Spišská N. Ves – Lipt. Mikuláš 3:4 (kon.) | Trnava – Bardejov 2:6 (kon.) | Detva – Michalovce 4:2 (kon.)
Nové Zámky – Pov. Bystrica 6:3 (kon.) | Prešov – Senica 7:3 (kon.)
konec
HC Prešov
7:3 (1:1, 3:2, 3:0)
HC Dukla Senica
sk Středa 03.02.2016, 18:001. liga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované. V záverečnej minúte stretnutia sa už nič dramatické nestalo. Prešov zvládol úlohu favorita, hostia zo Senice v tretej tretine podľa očakávania kondične odpadli, Prešov vyhral poslednú dvadsaťminútovku rozdielom triedy 3:0 a zaknihoval si tak cenné víťazstvo v pomere 7:3. Hviezdou zápasu sa stal nepochybne najproduktívnejší muž I. ligy Igor Halás, ktorý v zápase zaznamenal bilanciu 3+1. (20:22:16)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:59
    Až teraz sa hráči Prešova dostali do prečíslenia troch na jedného. S prispením domáceho beka takmer skórovali, no táto akcia sa napokon gólom neskončila.
     
    58:29
    Prešovskí hokejisti sa ale neúnavne snažia ohroziť senickú bránu, no zatiaľ sa nedokážu vypracovať žiadnu streleckú šancu.
     
    57:54
    Pri puku sú hráči Senice, do konca duelu ostávajú dve minúty a je nad slnko jasné, že dnes sa z trojbodového zisku bude radovať domáci celok.
     
    57:24
    Senica už hrá v plnom počte. Prešovčania sa nikam neženú a 150 sekúnd pred koncom stretnutia vyčkávajú za záverečnou sirénou.
     
    56:51
    O puk sa bojuje v strednom pásme, Senica si zrejme svoje dvojminútové oslabenie ustráži.
     
    56:30
    Z prvej teraz pálil Novický, no jeho strela skončila len na jednom z brániacich hráčov hostí.
     
    56:05
    Halás teraz kombinuje s Nagyom, prešovská dvojica sa snaží o prekvapujúci moment, no Senica sa zatiaľ úspešne bráni.
     
    55:55
    Senickí hráči sa snažili podržať puk ďaleko od svojej brány, no príliš si nepomohli, dopustili sa postavenia mimo hry.
     
    55:28
    Pri puku je na modrej čiare Kohutiar, ktorý na pravej strane našiel Kubiša, jeho strela ale napla len bočnú sieť. V hre sa bude pokračovať.
     
    55:13
    Parachonka už sedí na trestnej lavici za hákovanie. Prešov tak môže v početnej výhode o jedného hráča navýšiť svoje vedenie na päť gólov.
     
    54:45
    Hra sa prelína zo strany na stranu, brankári na oboch stranách nemajú veľa práce. Prešovčania si ale aktivitou vypýtali vylúčenie a v závere zápasu si tak zahrajú presilovú hru.
     
    54:22
    O puk teraz v útočnej tretine pri ľavom mantineli bojoval Kivader, ktorý ale nedokázal udržať pásmo.
     
    53:44
    Po strele Senice opäť zadunel zadný mantinel, hostia pôsobia odovzdaným dojmom. Prešov sa snaží necelé tri formácie Senice unaviť aktívnym korčuľovaním a dohrať tak zápas s pokojom na hokejkách.
     
    53:39
    Prešovský brankár si na puk siahol až teraz, keď ho ukryl pod lapačkou pred dvomi dobiedzajúcimi senickými hokejistami.
     
    53:22
    Delovka Kňazeva skončila len na zadnom mantineli. Marton zasahovať nemusel.
     
    52:47
    Obšut teraz odviedol výbornú prácu v defenzíve, zahral veľmi dobre pozične, dostal sa k puku a založil útočnú akciu Prešova.
     
    52:03
    Po ľavej strane sa do útoku vybral Roman Kohutiar, no ten bol zastavený dvomi brániacimi hráčmi Senice a tak len posunul puk do útočného pásma, kde sa ho zmocnili hostia.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 15. Kohutiar (Kubiš, Prokop), 26. Halás, 30. Halás (Nagy, Novický), 37. Kohutiar (Obšut, Kubiš), 42. Halás (Nagy), 47. Chalupa (Nagy, Halás), 49. Horvát – 4. Kňazev (Vereš), 27. G. Saliji (Dobrý, Vereš), 38. Videlka (Romančík, Saliji)


    HC Prešov: Marton – Obšut, Nitriansky, Tkáč, Novický, Pitka, Tartaľ – Kohutiar, Prokop, Kubiš – Halás, Nagy, Chalupa – Dancsák, Kivader, Podsedlý – Pulščák, Horvát, Schroner.
    HC Dukla Senica: Račko – Parachonka, Šimon, Nechala, Pařížek, Šohajda – Romančík, Vereš, Kňazev – Dobrý, G. Saliji, Dolinajec – Daniel, Dvonč, Videlka.

    Rozhodčí: Lauff – Janiga, Smerek
    bahis siteleri