New Jersey – Tampa 0:4 (kon.) | Washington – Minnesota 3:2 (kon.) | Carolina – Boston 1:4 (kon.)
Anaheim – Edmonton 2:1 (po pr.) | San Jose – Buffalo 1:3 (kon.) | Philadelphia – Arizona 4:2 (kon.)
Columbus – Florida 4:3 (1:0 po s.n.) | Nashville – St. Louis 5:0 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 4:1 (kon.)
Dallas – NY Rangers 2:3 (kon.)
po s.n. (1:0)
Columbus Blue Jackets
4:3 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Florida Panthers
Sobota 27.02.2016, 21:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Brandon DUBINSKY - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Columbus Blue Jackets.
    Autorem vítězné branky je BRANDON DUBINSKY.
     
    63:14
    Cam Atkinson unikl po levém křídle a nabruslil si do mezikruží, odkud vypálil, ale Roberto Luongo bravurně máchl lapačkou a udržel hosty ve hře!
     
    61:36
    Před Luongem teď vznikl neuvěřitelný závar, ale nikdo v modrém nedokázal dostrkat kotouč do sítě!
     
    61:05
    Slovo si vzal Kyle Rehman a oznámil, že Atkinson skutečně hrál vysokou holí! Stav tak zůstává nerozhodný.
     
    61:05
    Cam Atkinson nyní baseballovým způsobem doklepl kotouč za bezmocného hostujícího gólmana a zvedl ruce nad hlavu, sudí ale pro vysokou hůl rozpažili!
     
    59:29
    Jackets ale dostali dar z nebes v podobě další přesilové hry. Dmitrij Kulikov (FLA) vyhodil kotouč na tribunu a ačkoliv se hostující lavička hodně zlobí, trest už Gerrard Gallant, Derek MacKenzie a spol. neodvolají.
    54:18 Logan SHAW - 3:3
     
    54:18
    Florida právě vstřelila branku!
    V samém závěru přesilovky to už Panterům vyšlo, svěřencům Gerrarda Gallanta to v početní výhodě napošesté vyšlo! Bjugstadovu štiplavou ránu Korpisalo vyrazil přímo na hůl LOGANA SHAWA, který bez problémů překonal strážce domácí svatyně! Asistence: Nick Bjugstad, Dmitrij Kulikov.
     
    52:33
    Cats si zahrají svou šestou přesilovku, Scott Hartnell (CBJ) totiž vyhodil kotouč na tribunu a půjde pykat za zdržování hry.
    47:21 Brandon SAAD - 3:2
     
    47:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Obrat je na světě, Jackets utekli hrobníkovi z lopaty a ze stavu 0:2 otočili na 3:2! Po nahození BRANDONA SAADA vznikl před Luongem závar, v němž se nejlépe zorientoval právě Saad a pohotovou dorážkou vsítil svůj čtyřiadvacátý gól v sezóně! Asistence: Scott Hartnell, Alexander Wennberg.
     
    44:12
    Dnes už podruhé usedne na trestnou lavici Michael Paliotta (CBJ), tentokrát za nedovolené bránění.
    43:07 Seth JONES - 2:2
     
    43:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Jackets využívají přesilovku a začínáme opět od nuly! SETH JONES si vyměnil kotouč s Brandonem Dubinskym a z vrcholu kruhů propálil vše, co mu stálo v cestě. Bývalý nashvillský Predátor tak vsítil svůj první gól za Columbus. Asistence: Brandon Dubinsky, Nick Foligno.
     
    41:09
    Vincent Trocheck (FLA) v rohu kluziště podrazil Fjodora Ťutina, Jackets si tak zahrají další přesilovku.
     
    40:18
    Před Luongem vznikl obrovský závar, ale Saadův pokus z bezprostřední blízkosti se štěstím vyrazil a dorážky Jonese ani Murrayho se neujaly!
     
    38:21
    No a nakonec je z toho přesilovka pro Columbus. Dmitrij Kulikov (FLA) byl po nějaké době přeci jen potrestán za držení Bourquea.
     
    37:05
    Na modré čáře se parádně uvolnil Seth Jones a poté vypálil. Střelu exnashvillského zadáka dokázal tečovat Alexander Wennberg a od jeho hokejky se touš odrazil do tyče!
     
    34:00
    No ale pozor, to platilo pouhých sedmnáct sekund! Za vražení na hrazení se vrátí na lavici hříšníků Scott Hartnell (CBJ).
     
    31:43
    Početní výhoda Modrokabátníků je u konce, za hloupé sekání se nechal vyloučit Scott Hartnell (CBJ).
     
    31:30
    Jackets si zahrají první přesilovku. Shawn Thornton (FLA) to přehnal s agresivitou po přerušení hry a půjde pykat na dvě minuty za hrubost.
    31:04 Scott HARTNELL - 1:2
     
    31:04
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dvougólové vedení hostům dlouho nevydrželo, máme sníženo! Wennberg našel na levém kruhu nikým nehlídaného SCOTTA HARTNELLA, který tak dlouho vyčkával, až sebou Luongo mrskl na zem a zkušený forvard Jackets měl poté úlohu snadnou! Asistence: Alexander Wennberg.
    30:28 Vincent TROCHECK - 0:2
     
    30:28
    Florida právě vstřelila branku!
    Tentokrát už to VINCENTU TROCHECKOVI vyšlo! Hostující útočník převzal přihrávku od Petrovice a z pravého kruhu vypálil. Korpisalo přes clonícího Jágra a Wilsona vůbec nic neviděl, kotouč tak skončil až v síti! Asistence: Alex Petrovic, Garrett Wilson.
     
    29:54
    Ve vlastním oslabení ujel Brandon Saad do samostatného úniku, tváří v tvář Luongovi ale těsně přestřelil břevno jeho svatyně!
     
    28:16
    No a Dalton Prout (CBJ) navíc vyfasoval dvě minuty za hrubost. Tento menší trest odpyká Scott Hartnell, Panthers si zahrají přesilovou hru.
     
    28:12
    Za Luongovou svatyní se poté strhla velká strkanice a do bitky se dostali Erik Gudbranson (FLA) a Dalton Prout (CBJ). Oba vyfasovali pětiminutové tresty za bitku.
     
    27:02
    Tak to byla obrovská šance domácích! Brandon Dubinsky vyslal do brejku Cama Atkinsona, který ale tváří v tvář Luongovi neuspěl!
     
    26:07
    Důrazný Nick Bjugstad se vydal do soupeřova brankoviště a málem se mu podařilo došťourat kotouč do sítě, ležící Korpisalo ale řekl ne!
     
    23:20
    Jágrova lajna si znovu vytvořila obrovský tlak! Legendární osmašedesátka v mezikruží promáchla, pak ale nahodila kotouč do předbrankového prostoru, kde se nejrychleji zorientoval Jussi Jokinen, který ale na Korpisala nevyzrál!
     
    22:21
    Zničehonic se před Luongem zjevil René Bourque, strážce floridské svatyně ale jeho ránu vyrazil a Greg McKegg poté odpálil touš do bezpečí!
    21:33 Neuznaný gól Trochecka
     
    21:33
    Vincent Trocheck ujel s Derekem MacKenziem do rychlého protiútoku a přesnou ranou překonal Korpisala. John Tortorella si ale poté vybral trenérskou výzvu a branka nakonec nebyla pro ofsajd MacKenzieho uznána!
     
    20:29
    Aleksander Barkov famózním pasem mezi nohama jednoho z columbuských zadáků našel volného Jussiho Jokinena, který ale tváří v tvář Korpisalovi minul!
     
    16:11
    Čtvrtá lajna Cats se usadila před Korpisalem a ke střele ze závaru před Korpisalem se dostal Garrett Wilson, strážce columbuské svatyně však předvedl další povedený zákrok!
     
    12:48
    Vincent Trocheck si z Jonese udělal dobrý den a dostal se až před Korpisala, na nějž si ale nepřišel!
    11:59 Aleksander BARKOV - 0:1
     
    11:59
    Florida právě vstřelila branku!
    Cats se ujímají do vedení a znovu se o to zasloužila jejich elitní lajna! Trojice floridských útočníků se vydala do rychlého protiútoku a Jokinen našel na pravém kruhu úplně volného Jágra, jehož přihrávku do předbrankového prostoru bruslí protečoval do sítě ALEKSANDER BARKOV! Asistence: Jaromír Jágr, Jussi Jokinen.
     
    10:16
    Jackets nevyšlo střídání a Rau vyslal do brejku Nicka Bjugstada, který vsadil vše na razanci, ale Joonas Korpisalo jeho dělovou ránu vyrazil!
     
    06:39
    Zničehonic se před Korpisalem zjevil Aleksander Barkov, finský šikula ale na svého krajana nevyzrál!
     
    03:17
    Nick Bjugstad si vyměnil kotouč s Barkovem a poté ze skvělé pozice vypálil, ale Korpisalo projektil hostujícího centra se štěstím vyrazil!
     
    02:47
    Michael Paliotta (CBJ), jenž hraje své první utkání v NHL, hned ve svém druhém střídání fauloval a půjde pykat na dvě minuty za krosček.
     
    Ze zámoří právě přiletěla horká novinka: Florida získala výměnou za volby ve druhém a čtvrtém kole draftu Jiřího Hudlera z Calgary!

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 32. Hartnell (Wennberg), 44. Jones (Dubinsky, Foligno), 48. Saad (Hartnell, Wennberg), rozh. náj. Dubinsky – 12. Barkov (Jágr, Jokinen), 31. Trocheck (Petrovic, Wilson), 55. Shaw (Bjugstad, Kulikov)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Atkinson (CBJ)
    0:0   Barkov (FLA)
    2. série:
    0:0   Wennberg (CBJ)
    0:0   Bjugstad (FLA)
    3. série:
    1:0   Dubinsky (CBJ)
    1:0   Trocheck (FLA)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (McElhinney) – Murray, Jones, Paliotta, Savard, Ťutin, Prout – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Hartnell, Wennberg, Saad – Calvert, Karlsson, Foligno – Bourque, Campbell, Rychel.
    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Kulikov, Ekblad, Campbell, Gudbranson, Kampfer, Petrovic – Jokinen, Barkov, Jágr – Shaw, Bjugstad, Rau – Trocheck, MacKenzie, Smith – Wilson, McKegg, Thornton.

    Rozhodčí: Pollock, Rehman – Alphonso, Kovachik
    bahis siteleri