Švýcarsko – Japonsko 4:2 (kon.) | Rusko – Finsko 3:5 (kon.) | Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
USA – Kanada 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Rusko
3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Finsko
Úterý 29.03.2016, 00:35 • Sandman Center, Kamloops • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany protentokrát vše. Za chvilku se ale opět přihlásím ze šlágru dnešního programu – zápasu mezi Kanadou a Spojenými státy. Zatím na počtenou! (02:52:10)
    Hráčky Suomi berou důležité tři body.
     
    Střely na branku: 25:28
     
    Je dobojováno! První zápas letošního světového šampionátu v Sandman Center je minulostí. Finské hokejistky nakonec zaslouženě dokráčely k vítězství, a berou tak důležité tři body. Na gól Niskanenové ještě dokázala odpovědět Gavrilovová, poté ale vrátila vedení týmu Suomi Savolainenová a napočtvrté už Rusky odpovědět nedokázaly. Deset minut před koncem navíc pojistila vítězství finského výběru Tulusová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Utkání ale spěje k rychlému konci, finské hokejistky totiž neohroženě kombinují v útočném pásmu.
     
    58:56
    Minttu Tuominenová je na ledě, ruskám zbývá na vstřelení dvou gólů už jen pouhá minuta.
     
    58:37
    Hokejistky v bílých dresech se znovu osvobozují, to už se trest Tuominenové chýlí ke svému konci.
     
    58:06
    O puk se svádí lítá bitva v rohu kluziště, rozhodčí ale stále mají dobrý výhled na kotouč, a tak čas plyne dál, což hraje Finsku do karet.
     
    57:33
    Morozovová už pokukuje po střídačce, ale Finky se nyní dokázaly osvobodit, a tak musí ruská gólmanka zůstat v brance.
     
    56:56
    Že by drama? Rusky si v závěru zahrají přesilovku, Minttu Tuominenová (FIN) se totiž nechala vyloučit za hákování.
     
    56:52
    Po ráně ruské kapitánky Šukinové vznikla před Räisänenovou nepřehledná situace, strážkyně svatyně Suomi však vše vyřešila zalehnutím neposedného puku.
     
    56:21
    Už se hraje dlouho bez přerušení, aktivně napadající Finky nedávají Ruskám ani píď prostoru a zdá se, že kráčí za důležitým triumfem.
     
    55:24
    Nyní se to svěřenkyním kouče Čekanovova alespoň na chviličku podařilo, ale finské hráčky zatlačily své sokyně do rohu kluziště.
     
    54:53
    Rusky se ne a ne prokousat do útočného pásma, po chvilkovém zaváhání funguje defenzíva Suomi opět jako švýcarské hodinky.
    54:15 Vafinovová mohla snížit náskok soupeřek na jediný gól, jenže měla při své ráně smůlu!
     
    54:15
    Krátce po svém návratu na led se Alexandra Vafinovová dostala do stoprocentní šance, ale pokud mne nešálí sluch, tak po její střele z bezprostřední blízkosti se rozezvučela tyč finské svatyně!
     
    53:25
    Hra vysokou holí, následovat bude vhazování v neutrální zóně.
     
    52:44
    Tečovaný projektil Minttu Tuominenové od modré proletěl těsně vedle pravé tyče, Rusky se však poté nedokázaly osvobodit, a tlak finského výběru tak pokračuje.
    Marken.cz

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 32. Gavrilovová, 36. Šibanovová (Vafinovová, Pirogovová), 48. Gavrilovová – 19. Niskanenová (Saariová), 35. Hiirikoskiová (Lindstedtová, Väliläová), 44. Niskanenová (Jalosuová), 49. Savolainenová (Niskanenová), 51. Tulusová (Saariová, Jalosuová)


    Rusko: Morozovová (Prugovová) – Pirogovová, Šibanovová, Gončarenková, Šukinová "C", Nikolajevová, Kapustinová – Gavrilovová "A", Vafinovová, Smolencevová "A" – Pavlovová, Sosinová, Burinová – Mitrofanovová, Beljakovová, Smolinová – Kadirovová, Silinová, Štarjová – Skibová, Děrgačjovová.
    Finsko: Räisänenová (Keisalaová) – Lindstedtová, Hiirikoskiová "C", Kilponenová, Tuominenová, Jalosuová, Savolainenová – Nieminenová, Väliläová "A", Karvinenová "A" – Niskanenová, Tulusová, Saariová – Hoviová, Kärnäová, Säkkinenová – Tanskanenová, Ollikainenová, Valkamaová.

    Rozhodčí: Gabrielle Arianová-Lortieová (CAN), Nicole Hertrichová (GER) – Michaela Frattarelliová (USA), Charlotte Girardová (FRA)
    bahis siteleri