Havlíčkův Brod – Jihlava 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 5:4 (kon.) | Chomutov – Ústí n/L 2:1 (kon.)
HC Plzeň – Liberec 2:3 (kon.) | Vsetín – HK MD Šumperk 5:2 (kon.) | Třinec – Přerov 1:4 (kon.)
Havířov – Warriors Brno 6:2 (kon.) | K. Vary – Slavia 3:5 (kon.) | Motor ČB – Žďár n/S 6:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
HC Dukla Jihlava
Neděle 06.03.2016, 11:45 • ZS Kotlina (kapacita: 4000) • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Dámy a pánové, derby skončilo, program v Kotlině však nikoliv. Za necelou hodinku vypukne zápas juniorky s Kolínem. U něj se s Vámi opět těší na počtenou Richard Wagner! (13:42:43)
     
    Výborný zápas, ve kterém zaslouženě zvítězil jihlavský tým. Dukla měla více šancí a také byla častěji před domácí brankou. Bruslaři sice získali na své hole náskok, ale o ten ještě ve druhé třetině přišli. Nakonec Jihlava v závěrečném dějství výsledek pojistila.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Zakázané uvolnění domácích znamená, že srovnat již jistě nedokáží. Jihlava tak ovládá další derby staršího dorostu!
     
    59:35
    Valentýn Smolko zabránil jasnému gólu! Jindřich Kardoš od modré pálil na prázdnou branku, domácí bek dokázal pokus tečovat mimo prázdnou síť.
     
    59:15
    Icing Dukly, Arbelovský jede na střídačku a domácí tým zkouší power-play!
     
    58:35
    Před buly před Arbelovským si vzali domácí time-out.
     
    58:35
    Wow! Gólman Dominik Arbelovský teď rozvášnil diváky! Ač byl bez hole, dokázal famózním způsobem zastavit únik dva na nikoho! Tomáš Vala stál před jeho klecí úplně osamocen, dostal nabito, ale parádní lapačka domácího gólmana jeho píli zhatila!
     
    57:38
    Martin Zadražil ujel po levém křídle, na křižnou nahrávku si mu na brankoviště sjížděl Jaroslav Musil, jenž však svižný puk nedokázal zachytit!
     
    56:45
    Havlíčkobrodští jsou zatlačeni do svého obranného pásma a neví si s jihlavskými hokejisty příliš rady. Výrazně jim pomáhá gólman Arbelovský, který několikrát zachytil puk.
     
    55:48
    Hosté jsou v plném počtu. Při návratu na led se musel Jakub Filip brzy vracet s beky, protože Tomáš Kohout vedl domácí útok. Jeho střelu pokryl pohotový Chaloupek.
     
    55:19
    Dukla znovu poslala kotouč až k hájemství Dominika Arbelovského.
     
    54:27
    Jihlavská Dukla vyhodila kotouč do středního pásma, zde ho sebral Ondřej Plíhal, který se pak nedokázal na brankovišti vymotat ke střele.
     
    53:33
    Dynamiku možná vrátí do duelu vyloučení Jakuba Filipa (JIH), jen byl odeslán na lavici hanby za podražení.
     
    53:11
    Už je to zase takové utahané. Pomalu se opět začíná vytrácet větší dynamika a tempo hry. Ani jedno z mužstev si nedokáže vytvořit souvislejší tlak.
     
    52:11
    Michal Kyncl měl kotouč na hokejce ve vlastním obranném pásmu. Jenže se s ním nebyl schopný vymotat od mantinelu a přišel o něj. Zbytečná ztráta v momentě, kdy mu najížděli tři spoluhráči.
     
    51:15
    Tak bacha, teď jsem to zakřikl! Domácí měli ohromnou šanci, ale na brankovišti se parádním tygřím skokem proti zakončení do poloprázdné klece blýskl Ondřej Chaloupek!
     
    50:31
    Ze středního pásma do útočného, ale že by nějaká ta střela? To byste chtěli asi po obou týmech v posledních momentech moc. Vypadá to, že zápas pomalu začíná upadat.
     
    49:35
    Po krátké agitaci v útočném pásmu z domácí strany se mezi kruhy objevil volný Jaroslav Musil. Jeho zakončení ale letělo jen do betonů maskované opory BK.
     
    48:34
    Ke dvěma asistencím mohl nyní Jakub Filip přidat i branku. Po pravém křídle, které mají dnes domácí problém bránit, se dostal na spodek kruhu, ale z první našel jen Arbelovského výstroj.
     
    47:31
    Bruslaři si vytvořili krátký tlak, během něj ale donutili Ondřeje Chaloupka vytáhnout zákrok betonem a následně Duklu zahrát na zakázané uvolnění.
     
    46:05
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava vede již o dvě branky! Velmi smutný moment pro domácí mužstvo. To se totiž dostalo do středního pásma a pokračovalo ještě dál, jenže Jakub Filip je obral o puk a po pravém křídle vyslal do úniku ADAMA NAJMANA. Ten pak poslal touš skrze brankoviště na hokejku volného spoluhráče, ale těsně před ním si srazil nešťastně kotouč mezi betony Dominika Arbelovského jeden z beků. Asistence: Jakub Filip.
     
    45:48
    Adam Najman na druhé straně po vyhraném vhazování okamžitě pálil, jeho dělovka skončila na vyrážečce Dominika Arbelovského.
     
    45:22
    Lukáš Pokorný z pravého křídla vyslal slušnou ránu. Byl však již moc v úhlu, a tak jihlavský brankář předvedl klidný zákrok.
     
    44:22
    Filip Křišta si nyní vyšlápl za brankou na jednoho z protihráčů, elegantně se ho zbavil a vyslal do brejku svého kolegu. Ten však nedokázal zakončit ideálně.
     
    43:35
    Těžiště hry se přeneslo před jihlavskou branku. Ondřej Chaloupek se však podobně jako jeho protějšek v brance domácích nemusel moc zapotit. Jeho spoluhráči pak odpálili touš na icing.
     
    42:38
    Jihlavská mašinérie se stále drží před maskovaným mužem BK. Jenže scénář je stejný – ne a ne se dostat k pořádné střele. Proto zatím brodský gólman toliko práce nemá.
     
    41:18
    Teď však nasedla do tanků armáda Dukly a vyráží dobíjet havlíčkobrodskou branku. Zatím však vystřelené rány míří mimo Arbelovského klec.
     
    40:30
    Bruslaři se do svého soupeře zakousli jako do omlékované sušenky Oreo. Hned z toho byla zajímavá příležitost, ale Tomáše Kohouta zblízka vychytal Chaloupek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí dějství začne ubíhat cca v 13:13.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli hned tři branky. Jako první se prosadil domácí Richard Cachnín, vyrovnat se ale povedlo Tomáši Valovi a zápas zcela otočil Jan Úlovec.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Marek Tecl dostal v úniku dva na jednoho nabito na osu kluziště, kde zakončoval do polookryté branky Marek Tecl, do rány mu však padl obětavý Daniel Piskač, jenž odrazil puk do ochranné sítě!
     
    39:25
    Ondřej Chaloupek vysprintoval až mezi kruhy, kde pokryl puk, za kterým spěchalo hned duo brodských útočníků.
     
    38:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Minutu před koncem druhé třetiny se celek z krajského města Vysočiny prosazuje a získává vedení na své hokejky! Miroslav Juda poslal kotouč na brankoviště Jaroslavu Musilovi, který z první jen vyprášil betony domácího gólmana. V následném zmatku využil situace JAN ÚLOVEC, který chladnokrevně zvedl puk nad padajícího gólmana! Asistence: Jaroslav Musil a Miroslav Juda.
     
    37:46
    Pavel Dudek šikovně objel svatyni hájenou Ondřejem Chaloupkem a rychle z první vypálil. Jihlavský gólman se ale stihl přesunout a připsat si dobrý zákrok hrudníkem.
     
    36:40
    Dukla se prokličkovala až před Dominika Arbelovského, Adam Najman byl ale nakonec při pokusu o kličku odstaven od kotouče.
     
    35:40
    Ondřej Chaloupek měl teď sakra kliku! Jakub Krajíček nahazoval od modré čáry kotouč na branku, jenže ho ztečoval jeden z jihlavských beků. Ten pak trnul a trnul, protože puk letěl do brány. Nakonec ho zastavil tyč!
     
    34:38
    Z pravého křídla vystřelil dvakrát Miroslav Juda. Nejprve do betonů maskovaného muže domácích a následně Arbelovskému do hrudi.
     
    33:38
    Hra je z obou stran v posledních momentech hodně opatrná a především nepřesná. Důsledkem všeho je tak úbytek nějakých zajímavějších šancí.
     
    32:40
    Jan Trávník si obhodil o mantinel protihráče a po levém křídle najížděl na kruh, odkud nakonec i vystřelil. Jeho rána ale mezi tři tyče nezamířila.
     
    31:45
    Dlouho se oba týmy handrkovaly o kotouč v obranném pásmu domácích. Nakonec ho získali Bruslaři, ale ne na dlouho! Jindřich Kardoš je obral a sám zblízka nedotáhl akci do zdárného konce, trefil se jen vedle!
     
    30:38
    Domácí mužstvo je kompletní Až k úplnému konci přesilovky se musel Dominik Arbelovský činit a předvést zákrok, po němž schoval touš v lapačce.
     
    29:35
    Táhlá, až utahaná byla nyní kombinace jihlavského týmu. Bez střelby na branku, bez většího náznaku. To nemohlo dopadnout jinak, než vyhozením do středního pásma.
     
    28:38
    Hosté mají dokonce šanci na zvrat v zápase! Richard Cachnín (HBR) jest totiž vyloučen za krosček. Uvidíme, zda se Jihlavě povede vsítit v početní převaze.
     
    27:40
    Dukla právě vstřelila branku!
    Že si ale hostující mužstvo dalo s vyrovnávací branku na čas! Dvě a půl minuty stačily Dukle na srovnání stavu zápasu. Akce to byla vynikající! Po pravém mantinelu se rozjel – dnes s náhradním číslem 11 hrající – Jakub Filip. Ten dostal kotouč do rohu pásma na Adama Najmana, jenž okamžitě klepl kotouč z první na osu, kde se ranou do protipohybu Dominika Arbelovského trefil s přesností jednoho milimetru TOMÁŠ VALA! Asistence: Adam Najman a Jakub Filip.
     
    26:41
    Jihlavští si vytvořili tlak a dvakrát střílel Jaroslav Musil. Pokaždé ale pouze do připraveného gólmana Dominika Arbelovského.
     
    25:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři si během kraťoulinké početní převahy vytvořili tlak, který nakonec i korunovali brankou! Čert vem, že v ten moment už byl jihlavský hráč opět na ledové ploše. Vše začal průnik Viktora Horáka od modré před kasu. Jeho zakončení Chaloupek neudrže a hrudi a začal kolotoč, jaký dokáže snad jen arciďábel vymyslet. Ve finále vše zakončil ranou z první z prostoru mezi kruhy RICHARD CACHNÍN, který tak rozjásal fanoušky v Kotlině! Asistence: Marek Tecl a Tomáš Kohout.
     
    24:32
    Až teď se dostal ke střele z levého kruhu Tomáš Kohout. Ondřej Chaloupek ji však v klidu pokryl na své hrudi.
     
    24:00
    Hra čtyři na čtyři prozatím za své působiště má především prostory středního pásma. Ani jedno z mužstev není právě teď s to dostati se do jakéhosi zakončení.
     
    23:08
    Dukla se sice dobře motala s kotoučem v útočném pásmu kolem havlíčkobrodské klece, ale její přesilovka skončila ve chvíli, kdy Adam Najman (JIH) podrazil domácího beka.
     
    22:35
    Vrátka trestné lavice jsou otevřena také na domácí straně a vstupuje do nich Matěj Krejčí (HBR), který je potrestán za vražení na hrazení.
     
    22:13
    Jihlava je v plném počtu a hned se dere před branku Havlíčkova Brodu. Domácí výběr byl donucen vyhodit kotouč na zakázané uvolnění.
     
    21:01
    Richard Cachnín, Marek Tecl a Tomáš Kohout, tak tito tři mužové doráželi na brankovišti kotouč do sítě, ale vynikajícím způsobem se přesouvající Ondřej Chaloupek se nyní proměnil v hrdinu všedního dne!
     
    20:13
    Domácí hokejisté sice hrají přesilovku, ale Duka získala po buly puk a po průjezdu do pásma donutila Dominika Arbelovského přerušit hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodní část. Ta skončila bezbrankovou remízou, ačkoliv jsme několik zajímavých šancí zhlédnout mohli. Ze žádného mráčku ale nezapršelo, a tak musíme čekat, zda se něco změní cca ve 12:28, kdy začne druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Ještě po skončení první třetiny je na dvě minuty za hákování vykázán na trestnou lavici Tomáš Vala (JIH).
     
    19:40
    Nyní už ho ohrozil Marek Tecl. Ten vystřelil z pravého křídla, ale kotouč zaplul jen do brankářovy hrudi.
     
    19:21
    Domácí se nyní drží u jihlavské branky. Obrana Dukly ale působí kompaktním dojmem a havlíčkobrodské střelce nepouští na dostřel Chaloupkovy branky.
     
    18:35
    Vítězslav Brož dostal na pravém rožku brankoviště kotouč na hokejku, z první zvedl černé kolečko nad padajícího Dominika Arbelovského, ale puk proletěl jen těsně vedle zadní tyče domácí klece!
     
    17:25
    Velký mrmel před domácí brankou! Z brankoviště doráželi Tomáš Vala a Adam Najman, leč ani jeden z nich nedokázal výborného Arbelovského pokořit!
     
    16:18
    Hosté jsou kompletní. Bruslaře k ničemu extravážnému nepustili. Nyní dokonce dostali kotouč až k brance Dominika Arbelovského.
     
    15:52
    Minuta a půl z přesilovky je fuč a domácí si připsali jedinou střelu. Tu navíc umístili z brankoviště jen do klína dobře postaveného brankáře červenožlutých.
     
    14:57
    Kombinace ano, rychlost už však ne a ani ta přesnost zrovna domácí nezdobí. Přesto si však udržují po většinou kotouč na holích.
     
    14:17
    Máme tu první vyloučení. Přesilovka z toho bude pro domácí mužstvo. Na trestnou lavici odjel Martin Zadražil (JIH), kterýžto se provinil vražením na hrazení.
     
    13:35
    Jihlavu zastavil v průniku do útočného pásma ofsajd. Na druhé straně se úspěšně prezentoval Chaloupek proti nepříliš rasantní střele.
     
    12:36
    V pohotovosti také havlíčkobrodský kasař, který musel zneškodnit střelu Jana Úlovce z velké blízkosti. Následný pokus o dorážku zastavila domácí obrana.
     
    11:53
    Výborná akce domácích. Ondřej Plíhal ve středním pásmu zachytil puk, okamžitě vyslal do brejku Lukáše Pokorného, který si sjel mezi kruhy a ranou zápěstím donutil Chaloupka zakleknout. Jihlavský gólman pak napodruhé úspěšně zakročil proti Plíhalově dorážce.
     
    10:58
    Dukla si vytvořila nápor, ale nedokázala se popasovat s dobře forčekujícími Bruslaři, a tak téměř ani nevystřelila. Broďáci následně vyhodili na icing.
     
    10:00
    Dominik Arbelovský měl nyní štěstí, když se po závaru před jeho brankou dostal k zakončení jen Jakub Filip, jenž nota bene ještě mířil jen do betonů domácího gólmana. Na druhé straně pak zneškodnil rychlý brejk Ondřej Chaloupek.
     
    09:16
    Od pravého mantinelu si na osu vybruslil Tomáš Kulhánek. Jeho následnou ostrou střelu bleskově vyrazil pohotový gólman Jihlavy.
     
    08:35
    Do tlaku se nám nyní dostali i domácí hokejisté. Lukáš Pokorný zblízka zkoušel své štěstí, ale jeho zakončení čapl betonem Ondřej Chaloupek. Dukla pak vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    07:35
    Jindřich Kardoš vypálil od modré čáry, jeho zakončení nemělo sice takovou razanci, ale zato šlo přesně do šibenice. Dominik Arbelovský stihl vytasit lapačku.
     
    06:31
    Výborný pas skrze brankoviště letěl na Jindřicha Kardoše. Také k němu doletěl, ale ostré zakončení do poloodkryté klece zneškodnil famózním obranným zákrokem Viktor Horák!
     
    05:34
    V šanci se nyní objevil Adam Rybáček. Ten se mezi kruhy potkal s kotoučem, stáhl si ho na hokejku, ale jeho nepříliš razantní střela nebyla pro Chaloupkovy betony žádný problém.
     
    04:40
    Na obou stranách jsou vidět dobré útočné momenty, ale pořád to není úplně ono. Chybí zejména častější střelba, a to hlavně od domácího družstva.
     
    03:48
    Tomáš Vala se ocitl v ohromné příležitosti! Stál totiž sám na brankovišti, ale rychlým zakončením našel jen vyrážečku pohotového Dominika Arbelovského, jenž se včas přesunul. Souboj dvou bývalých spoluhráčů vyhrál tedy ten, jenž zůstal věrný Kotlině!
     
    02:38
    Miroslav Juda si sjel mezi kruhy, jeho přítomností ještě vzrostlo nebezpečí již tak dosti neklidného hloučku hráčů před brankou. Juda nakonec získal kotouč, ale vypálil jen vedle.
     
    02:06
    Píská se zakázané uvolnění domácího celku. Hra se vrací před Dominika Arbelovského, který je teď hodně v permanenci, Dukla totiž zapla na útočném mixéru druhý stupeň otáček.
     
    01:20
    Kotouč se přehazuje z hole na hůl, snaha o rychlou kombinaci nechybí. Jenže rovněž neabsentují dobré výkony obránců.
     
    00:34
    Úvodní útok měla na svědomí jihlavská Dukla, ale nedokázala se dostat do zakončení, na druhou stranu vyvezl kotouč Tomáš Kohout.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Juřicová) – Krejčí, Dvořák, Adam "A", Zvěřina "C", Horák, Škareda, Smolko, Křišta – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Rybáček, Krajíček, Dudek, Kyncl.
    Trenér: Aleš Totter.

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek – Piskač, Barák, Rusňák, Juda, Trávník "C", Mareček, Marek – Brož, Vala "A", Zadražil, Úlovec "A", Musil, Kardoš, Najman, Filip.
    Trenér: Petr Svoboda.

    Rozhodčí: Josef Barek – Michal Huryta, Michal Tasch.
     
    Dnes se nám v Kotlině v rámci derby zápasu střetávají mladší dorostenci Havlíčkova Brodu a Jihlavy. Bruslaři nad tímto soupeřem ještě letos neuspěli, a tak to chtějí dnes zlomit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:45.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 26. Cachnín (Tecl, Kohout) – 28. Vala (Najman, Filip), 39. Úlovec (Musil, Juda), 47. Najman (Filip)


    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Juřicová) – Krejčí, Dvořák, Adam "A", Zvěřina "C", Horák, Škareda, Smolko, Křišta – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Rybáček, Krajíček, Dudek, Kyncl.
    Trenér: Aleš Totter.

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek – Piskač, Barák, Rusňák, Juda, Trávník "C", Mareček, Marek – Brož, Vala "A", Zadražil, Úlovec "A", Musil, Kardoš, Najman, Filip.
    Trenér: Petr Svoboda.

    Rozhodčí: Josef Barek – Michal Huryta, Michal Tasch
    bahis siteleri