Columbus – Carolina 2:3 (kon.) | Boston – Florida 1:4 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 0:3 (kon.)
Toronto – Anaheim 6:5 (po pr.) | Detroit – Montreal 4:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 3:2 (2:1 po s.n.)
Minnesota – Calgary 6:2 (kon.) | Winnipeg – Los Angeles 4:1 (kon.) | Colorado – Philadelphia 2:4 (kon.)
Arizona – Dallas 3:1 (kon.) | San Jose – Edmonton 3:6 (kon.)
konec
San Jose Sharks
3:6 (2:0, 1:4, 0:2)
Edmonton Oilers
Pátek 25.03.2016, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    McDavid odehrál výborné utkání.

     
    Tři hvězdy utkání

    Patrick Maroon (EDM) (1 + 2)
    Connor McDavid (EDM) (0 + 1)
    Adam Clendening (EDM) (1 + 1) (06:15:24)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 17:29)
    Roman Polák (SJS) (0 + 1, 0 střel, čas na ledě 17:58)
    Andrej Sekera (EDM) (0 + 2, 0 střel, čas na ledě 21:34)
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 570 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 26

    Edmonton Oilers: 21
     
    Máme za sebou poměrně divoké utkání mezi týmy San Jose Sharks a Edmonton Oilers. V první třetině vše vypadalo, že Žraloci nebudou mít problém zvítězit, když vedli 2:0 a měli daleko více ze hry. Jenže od druhé periody nastoupil na led úplně jiný Edmonton a rázem z toho hosté těžil. Druhou periodu ovládl kanadský celek poměrem 4:1, čímž určil ráz duelu a Sharks už nestačili dorovnat skóre. Další dvě trefy do sítě Jamese Reimera ve třetí části potom znamenaly, že Edmonton Oilers si dnes odvezou z Kalifornie výhru 6:3 a mohou se radovat. San Jose tak odchází bez bodu. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
    59:54 Taylor HALL - 3:6
     
    59:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Byla otázka, zda to ještě Edmonton Oilers se střelou do prázdné branky stihnou, nakonec tomu tak opravdu je. Šest vteřin před koncem utkání posílá kus černé gumy do odkryté svatyně domácích San Jose Sharks TAYLOR HALL, ten se tak může radovat ze svého dalšího dnešní zásahu. O vítězi je tak pochopitelně rozhodnuto, budou se radovat hostující muži. Asistence: Andrej Sekera, Leon Draisaitl.
     
    59:39
    Peter DeBoer a jeho tým si berou oddechový čas, pak ještě jedno buly před Camem Talbotem.
     
    59:28
    James Reimer odjíždí z branky ven a San Jose Sharks to ještě zkusí s šesti muži v poli, přestože času do konce třetí třetiny už zbývá opravdu hodně málo.
     
    59:03
    Rozběhla se poslední minuta třetí třetiny, dost možná půjde také o poslední minutu tohoto utkání, protože Sharks už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    58:26
    Oilers už jsou zpátky v útočné třetině, přestože teď také moc neprojevují zájem o zakončení. Jako první to zkoušel až po dlouhé době Jordan Eberle.
     
    57:54
    Patrick Marleau to zkusil ve vlastním oslabení. Avšak stihl jen zavézt kus černé gumy do útočného pásma, přímo ke střele se nestačil dostat.
     
    57:25
    Draisaitlovo nahození na branku hned po vhazování k ničemu nevedlo. Ale je jasné, že Olejáři teď nikam spěchat nemusejí.
     
    57:08
    Tak teď už to budou mít domácí hráči opravdu hodně těžké. Melker Karlsson (SJS) totiž musí jít pykat dvě minuty za vražení na hrazení. Je to vůbec první trest pro San Jose v tomto utkání. Takže první přesilovka pro Edmonton Oilers.
     
    56:58
    Je tu nová šance pro Lauriho Korpikoskiho, který se najednou zjevil sám před brankou Sharks.
     
    56:19
    Eberle poslal puk přes všechny čáry pryč, ale puk jel tak pomalu, že čárový rozhodčí nakonec nemohl odpískat zakázané uvolnění.
     
    55:52
    DeMelo vyhodil puk přes všechny čáry, ale zakázané uvolnění se nepískalo. Následný puk o střelu dokázal velmi povedeně zblokovat Clendening.
     
    55:18
    Navíc se už moc nepřerušuje, takže čas do konce třetí třetiny plyne, což pochopitelně za aktuálního stavu ve skóre vyhovuje Edmontonu.
     
    54:55
    Oilers si ovšem dávají pozor na to, co se děje na jejich polovině hřiště a jde znát, že si nyní daleko více věří.
     
    54:02
    Sharks musejí celou akci začít znovu jen od své branky, kde čekají, až vystřídá zbytek jejich formace.
    52:54 Jordan EBERLE - 3:5
     
    52:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hodně důležitá branka, kterou se aktuálně podařilo vstřelit týmu Edmonton Oilers. Nejdříve měli na druhé straně šanci hráči San Jose Sharks, jenže hostující parta otočila hru směrem ke kleci Jamese Reimera a hned je z toho pátá trefa v síti Žraloků v tomto střetnutí. Už Connor McDavid vytvořil u zařízení Sharks spoustu nebezpečí, ale nakonec je autorem trefy JORDAN EBERLE, jenž poslal touš za domácího gólmana a Edmonton se může znovu radovat. Stihnout ještě domácí něco s výsledkem udělat? Asistence: Patrick Maroon, Andrej Sekera.
     
    52:30
    Marleau dobře poslal puk skoro všechny čáry na Wingelse. Jenže na druhé straně už vzápětí znovu McDavid.
     
    52:01
    Edmontonští po delší časové odmlce v útočném pásmu, zatím se ale jen snaží s kotoučem kombinovat a se střelou si dávají na čas.
     
    51:40
    Domácí hráči si moc nerozuměli při rozehrávce, proto jim je nyní také odpískáno zakázané uvolnění.
     
    51:11
    Andrej Sekera osvobodil Oilers, aby mohli vystřídat. To hostům bezpochyby přišlo hodně vhod, jelikož už jejich formace byla dlouho na ledové ploše.
     
    50:45
    Po komerční přestávce už znovu pokračujeme, Joe Pavelski a Tomáš Hertl v nové šanci, ale teď už nebyla tak jednoznačná jako před několika okamžiky.
     
    50:39
    Joe Pavelski a Tomáš Hertl ve slibné kombinaci, první jmenovaný potom zakončoval bekhendem. Jenže branka Edmontonu zároveň vypadla ze svého postavení a rozhodčí tak píská do píšťalky.
     
    50:14
    Už jen necelých deset minut zbývá odehrát do konce základní hrací doby, Sharks stále ztrácejí jednu branku.
     
    49:44
    Wingels dostal puk na Romana Poláka a český obránce ve službách Sharks jen nahodil o zadní mantinel. Korpikoski se pak postaral o vyhození pro Oilers.
     
    49:08
    Kaparinen a Korpikoski také ve druhé polovině zápasu předvádí velmi kvalitní výkon a teď to jen potvrdili, když se málem dostali do dalšího zakončení.
     
    48:38
    Connor McDavid a jeho velmi dobrý pohyb v útočném pásmu, který aktuálně předvádí. A obrana San Jose má co dělat, aby si s jeho počínáním poradila.
     
    48:05
    Patrick Marleau byl tentokrát tím, kdo vůbec na nic nečekal a z pravé strany se snažil co nejdříve vypálit zápěstím. To se mu sice povedlo, ale mířil hodně nad horní tyčku.
     
    47:49
    Následuje komerční přestávka, za chvíli jsme ale zpátky a budeme pokračovat.
     
    47:35
    Joe Thornton se z pravého kruhu podél modré čáry vytočil až mezi kruhy, odkud zkusil puk pověsit do branky bekhendem. Ale zatím San Jose stále čeká na vyrovnání.
     
    47:15
    Zakázané uvolnění Edmontonu, kotouč a vhazování se přesunuje před Cama Talbota.
     
    46:45
    Dnes velmi aktivně a dobře hrající Jakupov se dostal na modré čáře málem do slibné šance. Kdyby se mu zavčas podařilo všimnout si kotouče, mohl možná unikat úplně sám na branku.
     
    46:08
    Lauri Korpikoski ve snaze vytočit se s pukem zpoza klece až do zakončení. Jenže na zádech mu v ten moment viseli dva soupeři v černém trikotu.
     
    45:47
    Pakarinen pálil okamžitě po vhazování a James Reimer musel do rozkleku. Na kus černé gumy ale dobře viděl, takže neměl problémy s tím, aby jej ukryl do své náruče.
     
    45:44
    Hodně kouskovaná hra na začátku třetí třetiny, hlavně její šestá minuta, teď se pro změnu puk přesune zpátky před zařízení kalifornské party.
     
    45:34
    Technický přestupek, ve středním pásmu ofsajd výběru Edmonton Oilers.
     
    45:26
    Moc dlouho se nehrálo bez přerušení. Sotva padl kus černé gumy na ledovou plochu, už jej musí domácí ochránce svatyně znovu zastavovat u pravé tyčky a dávat pozor na to, co se kolem něj děje.
     
    45:18
    Reimer si nakonec jel nechat opravit masku na střídačku. Dost možná bude potřebovat náhradní.
     
    45:18
    DeMelo měl spoustu práce s tím, aby vyřešil trable u své branky. Pak už rozhodčí musel hru přerušit, jelikož James Reimer přišel o masku, a tak se nesmělo pokračovat.
     
    44:52
    Častěji na kotouči se nacházejí domácí hokejisté, ale pokud chtějí vyrovnat, budou samozřejmě pokračovat nějaké lepší možnosti.
     
    44:02
    San Jose znovu aktivní a Patrick Marleau se nyní snažil zasunout puk po ledě k pravé tyčce Talbotovy branky. Jenže hostující brankář také v tomto momentě pozorný.
     
    43:47
    Edmonton Oilers vyhazují kus černé gumy na zakázané uvolnění, po delší době je tak přerušena hra.
     
    43:08
    Žraloci dostali dostatek času na to, aby mohli vystřídat. Také tak okamžitě učinili a Joe Thornton s Pavelskim se hned hnali do šance. Jenže s jejich zakončením to bylo horší.
     
    42:20
    Letestu střílel od modré čáry a Roman Polák dobře zblokoval střelu před svým gólmanem. Zatím to nevypadá, že bychom měli sledovat podobnou přestřelku jako ve druhé části.
     
    41:58
    Tomáš Hertl na druhé straně hrací plochy ve snaze přesně zakončit, avšak jeho rána končí pouze v ochranní síti. Je z toho alespoň domácí vhazování v útočném pásmu.
     
    41:37
    Střelec jedné z dnešních branek Adam Clendening se hnal směrem na Reimera, jenže proti byla obrana San Jose Sharks.
     
    41:05
    Brent Burns nahodil puk směrem do útočného pásma, jenže místo Wingelse, na kterého původně mířil, si jej vzal do své moci Connor McDavid.
     
    40:12
    Třetí třetina je tedy na svém začátku, San Jose Sharks se ovšem moc dlouho s kotoučem na holi neradovali, zastavuje je postavení mimo hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za chvíli odstartuje třetí třetina utkání mezi Sharks a Oilers, v němž zatím sledujeme přestřelku. Jak se asi bude vyvíjet výsledek v závěrečných dvaceti minutách hry?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 21

    Edmonton Oilers: 13
     
    Jsme na konci druhé třetiny, která přinesla hodně zajímavý vývoj, celkem pět branek viděl fanoušci v San Jose během prostřední části, z toho pět v kleci Jamese Reimera. Aktuálně vede Edmonton 4:3, ale máme před sebou ještě celou třetí část.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Už běží poslední minuta druhé třetině, více už se toho pravděpodobně nestane.
    38:04 Patrick MAROON - 3:4
     
    38:04
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ještě minimálně jedna branka, která padne a kterou uvidíme ve druhé třetině. Edmonton Oilers si berou své těsné vedení zpátky na své hokejky poté, co se v ponechané výhodě před vyloučením Joela Warda trefil PATRICK MAROON, jenž obdržel přesnou přihrávku na levou stranu domácího brankoviště. Ten už neměl tak těžkou práci zavěsit puk do sítě, když si vytáhl gólmana San Jose hbitě z klece. San Jose tedy bude muset pravděpodobně ztrátu o jeden zásah dohánět v průběhu třetí periody. Uvidíme, co vše se dnes ještě stane. Asistence: Connor McDavid, Neil Jakupov.
     
    37:45
    Sledujeme poměrně dlouhou pasáž bez přerušení, Brent Burns má další šanci, ale jen těsně netrefil puk.
     
    37:06
    Oilers v plném počtu, už se tedy kanadský celek může znovu soustředit na hru dopředu. San Jose přesilovku nesehrálo vyloženě špatně ovšem.
     
    36:32
    Už jen poslední vteřiny z trestu Edmontonu, pak se vrátí jeden z hostujících hokejistů na ledovou plochu a budeme pokračovat ve zbytku druhé periody.
     
    35:57
    Další Talbotův zákrok, po kterém bude následovat nové buly v útočném pásmu San Jose.
     
    35:48
    Dobře to zkoušel Joe Pavelski po nahrávce z pravé strany od Thorntona, ale netrefil puk přesně. Cam Talbot tak neměl moc veliké trable s tím, aby se mu podařilo kus černé gumy zastavit.
     
    35:03
    Začíná tedy další přesilová hra San Jose v tomto zápase, zatím se Sharks drží v pásmu a Brent Burns se snažil hned co nejdříve po buly zakončovat.
     
    34:55
    Už podruhé se dnes podívá na trestnou lavici Zack Kassian (EDM), který fauloval vražením na hrazení a bude doufat, že jeho spoluhráči nedostanou branku také v dalším oslabení. Nová šance pro Sharks.
     
    34:34
    San Jose má ponechanou výhodu, bude z toho další vyloučení pro Edmonton Oilers v této třetině.
     
    33:40
    Už se hraje opatrně nejen před klecí Sharks, ale také před brankou Edmonton, kde ani jedna strana nechce chybovat. Domácí ovšem hrají znovu velmi aktivně.
    32:26 Patrick MARLEAU - 3:3
     
    32:26
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Zajímavý průběh tohoto zápasu pokračuje dál, San Jose Sharks opět potvrzují, jak výbornou v tomto ročníku hokejovém mají přesilovku a využívají dnes druhou početní výhodu. Cam Talbot stihl několikrát po sobě zasáhnout a vyrazit puk před sebe, jenže ofenzíva Sharks se nenechala jen tak zaskočit a nadále aktivně zkoušela dostat puk do sítě. To se nakonec kalifornskému celku vyplatilo, protože PATRICK MARLEAU byl tím, kdo z pozice na brankovišti vyrovnává výsledek tohoto střetnutí a budeme tedy začínat zase prakticky od začátku. Zajímavá prostřední perioda. Asistence: Joe Thornton, Brent Burns.
     
    31:45
    Je tomu opravdu tak, do boxu trestoměřičů musí jít jeden z hostujících mužů, konkrétně Patrick Maroon (EDM), který se dle soudu hlavního rozhodčího provinil sekáním. Takže šance pro domácí.
     
    31:45
    Hra přerušena v obranné třetině San Jose, uvidíme, zda se bude ještě vylučovat.
     
    31:15
    Logan Couture se Spalingem unikali směrem na branku Talbota, jenže ten už dlouho neměl žádnou větší práci, Žralokům se nyní moc střelecky nedaří.
     
    30:14
    Už se pokračuje po konci komerční přestávky, Sharks jsou nyní hodně opatrní kolem svého zařízení, aby neinkasovali další puky do své sítě.
     
    29:03
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nečekaný průběh utkání ve druhé třetině pokračuje! Sotva se dočkali hostující hokejisté vyrovnání stavu na kostce, už se dokonce radují z těsného vedení o jednu branku. Zase nenápadná situace, jednoduše nahozený kotouč od modré čáry a záhy končí v kleci domácího brankáře Jamese Reimera. Těsně před ním totiž tečoval kus černé gumy ADAM CLENDENING, který k radosti svého celku poslal touš do sítě moc dobře. A tak uvidíme, jak na tuto situaci budou reagovat hráči San Jose Sharks, zda se jim brzy podaří vyrovnat skóre. Asistence: Patrick Maroon, Darnell Nurse.
    29:03 Adam CLENDENING - 2:3
    28:18 Taylor HALL - 2:2
     
    28:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno, kdo by to po jednoznačném průběhu v první třetině čekal! San Jose hodně riskovalo před svou brankou a teď se o to Žralokům podruhé nevyplácí. Ani teď se nezdálo, že by z toho mělo být nějaké nebezpečí pro kalifornský mančaft. Jenže před Jamesem Reimerem se náhle zjevil TAYLOR HALL, který naprosto přesně zamířil a rozvlnil síťku zařízení San Jose Sharks. A tak tu máme úplně novou situaci v zápase. Je nutno pochválit také asistenty u této trefy, jimž ale pravděpodobně kanadské body za tuto akci nebudou připsány. Asistence: Bez asistence.
     
    27:50
    Puk vytečovaný někam mimo hrací plochu, pokračovat by se mělo vhazováním ve středním pásmu.
     
    27:20
    Už se pokračuje po malé přestávce a hokejisté obou celku v zápolení o kotouče za domácí brankou. Jak to tak ale vypadá, Sharks teď nebudou mít moc starostí.
     
    27:05
    Brent Burns krásně našel dlouhým pasem Tomáš Hertla, jenže tomu odskočil puk z hokejky a bylo po šanci. Následuje komerční přestávka, za okamžik pokračujeme.
     
    26:30
    Už Sharks nejsou tak jednoznačně lepším týmem směrem do útoku jako v první části, hra je nyní hodně vyrovnaná a hosté se z toho snaží vytěžit maximum.
     
    25:50
    Roman Polák sice nakonec přišel o vstřelenou branku a má jen asistenci u prvního gólu, přesto se dnes nadále na ledě prezentuje velmi dobře a teď to znovu předvedl. Jeho rozehrávku Oilers nevystihli.
     
    25:19
    Jakupov to zkusil sám po pravé straně, ale spíše měl ještě volit nahrávku, protože Patrick Marleau si proti němu moc dobře věděl rady.
     
    24:50
    Joonas Donskoi s Wardem ohrozili na druhé straně Talbota, jenže Gazdic se postaral o to, aby jeho gólman neměl moc velké trable. Na druhé straně pak zase hned zásah pro Reimera.
     
    24:10
    Edmonton je na začátku třetiny mnohem aktivnější a Draisaitl se málem dostal do gólové šance, na poslední chvíli jej dokázal u své tyče zastavit James Reimer, který udržel vedení svého celku.
     
    23:20
    Rozehrávka Romana Poláka zpoza branky poměrně přesná, Tomáš Hertl toho zkusil využít, ale nevystřelil moc dobře. Pak už hra přerušena.
    21:39 Lauri KORPIKOSKI - 2:1
     
    21:39
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers se hned na začátku druhé třetiny dočkávají snížení výsledku na rozdíl jediné branky. Hosté sehráli tuto brankovou akci hned po vhazování v útočném pásmu, nahozený kotouč směrem na branku tečoval za záda Jamese Reimera LAURI KORPIKOSKI. Ten sice zasáhl puk ze vzduchu a vypadalo to, že to bylo na hranici vysoké hokejky, rozhodčí ovšem zásah uznává a průběh druhé třetiny tak bude zase o něco napínavější. San Jose se teď bude chtít určitě zase hodně rychle tlačit zpátky dopředu do šancí. Asistence: Adam Clendening, Mark Letestu.
     
    21:20
    DeMelo a jeho dobrá obranná práce před Reiemer, když se do šance tlačit Reinhart a také Maroon. Pak už zasahoval také sám gólman Sharks.
     
    20:10
    První se kotouče na vhazování ve druhé třetině zmocnili hráči San Jose Sharks, ti se také hned vrhli dopředu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Nebude dlouho trvat a započne druhá třetina utkání, San Jose Sharks do ní vkročí s náskokem dvou branek.
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 12

    Edmonton Oilers: 4
     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi San Jose a Edmontonem, domácí využili dvou velkých šancí, jednu z nich v přesilové hře a vedou tak aktuálně 2:0. Edmonton si moc příležitostí ke skórování zatím nevytvořil. Uvidíme, co nabídne prostřední dvacetiminutovka, po přestávce jsme zpátky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Ještě šance pro Karlssona, ale ten už to asi se svým zakončením nestihne.
     
    19:12
    Běží poslední minuta první třetiny, Sharks ještě jednou v útočném tažení, rozehrávka Brauna na útočníky nebyla špatná. Ale lepší střela z toho zatím není.
     
    18:40
    Pomalu se blížíme k závěru první periody, San Jose teď není tolik aktivní vepředu, ale snaží se především nedělat moc chyby u vlastního zařízení, kde by jej to mohlo mrzet.
     
    18:03
    Korpikoski získal puk na svou hokejku hned po vhazování a už si dělal zálusk na nějakou lepší střelu. Jenže než se stačil rozkoukat, už o kus černé gumy přišel a bylo po příležitosti.
     
    17:35
    Burns rozehrál puk na Pavelskiho, ten se také snažil puk procpat z brankoviště do sítě. Jenže poté už šance také na druhé straně, střelu Eberleho blokovat Tomáš Hertl.
     
    17:15
    Ale také při hře v pěti proti pěti si San Jose tvoří šance, domácí družina ohrozila Talbota znovu, teď konkrétněji Melker Karlsson, jenž zkusil zakončení zápěstím.
     
    16:45
    Oba týmy v plném počtu, Tomáš Hertl ale ještě zůstal na ledě a zkusil se natřikrát prosadit proti Talbotovi. Ten nakonec zachytil puk do své rukavice a uklidnil hru kolem sebe.
     
    16:08
    Zdá se, že tuto početní nevýhodu už Edmonton zvládne, už jen vteřinky zbývají do návratu Gazdica na ledovou plochu, ještě to jednou zkoušel v přesilovce Hertl.
     
    15:30
    Tato přesilovka Sharks už je ve své polovině, domácí se v ní zatím neprosazují vůbec špatně, ale potřebovali by nějaké přesnější zakončení či lepší teč.
     
    14:57
    Joe Pavelski pálil z poměrně nezvyklé pozice, a to poměrně daleko za levým kruhem. Jenže u brankoviště nikdo nestál na teč, takže Talbot touš v pohodě vyrazil.
     
    14:30
    Jenže Edmonton se hned na úvod svého oslabení dokázal osvobodit, hráči Oilers vyhazují přes všechny čáry až k Reimerovi.
     
    14:19
    Sharks si zahrají už druhou v přesilovku v krátkém časovém sledu, tentokrát musí jít pykat dvě minuty za katr hostující hokejista Luke Gazdic (EDM). A tak tu jsou další nepříjemné chvíle pro Oilers, Gazdic se dle rozhodčího provinil držením.
     
    13:50
    Tommy Wingels v útočném pásmu nebezpečný, ale ani teď nedokázal svou šanci proměnit. Je to jeden z útočníků, který se v první třetině snaží hodně prosadit.
     
    13:17
    Jorda Eberle a jeho ještě jedna šance na přesné zakončení. Jenže také nyní v brance připraven James Reimer, ten je určitě rád, že se po dlouhé době může osahat puk.
     
    13:05
    Edmontonští se sice nachází v pásmu soupeře, jenže tam je také hodně poctivá defenzíva Sharks, která nenechává nic náhodě.
     
    12:36
    Také Letestu to zkusil z otočky, jenže to už byl na svém místě v kleci zavčas připraven zavčas James Reimer, který si připisuje teprve první zákrok v zápase.
     
    12:06
    Už se znovu hraje po komerční pauze a byl to možné trošku překvapivě Andrej Sekera, kdo se snažil v útočném pásmu hostů vystřelit. Ale pálil hodně vedle.
    11:41 Joe PAVELSKI - 2:0
     
    11:41
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Moc dlouho nepotřebovali hráči San Jose Sharks na to, aby svou první přesilovku v zápase s Edmontonem zužitkovali, jen několik vteřin. Hned po buly si kalifornští muži počínali velice přesně a sebevědomě, což se projevilo na celém závěru akce. Výbornou nahrávku od Joe Thorntona obdržel na hokejku střelec JOE PAVELSKI, jenž přesně prostřelil Cama Talbota a posílá Žraloky do vedení o dvě trefy. Zacku Kassianovi se tedy jeho vyloučení nevyplatilo a Edmonton teď bude muset hledat cesty, jak překonat zatím zodpovědnou obranu San Jose. Tato branka byla hodně pohledná. Asistence: Joe Thornton, Logan Couture.
     
    11:06
    San Jose Sharks si poprvé v utkání zahrají přesilovou hru, poměrně zbytečné vyloučení pro Edmonton Oilers. Zack Kassian (EDM) totiž inkasuje dvě minuty za nesportovní chování a teď bude doufat, že jeho tým nedostane další branku.
     
    10:57
    Fayne hodně tvrdě dohraný u mantinelu, vše ale bylo v pořádku dle pravidel hokeje a rozhodčí tedy nechává hru pokračovat.
     
    10:25
    Brent Burns vyzkoušel nahození a doufal, že jej někdo před Talbotem tečuje. To se sice nestalo, avšak hostující brankář měl i přesto hodně zakrytý výhled.
     
    09:45
    Eberle v problémech před svou brankou, nakonec je dokázal zdárně vyřešit. Ale Oilers budou potřebovat dostat se také do nějaké slibné útočné možnosti.
     
    09:10
    Už se po konci komerční pauzy znovu pokračuje a Nurse zkusil převzít situaci ve střední části pole na sebe. Ale byl tam sám, takže měl těžkou práci.
     
    08:56
    Uvidíme první komerční přestávku, pak budeme pokračovat. Ještě předtím se za domácí brankou strhla malá šarvátka.
     
    08:40
    Oilers to také po dlouhé době zkusili do útočného pásma, konkrétně Jordan Eberle. Ale James Reimer nemá žádné větší starosti.
     
    07:54
    Zpátky na ledové ploše první útočná formace San Jose, Tomáš Hertl obdržel touš do Thornton a snažil se toho co nejvíce zužitkovat. Nakonec vystřelil mimo klec.
     
    07:10
    Spaling procpal puk na Tommyho Wingelse, který se po levém mantinelu okamžitě dral směrem na branku. Už se zdálo, že bude dobře střílet, jenže puk mu nakonec sjel z hokejky.
     
    06:36
    Hraje se znovu dlouhou dobu bez přerušení, ani jeden z brankářů teď nemá žádný zásah do svých statistik a čekáme na další příležitost.
     
    05:58
    James Reimer si dokonce zahrál s pukem za brankou, v pohodě a v klidu jej rozehrál na své spoluhráče, kteří tak mohli vymýšlet nové způsoby, jak se dostat k Talbotovi.
     
    05:30
    Joonas Donskoi taktéž hodně aktivní, jenže podobně jako Hertl nakonec ztratil kus černé gumy v rozhodujícím momentě.
     
    04:26
    Puk už znovu ve středním pásmu, kde se nachází také další český bojovník, konkrétně teď Tomáš Hertl. Jeho pokus o proniknutí do zakončení ovšem příliš nevyšel.
    03:47 Tommy WINGELS - 1:0
     
    03:47
    San Jose právě vstřelilo branku!
    No tak se na to podívejme! Hokejisté San Jose Sharks rozhodně nesehráli žádnou velikou akci, spíše si v klidu počkali na svou možnost a jednoduše sehráli celou situaci až na českého obránce Romana Poláka, který od modré čáry zkusil nahodit kus černé gumy a nakonec se mu to vyplatilo. A fanoušci mají velikou radost, protože Polák tak oplácí určitým způsobem soupeři škaredé zranění, které mu jeden z hokejistů Oilers způsobil v minulém vzájemném utkání. Touš nakonec ještě tečoval do sítě TOMMY WINGELS. Žraloci tak vedou 1:0 a Olejáři budou muset od prvních minut tohoto střetnutí dotahovat skóre, zajímavý start klání. Asistence: Nick Spaling, Tommy Wingels
     
    03:40
    Už se ale v klidu znovu hraje a San Jose Sharks se s kotoučem pohybují v pásmu.
     
    03:11
    Tak je to opravdu tady, dva kohouti se do sebe pustili, Micheal Haley (SJS) a Darnell Nurse (SJS) sundali rukavice a pustili se do šarvátky. Netrvala sice dlouho, ale diváci se přeci jen pobavili. Oba dva pochopitelně dostávají trest za rvačku.
     
    03:04
    Brent Burns a jeho dlouhá rozehrávka z obranného pásma, také Paul Martin to zkoušel z pro něj nezvyklé blízkosti. Avšak Cam Talbot připraven a jeho lapačka letí do vzduchu.
     
    02:40
    Zatím poměrně opatrný hokej při začátku tohoto mače. Cam Talbot si teď sice připsal zákrok, ale nejednalo se o nic vážnějšího, co by jeho svatyni mělo závažně ohrozit.
     
    02:03
    Sice teď pár vteřin hra probíhala, ale je tu další technický problém a vhazování se bude opakovat, tentokráte na protější modré čáře středního pásma.
     
    01:56
    Až nyní je hra přerušena, Edmonton Oilers si nedali pozor na brusle ve středním pásmu a je jim odpískáno postavení mimo hru.
     
    01:27
    Také Edmonton se na chvíli dostal na modrou útočnou čáru, jenže tam už zaváhal a bylo po šanci. Hraje se hodně ve středním pásmu hrací plochy.
     
    00:22
    Jako první se na kotouč dostali hokejisté San Jose Sharks, ti se hned také vrhli dopředu, aby mohli vyzkoušet střelu. Ta se jim ovšem moc nepovedla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno k začátku utkání, zanedlouho bude vhozeno úvodní buly ve středovém kruhu.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Reimer – Martin, Burns, DeMelo, Braun, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Karlsson, Couture, Donskoi – Marleau, Tierney, Ward – Haley, Spaling, Wingels

    Edmonton Oilers: Talbot – Sekera, Fayne, Reihnart, Oesterle, Nurse, Clendening – Hall, Draisaitl, Kassian – Maroon, McDavid, Eberle – Korpikoski, Letestu, Jakupov – Hendricks, Cracknell, Pakarinen

    Rozhodčí: Leggo, Hebert – Cameron, Nansen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat setkání dvou kádrů Pacifické divize. San Jose Sharks ještě bojují o první divizní místo, zatímco Edmonton Oilers by rádi poskočili z posledního místa nahoru.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (18 + 24)
    Roman Polák (SJS) (0 + 1)
    Andrej Sekera (EDM) (6 + 21)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Není to tak dlouho, co na sebe oba celky naposledy narazily. Na začátku března San Jose Sharks zavítali do Edmontonu a porazili kanadský výběr na jeho ledě poměrem 3:0.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Přestože oficiálně ještě San Jose nemá vyřazovací boje jisté, nikdo nepochybuje o tom, že se tentokráte Sharks do play-off podívají. Po loňské absenci mezi nejlepší konferenční osmičkou chce kalifornský celek udělat svým fanouškům radost, ač jej rozhodně nečeká nic jednoduchého, to je jisté už nyní. San Jose se navíc stále může poprat o vrcholek Pacifické divize, na první Los Angeles Kings Žraloci aktuálně ztrácejí nepropastných pět bodů. Jenže podobnou snahu v závodech o první místo projevují také další rivalové, a to Anaheim Ducks. Výborné období pak zažívá český útočník Tomáš Hertl, jemuž se bodově daří. V předchozím mači ovšem San Jose nevstřelilo ani gól, když padlo v těsné bitvě proti St. Louis Blues fotbalovým výsledkem 0:1 a body bral soupeř. Jak dopadne další domácí duel Žraloků?
     
    EDMONTON OILERS

    Bude to letos Edmontonu stačit alespoň na jiné než poslední místo v Pacifické divizi? Že se do play-off nepodívají, to už Olejáři nějakou dobu tuší, avšak ještě stále mohou bojovat o lepší pozici po konci základní části. A to dokonce i o pátou příčku, kde se aktuálně hřejí jejich rivalové Calgary Flames. To Edmonton Oilers čítají aktuálně na svém kontě pětašedesát bodů, tedy o bodík méně než další kanadský mančaft Vancouver Canucks. Edmontonští z posledních čtyř zápasů dvakrát vyhráli, ale právě poslední dva pokusy jim příliš nevyšly. Padli totiž s Arizona Coyotes i s Colorado Avalanche, přestože se nejednalo o příliš jednoznačné výsledky. Jestli touží Olejáři po lepší než poslední příčce v divizi, budou si muset dát na konci dlouhodobé sezóny veliký záležet.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. Wingels (Polák, Spaling), 12. Pavelski (Thornton, Couture), 33. Marleau (Thornton, Burns) – 22. Korpikoski (Clendening, Letestu), 29. Hall, 30. Clendening (Maroon, Nurse), 39. Maroon (McDavid, Jakupov), 53. Eberle (Maroon, Sekera), 60. Hall (Sekera, Draisaitl)


    San Jose Sharks: Reimer (Jones) – Martin, Burns, DeMelo, Braun, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Karlsson, Couture, Donskoi – Marleau, Tierney, Ward – Haley, Spaling, Wingels
    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Reihnart, Oesterle, Nurse, Clendening – Hall, Draisaitl, Kassian – Maroon, McDavid, Eberle – Korpikoski, Letestu, Jakupov – Hendricks, Gazdic, Pakarinen

    Rozhodčí: Leggo, Hebert – Cameron, Nansen

    Diváci: 16 570
    bahis siteleri