Švýcarsko – Japonsko 4:2 (kon.) | Rusko – Finsko 3:5 (kon.) | Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
USA – Kanada 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Švédsko
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Česko
Úterý 29.03.2016, 02:05 • McArthur Island Sport and Event Centre, Kamloops, Kanada • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Úvodní zápas českého výběru v kanadském Kamloops je u konce. Česko sehrálo se Švédskem vyrovnané utkání, avšak po smolném závěru prohrálo 2:3.

    Česká reprezentace vstoupila do utkání se Švédskem aktivně a v první třetině sehrála se svým soupeřem vyrovnanou partii, která branku nenabídla, i díky výborným zákrokům Peslarové.

    Přesně v polovině zápasu se po dobré práci Křížové s Polenskou se puk dostal mezi kruhy, odkud mířila přesně Petra Herzigová. Následně měl český tým k dispozici přesilovou hru pět na tři, avšak z té se prosadit nedokázal. V závěru třetiny udělala za vlastní brankou zbytečnou chybu Kolowratová, a po její chybě srovnala Lalmertzová-Kullerová.

    Švédkám vyšel vstup do poslední periody a zaslouženě se dostaly v 42. minutě do vedení zásluhou Hanny Olssonové. Češky se nemohly dostat pomalu ani do třetiny, nakonec je vysvobodila akce Terezy Vanišové, která po průjezdu útočným pásmem našla Anetu Lédlovou, která srovnala na 2:2. Utkání směřovalo do prodloužení, jenže necelých osm sekund před koncem rozhodla o vítězství Švédska Olivia Carlssonová.

    Český tým tak vstoupil hodně smolně do šampionátu v Kamloops, nicméně hráčky odehrají již za několik hodin zápas se Švýcarskem, který startuje v 22:00 českého času. Pokud chtějí svěřenkyně Jiřího Vozáka pomýšlet na postup, musejí zítra zvítězit!

    Z naší strany je to pro tuto chvíli vše, z Kamloops se opět přihlásíme zítra ve 22:00 českého času ze zápasu Česko – Švýcarsko. Zatím nashledanou! (04:55:24)
    V prvním utkání turnaje Češky bohužel na body nedosáhly, se Švédskem prohrály brankou v poslední minutě.

    Branky Herzigové a Lédlové v prvním utkání na turnaji bohužel Česká hokejová reprezentace žen body nepřinesly. Gól Carlssonové 8 sekund před sirénou přisoudil těsnou výhru výběru Tre Kronor.

    Zveřejnil(a) Česká hokejová reprezentace dne 28. březen 2016
     
    Těsně po konci dnešního zápasu jsou ještě vyhlášeny nejlepší hráčky zápasu. Za švédskou stranu byla vybrána Annie Svedinová a nejlepší hráčkou českého týmu byla zvolena Klára Peslarová.
     
    Konec zápasu.
    Olivia CARLSSONOVÁ - 3:2
     
    59:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To snad není možné, do konce zápasu zbývalo jen pár sekund, nicméně Švédsko se z posledního útoku prosazuje a času na odpověď již příliš nezbývá... Do protiútoku dva na jednoho se dostala OLIVIA CARLSSONOVÁ, která střelou z levé strany překonala Peslarovou! Bez asistence.
     
    59:29
    Aktivní druhá česká útočná formace míří do útočného pásma. Bude z toho ještě nějaká šance!
     
    58:54
    Přibylová opět skvěle napadala za brankou našeho soupeře, sice se jí nepodařilo kotouč vybojovat, avšak dokázala soupeře znervóznit při rozehrávce.
     
    58:34
    Náš tým se dostal ve vlastním pásmu pod vlastní tlak a svěřenkyně Jiřího Vozáka nebyly schopné vyhodit kotouč do středního pásma. Nakonec se to podařilo a po následném nepřesném přechodu přes modrou čáru je Švédsku odpískán ofsajd!
     
    58:02
    Třetí třetiny míří pomalu do svého finiše! Momentálně se hraje v našem pásmu, nicméně Švédky se zatím nemohou dostat do zakončení.
     
    57:24
    O další střelecký pokus českého výběru se postarala z levé strany Pejzlová, nicméně ani její střela mezi tři tyče nemířila!
     
    56:51
    V samotném závěru přesilové hry Vanišová opět zatáhla kotouč do pásma a následně našla Herzigovou, její střelu tečovala Ledlová, nicméně kotouč mířila nad branku!
     
    56:15
    Český tým pokračoval v kombinaci v útočném pásmu, nicméně Flachsová nedokázala udržet kotouč na modré čáře a je z toho ofsajd!
     
    56:07
    Aktivní Vanišová zatáhla kotouč po pravé straně do útočného pásma, nicméně její následná přihrávka před brankou Grahnové žádnou z českých hráček bohužel nenašla.
     
    55:34
    Český tým však zatím nehraje přesilovou hru příliš dobře a Švédkám se podařilo již dvakrát vyhodit kotouč!
     
    54:46
    Bude se však vylučovat! Na trestnou lavici míří Annie Svedinová, která podrazila ve velké šanci Vanišovou! Velká šance pro český tým...
     
    54:46
    Ouu, to je škoda! Ve středním pásmu odvedla parádní práci Lendlová, která dokázala dostat kotouč na rozjetou Vanišovou, která se nacpala před Švédku, avšak její slabé zakončení Grahnová vyrazila!
     
    54:21
    Po pravé straně se hnala do další šance Švédka Borqvistová, nicméně její rána mířila nad branku Peslarové. Následně Češky udržely kotouč u mantinelu a hra je přerušena!
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 38. Lamertzová-Kullerová (Rasková), 42. Olssonová (Eliassonová, Johanssonová), 60. Carlssonová – 30. Herzigová (Křížová, Hymlárová), 48. Lédlová (Vanišová)


    Švédsko: Grahnová (Muraseová) – Kjellbinová, Ramboldtová "A", Svedinová "A", Eliassonová, Fallmanová, Olofssonová, Markströmová, Lundbergová – Asserholtová "C", Borgqvistová, Udenová-Johanssonová – Olssonová, Winbergová, Carlssonová – Rasková, Lambertzová-Küllerová, Johanssonová – Lindhová, Lowenhielmová, Skoldová
    Česko: Peslarová (Škodová) – Tejralová "A", Zíková, Herzigová, Horálková "A", Flachsová, Kolowratová, Zedníková, Patočková – Polenská "C", Hymlárová, Křížová – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Manhartová, Bukolská, Studentová – Povová, Pejzlová, Neubauerová

    Rozhodčí: Anna Eskolová (FIN), Mijuki Nakajamaová (JPN) – Jenni Heikkinenová (FIN), Vanessa Strattonová (CAN)

    Diváci: 613
    bahis siteleri