Nantes – Lille 0:3 (kon.) | Bastia – Marseille 2:1 (kon.) | Lorient – Lyon 1:3 (kon.)
konec
FC Nantes
0:3 (0:1)
Lille OSC
Neděle 03.04.2016, 14:00 • Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau (Nantes) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u některého z dalších onlajnů, přeji vám příjemný zbytek neděle. (16:02:58)
    Radost hostujícího týmu z poslední branky a pískot domácích příznivců

     
    Utkání by se dalo popsat asi takto: Nantes se snažilo kombinovat na polovině soupeře, ale nemohlo se dostat kvůli špatné před finální fázi dobrému zakončení, a tak přišel trest. Hosté dnes svému soupeři dali lekci z produktivity a ukázali mu, i jak se má bránit. Řekl bych, že celkem zaslouženě tedy vítězí Lille. To se bezprostředně po utkání posunulo na sedmou příčku a domácí jsou po tomto zápase desátí. Ovšem dnes se ještě hrají další dva zápasy, které můžou tabulku rozházet.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. ÉDER - 0:3
     
    90+2
    Lille právě vstřelilo branku!
    Všichni už čekali, že se bude pískat konec zápasu a v tom přišla ještě jedna branka OSC! Junior Tallo pěknou kličkou přešel přes bránícího hráče a předal míč na pravou stranu pokutového území, kde byl ÉDER. Ten ukázal pevné nervy a krev střelce, když se střelou k zadní tyči prosadil podruhé v utkání. Po inkasované brance přišel hlasitý pískot, který doprovází hráče i po ukončení zápasu.
     
    90+1
    K postranní čáře přichází čtvrtý rozhodčí, který na své tabuli ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Střídající Lenjani nastřelil ruku soupeře a hned ji také argumentoval u hlavního rozhodčího. Ten uznal, že byla v přirozeném pohybu, a tak se pokutový kop nepíská.
     
    88
    Riou musel velmi rychle z branky, protože jinak by se na něj řítil Éder. Jenže hlavička brankáře zamířila na kopačky Talloa, který přehodil domácího kapitána. Míč už sice mířil do branky, ale celou situaci vyřešil odkopem vracející se obránce.
     
    87
    Pokud by výsledek skončil tímto výsledkem, jako že to tak vypadá, tak hostující tým přeskočí svého dnešního soupeře a posune se až na sedmé místo.
     
    86
    Nene, OSC už se nikam v závěru zápasu nepožene a vlastně nemá ani kam. Hostující hráči už stojí na vlastní polovině hrací plochy a soustředí se na obranu.
     
    85
    Jenže ani z rohového kopu nedokázali domácí hráči nic vymyslet, a tak se hra otáčí na druhou stranu. Lille zvolilo sice rychlý přechod, ale ani ono se daleko nedostalo.
     
    84
    Nantes vymyslelo přetažený centr z levé strany, ale Iloki dlouho míč zpracovával, a tak střelou trefil jen soupeře. Bude z toho jen další kop od rohového praporku.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Sébastien Corchia (Lille OSC). Ten si ze soupeře při hlavičkovém souboji udělal stoličku a nemohl nic jiného čekat než, že bude dalším potrestaným hráčem.
     
    81
    Hostující hráč již opustil hrací plochu a jeho ošetření bude pokračovat za postranní čarou. Zdá se, že Sidibé je hodně otřesený, ale bude pokračovat.
     
    80
    Sidibé byl zasažen kopačkou do oblasti ramena možná hlavy a potřebuje ošetření. Tímto faulem se prezentoval Sabaly, který vidí po zásluze žlutou kartu.
     
    79
    Když už se Nantes dočkalo zakončení, které by mohlo mít šanci a úspěch, tak se do střely vložil bránící hráč a hlavou míč poslal na roh.
     
    78
    Výbornou individuální akcí se prezentoval Gomis, který se protáhl mezi dvěma soupeři, ale jeho následná přihrávka přišla na obsazeného spoluhráče. Ten po ataku sice upadl, ale hlavní sudí ukázal, ať se hraje dál.
     
    77
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Kolbeinn Sigþórsson, přichází Ermir Lenjani.

    Michal Luxa

    Branky: 19. Éder (Rony Lopes), 59. Sunzu (Éder), 90+2. Éder (Tallo)

    Karty:   61. R. Gomis (NAT), 80. Sabaly (NAT) – 45+1. Civelli (LIL), 82. Corchia (LIL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 12:11.
    FC Nantes: Riou (C) – Sabaly, Vizcarrondo, Cana, Moimbé – Thomasson, R. Gomis, G. Gillet, Adryan (62. Audel) – Sigþórsson (77. Lenjani), Sala (46. Iloki).
    Náhradníci: Dupé – Lenjani, B. Touré, Dubois, Iloki, Audel.

    Lille OSC: Enyeama – Corchia, Civelli, Sunzu, Sidibé – Mavuba (C), Amadou, Obbadi – Amalfitano, Éder, Rony Lopes (57. Tallo).
    Náhradníci: Elana – Koné, Balmont, Benzia, Nangis, Tallo, Pavard.

    Rozhodčí: Chapron – Viala, Saint-Cricq Lompre
    ocianews.com