SK Karviná – Poruba 2011 3:7 (kon.) | Nový Jičín – Mor. Budějovice 7:5 (kon.) | Opava – Val. Meziříčí 3:4 (kon.)
SHK Hodonín – Břeclav 5:2 (kon.) | Písek – Havlíčkův Brod 11:1 (kon.) | Klášterec nO – Trutnov 4:3 (1:0 po s.n.)
Kolín – Děčín 6:2 (kon.) | Vsetín – Kopřivnice 7:4 (kon.) | Sokolov – Nymburk 2:3 (0:2 po s.n.)
Žďár n/S – Tábor 6:7 (0:2 po s.n.) | Jindř. Hradec – Řisuty 7:5 (kon.) | Pelhřimov – Klatovy 7:4 (kon.)
Jablonec n/N – Bílina 6:2 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
HC Lvi Fosfa Břeclav
Sobota 19.12.2015, 17:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • 2. liga skupina Východ • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky druholigového hokeje u dnešního online přenosu. Dnes nás čeká obzvlášť peprné utkání! Los osmadvacátého kola totiž svedl proti sobě dva tradiční rivaly z jihu Moravy, na hodonínském ledě se odehraje Jižanské derby mezi domácími Drtiči a mužstvem Břeclavi.
     
    HC LVI Břeclav

    Ve středu hokejisté od řeky Dyje přivítali na vlastní půdě opavský Slezan a po šedesáti minutách mohli být spokojení jak hráči, tak diváci. Lvi v utkání ani jednou neprohrávali, od začátku diktovali tempo hry, a vybojovali tak cenné tři body za výhru 5:3. Lodivod břeclavského mužstva měl přesto k výkonu svých svěřenců co říct. "Od první minuty jsme měli zápas pod kontrolou. S třemi body musím být spokojený, ale rezervu bych tentokrát viděl v tom, že máme soupeře takto dobře rozehraného, ve třetí třetině už Slezané sotva pletli nohama, ale my je nedokážeme dorazit. Místo toho, abychom dali doma šest sedm gólů, dostaneme v poslední minutě třetí gól," povzdechl si šéf břeclavské střídačky.
     
    SHK Hodonín

    Zato domácí borci ve středečním zápase nedokázali potvrdit papírové předpoklady a s Kopřivnicí se vskutku natrápili. Ještě zhruba dvacet minut před koncem základní hrací doby Hodonín prohrával s osmým celkem tabulky o tři branky. Těsně před přestávkou rozvlnil síť Dominik Matula, a vykřesal tak jiskřičku naděje. To kvitoval po skončení utkání i útočník druhé formace Petr Peš: "Ještě štěstí, že Maty dal gól na 3:5, což nám dalo ještě nějakou šanci do poslední třetiny." Drtiči následně zkonsolidovali své síly a dokázali do konce třetí periody vyrovnat. V následném prodloužení rozhodl právě Petr Peš, jehož trefa zajistila hodonínským bod navíc.
    Hodonínští Drtiči pomáhají

    DRTIČI POMÁHAJÍPřed zítřejším Jižanským derby s Břeclaví předají zástupci klubu v čele s předsedkyní Janou Gajošovou...

    Zveřejnil(a) SHK Hodonín dne 18. prosinec 2015
     
    Pro domácí příznivce bude rozhodně zajímavé sledovat zejména třetí útočnou formaci, která se skládá především z juniorů. Mladičkému centrovi Matěji Charvátovi totiž budou na křídlech hrát Vít Černohous a Erik Hložánek. Na opačné straně barikády bude mít tento duel jistý náboj pro ex-Drtiče Radoslava Smetanu, který se vrací na hodonínský led, ale tentokrát ve žluto-modrém dresu.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kotvan (Zavadil) – Kolář, Mikéska, Škápik, Nedvěd, Pokorný, Jedlička, Polesný – Kučera, Matula, Kuba – Peš, Jurásek, Špok – Černohous, Charvát, Hložánek – Janás, Tomi, Sajdl

    HC LVI Břeclav: Šurý (Dusík) – Směřička, Miklík, Šidák, Dittrich, Kupčík, Zítka – Blinka, Červenka, Průdek, Ivan, Tobola, Zháňal, Nováček, Školoud, Uhlík, Smetana

    Rozhodčí: Honza – Měkýš, Otáhal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Martin Špok nestihl zachytit hostující rozehrávku ještě před modrou čárou, píská se mu tak postavení mimo hru.
     
    01:26
    Robert Jedlička se pcitl osamocený před břeclavskou klecí a nepříjemně tečoval skákavý kotouč vyslaný od modré čáry. Michal Šurý si s touto situací poradil na výbornou.
     
    02:48
    Martin Červenka tvrdě zbořil dotírajícího Charváta v pásmu Drtičů, to mohlo bolet! Jednalo se ovšem o naprosto čistý zárkok.
     
    03:42
    Obránce Mikéska vyslal Petra Peše lahůdkovým křižným pasem do brejku, Šurý byl ovšem na svém místě a pohotovým rozklekem zakročil!
     
    04:57
    Lvi se až teď dokázali vymanit z obrovského tlaku Drtičů, který odstartoval právě Pešův předchozí brejk. Drtiči zamkli svého soupeře na dobrou minutu a půl ve vlastním pásmu, jenže se to obešlo bez střelby.
     
    05:32
    Břeclavská rozehrávka je nepřesná, rozhodčí signalizují zakázané uvolnění a vrací hru před Michala Šurého.
     
    06:32
    K vidění bude první přesilovka tohoto střetnutí. Michal Kupčík (BRE) se provinil hákováním, k radosti domácích fanoušků se budou muset Břeclavané dvě minuty bránit v oslabení.
     
    07:40
    Drtičům se ovšem v početní výhodě vůbec nedaří, zatím se jim nepovedlo ani minimálně ohrozit hostujícího brankáře.
     
    08:30
    Až teď zaměstnal Šurého domácí kapitán Petr Pokorný, na jeho nahození od modré čáry ovšem břeclavský gólman dobře viděl a skryl jej ve výstroji.
     
    08:32
    Hosté v plném počtu, hodonínští hokejisté v přesilovce vůbec nic nepředvedli.
     
    09:16
    Lubomír Škápik pláchnul zadákům Břeclavi a ujížděl sám na hostujícího gólmana! Jenže Michal Šurý jeho blafák do forhendu skvěle přečetl.
     
    10:36
    Petr Škloud je mimořádně aktivní na počátku tohoto derby. Již několikrát předvedl dravost a hlad po kotouči, dokonce i tvrdé dohrávání u mantinelu, což kvitují břeclavští fandové mohutným potleskem.
     
    11:41
    Druhá formace domácích má velké problémy s rozehrávkou, Petr Peš to musel vzít na sebe a zatáhl puk do pásma.
     
    12:19
    Přízemní rána Zdeňka Kučery přes obránce nenadělala Šurému mnoho starostí, bezpečně vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    12:55
    Domácí junior Erik Hložánek si dokázal vykoledovat faul na Lukáši Nováčkovi (BRE), který si odsedí dvouminutovku za krosček.
     
    13:32
    Radek Zháňal to zkusil v oslabení střelbou přes obránce, ta nakonec skončila zblokovaná v ochranné síti nad Kotvanem.
     
    13:56
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Jenže domácí borci po následném vhazování dokázali otočit hru a proměnit přesilovou hru! MARTIN ŠPOK obdržel přesnou přihrávku u levého hrazení, udělal dva rychlé kroky a přesně našel volné místečko v horních patrech Šurého svatyně. Asistence: Ondřej Nedvěd, Lubomír Škápik.
     
    15:08
    Už to mohlo být o dvě branky! Matěj Charvát tečoval ránu od modré čáry mimo dosah břeclavského brankáře, jenže minul pravou tyč o centimetry. Lvi jsou v tlaku a musí vyhazovat na zakázané uvolnění.
     
    15:37
    Třetí vyloučení utkání a třetí na straně Břeclavi. Roman Průdek (BRE) podrazil projíždějícího Sajdla na útočné modré čáře.
     
    16:16
    Lubomír Škápik dostal kotouč proti hokejce a pořádně se opřel do rány, Šurého lapačka ovšem byla na svém místě, tudíž skóre se nemění.
     
    17:37
    Břeclav je kompletní, hru v početní nevýhodě ustála celkem bez obtíží.
     
    18:23
    Hodonínští jsou na konci prvního dějství jasně lepším celkem, hosté se již dlouho nepodívali s kotoučem na holi do útočného pásma.
     
    19:10
    Což potvrdil svým pokusem Martin Špok, vyrážečka břeclavského brankáře byla mrštná a vyrazila plachtící puk do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    K Dominiku matulovi se nečekaně odrazil kotouč mezi kruhy, jenže domácímu útočníkovi střela nesedla. Šurý ji bez problémů našel v lapačce.
     
    21:20
    Píská se sporný icing Břeclavanů, vypadalo to totiž tak, že hodonínský obránce mohl hrát.
     
    21:37
    Břeclav právě vstřelila branku!
    Jenže tato skutečnost Lvům vůbec nezabránila ve vstřelení vyrovnávací branky! Dominik Směřička přesně našel hůl RADKA ZHÁŇALA, který z předbrankového prostoru zamířil přesně. Utkání tak dostane zcela nový náboj. Asistence: Dominik Směřička.
     
    22:08
    Róbert Mikéska (HOD) je vyloučen za vysokou hůl, hostující celek bude hrát první přesilovku v dnešním derby.
     
    23:17
    Břeclav se sama zahnala do vlastního pásma, navíc Charvát dobře napadá a ukrojil tak drahocenné vteřinky z Mikéskova trestu.
     
    24:08
    SHK Hodonín je v plném počtu, Drtiči ustáli oslabení bez problémů.
     
    24:42
    Po hromadné potyčce před Kotvanovým brankovištěm se vylučuje na obou stranách, na trestnou lavici míří jak Roman Průdek (BRE), tak Daniel Kolář (HOD).
     
    25:57
    Hraje se čtyři na čtyři, což silně pomáhá plynulosti hry, která se přelévá z jedné strany kluziště na druhou.
     
    27:03
    Po obrovské šanci Mikésky při domácím přečíslení se bude vylučovat, na lavici hříšníků usedá znovu Roman Průdek (BRE) tentokrát za hákování.
     
    28:10
    Dominik Matula prověřil reflexy Šurého, ten musel bleskurychle vytrčit rameno, aby zabránil kotouči v cestě do brány.
     
    29:03
    Kromě této šance se hodonínští hokejisté k ničemu nedostali, Průdek se vrací do hry a Břeclavané jsou kompletní.
     
    30:40
    Zdenko Kotvan se musel zaskvět proti Ivanově nepříjemné pumelici z vrcholku kruhu, jeho zákrok lapačkou ocenil celý stadion.
     
    31:43
    Ondřej Nedvěd si musel vypomoci odpálením kotouče na zakázané uvolnění, před brankovištěm Hodonína to teď hořelo! Lvi si dokázali vypracovat mohutný tlak.
     
    33:37
    Erik Hložánek oslovil pěknou přihrávkou sjíždějícího Kučery před brankou, ten ji ovšem nedokázal dostatečně kvalitně zpracovat.
     
    34:15
    Hlavní rozhodčí se dopustil velké chyby, Drtiči totiž mohli dorážet na brankovišti, jenže sudí Honza fouknul do píšťalky poněkud ukvapeně. Za to se také domácím nyní omlouvá.
     
    35:24
    Přihrávka Roberta Jedličky nenašla svého adresáta, píská se zakázané uvolnění Drtičů.
     
    35:42
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté si našli zalíbení ve vymetání šibenic břeclavské klece! ZDENĚK JURÁSEK si sjel za obranu, dostal se tak do přečíslení dva na jednoho, které vyřešil dělovkou do šibenice na bližší tyč. Asistence: Martin Špok, Ondřej Nedvěd.
     
    36:43
    Hosté jsou jako opaření, jejich kombinace vázne. Drtiči mají v posledních fázích utkání více ze hry.
     
    37:35
    Prudká přihrávka z hokejky Martina Špoka se odrazila vysoko nad branky, Michal Šurý pro jistotu stáhl kotouč ze vzduchu do lapačky a tím přerušil hru.
     
    37:58
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Petr Peš prokázal své geniální hokejové myšlení a především jeho zásluhou Drtiči odskakují na rozdíl dvou branek. S kotoučem na holi zcela vytáhl Šurého z brankoviště, následně zpětným pasem na střed vyzval ZDEŇKA JURÁSKA ke skórování do prázdné klece. Asistence: Petr Peš.
     
    38:43
    Břeclavští si chtějí napravit reputaci, krátce po inkasované brance Hodonín pořádně zmáčkli. Oranžovo-modří se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    39:31
    Střela Marka Ivana končí v ochranné síti, břeclavští zůstávají v útočném pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Rozehrávka Róberta Mikésky postrádala notnou dávku přesnosti, píská se icing Hodonína.
     
    41:26
    Lubomír Škápik se opřel do Špokovy nahrávky od levého mantinelu, Šurý jistým zásahem vyráží.
     
    42:36
    Matěj Blinka se natlačil do bekhendového zakončení, Kotvan jej dobře vystínoval a stihl zakročit.
     
    43:54
    Následně se Zdenko Kotvan přičinil o přerušení hry, vhazovat se tedy bude v obranném pásmu SHK.
     
    44:33
    Parádní kombinace hodonínských na jeden dotek skončila uvolněním Škápika na ose hřiště, jeho rána ale neměla gólové parametry.
     
    45:25
    Zdenko Kotvan si poradil s Blinkovým pokusem na lapačku, hodonínský brankář působí velice jistě v brankovišti.
     
    46:21
    Drtičům nevyšel timing rozehrávky, sudí byli pozorní a odpískali postaevní mimo hru.
     
    47:40
    Třetí lajna Hodonína odvedla dobře svou práci, výborně napadala rozehrávku hostí a odchází si kopletně odpočinout na střídačku.
     
    48:13
    Matěj Blinka je nepříjemným hráčem na brankovišti, o čemž se přesvědčil domácí Daniel Kolář. Jejich potyčka skončila pouze lehkým požďuchováním a taháním za dres.
     
    48:50
    Martin Špok evidentně inkasoval úder do obličeje, pravděpodobně hokejkou. Hlavní arbitr okamžitě přerušuje hru a radí se s čárovými, zda neviděli tento incident lépe než on.
     
    48:50
    Nakonec se na břeclavské straně bude vylučovat, v obličeji Martina Špoka byla i krev, což znamená 2+2 minuty za vysokou hůl pro Radka Zháňala (BRE).
     
    49:17
    Po nebezpečném pokusu Dominika Matuly se Břeclavané poprvé osvobozují, kotouč vyhodil Martin Miklík.
     
    50:09
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hodonín proměňuje druhou přesilovou hru v utkání a dost možná položil základy úspěšné cesty za třemi body. Martin Špok se protáhl mezi dvěma obránci u modré čáry, předal kotouč PETRU PEŠOVI, který s přehledem zavěsil pod horní tyčku. Asistence: Martin Špok, Zdeněk Jurásek.
     
    51:30
    Přesilová hra Drtičů pokračuje i nadále, jelikož ke vstřelení branky došlo před dvouminutovou hranicí trestu. Hráči v oranžových dresech rotují v rohu útočného pásma.
     
    52:09
    Hosté v plném počtu.
     
    52:18
    Po vyhození na zakázané uvolnění si lodivod břeclavských Lvů Michal Konečný vybírá oddechový čas.
     
    52:53
    Břeclavští budou mít příležitost k vykřesání jiskřičky naděje, na trestnou lavici totiž míří David Polesný (HOD) za zdržování hry.
     
    53:51
    Petr Školoud nahodil skákavý puk na Kotvana a dojel do brankoviště tak, aby domácí gólman nemohl rozehrávat.
     
    55:01
    Břeclav právě vstřelila branku!
    Tohle byla vskutku výstavní branka, díky které se hosté vrací zpět do hry! DOMINIK SMĚŘIČKA si nabruslil z pozice obránce do prostoru mezi kruhy, kde jej našel Dominik Tobola, a bez přípravy napálil puk k pravé tyči! Asistence: Dominik Tobola, Roman Průdek.
     
    56:45
    Závěr zápasu bude jistě zajímavý! Drtiči jdou totiž do čtyř, na trestnou lavici usedá Michal Kuba (HOD) za podražení.
     
    57:05
    Radek Zháňal byl prvním Lvem, který se přihlásil o střelecké slovo. Kotvan na celou situaci viděl a našel kotouč v lapačce.
     
    58:52
    Sotva domácímu celku vypršel trest, hned bude následovat další. Matěj Charvát (HOD) je potrestán dvěma minutami pobytu na trestné lavici, Břeclav to tak zkusí bez brankáře!
     
    59:16
    Petr Peš to zkusil přes celé hřiště do opuštěné klece, ale zhruba o metr minul brankovou konstrukci.
     
    59:59
    Drtiči právě vstřelili branku!
    PETR PEŠ ovšem sekundu před koncem složil úspěšný reparát a definitivně pečetí výhru domácích! Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    S konstatováním, že Drtiči jasně přehráli Břeclav a ovládli Jižanské derby se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek víkendu a šťastné prožití svátků vánočních. Napočtenou! (19:24:48)

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 14. Špok (Nedvěd, Škápik), 36. Jurásek (Špok, Nedvěd), 38. Jurásek (Peš), 51. Peš (Špok, Jurásek), 60. Peš – 22. Zháňal (Směřička), 56. Směřička (Tobola, Průdek)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Zavadil) – Kolář, Mikéska, Škápik, Nedvěd, Pokorný, Jedlička, Polesný – Kučera, Matula, Kuba – Peš, Jurásek, Špok – Černohous, Charvát, Hložánek – Janás, Tomi, Sajdl
    HC Lvi Fosfa Břeclav: Šurý (Dusík) – Směřička, Miklík, Šidák, Dittrich, Kupčík, Zítka – Blinka, Červenka, Průdek, Ivan, Tobola, Zháňal, Nováček, Školoud, Uhlík, Smetana

    Rozhodčí: Honza – Měkýš, Otáhal
    bahis siteleri