikainen, ale souboj s obráncem Bělovem nakonec neustál. S protiakcí vyráží Azevedo.
     
    01:23
    Zatím vidíme ve hře obou týmů velké množství nepřesností, hra se bez vážnějších šancí a střeleckých pokusů přesouvá ze strany na stranu.
     
    01:50
    Do brankoviště Kazaně se zpoza branky jako tank vrhl Nestěrov, ale hostující brankář nyní hodně podržel své spoluhráče!
     
    02:25
    Tak pozor! Rynnäs si z minulé situace odnesl nějaké zranění a hosté musí sáhnout ke střídání gólmanů! Mezi tři tyče nastupuje Emil Garipov!
     
    02:25
    Domácí si zahrají přesilovku, za nedovolené bránění je vyloučen Jakov Rylov.
     
    02:41
    Ufa právě vstřelila branku!
    Garipov se v brance sotva stačil ohřát a už musí puk lovit ze sítě! Na pravé straně dostal až příliš volného prostoru LINUS OMARK, který nekompromisní ranou na bližší tyč posílá Ufu do vedení! Asistence: Andreas Engqvist.
    Linus OMARK - 1:0
     
    03:15
    No a hosté se budou muset opět strachovat! Na dvě minuty za hákování je vyloučen Vasilij Tokranov.
     
    04:12
    Domácí uzamkli svého soupeře okolo jeho vlastní branky, ke střele se však nikdo ze speciální přesilovkové formace neodhodlal.
     
    04:55
    Engqvist pasem skrze brankoviště zkusil najít kolegu Omarka, ten však puk netrefil ideálně a hosté se konečně mohou osvobodit.
     
    05:21
    Velké štěstí měl nyní Garipov! Hartikainenovu ránu totiž vyrazil jen před sebe, kde číhal nekrytý Makarov, ovšem ten branku nepochopitelně přestřelil!
     
    06:08
    Kazaň se až nyní dostala do útočné třetiny svého soupeře, ovšem ani po téměř sedmi odehraných minutách si Svedberg ještě na puk nesáhl.
     
    06:51
    Niklas Svedberg vyjel za branku a ujal se rozehrávky, ovšem byl sražen! Bude se znovu vylučovat.
     
    07:09
    Až nyní se hra přerušuje! Oním hříšníkem, který před malou chvíli poslal k zemi Svedberga, je Dmitrij Obuchov, který si odsedí dvě minuty za podražení.
     
    07:21
    Po Omarkově pokusu, který lehce tečoval jeden z obránců Kazaně, puk vylétl mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po levici brankáře Garipova.
     
    07:30
    Tentokráte byli hosté úspěšnější na buly a ihned vyhazují puk přes všechny čáry.
     
    07:45
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají další přesilovku a vedou už o dvě branky! Grigorenko zavezl touš do útočné třetiny, kde jej ještě nakonec předal ANDREASI ENGQVISTOVI, který už měl jednoduchou práci! S tímhle nemohl brankář Garipov nic dělat. Asistence: Igor Grigorenko.
    Andreas ENGQVIST - 2:0
     
    08:14
    Ufa zkoušela rozjet další útočnou kombinaci, Lepistö si ale neporozuměl s Makarovem, načež je pískáno zakázané uvolnění.
     
    08:35
    Po levé straně se hbitě protáhl Tkačjov, ovšem jeho následný bekhendový pokus nepředstavoval pro Svedberga sebemenší problém.
     
    09:12
    Na druhé straně to od modré čáry tvrdě zkoušel Arzamascev, ale Garipov si letící puk našel a dobrým zákrokem vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    09:59
    Engqvist si troufl na souboj se dvěma zadáky soupeře, avšak nyní si ukousl až příliš velké sousto.
     
    10:17
    Po sérii odrazů puk končí na lavičce Salavatu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    10:32
    Hosté jsou zatím směrem dopředu naprosto bezzubí, další nepřesnost v jejich kombinaci zapříčinila další icing.
     
    10:56
    Andreas Engqvist vybojoval puk za brankou a následně jej posunul na modrou čáru, odkud pálil Loginov, ale mezi tři tyče nezamířil.
     
    11:52
    Obuchov zabojoval a obral o puk Gončarova. Následně našel mezi kruhy volného Azeveda, ten však mířil pouze do připraveného Svedberga.
     
    12:30
    Lisin v souboji 1 na 1 přetlačil Jarullina a poté šikovnou zadovkou hledal před brankou bojujícího Hartikainena, ten však na puk přes důrazného Bělova nedosáhl.
     
    13:22
    Kazaň nyní poprvé v utkání výrazněji zatlačila domácí, nikdo se však ke střele neodhodlal. Nakonec puk získal Bodrov a vysokým obloučkem jej poslal do středního pásma.
     
    13:39
    Ďaloga vyrobil obrovskou chybu a na Garipova se sám řítil Sojn, který však střelou do horní části branky neuspěl!
     
    13:52
    Další vyloučení hostujícího týmu. Na dvě minuty si kvůli podražení může odpočinout Konstantin Kornějev.
     
    14:19
    Omark naznačil střelu, nakonec ale ještě hledal Grigorenka, ovšem jeho záměr přečetl Bělov a osvobodil svůj tým.
     
    14:47
    Omark parádním křižným pasem našel Loginova, který nabil do tutové pozice Engqvistovi, tomu se ale zamotal touš mezi bruslemi, čehož hosté využili a vyhodili.
     
    15:27
    Makarov nahrál na modré čáře stojícímu Arzamascevovi, jehož ukryté nahození jen o vlásek minulo pravou tyč Garipovovy branky!
     
    15:52
    Hosté v plném počtu.
     
    16:26
    Po sérii odrazů se puk nakonec dostal k úplně osamocenému Derljukovi, jenž se nijak nerozmýšlel a tvrdě jej poslal na branku, tu však zhruba o půl metru minul.
     
    17:11
    Puk opět vyletěl mimo hřiště, jako poslední se jej dotkl domácí Prochorkin, na to konto je Ufa vykázána z útočné třetiny.
     
    17:30
    Gluchovovo nahození vyrazil Svedberg jen před sebe, kde se o puk jako lev rval Varnakov, ovšem bývalý brankář Bostonu Bruins touš našel a schoval jej pod svou lapačkou.
     
    17:49
    Azevedova navštívenka ze střední pásma nadělala Svedbergovi větší problémy, než by se dalo očekávat. Švédský gólman Ufy musel puk vyrazit do ochranné sítě – vhazovat se bude po jeho levici.
     
    18:15
    Gončarov se odhodlal k parádnímu sólu, když sám proti trojici protihráčů projel až do útočného pásma. Tam si vyměnil puk s Makarovem, jeho následný bekhendový pokus však úspěch neslavil.
     
    18:31
    Makarov si nepohlídal ofsajdové postavení – vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    18:57
    Bodrov po přejezdu přes modrou čáru přenechal Kotouč Lazarevovi, který povedenou ranou donutil Garipova k dobrému zásahu.
     
    19:33
    Vypadá to, že Ufa už první třetinu dohraje v klidu ve vlastním obranném pásmu.
     
    19:58
    Tak pozor, domácí mohli přidat třetí branku! Prochorkin využil zaváhání obrany soupeře a před poloprázdnou svatyni Kazaně předložil touš na hůl Denise Chlystova, ten však ve stoprocentní příležitosti minul!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství je za námi, Ufa zatím vede nad Kazaní 2:0! Nutno poznamenat, že vedení je to naprosto zasloužené, poněvadž hosté od úvodu zápasu působí velice zaskočeným a nesoustředěným dojmem. Navíc už ve třetí minutě přišli o zraněného brankáře Rynnäse, kterého mezi třemi tyčemi nahradil Emil Garipov. Domácí obě branky vsítili v přesilovce, nejprve se trefil Linus Omark a o pět minut později vedení Ufy zvýšil Andreas Engqvist. Druhá třetina začne zhruba v 13:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Na ledě nyní byla k vidění hraniční situace. Dle mého názoru hráli hosté v šesti, sudí však nechává hru plynout.
     
    21:06
    Domácí svůj tlak ve střelu na branku nepřetavili, s kontrem se vydal Čibisov, kterému ale puk v rozhodující moment přeskočil přes hokejku.
     
    21:51
    Oscar Möller se šikovně zbavil Loginova a z ostrého úhlu prověřil Svedberga. Puk ještě lehce tečoval obránce Lepistö, brankář Ufy byl však i na to připraven.
     
    22:05
    Ďaloga byl nyní u mantinelu velmi tvrdě atakován Nestěrov, slovenský zadák je lehce otřesený, ale pokračuje ve hře.
     
    22:41
    Linus Omark má formu jako hrom! Švédský útočník projel s pukem na holi celé hřiště, jeho následná rána propadla Garipovovi mezi rukou a pravou tyčí a kus černé pryže se kutálel za brankovou čáru, za záchrannou brzdu ale zatáhl obránce Zacharčuk.
     
    23:38
    Kazaň si dnes poprvé zahraje přesilovou hru. Dvě minuty za nedovolené bránění si odsedí Alexander Loginov. Dokáží hosté snížit?
     
    23:57
    Möller přenesl hru na modrou čáru, kde Rylov ještě nahrál Zacharčukovi, jehož dělový projektil těsně před Svedbergem tečoval Malychin, ovšem kotouč zamířil těsně nad branku Ufy!
     
    24:11
    Ufa právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš, toto nepsané sportovní pravidlo platí i nyní! Hosté zaváhali v kombinaci v útočné třetině, do samostatného protiútoku se vydal ANTON LAZAREV, jenž nádhernou ranou prostřelil bezmocného Garipova! Asistence: Niklas Svedberg, Sergej Sojn.
    Anton LAZAREV - 3:0
     
    24:38
    Kazani se nedaří usadit v útočné třetině, domácí se nyní už poněkolikáté v pohodě osvobozují.
     
    25:05
    Po Azevedově prudkém pasu přeskočil touš hůl Vasilije Tokranova, Kazaň tedy musí začít zase od píky.
     
    25:37
    Domácí v plném počtu, Loginov naskakuje zpět na ledovou plochu.
     
    26:11
    Tohle byla hodně kuriózní situace! Domácím bylo signalizováno další vyloučení, hosté hráli bez brankáře a Alexander Svitov si málem dal vlastní gól, puk však nakonec zamířil těsně vedle levé tyče! Pro Kazaň by tohle bylo už hodně kruté.
     
    26:22
    Na lavici hříchu už sedí Igor Grigorenko – dvě minuty, hra vysokou holí.
     
    26:22
    Jakov Rylov už nedokázal zastihnout kotouč před přechodem přes modrou čáru – pískán ofsajd.
     
    26:51
    Tohle zavánělo gólem! Azevedo výbornou střílenou přihrávkou našel před brankou stojícího Varnakova, ten si však vylámal zuby na zatím bezchybném Svedbergovi!
     
    27:24
    Přesilová hra Kazaně je poměrně neurovnaná, hosté však stále drží touš na svých hokejkách a Ufě se nedaří vyhodit.
     
    27:42
    Další rána Justina Azeveda! Tentokráte ji lehce tečoval Malychin, ale Svedberg si letící puk našel a schoval jej ve své připravené lapačce.
     
    28:11
    Víc už toho hráči Barsu v této početní převaze nestihnou, Grigorenkův trest právě vypršel.
     
    28:35
    Domácí pětice už byla na ledě hodně dlouho, Višněvskij se proto uchýlil k pouhému vyhození do středního pásma a Ufa na to konto mohla vystřídat.
     
    28:56
    Kazaň spěchala s dalším ofenzivním snažením, Svitova ale zastavilo ofsajdové postavení.
     
    29:18
    Au, to muselo bolet! Marek Ďaloga neměl úplně ideální přehled o tom, co se kolem něj děje a kolenem narazil do jednoho z hráčů soupeře. To nevypadá vůbec dobře, uvidíme, zda bude slovenský rychlík v dnešním utkání ještě pokračovat....
     
    29:57
    Arzamascev na obranné modré zastavil přechod Kazaně, chvíli na to ale nepřesně přihrál a hosté tak mohou zaútočit znovu.
     
    30:23
    Tohle může hosty mrzet! Svedberg vyrazil touš jen před sebe, kde se jej mocně snažili dorazit Gluchov s Malychinem, ovšem ani jeden z nich neposedný a nepříjemně skákavý kus černé pryže zasáhnout nedokázal!
     
    30:49
    Po delší odmlce musí zasahovat i Garipov. Po levé straně se totiž až ke střele probil Chlystov, ovšem gólman Kazaně puk dokázal nadvakrát zkrotit.
     
    31:15
    3 na 1 se nyní řítili hráči Ufy! Grigorenko zvedl hlavu a našel volného obránce Gončarova, který mířil k levé tyči, ale Garipov se dokázal přemístit a předvedl bravurní zásah!
     
    31:37
    V závaru před brankou domácích se nakonec nejlépe zorientoval brankář Svedberg, který puk schoval pod svou lapačkou. Následně si ještě něco vysvětloval Lepistö s Čibisovem, sudí však oba kohouty od sebe bleskurychle odtrhl.
     
    32:25
    Další individuální akce v podání Linuse Omarka. Ten opět projel většinu hřiště s kotoučem na holi, ale ani nyní si na Garipova nepřišel.
     
    33:22
    Momentálně sledujeme hlušší pasáž hry, oba týmy trápí nepřesnost v závěrečné přihrávce, a brankáři si tak alespoň na chvíli mohou odfrknout.
     
    33:29
    Až nyní se přerušuje hra. Tkačjov byl v útočné třetině o chvilku dříve než s pukem jedoucí Lukojanov – ofsajd. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    33:56
    Čibisov zavezl touš do útočné třetiny, obtočil se kolem branky a následně hledal volného Tkačjova, ale počínal si nepřesně.
     
    34:26
    Kazaň vstřelila branku!
    Hosté snižují a vykřesávají jiskřičku naděje! Ufa teď zaspala v návratu směrem vzad, 2 na 1 se řítili Tkačjov a ARŤJOM LUKOJANOV, který po pasu od svého kolegy kotouč bez problému zametl za záda brankáře Svedberga! Asistence: Vladimir Tkačjov, Andrej Čibisov.
    Arťjom LUKOJANOV - 3:1
     
    35:00
    Icing domácích, kteří v posledních okamžicích za svým soupeřem mírně zaostávají. Hra se opět postěhuje před Svedberga.
     
    35:49
    Kornějevovo nahození schoval Svedberg ve své lapačce, a protože měl dostatek času, tak jej nakonec i rozehrál na kolegu Gončarova.
     
    36:37
    Möller se proháčkoval přes tři soupeře a na modré čáře přiťukl puk pro Jarullina, který střelou z první však trefil jen před brankou clonícího spoluhráče Obuchova.
     
    37:01
    Čároví sudí píská icing, ovšem následně uznal svou chybu a vhazovat se tak bude ve středovém kruhu.
     
    37:43
    Prochorkinovi zcela očividně vysekl hůl z rukou obránce Rylov, sudí však zůstávají klidní a vylučovat se nechystají.
     
    38:23
    Konec druhé periody se odehrává spíše v bojovném duchu. Oba týmy si stále ne a ne dostat k zakončení. Až nyní to zkusil Lisin, ale Garipov byl připraven.
     
    38:38
    Tak Kazaň si ještě zahraje přesilovou hru. Dvě trestné minuty za hákování si odpyká Enver Lisin!
     
    39:02
    Tohle byla tutovka pro Malychina! Po Rylovově nahození se puk od zadního mantinelu odrazil do předbrankového prostoru právě na hůl útočníka Kazaně, ten však svatyni domácích o vlásek minul!
     
    39:48
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak se podívejme, drama je na světě – hosté využívají přesilovku a snižují na rozdíl jediné branky! Tvrdou ránu z hole obránce Bělova Svedberg vyrazil jen tak tak, navíc přesně do míst, kde stál trestuhodně volný VLADIMIR TKAČJOV, jenž puk pohodlně uklidil do sítě! Asistence: Nikolaj Bělov, Oscar Möller.
    Vladimir TKAČJOV - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí a skóre je po jejím skončení už výrazněji vyrovnanější než po úvodní dvacetiminutovce! Domácí sice svůj náskok zvýšili na rozdíl tří branek, když se při vlastním oslabení parádní dělovkou prosadil Lazarev. Poté však iniciativu převzali hosté, kteří díky přesným zásahům Lukojanova a Tkačjova, jenž dvanáct vteřinek před druhou sirénou využil přesilovku, ještě výrazně zdramatizovali vývoj utkání! Třetí dějství, které bude zcela jistě velice napínavé, započne zhruba ve 14:12!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Úvodní buly závěrečné dvacetiminutovky zvládli lépe hosté, kteří ihned vyrážejí směrem vpřed.
     
    40:23
    První šanci této třetiny si ale vypracovala Ufa. 2 na 1 se řítili domácí, celou akci na sebe nakonec vzal Grigorenko, ale branku minul.
     
    40:54
    Zacharčuk u hrazení tvrdě dohrál Omarka, sudí však k obrovské nespokojenosti domácích příznivců vylučovat nebude.
     
    41:03
    Ihned po vhazování své štěstí zkusil Jarullin, avšak jeho rána gólové parametry neměla a puk skončil v připravené lapačce Niklase Svedberga.
     
    41:19
    Hosté si nerozuměli v kombinaci a kotouč doskákal až do středního pásma. Za vlastní branku jej zavezl Bělov, který vyčká na čerstvé spoluhráče.
     
    41:38
    Azevedo šikovnou nabídkou na teč oslovil kolegu Obuchova, jenž touš usměrnil pouze do připraveného Svedberga, který puk na poslední chvíli vyrazil do ochranné sítě.
     
    42:11
    Prochorkin vyhrál sprinterský souboj s Kornějev – icing se tedy pískat nebude.
     
    42:32
    Před Svedberga se srdnatě probil Tkačjov, který ještě hledal lépe postaveného Čibisova, ten však na touš o kousek nedosáhl.
     
    43:12
    Kazaň je zatím aktivnějším mužstvem, Lukojanovovi se však nyní za brankou soupeře zamotal touš mezi bruslemi a domácí mohou uklidnit situaci.
     
    43:49
    Po střetu z jedním s protihráčů odjíždí na střídačku Enver Lisin. Jeho bolestivá grimasa v obličeji prozrazuje, že asi vše není tak, jak by mělo.
     
    44:58
    Linus Omark se vydal na steč, vyměnil si touš s Engqvistem, ovšem následně o něj v souboji 1 na 1 proti Rylovovi přišel.
     
    45:11
    Domácí však puk získali zpět a jejich další akci zakončil Sami Lepistö, jehož nahození od modré čáry však bylo pro Garipova jen takovým bonbónkem.
     
    45:35
    Hartikainen objel branku a následně před ní poslal i kotouč. O dorážku se mocně snažil Lisin, který se zdá býti v pořádku, ovšem ke kusu černé pryže se přes Kornějeva nedostal.
     
    46:01
    Další šance Ufy. Makarov do ideální střelecké pozice nabil Maximu Gončarovovi, jehož tvrdý projektil na bližší tyč dokázal brankář Garipov nadvakrát polapit.
     
    46:19
    Ofsajdové postavení si nyní nepohlídal Tkačjov – vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    46:48
    Malychin si troufl hned na dva protihráče a chvíli to dokonce vypadalo, že s této konfrontace vyjde jako vítěz. Poté však udělal ještě jednu zbytečnou kličku, čehož okamžitě využil pozorný Bodrov.
     
    47:02
    Tlak svého soupeře domácí přerušují jen za cenu zakázaného uvolnění. Vhazování po pravici Niklase Svedberga.
     
    47:38
    Po řadě souboji v rohu kluziště to z poměrně ostrého úhlu zkusil aktivní Tkačjov, který si protáhl střídání, avšak na pozorného Svedberga nevyzrál.
     
    48:03
    Omark s Engqvistem nyní nadělali pořádnou paseku v brankovišti Barsu, vše nakonec rezolutním odpalem vyřešil obránce Jarullin.
     
    48:31
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla paráda v podání ENVERA LISINA, který vrací Ufě dvoubrankové vedení! Ruský forvard domácího týmu se s pukem vrhl mezi čtyři protihráče, protáhl se okolo všech a bekhendovou ranou pod víko překonal Garipova! Klobouk dolů! Asistence: Teemu Hartikainen.
    Enver LISIN - 4:2
     
    48:57
    Kazaň však dostává šanci na okamžitou odpověď. Dvěma minutami za jasné podražení je totiž potrestán Maxim Gončarov.
     
    49:02
    Ufa ale vyhrála buly a Lepistö domácí tým ihned osvobozuje.
     
    49:37
    Višněvskij parádním obranným zákrokem překazil sóloakci Justina Azeveda, následně však nedokázal puk vyhodit a tlak Kazaně pokračuje!
     
    49:55
    Loginov při snaze vyhodit kotouč trefil Varankova pukem do obličeje, útočník hostí je lehce otřesen, ale vypadá to, že se obešel bez krvavého zranění.
     
    50:39
    Další akci Kazaně zastavil ofsajd. Vypadá to, že tato přesilovka skončí pro hosty nezdarem.
     
    50:56
    Je tomu skutečně tak, Gončarov se vrací zpět a domácí jsou kompletní.
     
    51:23
    Lepistö si neporozuměl s Omarkem a puk nakonec doputoval až k brankáři Garipovovi. Ten se před dotírajícím Grigorenkem nakonec rozhodl nerozehrát a kotouč ponechal ve svém držení.
     
    51:53
    Další důležitý zásah v podání Svedberga! Bělov se nijak nerozmýšlel a prostě puk nahodil na branku, těsně před ní jej lehce tečoval Svitov, avšak švédský brankář domácího týmu byl na svém místě.
     
    52:38
    Čibisov vybojoval touš v rohu a přihrál ho na modrou čáru, kde stál volný Jarullin, jehož střelu ale obětavě zablokoval padající Sojn.
     
    53:29
    Další vyloučení na straně domácí Ufy. I přes své mohutné protesty a nespokojenost je na dvě minuty za podražení na trestnou lavici poslán Teemu Hartikainen. Hodně přísné rozhodnutí sudího...
     
    53:42
    Rylovův pas byl pro Zacharčuka nezpracovatelný, čehož pohotově využil Nestěrov a poslal puk do bezpečí.
     
    54:32
    Obrovská šance hostí! Kotouč se poněkud šťastně odrazil k Malychinovi, tomu ale pokus o vymíchání Svedberga nevyšel! Následně se o dorážku ještě snažili Azevedo a Tkačjov, ale ani jeden z nich neuspěl!
     
    55:06
    Rylov nabil Zacharčukovi, po jehož ráně se puk od zadního mantinelu odrazil k Möllerovi, ten však poloodkrytou branku trefit nedokázal.
     
    55:30
    Další pokus z hokejky Oscara Möllera! Švédský křídelník si najel mezi kruhy a střelou na bližší tyč se snažil překvapit Svedberga, ten se však nenechal opít rohlíkem a předvedl povedený zásah. Domácí jsou navíc už kompletní.
     
    56:15
    Ufa už spoléhá pouze na defenzivu, domácí se nikam neženou a když už ano, tak za soupeřovou brankou pouze drží puk u mantinelu a získávají cenné vteřinky.
     
    56:38
    Sojn to zkusil z poměrně uctivé vzdálenosti a pokus podle toho také vypadal, Garipov neměl s pukem příliš práce.
     
    57:15
    Prochorkin se vydal sám směrem vpřed, snažil se natlačit před branku, ale ke střele jej nepustil důrazný obránce Vasilij Tokranov.
     
    57:31
    Tohle musí hosty sakramentsky mrzet! Lukojanov pasem par excellence našel Čibisova, jenž se řítil sám na Svedberga, ale puk mu v rozhodující moment odskočil od hole, čehož švédský brankář střelhbitě využil!
     
    57:49
    Bodrovo nahození nenadělalo Garipovovi vážnější starosti, vhazovat se bude po pravici brankáře Kazaně.
     
    58:02
    Po přerušení hry došlo k ostřejší výměně názorů mezi Nestěrovem a Rylovem, které však pomezní sudí od sebe téměř ihned odtrhli! Oba kohouti ale i tak dostávají dvě minuty za hrubost.
     
    58:21
    Garipov je na střídačce. Vzhledem k vyloučení na obou stranách bude hrát Kazaň v převaze 5 proti 4!
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny, hosté zatím obléhají svého soupeře, ke střele se však ne a ne dostat.
     
    59:12
    Justin Azevedo jen tak nazdařbůh nahodil puk do brankoviště, kde Svedberg nepředvedl úplně ideální zákrok, načež před ním vznikl závar jako hrom, ovšem ani Tkačjov a ani Möller touš do sítě nedostali!
     
    59:39
    Domácí vyhazují přes všechny čáry – pískán icing. S nadějemi Kazaně už to ale vypadá velice bledě.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, Ufa nakonec uhájila svůj náskok a Kazaň poráží poměrem 4:2! Viděli jsme velice zajímavé utkání, o jehož vítězi nakonec rozhodla první třetina, ve které domácí naprosto dominovali a vytvořili s klíčový dvougólový náskok! V prostřední dvacetiminutovce se hráči Barsu sice herně zvedli a svému oponentovi zle zatápěli. V závěrečném dějství měli hosté poměrně dost šancí, ale ani jedna ze střel se neujala. Naopak na druhé straně se parádním sólem prezentoval Enver Lisin, jenž tak přidal definitivní pojistku nad vítězstvím svěřenců kouče Zacharina.
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Ďaloga (KZN) 0+0, 1 střela, čas na ledě 7:58
     
    S konstatováním toho, že dnešní utkání v Ufa Areně navštívilo 7 923 diváků se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu! (14:54:22)

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 3. Omark (Engqvist), 8. Engqvist (Grigorenko), 25. Lazarev (Svedberg, Sojn), 49. Lisin (Hartikainen) – 35. Lukojanov (Tkačjov, Čibisov), 40. Tkačjov (Bělov, Möller)


    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Lepistö, Loginov, Višněvskij, Gončarov, Arzamascev, Bodrov, Derljuk – Engqvist, Grigorenko, Omark – Lisin, Makarov, Hartikainen – Sojn, Nestěrov, Lazarev – Chlystov, Majorov, Prochorkin
    Ak Bars Kazaň: Rynnäs (3. Garipov) – Zacharčuk, Rylov, Bělov, Jarullin, Kornějev, Ďaloga, Tokranov – Obuchov, Möller, Azevedo – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Gluchov, Varankov, Malychin – Svitov, Archipov

    Rozhodčí: Antti Boman, Konstantin Olenin – Sergej Misjur, Dmitrij Sivov

    Diváci: 7923
    bahis siteleri