New Jersey – NY Rangers 3:2 (kon.) | NY Islanders – Minnesota 5:3 (kon.) | Philadelphia – Montreal 4:2 (kon.)
Pittsburgh – Ottawa 6:5 (kon.) | Boston – Toronto 3:4 (po pr.) | Washington – Florida 2:5 (kon.)
Nashville – St. Louis 0:1 (kon.) | Winnipeg – Dallas 3:5 (kon.) | Colorado – Chicago 1:2 (kon.)
Edmonton – Columbus 5:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:6 (kon.) | Anaheim – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
4:2 (2:1, 0:1, 2:0)
Montreal Canadiens
Středa 03.02.2016, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je u konce! Philadelphia Flyers předvedla v domácím prostředí výborný výkon a Montreal Canadiens porazila 4:2!

    První třetina dnešního střetnutí nabídla velmi pohledný hokej a hlavně góly! Flyers vstoupili do dnešního utkání jako favorit, a to také začali potvrzovat. V sedmé minutě byl na konci krásné kombinace Wayne Simmonds, a Philadelphia vedla! Následně měl však dobrou část zápasu Montreal, který měl velké šance, avšak Steve Mason svůj tým podržel. Následně dostali Flyers možnost přesilové hry, a po přihrávce Voráčka se prosadil Braydon Schenn. Přesilovou hru však v závěru využili i Canadiens, když se prosadil Andrej Markov!

    Druhá třetina podobné gólové hody nenabídla, nicméně jsme se opět nenudili. Do prostřední periody vstoupil lépe Montreal, který po necelých třech minutách vyrovnal zásluhou gólu Jeffa Petryho. Oba týmy měly následně k dispozici přesilové hry, avšak ani jeden se prosadit nedokázal. V závěru třetiny zahrozil nejprve Schenn, který selhal ve velké šanci, a to samé se dá říci i o Petrym, který ve vyložené šanci trefil jen Masona!

    Ve třetí třetiny byl stav dlouho nerozhodný. V 52. minutě se však prosadil po krásné asistenci Jakuba Voráčka Wayne Simmonds, který poslal svůj tým do vedení! Zanedlouho však předvedl ostrý zákrok Radko Gudas, za který inkasoval trest pět plus do konce utkání. Flyers však oslabení velmi dobře ubránili, a v závěru potvrdil výhru gólem do prázdné branky Matt Read! (03:47:29)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Radko Gudas (PHI) – 0+0, 2 střely, TOI – 16:15
    Jakub Voráček (PHI) – 0+3, 2 střely, TOI – 19:17
    Tomáš Plekanec (MTL) – 0+0, 3 střely, TOI – 21:24
    Tomáš Fleischmann (MTL) – 0+0, žádná střela, TOI – 11:47

    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ
    1. Steve Mason (PHI)
    2. Wayne Simmonds (PHI)
    3. Jakub Voráček (PHI)

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou!
     
    Konec zápasu.
    59:18 Matt READ - 4:2
     
    59:18
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    A teď již přichází gól do prázdné branky, a o dnešním vítězi je rozhodnuto! Do úniku se dostal Couturier s MATTEM READEM, který nakonec celou akci zakončil, a potvrzuje vítězství svého celku! Asistence: Sean Couturier, Chris VandeVelde.
     
    58:42
    P.K. Subban poslal křížný pas, kterým našel Galychenyuka, ten však prázdnou branku minul, neboť se mu zakončení vůbec nepovedlo!
     
    58:34
    Montrealu se nedařilo dostat do útočného pásma, když už se to povedlo, přišla ztráta. Gostisbehere to však neudělal moc dobře, a kotouč skončil v hledišti. Naštěstí pro domácí to bylo s tečí!
     
    58:18
    Voráček dokázal vybojovat ve vlastním pásmu kotouč pro Simmondse, který postupoval do středního pásma, avšak jeho následná rána mířila mimo.
     
    58:00
    A nyní je už na řadě hostující hra bez brankáře!
     
    58:00
    Přesně dvě minuty před koncem třetí třetiny zavezl kotouč do útočného pásma Desharnais, který se dostal k zakončení, nicméně Steve Mason byl opět na místě!
     
    57:41
    Montreal má rázem na vyrovnání již pouhé dvě minuty, a lze očekávat, že za malou chvíli půjde Condon ven z branky!
     
    57:15
    Philadelphia předvedla parádní výkon v oslabení, ubránila pětiminutové oslabení, a Jakub Voráček je již zpět na ledě!
     
    56:51
    Další ránu Paciorettyho opět zablokoval jeden z domácích hráčů, a Flyers následně vyhazují!
     
    56:33
    Montreal je usazený v útočném pásmu, a nebezpečně kombinuje. Flyers se však zatím velmi dobře brání!
     
    56:13
    Do konce dlouhé přesilové hry Canadiens zbývá již pouze minuta! Mezitím vypálil od modré P.K. Subban, nicméně jeho rána skončila v náruči Masona.
     
    55:59
    Do útočného pásma zatáhl kotouč Tomáš Plekanec, který vzal celou akci na sebe, a zakončil. Jeho ránu z hranice pravého kruhu však dokázal Mason lapit!
     
    55:39
    Bellemare skvěle zapracoval u modré čáry, a málem dokázal dostat kotouč zase na VandeVeldeho. Tentokrát si však amerického útočníka dokázal pohlídat Subban.
     
    55:16
    Flyers jsou ve vlastním oslabení velmi nebezpeční, a do dalšího úniku se dostal tentokrát Couturier. Kanadský útočník byl při zakončení seknut Smithem-Pelleym, a svůj nájezd nedotáhl do úspěšného konce!
     
    54:45
    Pacioretty se postaral o další střelu svého týmu, nicméně kapitán Canadiens pouze nastřelil bránícího Laughtona!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 7. Simmonds (Schenn, Voráček), 16. Schenn (Voráček, Gostisbehere), 52. Simmonds (Voráček, Giroux), 60. Read (Couturier, VandeVelde) – 19. Markov (Galychenyuk, P.K. Subban), 23. Petry (Beaulieu)


    Philadelphia Flyers: Mason (Stolarz) – Gostisbehere, Del Zotto, Streit (A), Schultz, Gudas, Medveděv – Simmonds (A), Giroux (C), Voráček – Schenn, Couturier, Gagner – White, Bellemare, VandeVelde – Read, Laughton, Raffl
    Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) – P.K. Subban, Markov, Petry, Beaulieu, Barberio, Gilbert – Weise, Desharnais, Pacioretty (C) – Gallagher, Plekanec (A), Galychenyuk – Smith-Pelly, Eller, Fleischmann – Flynn, Mitchell, Lessio

    Rozhodčí: Kozari, Rehman – Devorski, Gawryletz
    thejrc.org