Spišská N. Ves – Lipt. Mikuláš 3:4 (kon.) | Trnava – Bardejov 2:6 (kon.) | Detva – Michalovce 4:2 (kon.)
Nové Zámky – Pov. Bystrica 6:3 (kon.) | Prešov – Senica 7:3 (kon.)
konec
HC Prešov
7:3 (1:1, 3:2, 3:0)
HC Dukla Senica
sk Středa 03.02.2016, 18:001. liga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    V I. hokejovej lige sa v základnej časti bojuje o posledných deväť bodov. Tri kolá pred koncom si štvrtýkrát v sezóne sily zmerajú hokejisti HC Prešov Penguins – HC Dukla Senica.

    Prešovským hokejistom patrí v tabuľke tri kolá pred koncom základnej časti štvrtá priečka so ziskom 64 bodov a dvojbodovým náskokom pred piatou Detvou, s ktorou s veľkou pravdepodobnosťou vytvorí dvojicu v play-off. Ak chcú Šarišania začínať vyraďovaciu časť v domácom prostredí, musia ešte zabojovať a potrebujú vyhrať dnešný duel. Hokejisti Prešova sa ale krátko pred play-off nepotýkajú s dobrou formou. V posledných šiestich dueloch štyrikrát okúsili trpkosť prehry a posledný domáci duel Penguins sa neuskutočnil kvôli problémom s ľadom. Hráči Prešova tak v novom kalendárnom roku zatiaľ zvíťazili len v dvoch prípadoch, čo je veľmi chabá bilancia.

    HC Dukla Senica
    má účasť v play-off istú a momentálne jej patrí siedme miesto v tabuľke so ziskom 54 bodov. Podobne ako Prešov, Seničania sú mimo formy, no s určitosťou dnes nevzdávajú boj o zisk bodov. S Prešovom majú v aktuálnom ročníku priaznivú bilanciu 2:1, keď Prešov zdolali najprv doma 3:1 a na Východe uspeli po výsledku 4:5 po predĺžení. Prešov v Senici naposledy upravil nepriaznivú bilanciu vzájomných zápasov, keď si z ľadu súpera odviezol dva body po výhre 5:6 po samostatných nájazdoch.

    Začiatok zápasu je naplánovaný na 18:00 hod a Prešovčania sa v ňom budú môcť spoľahnúť taktiež na nové posily Hriňu, Popelu či Nagya. Už skôr Prešov posilnili aj Schroner, Podsedlý a Kubiš.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Prešov Penguins: Marton – Obšut, Nitriansky, Tkáč, Novický, Pitka, Tartaľ – Kohutiar, Prokop, Kubiš – Halás, Nagy, Chalupa – Dancsák, Kivader, Podsedlý – Pulščák, Horvát, Schroner.

    HC Dukla Senica: Račko – Parachonka, Šimon, Nechala, Pařížek, Šohajda – Romančík, Vereš, Kňazev – Dobrý, G. Saliji, Dolinajec – Daniel, Dvonč, Videlka.

    Rozhodca: Lauff – Janiga, Smerek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:02
    Zápas sa začal. Senica vyhrala buly a bude zakladať prvú útočnú akciu stretnutia.
     
    00:22
    O prvú strelu sa postarali hráči hostí, no strelecký pokus Senice patril medzi propagačné a Marton bez väčších problémov zastavil puk.
     
    01:11
    Novický teraz nepresne rozohral a po jeho razantnej prihrávke sa hra sťahuje pred gólmana Martona, zakázané uvoľnenie.
     
    01:26
    Prešovská akcia skončila hneď v zárodku a Senica tak môže zakladať útočnú akciu spoza vlastnej brány.
     
    01:46
    Pri puku je Šimon, ktorý založil útok od vlastnej brány. Prešov ale zatiaľ veľmi dobre bráni stredné pásmo a Seničanom nedovoľuje presadiť sa.
     
    02:21
    Pri puku je teraz Nitriansky, ktorý váha s rozohrávkou a čaká na uvoľnenie sa svojich spoluhráčov.
     
    02:58
    V úvodných minútach sledujeme veľmi pomalé tempo hry, o puk sa bojuje prevažne v rohoch a na prvú gólovú príležitosť zatiaľ čakáme márne.
     
    03:25
    Senica dala gól!
    Až teraz sa z ničoho nič vrútil do pásme VALERI KŇAZEV. Člen prvej útočnej formácie Senice sa prezentoval ukážkovou strelou zápästím z pravého kruhu.
    Asistencie: Rastislav Vereš
     
    03:54
    Útočnú akciu Prešova teraz znemožnil čiarový rozhodca, ktorý signalizoval ofsajdové postavenie jedného z domácich hokejistov.
     
    04:21
    Seničania dnes nastupujú len s dvomi kompletnými formáciami a tak sa domáci hráč zrejme budú spoliehať na to, že v závere zápasu budú hostia kondične zaostávať.
     
    04:40
    Halás sa teraz ocitol v dobrej streleckej príležitosti, no napokon netrafil ani puk a z celej akcie vzišlo.
     
    05:07
    Pitka teraz pálil od modrej. Žiadny z jeho spoluhráčov ale nedokázal usmerniť jeho ľahkú strelu do brány. Hra je prerušená.
     
    05:26
    O puk sa bojuje v útočnom pásme Prešovčanov v rohu klziska. Senica dokázala vydolovať puk v spleti hokejok a zakladá útočnú akciu.
     
    05:49
    Hostia výborne forčekovali súpera, dostali sa k puku, no sami sa pripravili o útočné pásmo.
     
    06:07
    Obšut sa teraz snažil vysunúť Pulščáka razantnou prihrávkou o mantinel, no jeho pokus napokon skončil zakázaným uvoľnením. Hra je prerušená.
     
    06:18
    Prešovčania úspešne zvládli vhadzovanie pred vlastnou bránou, no ich rozohrávka bola opäť nepresná a k puku sa dostali hostia zo Senice, ktorí po góle Kňazeva zo štvrtej minúty vedú o jeden gól.
     
    06:54
    Tkáč sa po pravej strane vybral na ofenzívny výlet, snažil sa ukryť svoju strelu za obrancu, no Račko skúsene znížil strelecký uhol a pokus prešovského obrancu skončil na výstroji brankára Senice.
     
    07:21
    V dobrej akcii sa teraz ocitol Michael Daniel, ktorý sa preštrikoval až pred brankára Martona, no mal málo času na zakončenie a napokon tak gólman Prešova situáciu zvládol.
     
    07:40
    Halásova strela bola zblokovaná, prešovský útočník sa dostal k odrazenému puku, backhandom hľadal pred opustenou bránou Pitku, no prihrávka najproduktívnejšieho hráča I. ligy bola nepresná.
     
    07:48
    Halás sa takmer dostal do úniku, no Račko bol rýchlejší a prikryl puk pod lapačkou.
     
    08:18
    Ďalšiu ofenzívnu snahu Prešovčanov prerušil hvizd rozhodcu. Jeden z prešovských korčuliarov bol v útočnom pásme príliš skoro.
     
    08:35
    Nagy teraz v strednom pásme stratil puk, následne ho spätne vybojoval, no chýbala mu väčšia podpora spoluhráčov a tak len puk nahodil za senickú bránu.
     
    09:13
    Nagy teraz márne hľadal Halása medzi kruhmi. Senica sa zmocnila puku a vyrazila s ním okamžite vpred.
     
    09:25
    Strela hostí bola zblokovaná a puk skončil mimo klziska. Nasledovať bude vhadzovanie po pravici Róberta Martona.
     
    09:40
    Kivader sa znenazdajky ocitol sám pred brankárom Račkom, skúsil to ľahkou backhandovou strelou k ľavej žŕdke, no minul bránu.
     
    10:11
    Po ľavej strane sa do útočného pásma vrútil Pulščák, od mantinelu nahodil puk na bránu, no brankár Račko bez väčších problémov vykryl jeho pokus.
     
    10:40
    Na ľade je štvrtá útočná formácia Prešova, ktorá senickej obrane narobila problémy, no gólman Jozef Račko je zatiaľ stopercentný.
     
    11:24
    Pri puku sú hokejisti Prešova, ktorí s ním operujú v útočnom pásme no zatiaľ si nedokážu vypracovať žiadnu vážnejšiu streleckú príležitosť.
     
    11:44
    Od modrej teraz svoju povestnú delovku vypálil Jaroslav Obšut, no aj s týmto pokusom si Račko poradil.
     
    12:03
    Nepresná rozohrávka Prešovčanov smerovala medzi tri žrde Senice. Račko prikryl puk a prerušil hru.
     
    12:09
    Prešovčania stále obliehajú senickú bránu, no nedokážu si vypracovať žiadnu vážnejšiu streleckú príležitosť.
     
    12:20
    Puk teraz opustil hraciu plochu a hra sa tak sťahuje do stredného pásma.
     
    12:40
    Kivader teraz výborne prerušil rozohrávku Senice. Hostia sú však stále pri puku a usadili sa v obrannom pásme domáceho celku.
     
    13:04
    Prešovčanom sa podarilo dostať puk z vlastného pásma, no Senica je stále na puku a snaží sa dostať do útočnej tretiny.
     
    13:40
    Veľmi dobrú prácu pri mantineli teraz odviedol Pulščák. Po fyzickom súboji sa Prešov zmocnil puku, no opäť sa nedostal k strele.
     
    14:27
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A začína sa odznova! Romanovi KOHUTIAROVI sa vyplatil dôraz pred bránou. Ako prvý sa dostal k odrazenému puku po zákroku Račka a pomedzi betóny brankára Senice poslal puk medzi tri žrde.
    Asistencie: Jakub Kubiš, Juraj Prokop
     
    14:53
    Prešov mohol teraz v rýchlom slede streliť ďalší gól. Strela Samuela Chalupu z prvej ale nebola dostatočne presná a Račko tak mohol ostať pokojný.
     
    15:01
    Hra je prerušená. Buly v strednom pásme získali Prešovčania, ktorí budú zakladať útočnú akciu od vlastnej brány.
     
    15:22
    Račko teraz opäť prerušil hru pred dobiedzajúcim Chalupom, ktorý bol rýchlejší ako jeho strážca a takmer sa dostal k dorážke.
     
    15:22
    Hra sa na chvíľu prerušila po tom, čo sa na ľade objavilo až 7 hráčov Senice.
     
    15:42
    Podsedlý teraz hľadal pred bránou Dancsáka, no hráč Prešova bol dobre pokrytý a nedostal sa tak do zakončenia.
     
    15:59
    Hra je prerušená po ofsajdovom postavení prešovského hráča.
     
    16:04
    Nitriansky po vyhratom buly len nahodil puk za senickú bránu, kde sa ho zmocnili hosťujúci hráči.
     
    16:23
    Marton teraz hokejkou dobre prečítal hru a vyrazil strieľanú prihrávku za mantinel. Nasledovať bude vhadzovanie v obrannom pásme Šarišanov.
     
    16:40
    Kubiš teraz v strede klziska prebral prihrávku, poslal puk za senickú bránu a spoločne so spoluhráčmi z formácie odišiel striedať.
     
    17:12
    Najproduktívnejší hráč I. ligy Igor Halás sa teraz dostal do zakončenia, no na svoj 33. gól v sezóne si bude musieť počkať.
     
    17:26
    Chalupa sa teraz spoza brány snažil prekvapiť Račka, no ten si výborne pokryl ľavú žŕdku a prešovskému hráčovi nedovolil skórovať.
     
    17:38
    Marton teraz musel čeliť nepríjemnému skackavému puku zo stredného pásma. Puk napokon dokázal skrotiť a prerušil hru.
     
    17:52
    Hra je po nepresnej rozohrávke hostí prerušená. Senica sa dopustila zakázaného uvoľnenia.
     
    18:00
    Tartaľ teraz nahodil puk na ránu, no Prokop nedokázal tečovať jeho pokus. Račko si na konto pripisuje ďalší zákrok, tento bol ale z kategórie ľahkých.
     
    18:22
    Senicu po dlhom čase sledujeme v útočnej aktivite, no snaha hráčov hostí pred bránou Prešova netrvala dlho. Domáci sa zmocnili puku.
     
    18:46
    Rozohrávka Obšuta bola nepresná. Hra sa presťahuje pred prešovskú bránu.
     
    19:00
    Do konca prvého dejstva ostáva jedna minúta. Senica sa usadila v útočnom pásme, no zatiaľ sa nedokáže dostať k strele.
     
    19:14
    Na druhej strane sa o rýchly protiútok postaral Kohutiar, no po jeho strele skončil puk s prispením hostí na ochrannej sieti.
     
    19:29
    Nagy sa teraz v trme-vrme najlepšie zorientoval, zmocnil sa puku, urobil s ním dva kroky a snažil sa ho usmerniť pod hornú žŕdku. Jeho strela ale nebola presná a Račko zasahovať nemusel.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po dvadsiatich minútach je duel medzi Prešovom a Senicou nerozhodný 1:1. Tribúny zívajúce prázdnotou vidia zatiaľ nezáživný hokej s množstvom nepresností na oboch stranách. Všetko nasvedčuje tomu, že dnešný duel strhne na svoju ten tím, ktorý preukáže väčšiu vôľu po víťazstve.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:47.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:02
    Druhá tretina sa začala. Senica získala puk na buly a bude zakladať útočnú akciu.
     
    20:18
    Marton sa teraz zapojil do hry, keď zastavil útočnú akciu hostí hokejkou.
     
    20:45
    Marton si teraz na konto pripísal zákroku zápasu, keď parádnym zákrokom vychytal v stopercentnej tutovke Romančíka. Útočník hostí ale nedokázal strelou z prvej usmerniť puk za chrbát vynikajúceho prešovského brankára.
     
    21:49
    Hra sa od úvodu druhej tretiny prelína zo strany na stranu. Oba tímy sú veľmi aktívne a tlačia sa do útoku.
     
    22:24
    Rozohrávka hostí teraz nebola presná, Marton posunul puk do rohu klziska, kde sa ho hostia snažia vybojovať.
     
    22:48
    Peknou akciou sa teraz prezentovali domáci hráči. Kivader sa ocitol v medzikruží osamotený pred bránou, no jeho prízemná strela skóre nezmenila.
     
    23:57
    Prešovčania sa opäť ocitli vo veľkej šanci. Dancsák mal gól na hokejke, no nedokázal poslať svoj tím prvýkrát do vedenia.
     
    25:05
    Obšut sa teraz vybral na ofenzívny výlet, no chýbala mu väčšia podpora spoluhráčov.
     
    25:18
    K strele sa dostal strelec prvého prešovského gólu Kohutiar, no ani jeho razantná strela sa nezatrepotala v sieti.
     
    25:32
    Šohajda sa dostal k strele od modrej, no jeho pokusu chýbala väčšia presnosť. Marton napriek tomu ukryl puk vo svojej lapačke.
     
    25:43
    Igor Halás sa teraz dostal do samostatného úniku, no jeho zakončenie smerovalo mimo bránu. Verdikt rozhodcu je ale jasný. Prešovský hráč bol faulovaný a nasledovať tak bude samostatný nájazd!
     
    25:45
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A Prešov ide do vedenia. Igor HALÁS to spravil pri samostatnom nájazde skutočne rutinérsky a krásnym backhandovým blafákom pod hornú žŕdku strieľa druhý gól svojho tímu v dnešnom stretnutí.
     
    26:21
    Nitriansky je pri puku a bude rozohrávať útočnú akciu Prešova z vlastného pásma.
     
    26:42
    Kubiš sa teraz spoza brány natlačil pred gólmana Račka, no jeho koncovka presná nebola a skončila len na betónoch brankára Senice.
     
    26:55
    Senica dala gól!
    Naopak, na druhej strane sa strelecky presadzuje Garip SALIJI, ktorý vyrovnáva skóre na 2:2 a Senica je tak v dnešnom súboji stále v hre o tri body.
    Asistencie: Ľuboš Dobrý, Rastislav Vereš
     
    27:39
    Útočnú akciu Senice teraz zastavil hvizd rozhodcu, postavenie mimo hry.
     
    28:08
    Senica po strelenom góle ožila a snaží sa čo najskôr zvráti skóre na svoju stranu. Prešov ale získal puk a postupuje s ním dopredu.
     
    28:40
    Romančík si teraz ako skúsený harcovník nakorčuľoval pred bránu, rutinérsky počkal na pohyb brankára Martona a snažil sa poslať puk nad ľavú ruku prešovského brankára. Domáci gólman ale predviedol ďalší výborný zákrok a podržal svoj celok.
     
    29:24
    Hra je prerušená. Nasledovať bude vhadzovanie po pravici Róberta Martona.
     
    29:38
    Halás teraz peknou krížnou prihrávkou uvoľnil Chalupu, no ten bol zastavený hosťujúcim obrancom, ktorý ho prišpendlil o mantinel.
     
    29:47
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Prešovská akcia ale pokračovala. K puku sa dostal prešovský útočník Igor HALÁS, ktorý sa po skvelej strele z ľavej strany v priebehu piatich minút teší už druhýkrát z presného zásahu.
    Asistencie: Marek Nagy, Damián Novický
     
    30:15
    Senica si teraz pred bránou Prešova vypracovala obrovský tlak, Marton bol už takmer prekonaný, no hostia nedokázali prepasírovať puk cez brániach hráčov puk do opustenej brány.
     
    31:19
    Patrik Schroner sa teraz prezentoval dvomi krásnymi individuálnymi akciami, no dvakrát zlyhal v koncovke pred Račkom, ktorý si na konto pripísal dva veľmi dôležité zákroky.
     
    31:45
    Hostia len nahodili puk do útočného pásma, pred bránou Prešova bol ale skúsený bek Jaroslav Obšut, ktorý si s touto situáciou poradil a založil útočnú akciu svojho tímu.
     
    32:11
    Strela Nitrianskeho od modrej bola tečovaná, Račko ale mal dobrý výhľad na puk a tak dokázal puk vytiesniť nad senickú bránu.
     
    32:55
    Parachonka od modrej pálil po odpískanom ofsajde, po jeho strele puk skončil v lapačke Martona, no hra sa presťahuje do stredného pásma.
     
    33:22
    Novického rozohrávka bola prečítaná, no Prešov je stále pri puku. Domáci zavreli súpera v jeho obrannom pásme a snažia si vypracovať ďalšiu streleckú príležitosť.
     
    33:56
    Igor Halás bol teraz po jednom z osobných súbojov zrazený k ľadu. Diváci vyžadujú od rozhodcov vylúčenie, no hlavný arbiter dnešného stretnutia Lauff situáciu dobre posúdil a jeho píšťalka ostala nemá.
     
    34:38
    Štadiónom sa ozýva potlesk. Prešovčania na niekoľko minút zavreli svojho súpera pred vlastnou bránou, do zakončenia sa natlačil Dancsák, no ten v páde nedokázal usmerniť puk za chrbát Račka.
     
    35:00
    A hlavný rozhodca signalizuje vôbec prvé vylúčenie v dnešnom súboji. Za vlastnou bránou si ho aktivitou vypýtal Roman Kohutiar.
     
    35:24
    Hra ostáva stále neprerušená. Prešov sa snaží založiť útočnú akciu.
     
    35:36
    Na trestnú lavicu si sadá hosťujúci útočník Michal Romančík za držanie, keď v súboji o puk si za prešovskou bránou pridržal agilného Romana Kohutiara.
     
    36:01
    Prešovčania sa usadili v útočnom pásme, no zatiaľ si domáci hráči puk posúvajú len po mantineli a východniarsky celok tak zatiaľ na bránu nevyslal ani jednu presilovkovú strelu.
     
    36:17
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Postupným útokom sa ale Prešov dostal k zakončeniu a prakticky z prvej strely dokázal potrestať vylúčenie Romančíka. Puk do brány dopravil ROMAN KOHUTIAR, ktorý strieľa svoj druhý gól v zápase.
    Asistencie: Jaroslav Obšut, Jakub Kubiš
     
    36:31
    Senica si teraz zahrá prvú presilovú hru v dnešnom stretnutí. Na lavicu hanby odchádza na dve minúty prešovský útočník Chalupa za krosček.
     
    36:39
    A po ôsmich sekundách si na trestnú lavicu ku Chalupovi sadá aj Marek Nagy. Prešovská posila bola vylúčená za faul lakťom.
     
    37:01
    Romančík dopravil puk do brány a začal sa radovať z gólu, no jeho presný zásah nebol uznaný po tom, čo rozhodca prerušil hru niekoľko sekúnd pred jeho streleckým pokusom.
     
    37:24
    Senica teraz výborne kombinuje. Zatlačila svojho súpera pred vlastnú bránu a hráči hostí majú stále puk na svojich hokejkách.
     
    37:30
    Senica dala gól!
    Senica sa teraz prezentovala nádhernou presilovkou akciou. DAVID VIDELKA prebral medzi kruhmi prihrávku a pohodlne poslal puk do prešovskej brány. Veľkú zásluhu na góle majú aj prihrávajúci Romančík so Salijim, ktorí krásne zakombinovali.
    Asistencie: Michal Romančík, G. Saliji
     
    38:40
    Prešov dokázal zvládnuť zvyšok oslabenia a v hre bude pokračovať s piatimi hráčmi.
     
    38:57
    Útočná akcia Prešova skončila postavením mimo hry. Hra sa vysťahuje do stredného pásma.
     
    39:00
    Do konca prvej tretiny ostáva jedna minúta.
     
    39:19
    Kňazeva teraz výborne odstavila prešovská defenzívna dvojica. Prešov postupuje s pukom na hokejke dopredu.
     
    39:33
    A Prešovčania si zahrajú v závere druhého dejstva početnú výhodu o jedného hráča po vylúčení Pařížka za nedovolené bránenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V závere druhej tretiny sa už nič dramatické nestalo. Senica sa síce dostala v posledných sekundách do úniku, no hosťujúci hráč už nestihol do záverečnej sirény oznamujúcej koniec druhej dvadsaťminútovky vystreliť. V druhej tretine sa úroveň hry výrazne pozdvihla, diváci v nej videli päť gólov a v poslednej tretine ich čaká ešte napínavý súboj o tri body.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:40.
     
    V Prešove majú opäť obrovský problém s roľbou. Len nedávno sa neuskutočnil domáci duel Prešova s Považskou Bystricou kvôli problémom s roľbou. Po druhej tretine je ľadová plocha upravená len na polovicu a roľba už dvakrát zmizla v útrobách štadióna. Dohrá sa vôbec dnešný zápas?
     
    Všetko sa napokon dalo do poriadku a hoci s desaťminútovým zdržaním, tretia tretina sa odohrá na upravenom ľade.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:02
    Diváci sa tak napokon dočkali vytúženého vhadzovania. Tretia tretina sa začala.
     
    40:22
    Obšut teraz pálil od modrej, no jeho spoluhráči nedokázali puk usmerniť za Račkov chrbát. Prešovčania budú mať k dispozícii ešte 71 sekúnd presilovú hru.
     
    40:40
    K strele teraz napriahol Prokop, no jeho strelecký pokus skončil len na zadnom mantineli.
     
    40:58
    Seničania sa dostali do prečíslenia dvoch na jedného, Videlka vzal zodpovednosť na seba, vystrelil, no puk skončil len na pozornom Martonovi.
     
    41:20
    Útočnú akciu Prešovčanov teraz prerušilo postavenie mimo hry jedného z domácich hráčov.
     
    41:36
    Senica hrá s piatimi hráčmi. Prešovčania nedokázali využiť druhú presilovú hru v zápase. Po zákroku Račka ale udržali útočné pásmo.
     
    41:43
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A najproduktívnejší hráč a zároveň najlepší strelec I. hokejovej ligy potvrdzuje svoje kanonierske schopnosti. IGOR HALÁS si po peknej individuálnej akcii po buly nakorčuľoval pred bránu a ľahkou strelou backhandom skompletizoval svoj dnešný hetrik!
    Asistencia: Marek Nagy
     
    42:19
    Na druhej strane sa o kontaktný gól pokúšal Romančík. Hráč Senice ale nedokázal prekonať skvelého Martona, ktorý svojho protivníka vychytal krásnym semaforom lapačkou.
     
    42:35
    Hra je prerušená. Senica prišla o útočnú tretinu, nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    42:50
    Napriek inkasovanému gólu sa Senica tlačí do brány a snaží sa zdramatizovať záver dnešného stretnutia. Prešovská obrana na čele s Martonom ale v treťom dejstve odvádza výbornú prácu.
     
    43:22
    Po osobnom súboji pri bráne Senice ostal na ľade ležať hrať Prešova, tento zákrok zaváňal podrazením, no vylučovať sa nebude.
     
    44:03
    Marek Nagy sa natlačil pred senickú bránu, no nestihol zakončiť. Skvelým defenzívnym zákrokom mu vypichol puk z hokejky zadák Tomáš Nechala.
     
    44:46
    Útočná akcia hostí bola prerušená po ofsajdovom postavení jedného z hráčov Senice.
     
    44:54
    Hra je prerušená po tom, čo sa puk ocitol za ochrannou sieťou v obrannom pásme Prešova.
     
    45:53
    Obšut teraz pálil od modrej, no jeho príklep skončil len na ľavom betóne Jozefa Račka.
     
    46:08
    Hráč Senice sa ocitol opäť v ofsajdovom postavení, hra sa sťahuje do stredného pásma.
     
    46:25
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Pri puku je teraz Damián Novický, ktorý založil útočnú akciu. Prešov sa vďaka rozohrávke svojho beka bleskovo dostal do útočného pásma, kde sa po rýchlej kombinácii Nagya s Halásom dostal po krížnej prihrávke k puku SAMUEL CHALUPA, ktorý strieľal bez prípravy. Račko sa nestihol presunúť a Prešov vedie už o tri góly.
    Asistencie: Marek Nagy, Igor Halás
     
    47:13
    Senica sa napriek trojgólovému manku sympaticky snaží ohroziť bránu Prešova, no domáci hráči majú hru pod kontrolou a dnes podľa všetkého dokráčajú za trojbodovým ziskom.
     
    48:03
    Od modrej teraz pálil Šohajda, no jeho strelecký pokus skončil na istom Martonovi, ktorý si na konto pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    48:19
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Naopak, na druhej strane klziska brankár Račko vyberá ďalší puk zo svojej brány. Strelecky sa tentoraz presadil KRISTIÁN HORVÁT, ktorý bez väčších problémov zasunul puk do brány. Jozef Račko po siedmom inkasovanom góle odchádza na striedačku.
    Asistencie: bez asistencie
     
    49:48
    Prešovčania sú pri chuti. Igor Halás teraz svojou aktivitou v útočnom pásme zamotal hlavu nejednému brániacemu hráčovi, prenechal puk spoluhráčovi, no Prešovčania streliť ôsmy gól v zápase zatiaľ nedokázali.
     
    50:24
    Hra je prerušená. Prešovčania sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    50:45
    Posledná desaťminútovka zápasu sa zatiaľ dohráva vo vlažnom tempe. Prešovčania sa snažia držať puk na svojich hokejkách a kontrolovať hru. Senica si nedokáže vypracovať žiadnu vážnejšiu šancu na strelenie gólu a tak diváci zrejme v záverečných minútach duelu uvidia predovšetkým prešovské kontrolovanie štvorgólového vedenia.
     
    51:50
    Róbert Marton teraz radšej prerušil hru pred dobiedzajúcim Garipom Salijim. Hra je prerušená, nasledovať bude vhadzovanie po pravici prešovského brankára.
     
    52:03
    Po ľavej strane sa do útoku vybral Roman Kohutiar, no ten bol zastavený dvomi brániacimi hráčmi Senice a tak len posunul puk do útočného pásma, kde sa ho zmocnili hostia.
     
    52:47
    Obšut teraz odviedol výbornú prácu v defenzíve, zahral veľmi dobre pozične, dostal sa k puku a založil útočnú akciu Prešova.
     
    53:22
    Delovka Kňazeva skončila len na zadnom mantineli. Marton zasahovať nemusel.
     
    53:39
    Prešovský brankár si na puk siahol až teraz, keď ho ukryl pod lapačkou pred dvomi dobiedzajúcimi senickými hokejistami.
     
    53:44
    Po strele Senice opäť zadunel zadný mantinel, hostia pôsobia odovzdaným dojmom. Prešov sa snaží necelé tri formácie Senice unaviť aktívnym korčuľovaním a dohrať tak zápas s pokojom na hokejkách.
     
    54:22
    O puk teraz v útočnej tretine pri ľavom mantineli bojoval Kivader, ktorý ale nedokázal udržať pásmo.
     
    54:45
    Hra sa prelína zo strany na stranu, brankári na oboch stranách nemajú veľa práce. Prešovčania si ale aktivitou vypýtali vylúčenie a v závere zápasu si tak zahrajú presilovú hru.
     
    55:13
    Parachonka už sedí na trestnej lavici za hákovanie. Prešov tak môže v početnej výhode o jedného hráča navýšiť svoje vedenie na päť gólov.
     
    55:28
    Pri puku je na modrej čiare Kohutiar, ktorý na pravej strane našiel Kubiša, jeho strela ale napla len bočnú sieť. V hre sa bude pokračovať.
     
    55:55
    Senickí hráči sa snažili podržať puk ďaleko od svojej brány, no príliš si nepomohli, dopustili sa postavenia mimo hry.
     
    56:05
    Halás teraz kombinuje s Nagyom, prešovská dvojica sa snaží o prekvapujúci moment, no Senica sa zatiaľ úspešne bráni.
     
    56:30
    Z prvej teraz pálil Novický, no jeho strela skončila len na jednom z brániacich hráčov hostí.
     
    56:51
    O puk sa bojuje v strednom pásme, Senica si zrejme svoje dvojminútové oslabenie ustráži.
     
    57:24
    Senica už hrá v plnom počte. Prešovčania sa nikam neženú a 150 sekúnd pred koncom stretnutia vyčkávajú za záverečnou sirénou.
     
    57:54
    Pri puku sú hráči Senice, do konca duelu ostávajú dve minúty a je nad slnko jasné, že dnes sa z trojbodového zisku bude radovať domáci celok.
     
    58:29
    Prešovskí hokejisti sa ale neúnavne snažia ohroziť senickú bránu, no zatiaľ sa nedokážu vypracovať žiadnu streleckú šancu.
     
    58:59
    Až teraz sa hráči Prešova dostali do prečíslenia troch na jedného. S prispením domáceho beka takmer skórovali, no táto akcia sa napokon gólom neskončila.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. V záverečnej minúte stretnutia sa už nič dramatické nestalo. Prešov zvládol úlohu favorita, hostia zo Senice v tretej tretine podľa očakávania kondične odpadli, Prešov vyhral poslednú dvadsaťminútovku rozdielom triedy 3:0 a zaknihoval si tak cenné víťazstvo v pomere 7:3. Hviezdou zápasu sa stal nepochybne najproduktívnejší muž I. ligy Igor Halás, ktorý v zápase zaznamenal bilanciu 3+1. (20:22:16)

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 15. Kohutiar (Kubiš, Prokop), 26. Halás, 30. Halás (Nagy, Novický), 37. Kohutiar (Obšut, Kubiš), 42. Halás (Nagy), 47. Chalupa (Nagy, Halás), 49. Horvát – 4. Kňazev (Vereš), 27. G. Saliji (Dobrý, Vereš), 38. Videlka (Romančík, Saliji)


    HC Prešov: Marton – Obšut, Nitriansky, Tkáč, Novický, Pitka, Tartaľ – Kohutiar, Prokop, Kubiš – Halás, Nagy, Chalupa – Dancsák, Kivader, Podsedlý – Pulščák, Horvát, Schroner.
    HC Dukla Senica: Račko – Parachonka, Šimon, Nechala, Pařížek, Šohajda – Romančík, Vereš, Kňazev – Dobrý, G. Saliji, Dolinajec – Daniel, Dvonč, Videlka.

    Rozhodčí: Lauff – Janiga, Smerek
    bahis siteleri