Ufa – Saransk 1:1 (kon.) | Groznyj – Lok. Moskva 2:1 (kon.) | CSKA Moskva – Spartak 1:0 (kon.)
konec
CSKA Moskva
1:0 (1:0)
FK Spartak Moskva
Neděle 06.03.2016, 17:30 • Arena Chimki, Chimki. Kapacita: 18000 diváků. • Ruská Premier Liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    FK SPARTAK MOSKVA
    Spartaku se v podzimní části ruské nejvyšší soutěže také nevedlo špatně, nicméně se momentálně nachází na šesté příčce tabulky se ziskem 30 bodů. Ztráta na vedoucí příčky není velká, a Spartak se jistě bude chtít poprat o umístění na pohárových příčkách! Dnes však čeká na svěřence trenéra Aleničeva těžká zkouška!

    Na konci února sehrál Spartak poslední přípravný zápas, a to s kyperským Aris Limassol. Ruský celek jasně ukázal svou kvalitu, a zvítězil vysoko 9:0! Uvidíme, jak si povede v dnešním moskevském derby!
     
    CSKA MOSKVA
    CSKA se po zimní části soutěže nacházelo na vedoucí příčce tabulky se ziskem 37 body! Po včerejších zápasech se na moskevský celek dotáhl Rostov, který má však horší skóre a o zápas více. CSKA zatím využívá zaváhání Zenitu, který se spíše soustředil na LM, a v boji o titul ztrácí!

    Moskevský celek sehrál po několika přátelských zápasech v tomto týdnu konečně ostré utkání. V rámci ruského poháru se slavný ruský celek představil na hřišti Ufy, kde nakonec dokázal zvítězit 2:0. Dokáže CSKA uspět i v dnešním moskevském derby?
     
    Příjemný nedělní podvečer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Ruská Premier Liga se vrací po zimní přestávce na scénu, a dnes má na programu své 19. kolo. My se společně zaměříme na moskevské derby mezi CSKA a Spartakem. Úvodní výkop je naplánován v 17:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev – Fernandes, Ignaševič, V. Berezuckij, Ščennikov – Širokov, Wernbloom – Z. Tošić, Jerjomenko, Dzagojev – A. Musa.
    Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, Vasin, Pančenko, Golovin, Natcho, Olanare.

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Makejev, Bocchetti, Granat, D. Kombarov – Glušakov, Rômulo, I. Popov – Promes, Luís, Melgarejo.
    Náhradníci: Pesjakov – Bryzgalov, Paršivljuk, Zujev, Kutěpov, Zotov, Timofejev, Pucko, Ananidze, Leontěv, Kutin..
    Pohled na oficiální míč pro dnešní zápas

     
    Ještě jednou příjemné nedělní odpoledne! V moskevské Aréně Chimki je již vše připraveno pro start dnešního moskevského derby, a za malou chvíli hlavní rozhodčší přivede oba týmy na hrací plochu!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Moskevské derby bylo právě zahájeno! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté domácí CSKA, kteří se dostávají do kombinace na útočné polovině.
     
    2
    Úvodní útok CSKA táhl po pravé straně Fernandes, který svým centrem hledal ve vápně Musu. Domácí forvard se k míči nedostal, a ten skončil u Rebrova.
     
    3
    Domácí celek vybojoval první rohový kop v tomto zápase, kterého se ujal Tošić. Jeho centr zblokovat na přední tyči Makejev na další rohový kop!
     
    4
    Zoran Tošić se ujal rohového kopu i podruhé, avšak ani tentokrát jeho centr nebyl tak povedený, aby ohrozil branku Rebrova!
     
    5
    CSKA vybojovalo zajímavou standardní situaci, které se ujal Zoran Tošić. Srbský reprezentant našel svým centrem ve vápně Wernblooma, který však svou hlavičku nasměřoval mimo.
     
    7
    Hostující Spartak se dostal poprvé v dnešním zápase do kombinace před pokutovým územím CSKA. Z levé strany odcentroval Popov, jehož centr hledal Promese, tomu však kousek chyběl, aby míč zpracoval.
     
    8
    Dlouhý odkop brankář Akinfejeva hledal ve středu hřiště Ahmeda Musu, nicméně domácí forvard si pomohl v souboji s Bocchettim nedovoleným zákrokem, a hra je přerušena.
     
    9
    Musa si narazil před pokutovým územím míč s Tošićem, a vypálil. Jeho rána však nepatřila mezi povedené, a míč skončil mimo branku.
     
    10
    U míče je momentálně Spartak, který kombinoval na útočné polovině. Stoper Bocchetti se následně pokoušel dostat míč na Melgareja, jenže centr nebyl přesný!
     
    11
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A domácí celek se dostává již po jedenácti minutách hry do vedení, a otevírá skóre dnešního zápasu! Na pravou stranu dostal krásnou přihrávku AHMED MUSA, který si míč ještě narazil s Tošićem, a následně dokázal dorazit míč do branky!
    11. Ahmed MUSA - 1:0
     
    13
    Zoran Tošić se pokoušel napadat rozehrávajícího Bocchettiho, který míč odkopl, a přitom zatáhl Tošiće. Srbský reprezentant je momentálně v péči lékařů!
     
    15
    Zoran Tošić je již po ošetření, a vypadá to, že by měl pokračovat ve hře!
     
    16
    Spartak se dostal do postupné kombinace na útočné polovině. Hostující Popov hledal před vápnem Melgareja, nicméně toho nepustil k míči Ignaševič!
     
    18
    Domácí celek se opět musel bránit, nicméně vše vyřešil skvělým obranným zákrokem Ignaševič. CSKA následně mířilo do protiútoku, nicméně po nepřesné přihrávce Tošiće domácí míč ztratili.
     
    19
    CSKA pokračuje v aktivní hře, nicméně v posledních minutách se o slovo přihlásil také Spartak, který umí být na útočné polovině hodně nebezpečný!
     
    21
    Spartak postupoval do zajímavého protiútoku, který středem hřiště táhl Glušakov. Jeho následná přihrávka našla na pravé straně Luíse, nicméně ten se nacházel v ofsajdu!
     
    22
    Spartak opět postupoval do nebezpečného útoku, který táhl po pravé straně Promes. Jeho následný křížný centr našel na druhé straně Melgareja, který vracel míč před branku, ten však došel pouze k brankáři CSKA.
     
    23
    Ahmed Musa dostal povedenoui přihrávku na pravou stranu, odkud našel na hranici vápna Romana Širokova. Posila CSKA se dostala ke střele, avšak Rebrov dokázal zasáhnout!
     
    25
    Švédský záložník Wernbloom to přehnal ve středu hřiště s důrazem, a v souboji fauloval hostující Luíse!
     
    26
    Následné zajímavé standardní situace se ujal Glušakov, kterému se však střela vůbec nepovedla, a míč mířil mimo branku Akinfejeva!
     
    27
    Ahmed Musa absolvoval těžký vzdušný souboj se stoperem Bocchettim, který domácího forvard pravděpodobně zasáhl do obličeje, a Musa je momentálně ošetřován.
     
    29
    Spartak aktivně kombinoval na útočné polovině, a po přihrávce Popova se dostal do zakončení Promes. Hostujícíc forvard předvedl akrobatické zakončení, avšak branku Akinfejeva netrefil.
    Ahmed Musa měl po úvodní brance dnešního utkání velkou radost

     
    30
    CSKA momentálně drží míč na vlastní polovině, a pomalým krokem míří na polovinu svého soupeře.
     
    31
    Na pravou stranu dostal ideální přihrávku obránce Makejev, který svým následným centrem našel Luíse, avšak jeho hlavička mířila nad branku Akinfejeva.
     
    33
    Spartak mířil do zajímavého protiútoku, a Popov poslal míč do pravé části vápna, kde se nacházel Melgarejo. Jeho následná přihrávka trefila Fernandese do ramene, a hra pokračuje!
     
    34
    CSKA velmi rychle rozehrálo, a postupovalo do protiútoku. Před pokutovým územím se pokoušel uvolnit Musa, nicméně toho obral o míč Bocchetti!
     
    35
    Kombinace mezi Promesem a Luísem nevyšla, a u míče byl Wernbloom. Švédského záložník hned poté dohrál Popov, který však žlutou kartu nedostal.
     
    37
    CSKA se dostalo do dalšího velké šance, a mohlo navýšit svůj náskok! Protiútoku domácího celku táhl Širokov, který krásným pasem našel Ahmeda Musu. Ten si píchl míč před Rebrovem, avšak z ostrého úhlu trefil jen boční síť!
     
    38
    A opět Ahmed Musa! Domácí forvard si tentokrát naběhl do pravé části vápna, kam dostal přihrávku od Tošiće. Musa se opřel do míče, nicméně jeho dobrou střelu dokázal vyrazit Rebrov!
    38. Ahmeda Musu vychytal Rebrov
     
    39
    Hostující obránce Kombarov na pravé straně poslal nedovoleným zákrokem k zemi unikajícího Fernandese, a od Alexeje Nikolajeva dostává žlutou kartu!
     
    41
    Zoran Tošić dostal povedenou přihrávku před vápno, a uvolnil Fernandese. Domácí obránce se opřel do míče, avšak jeho rána byla zablokována Boccehttim!
     
    42
    CSKA následně vybojovalo rohový kop, kterého se ujal Zoran Tošić. Centr srbského reprezentanta však nebyl tak povedený, a obrana Spartaku se opět ubránila!
     
    43
    CSKA je v posledních minutách hodně aktivní, a nyní si domácí celek vypracoval další velkou šanci! Zoran Tošić dostal přihrávku před vápno, a technickou střelou se pokoušel překonat Rebrova. Ten předvedl povedený zákrok!
     
    44
    Následného rohového kopu se ujal Zoran Tošić, nimcéně ani po jeho centru nepřišlo žádné ohrožení pro branku Rebrova!
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    CSKA vstoupilo do dnešního utkání aktivněji, a hned v 11. minutě se dostalo do vedení. Na konci pohledné kombinace byl Ahmed Musa! Ten samý hráč měl v závěru poločasu ještě velkou šanci, jenže výborný zákrok předvedl Rebrov!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí zahájil druhý poločas! Úvodní výkop měli k dispozici hráči Spartaku, kteří zahajují druhý poločas kombinací na útočné polovině.
     
    47
    Roman Širokov se pokoušel uvolnit na levé straně, nicméně ruského záložníka fauloval bránící Bocchetti.
     
    49
    CSKA kombinovalo na útočné polovině, a před pokutové území dostal přihrávku Zoran Tošić. Srbský reprezentant upadl, nicméně i tak se pokoušel dostat míč k Musovi, ten se však k přihrávce nedostal.
     
    50
    Domácí celek postupoval velmi rychle do útoku, a útočnou akci svého celku táhl Ahmed Musa, který si následně udělal prostor ve středu hřiště, a přízemní střelou prověřil pozornost Rebrova!
    50. Povedený zákrok Rebrova
     
    51
    Zé Luis ve středu hřiště nešel do souboje s Ignaševičem, a ruský stoper před svého soupeře přepadl. Hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok, a u míče bude Spartak.
     
    52
    Útočnou akci Spartaku táhl po levé straně Melgarejo, kterého však následně poslal k zemi ostrým zákrokem Wernbloom. Švédský záložník následně obdržel žlutou kartu!
     
    52
    Následné standardní situace se ujal Promes, jehož centr propadl až na zadní tyč, a míč mířil do branky. Akinfejev byl však pozorný, a míč poslal na rohový kop.
     
    53
    Spartak z následného rohového kopu nezahrozil, a tak šlo dopředu CSKA. Na levém křídle byl faulován Tošić, kterého poslal k zemi Jevgenij Makejev. Ruský obránce dostává žlutou kartu!
     
    54
    Následné standardní situace se ujal Zoran Tošić, nicméně centr se mu nepovedl, a obrana Spartaku dokázala zareagovat!
     
    56
    Spartak je v posledních minutách aktivnější, a má více ze hry. Svěřenci trenéra Aleničeva však majít problémy se dostat do pokutového území soupeře.
     
    57
    Rebrov špatně odkopl míč, a obrana Spartaku se dostala pod tlak. Bocchetti však dokázal ubránit Musu, a hostující celek může zamířit vpřed.
    Rebrov předvádí v dnešním zápase skvělý výkon, a drží svůj tým ve hře!

     
    60
    Spartak vybojoval rohový kop, kterého se ujal Promes. Po centru hostujícího útočníka však Spartak nezahrozil, nicméně alespoň pokračuje v kombinaci na útočné polovině.
     
    61
    Domácí celek se vydal do rychlého protiútoku, který táhl Roman Širokov. Ruský záložník se následně pokoušel uvolnit Musu, nicméně u míče byl první brankář Rebrov.
     
    63
    Zé Luis svedl ve středu hřiště ostrý souboj s Dzagojevem, kterého nakonec faulova. Domácí celek bude mít k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    64
    Z následné standardní situaci CSKA nezahrozilo, nicméně domácí celek se usadil na útočné polovině. Z levé strany odcentroval Ščennikov, jehož centr však obrana Spartaku dokázala odvrátit.
     
    65
    Spartak vybojoval míč na vlastní polovině, a mohl zamířit vpřed. Melgarejo však na levé straně nedokázal projít přes Fernandese, a u míče je znovu domácí celek.
     
    66
    Hostující celek se opět dokázal dostat k míči, nicméně přechod hráčů Spartaku byl hodně pomalý, a obrana CSKA se stihla vrátit!
    V Aréně Chimki dnes panuje skvělá atmosféra

     
    67
    CSKA opět mohl navýšit své vedení po střele Wernblooma. Rebrov však dokázal střelu vyrazit, a opět podržel svůj tým!
     
    67
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Ivelin Popov, přichází Aleksandr Zotov.
     
    68
    Zoran Tošić operoval s míčem na pravém křídle, kde se pokoušel přejít přes Makejeva. Ruský bek šel do souboje, po kterém však zůstal ležet na zemi, a hra je přerušena.
     
    70
    CSKA je v posledních minutách aktivní, nicméně domácí celek trápí přenost v zakočení. Ahmed Musa operoval s míčem na levém křídle, a následnou přihrávkou hledal Tošiće. Pas však zablokoval Bocchetti.
     
    71
    Spartak se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu, a povedenou přihrávku do vápna dostal Zé Luis. Bývalý útočník Bragy odcentroval, nicméně poslal míč přímo do rukavic Akinfejeva.
     
    73
    CSKA mělo k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Dzagojev. Ruský reprezentant nebezpečně nacentroval před branku, avšak Rebrov dokázal míč vyboxovat.
     
    74
    Wernbloom velmi ostře nalétl do souboje s Promesem, který švédského záložníka zasáhl do krku. Wernbloom svému pádu však hodně přidal, a vše se obešlo bez karetního trestu.
     
    75
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Roman Širokov, přichází Alexandr Golovin.
     
    76
    Finský záložník Jerjomenko si udělal prostor ve středu hřiště, a přízemní střelou prověřil pozornost Rebrova. Ruský brankář však stále drží Spartak ve hře!
     
    77
    Domácí celek však pokračuje v aktivní hře, a svého soupeře do příliš šancí nepouští. Spartak zatím hrozí pouze z protiútoku, a na nějaký závěrečný tlak to zatím nevypadá.
     
    79
    CSKA navíc vybojovalo rohový kop, kterého se ujal Zoran Tošić. Srbský reprezentanta nasměroval míč na přední tyč, kde se dostával k hlavičce Ignaševič. Nakonec však míč odhlavičkoval Bocchetti.
     
    80
    Akinfejev našel dlouhým nákopem na levé straně volného Musu, který postupoval vpřed. Proti sobě měl však bránícího Makejeva, který ho do vápna nepustil. Musa následně o míč přišel!
     
    81
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Lorenzo Melgarejo, přichází Alexandr Zujev.
     
    82
    CSKA mělo k dispozici standardní situaci, které se ujal Dzagojev. Hned po jeho centru však byla hra přerušena, neboť se Fernandes nacházel v ofsajdu.
    Ahmed Musa je zatím jediným střelcem dnešního zápasu

     
    83
    Stoper Bocchetti se vydal na útočný výlet, který nakonec skončil nedovoleným zákrokem Dzagojeva. Spartak má k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    83
    Následné standardní situace se ujal Promes, jehož střela nebyla špatná, avšak mířila do středu branky, kde se nacházel připravený Akinfejev!
     
    83
    CSKA následně mířilo do rychlého protiútoku, který táhl po levé straně Ščennikov, kterého poslal k zemi Boccehtti. Italský stoper dostává žlutou kartu!
     
    84
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Zoran Tošić, přichází Sergej Tkačjov.
     
    85
    Domácí celek se dokázal usadit na útočné polovině, a Ahmed Musa posunul míč do středu hřiště, kde se nacházel Golovin. Střídající hráč se opřel do míče, a jeho povedená střela mířila těsně nad branku!
    85. Povedená rána Golovina mířila nad branku
     
    87
    CSKA si zatím vede v závěru dnešního utkání opravdu dobře, a svého soupeře do žádných větších šancí nepouští!
     
    88
    Střídající Zotov prošel středem hřiště, a následně byl poslán k zemi Wernbloomem. Spartak tak má k dispozici zajímavou standardní situaci, ze které může srovnat stav!
     
    90
    Exekuce standardní situace se ujal Promes, kterému se však nepodařilo dostat svou střelu mezi tři tyče, a trefil pouze zeď!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Musa dokázal odcentrovat z pravé strany, a ve vápně našel Golovina, kterému se sice nepodařilo vystřelit, avšak vybojoval rohový kop. Dvojice Dzagojev – Jerjomenko následně dokázala ušetřit nějaké sekundy u rohového praporku!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní moskevské derby je u konce! CSKA Moskva zvládlo zápase se Spartakem, který porazilo těsně 1:0!

    CSKA vstoupilo do dnešního utkání aktivněji, a hned v 11. minutě se dostalo do vedení. Na konci pohledné kombinace byl Ahmed Musa! Ten samý hráč měl v závěru poločasu ještě velkou šanci, jenže výborný zákrok předvedl Rebrov!

    I ve druhém poločase bylo CSKA aktivnější, a hned po pěti minutách zahrozil Musa, jehož střelu však vyrazil Rebrov. V samotném závěru ještě zahrozil Golovin, nicméně jeho střela šla nad branku.

    CSKA tak vstoupilo do jarní fáze soutěže vítězne, a dokázalo si i po tomto kole udržet tříbodový náskok na druhý Rostov!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:30:34)

    Jan Havlovic

    Branky: 11. A. Musa (Z. Tošić)

    Karty:   52. Wernbloom (CSK) – 39. D. Kombarov (SPM), 53. Makejev (SPM), 83. Bocchetti (SPM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 12:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 16:17.
    CSKA Moskva: Akinfejev – Fernandes, Ignaševič, V. Berezuckij, Ščennikov – Širokov (75. Golovin), Wernbloom – Z. Tošić (84. Tkačjov), Jerjomenko, Dzagojev – A. Musa.
    Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, Vasin, Pančenko, Golovin, Natcho, Olanare, Tkačjov.

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Makejev, Bocchetti, Granat, D. Kombarov – Glušakov, Rômulo, I. Popov (67. Zotov) – Promes, Luís, Melgarejo (81. Zujev).
    Náhradníci: Pesjakov – Bryzgalov, Paršivljuk, Zujev, Kutěpov, Zotov, Timofejev, Pucko, Ananidze, Leontěv, Kutin.

    Rozhodčí: Alexej Nikolajev – Dančenko, Lunev (vš. Rusko)
    bahis siteleri