Boston – Buffalo 3:6 (kon.) | Tampa – Columbus 5:2 (kon.) | Washington – Montreal 3:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | St. Louis – Dallas 3:2 (5:4 po s.n.) | Minnesota – Pittsburgh 1:3 (kon.)
Nashville – Detroit 2:3 (kon.) | Arizona – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Vancouver – Edmonton 2:1 (po pr.)
Ottawa – Boston 3:1 (kon.)
po prodl.
Vancouver Canucks
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Edmonton Oilers
Neděle 27.12.2015, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jannik HANSEN - 2:1
     
    64:01
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Jenže samostatné nájezdy dnes v kanadském Vancouveru neuvidíme, v poslední minutě nastavených pěti minut se domácí odhodlali zkusit ještě jednu větší šanci, ze které se nakonec prosazují a rozhodují o své výhře v klání s Edmonton Oilers. Poměrně nevinná akce, když se úplně sám na pravou stranu útočného pásma dostal JANNIK HANSEN, který pořádnou peckou propálil Talbota. Útočník Kosatek tak přidává druhou branku v zápase, která je zároveň hodně důležitá pro jeho tým. Asistence: Mattt Bartkowski, Jacob Markström.
    Jannik HANSEN - 1:1
     
    23:37
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Po delší době větší šance pro Vancouver a hned je z toho vyrovnávací gól na 1:1. Poměrně nenápadná akce, Kosatky se stačily udržet v pásmu Edmonton Oilers, zapracovaly u mantinelu a vytvořily krásnou možnost pro autora prvního gólu domácích JANNIKA HANSENA, jenž už měl při zakončení v pozici před brankovištěm poměrně snadnou úlohu. Musíme ale za přesnou nahrávku na Hansenovu hokejku pochválit především Henrika Sedina, který má na brance velikou zásluhu. Začínáme tedy znovu, co se výsledku týče. Asistence: Henrik Sedin, Daniel Sedin.
    Mark LETESTU - 0:1
     
    12:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak se přeci jen ještě v první třetině dočkáme první branky zápasu. Jsou to hosté, kdo se po několika šancích během první třetiny docela zaslouženě dostává do vedení o jednu trefu. Před brankářem Markströmem vznikla poměrně nejistá situace, co se bránících hráčů Canucks týče. To usnadnilo práci střelci úvodní branky zápasu, o kterou se postaral MARK LETESTU. Už v oblasti modré čáry dokázal hokejista Edmontonu nabrat puk na hokejku, pak jej v klidu zpracoval, zamířil a krásnou střelou poslal do sítě. Vancouver bude muset dohánět. Asistence: Lauri Korpikoski, Matt Hendricks.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Hansen (H. Sedin, D. Sedin), 65. Hansen (Bartkowski, Markström) – 13. Letestu (Korpikoski, Hendricks)


    Vancouver Canucks: Markström (Cannata) – Edler, Pedan, Bartkowski, Biega, Hutton, Weber – D. Sedin, H. Sedin, Hansen – Vey, McCann, Kenins – Baertschi, Horvat, Vrbata – Prust, Cracknell, Dorsett
    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Nurse, Schultz, Sekera, Fayne, Nikitin, Gryba – Hall, Draisaitl, Purcell – Pouliot, Nugent-Hopkins, Eberle – Hendricks, Letestu, Korpikoski – Gazdic, Lander, Pakarinen

    Rozhodčí: Skilliter, O'Rourke – Cameron, Murchison

    Diváci: 18 570
    bahis siteleri