New Jersey – NY Rangers 5:2 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.) | Toronto – Nashville 2:3 (kon.)
Detroit – Columbus 2:1 (2:0 po s.n.) | Tampa – Arizona 2:1 (kon.) | Minnesota – NY Islanders 1:4 (kon.)
Winnipeg – Dallas 3:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 1:4 (kon.) | Los Angeles – Calgary 2:1 (kon.)
po s.n. (2:0)
Detroit Red Wings
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Columbus Blue Jackets
Středa 24.02.2016, 01:30 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Před pár dny to bylo 36 let, co se stal hokejový zázrak!

     
    Mrázek sice pustil v první třetině laciný gól, od té doby ale předvedl nadprůměrný výkon, kterým držel svůj tým ve hře. Dobře chytal i McElhinney, Red Wings ovšem neměli tolik vyložených příležitostí jako soupeř. Přeji hezký zbytek noci! (04:30:06)
     
    Duel je u konce. Detroit po čtyřech porážkách zabral a zdolal Columbus 2:1 po nájezdech. Remíza po základní hrací době byla zřejmě zasloužená, v prodloužení měli víc šancí hosté, ale bonusový bod nakonec bere protivník.
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (DET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:43
    Petr Mrázek (DET) 65 minut, 28 zákroků, 1 gól, 96,6%
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Riley Sheahan (DET) 2+0
    2. Boone Jenner (CBJ) 1+0
    3. Danny DeKeyser (DET) 0+0
     
    Konec zápasu.
    Riley SHEAHAN - 2:1
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Detroit Red Wings.
    Autorem vítězné branky je RILEY SHEAHAN.
     
    3. série
    2:0
    Athanasiou se prosazuje, Detroit vítězí!
     
    2. série
    1:0
    Wennberg zapomněl puk za sebou, pak ještě předvedl otočku. Mrázek byl připravený.
     
    2. série
    1:0
    Sheahan se prosadil kličkou do forhendu.
     
    1. série
    0:0
    Atkinson zakončil do betonů Mrázka.
     
    1. série
    0:0
    Pavel Dacjuk trefil jen brankovou konstrukci!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    V prodloužení měly šance oba týmy, ale o vítězi rozhodnou až nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:53
    Mrázek dnes až na chybu při inkasovaném gólu chytá skvěle. Jones přihrál Dubinskymu, jenž střílený pas metr od brankoviště ihned přesměroval na bránu. Gólman výborně zakročil betonem.
     
    64:29
    Pěkná individuální akce Tatara. Slovenský forvard byl poprvé v zápase vidět, když se ze strany nasunul až k do branky. McElhinney udržel svůj beton na ledě.
     
    63:23
    Zetterberg svoji střelou těsně minul. Na druhou stranu vystartoval Foligno, ale místo střely ho obránce vytlačil k mantinelu.
     
    62:45
    Hraje se v tempu. McElhinney zpracoval puk za vlastní klecí a zakládá útočnou akci.
     
    62:06
    Velká šance Columbusu, ale Mrázek se vyznamenal, když střelu Murrayho skvěle zastavil v lapačce. Chtěl ihned rozehrát, avšak sudí hodně předčasně foukl do píšťalky a domácí se vztekají, že přišli o šanci na protiútok.
     
    60:51
    Zetterberg vzal puk Jonesovi, který se s ním až příliš dlouho mazlil. Začíná se opatrně, žádné zběsilé útočení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí části se činili oba brankáři, kteří za svá záda nepustili ani jeden kotouč. Detroit byl více u puku, ale paradoxně nebezpečnější byl možná Columbus. Jde se do prodloužení tři na tři.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:38
    Po Folignově nahození si Mrázek netroufl rozehrát a raději přikryl černou pryž lapačkou. Buly před jeho klecí.
     
    58:54
    Mrázek zastavil střelu Calverta a kupředu už upalují zase domácí. Do konce třetiny zbývá něco přes jednu minutu.
     
    57:30
    Red Wings jsou aktivnější a hosté hrají na brejky. Do jednoho z nich se dral Saad, jenže ještě před útočnou modrou čarou mu byl kotouč uzmut.
     
    56:19
    Čiperný Sheahan nejprve hledal volné spoluhráče a pak i sám z kruhu slabě střílel. McElhinney byl dobře postavený a kotouč odrazil vyrážečkou.
     
    55:04
    Tohle mohli hosté vyřešit o dost lépe. Atkinson ujížděl s Jennerem proti jedinému bekovi, ale prvně jmenovaný prováhal vhodný moment k přihrávce a nakonec sám pálil z velkého úhlu jen do betonů Mrázka.
     
    54:37
    V neustále permanenci je na druhé straně McElhinney. Zakončení Marčenka bylo ale z kategorie jednodušších. Následuje komerční pauza.
     
    53:40
    Břevno! Mrázek rozehrál na obránce, který puk na kruhu ztratil a pohotově příklepem ihned střílel autor úvodní branky Jenner. Kotouč se otřel o brankářovo rameno a cinkl o horní tyč.
     
    52:46
    McElhinney zakročil i proti Athanasiouvi. Útočník měl ale hodně malý střelecký úhel, takže pálil jen do gólmanovy hrudi.
     
    51:27
    Dajcuk prováhal vhodný moment na přihrávku, o níž se hlásil Abdelkader. Později pálil Nyquist z kruhu tvrdě, ale těsně nad.
     
    50:04
    K vidění je možná nejlepší pasáž zápasu, v níž se Detroit často cpe do brankoviště. Svůj důraz teď předvedl Abdelkader a sudí musí po jeho ataku roztrhat rozzuřené hráče od sebe
     
    48:28
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu Columbusu. Hosté ale brzy o třetinu přišli a Wennberg musel hodně rychle spěchat za pukem směřujícím jeho k brance, aby ho první nezískal soupeř
     
    47:50
    Mrázka prověřil z úhlu Atkinson, už se ale hraje zase na opačné straně. Zetterberg si vyměnil puk s Dacjukem a nakonec vypálil jen do blokujícího hráče.
     
    46:37
    Detroit je teď více na puku, domácí i hodně vysoko napadají soupeřovu rozehrávku a snaží se tvořit hru. Columbus s tím má viditelné problémy.
     
    45:19
    Dajcuk předvedl v útočné zóně své rychlé ruce a přihrál Marčenkovi, jehož pokus odrazil McElhinney. Šikovný Rus byl krátce nato lapen v ofsajdu a na čárového sudího se hodně zle dívá.
     
    43:58
    Delší pasáž bez přerušení. Kronwall se vydal na útočný výlet, ovšem za brankou puk ztratil a pětice hráčů Red Wings spěchá na střídačku.
     
    42:04
    Dobrá šance i na druhé straně. Byl v ní obránce Smith, jenž naskočil ze střídačky a ujížděl skoro sám na bránu. Střílel švihem, ale jen do připraveného gólmana.
     
    41:26
    Jenže teď Columbus zahrozil. Foligno si v pravý čas sjel k brankovišti a jeho strážce ho na poslední chvíli odstrčil od puku, který by měl kapitán v opačném případě "nalitý" před brankou.
     
    41:00
    Hosté jsou v úvodu třetiny trochu pasivní. Nyní si vůbec nerozuměli při založení útoku a provinil se zakázaným uvolněním.
     
    40:27
    Domácí kapitán Zetterberg vystřelil z kruhu a o hůl obránce se kotouč vznesl do výšin a skončil v ochranné síti. Buly před brankou Columbusu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Detroit srovnal gólem v oslabení a má i mírnou střeleckou převahu (15:11). Ovšem domácí si v obraně hodně koledují a měli několikrát namále, že Columbus neproměnil své nájezdy za obranu.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:26.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:03
    Zetterbergova formace se po vyhraném vhazování chvilku držela v blízkosti soupeřovy svatyně, žádnou příležitost si však nevypracovala.
     
    38:40
    Další úspěšný zákrok má za sebou i McElhinney, na nějž z dálky vypálil Nyquist. Hostující muž s maskou puk zachytil do lapačky a hru přerušil.
     
    37:21
    Jenner vystřelil na Mrázka z poměrně velkého úhlu a gólman domácích si mezírku u své bližší tyčky utěsnil a ihned rozehrál.
     
    36:33
    Smith musel přidat, aby stihl sebrat volný puk mířící k jeho svatyni. Na záda mu totiž dýchal soupeř. Domácí zadák si zkušeně poradil.
     
    35:09
    Domácí hoří v defenzivě, soupeř se už poněkolikáté v této třetině dostal v přečíslení za obranu. Detroit zatím má štěstí, že hosté své úniky neproměňují. Calvertovi nyní chybělo pár centimetrů, aby zasáhl puk před poloprázdnou klecí.
    33:59 Riley SHEAHAN - 1:1
     
    33:59
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings skórují v oslabení a srovnávají na 1:1. Marčenko napravil své zaváhání při prvním inkasovaném gólu, když dobře vysekl puk rozjetému Dubinskymu a rozehrál na RILEYE SHEAHANA, jenž se dostal do samostatného úniku a střelou forhendem propálil brankáře. Asistence: Alexej Marčenko.
     
    33:02
    Kronwall jde na trestnou lavici, protože hákoval. Hosté mají k dispozici třetí přesilovku v tomto duelu.
     
    32:04
    Teď Mrázkovi zatrnulo. Wennberg v rychlém přečíslení našel hůl Saada, jenž z hranice brankoviště trestuhodně minul. To byla výborná příležitost pro Columbus.
     
    31:47
    Abdelkader dostal přihrávku napříč pásmem na kruh, kde byl chvilku úplně sám. Bohužel pro domácí si puk dlouho rovnal na čepeli a pak ani nezakončil.
     
    30:20
    Zápas se přehoupl do své druhé poloviny. Ani jedno z mužstev nemá převahu, hra se hodně přelévá. Na střely už těsně vede Detroit – 11:9.
     
    29:02
    Vyloučený Prout je zpět na ledě a hosté jsou kompletní. V posledních minutách konečně přišly také gólové šance. Teď se do další z nich řítili Blue Jackets, jenže Karlssonovi v přečíslení puk utekl.
     
    27:41
    Šance na obou stranách. McElhinney měl štěstí, že ho Dacjukova teč zasáhla do ruky. Jinak by asi neměl šanci zakročit. Z následného protiútoku pálil na Mrázka ze spodní části kruhu Saad. Gólman si střelu doprostřed branky pohlídal.
     
    27:15
    Spolupráce zkušených. Kronwall přihrál Dajcukovi, který si popojel na vrchol kruhu a švihem vystřelil. Branku soupeře ovšem netrefil.
     
    26:37
    Detroit si zahraje poprvé v zápase přesilovku. Prout odchází na trestnou lavici za krosček, když Abdelkadera ošklivě namasíroval na mantinel.
     
    26:05
    Tohle byla dobrá příležitost domácích na vyrovnání. Tatar přihrával po otočce naslepo, avšak ideálně na hůl Abdelkadera, jenž měl na pravé straně dostatek času i prostoru. McElhinney se musel přemístit, jenže útočník svoji střelou minul.
     
    24:52
    Elitní formace Detroitu se snažila být aktivní. Střílel Zetterberg a tentýž hráč byl později přidržen u hrazení. Faul se nepíská a puk už má v moci Columbus.
     
    23:29
    Pěkný zákrok českého brankáře! Mrázek se nyní vyznamenal, když schoval do lapačky střelu Saada z kruhu. Útočník pálil dobře přes beka, ale gólman Detroitu byl připravený.
     
    23:00
    Helm poslal puk podél mantinelu do pásma, tam ho ale jeho spoluhráči nevybojovali. Red Wings trochu vázne přechod kupředu.
     
    22:15
    A znovu Larkin! Tentokrát si útočník našel odražený puk na kruhu a z otočky prověřil pozornost brankáře. McElhinney puk zastavil na hrudi.
     
    21:03
    Mezi tři tyče se nevešla ani dělovka Larkina, jenž střílel od modré čáry. Své ráně dal velkou razanci, kotouč ovšem orazítkoval jen plexisklo za bránou.
     
    20:39
    Jenner na kruhu přenechal puk Dubinskymu, jenž střílel z puntíku pro vhazování. Mrázek ihned klekl k zemi, ale kotouč letěl nad.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dějství je u konce a nikterak strhující podívaná v něm k vidění nebyla. Columbus vede na střely 6:4, především má však těsný gólový náskok. Skóre duelu otevřel hostující Boone Jener, jehož trefa jde částečně na vrub gólmana Mrázka.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:31.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Calvert se natlačil před brankoviště, kde číhal na dorážku. Obránci Detroitu s ním měli plné ruce. Puk nakonec naštěstí pro ně skončil v rohu.
    18:18 Boone JENNER - 0:1
     
    18:18
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté jdou v devatenácté minutě utkání do vedení. BOONE JENNER v bruslařském souboji na křídle přetlačil beka Marčenka a na Mrázka poté ze strany vypálil. Gólman Red Wings nemá zcela jistě čisté svědomí. Tohle se dalo chytat. Asistence: Brandon Dubinsky, David Savard – 0:1.
     
    17:31
    Práci měl i McElhinney v bráně Columbusu, jenž musel být v pozoru proti střele švihem, o kterou se postaral Larkin. Hru poté přerušuje komerční přestávka.
     
    16:40
    Red Wings v pěti. Mrázka pozdravil štiplavým pokusem z kruhu Dubinsky a český gólman byl nucený zakročit lapačkou.
     
    15:19
    Na kruhu dvakrát napřáhl Hartnell, vždy ale pálil mimo. Od modré čáry rozdává přihrávky bek Murray, Detroit však v defenzivě pracuje dobře.
     
    14:22
    Domácí jdou podruhé v této třetině do čtyř. Dvouminutový trest za nedovolené bránění dostal útočník Abdelkader.
     
    13:06
    První zajímavý střelecký pokus. Postaral se o něj hostující Calvert, jenž zachytil rozehrávku domácích a pálil z mezikruží bekhendem. Mrázek si poradil.
     
    11:51
    Red Wings jsou nyní o něco více na puku, ovšem nedaří se jim udržet v pásmu. O kotouč se navíc bojuje hlavně podél mantinelů.
     
    10:43
    Zetterberg obkroužil s pukem na holi hostující klec a ke střele od modré čáry se následně dostal zadák Quincey, ale trefil jen hráče před sebou.
     
    09:38
    Sheahan jen nahodil puk do pásma a hlásí se o střídání. Na první šanci či nebezpečnější střelu stále čekáme. Obě družstva poctivě brání.
     
    08:33
    Prout byl zasažen vysokou holí, držel se za obličej a na střídačce už o něj pečují lékaři. Vylučovat se tentokrát nebude.
     
    08:24
    Hraje se svižně a bez přerušení. Karlsson schytal před vlastní brankou tvrdý hit od Nyquista a těžce se zvedá z ledu. Vhazuje se u brány Columbusu.
     
    07:40
    Domácí už jsou kompletní. Ale zatrnulo jim, když si Dubinsky najížděl do dobré palebné pozice mezi kruhy. Svoji střelou však branku netrefil.
     
    06:54
    Columbus se drží v pásmu, kostrbatou kombinací však soka moc neděsí. Detroit už navíc dvakrát odpálil puk přes všechny čáry a může střídat.
     
    05:28
    Nyní už se ale zapotí, Columbus totiž bude hrát přesilovku. Helm vyhodil puk za plexisklo a dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    05:10
    Na druhé straně měl napřaženo Atkinson, ale do jeho střely vložil hůl Marčenko. Český gólman si stále ještě nesáhl na puk.
     
    04:12
    McElhinney má kotouč v lapačce. Z dálky na něj vystřelil Sheahan a gólman Blue Jackets si připsal na své konto lehčí zákrok.
     
    03:20
    Sledujeme hodně opatrný začátek, ani jeden z brankářů ještě nemusel zasahovat. O kotouč se nyní borci přetahují v rohu útočného pásma Red Wings.
     
    02:27
    Teď hostujícímu celku nevyšla rozehrávka a píská se zakázané uvolnění. Vhazuje se po pravici gólmana Columbusu.
     
    01:19
    Columbus ještě nepustil soupeře k puku, hraje se ovšem daleko od domácí branky. Detroit aktivně napadá soupeřovu rozehrávku a dobře brání střední pásmo.
     
    00:33
    Hostující Atkinson se dvakrát rozjel po křídle. Nejprve naboural do obránce, pak se natlačil k brance. Mrázka ale neprověřil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Slavnostní buly vhodí mezi hole obou kapitánů legendární Nicklas Lidstrom, jenž odehrál za Detroit dvacet sezon a jeho dres visí pod stropem haly.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Red Wings vítají zpět v sestavě zkušeného beka Niklase Kronwalla, který kvůli zranění kolene chyběl patnáct zápasů. Švéd bude hrát v druhém obranném páru a měl by naskakovat i do přesilovek.
     
    Trenér Detroitu Jeff Blashill chce zátěž v brankovišti rozdělit mezi oba gólmany. Dnes bude chytat Petr Mrázek, přestože jeho konkurent Jim Howard pustil v minulém utkání na ledě Rangers jen jeden gól až v prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Marčenko, Kronwall, Green, Smith – Nyquist, Dacjuk, Zetterberg "C" – Abdelkader, Larkin, Tatar – Richards, Athanasiou, Sheahan – Pulkkinen, Glendening, Helm.
    Trenér: Jeff Blashill.

    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Korpisalo) – Jones, Murray, Savard, Johnson, Prout, Tjutin – Saad, Wennberg, Hartnell – Atkinson, Dubinsky, Jenner – Foligno "C", Karlsson, Calvert – Bourque, Campbell, Rychel.
    Trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: McCauley, Luxmore – Cherrey, Brisebois.
     
    Oba týmy se střetávají vůbec poprvé v letošní sezoně. Bilance z let minulých je jasně nakloněna Columbusu, jenž dovolil soupeři zvítězit jen jednou z pěti partií.
     
    Detroit naopak začal tápat. Mužstvo si z venkovního tripu nepřivezlo ani jedno vítězství a ze čtyř duelů navíc skórovalo pouze šestkrát. Na vlastním hřišti už je únorový výčet výsledků Red Wings příznivější – čtyři výhry v základní hrací době a jedna prohra po nájezdech.
     
    Domácí jsou v tabulce Východní konference sedmí, soupeř má o čtrnáct bodů méně a je až dvanáctý. V poslední době se však Columbus zvedá: venku vyhrál čtyři z pěti zápasů.
     
    Hezkou noc při sledování nejlepší hokejové ligy světa. V Joe Louis Areně v americkém Detroitu se utkají domácí Red Wings s Columbusem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 34. Sheahan (Marčenko), rozh. náj. Sheahan – 19. Jenner (Dubinsky, Savard)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Dacjuk (DET)
    0:0   Atkinson (CBJ)
    2. série:
    1:0   Sheahan (DET)
    1:0   Wennberg (CBJ)
    3. série:
    2:0   Athanasiou (DET)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Marčenko, Kronwall, Green, Smith – Nyquist, Dacjuk, Zetterberg "C" – Abdelkader, Larkin, Tatar – Richards, Athanasiou, Sheahan – Pulkkinen, Glendening, Helm.
    Trenér: Jeff Blashill.

    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Korpisalo) – Jones, Murray, Savard, Johnson, Prout, Tjutin – Saad, Wennberg, Hartnell – Atkinson, Dubinsky, Jenner – Foligno "C", Karlsson, Calvert – Bourque, Campbell, Rychel.
    Trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: McCauley, Luxmore – Cherrey, Brisebois.

    Diváci: 20 027
    bahis siteleri