Nový Zéland – Izrael 6:3 (kon.) | KLDR – Bulharsko 9:3 (kon.)
konec
Nový Zéland
6:3 (3:0, 1:2, 2:1)
Izrael
Sobota 09.04.2016, 20:00 • Ice Dome, Mexico City, Mexiko • Mistrovství světa - II. B Divize • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vítám tu všechny milovníky hokejové exotiky! V sobotu startují šampionáty II. divize. Já Vás zavedu do výkonnostně slabší skupiny B, kterou hostí mexická metropole Mexico City. Celý turnaj zahájí souboj Nového Zélandu a Izraele.
     
    Šampionát hostí Ice Dome v Mexico City. Tato hala byla otevřena teprve v roce 2013 a podle údajů na internetu pojme až 4155 diváků. Na zápasech domácího Mexika se tak dá očekávat bouřlivá kulisa. Rozměry hrací plochy jsou 61x28m.
    Ice Dome - dějiště šampionátu.
     
    Izrael:
    Hokej se začal v Izraeli hrát až v roce 1986, do té doby totiž v zemi nebyla k dipozici žádná umělá ledová plocha. V roce 1988 vznikla tamní hokejová federace, která byla o tři roky později přijata do struktur IIHF. Od té doby je národní tým Izraele pravidelným účastníkem nižších divizí MS. Zpočátku její jádro tvořili židovští emigranti z SSSR, později se přidali hokejisté s izraelskými kořeny narození v Severní Americe. Největšího úspěchu Izraelci dosáhli v roce 2005, kdy dokázali postoupit až do druhé nejvyšší výkonnostní kategorie. Tam však následující rok v konkurenci například i Francie nebo Německa nezískali ani bod. V roce 2010 naopak přišel sestup až do nejnižší III. divize, ale tu Izrael záhy vyhrál a vrátil se zpět do II. divize – po reorganizaci už do její slabší poloviny, tedy skupiny B. V roce 2013 přišel postup do Áčka, ovšem hned další rok Izraelci velmi smolně spadli, přestože dokázali vyhrát dva zápasy. Loni měli patřit k favoritům divize 2B, ale nakonec byli rádi, že se zachránili na úkor domácí Jihoafrické republiky.

    Člen IIHF: od 1. 5. 1991
    Pořadí v žebříčku IIHF: 33.
    Celkový počet hráčů: 849 (z toho 326 mužů a 488 dětí a juniorů)
    Počet stadionů: 3 (všechny kryté, ale pouze 2 mají mezinárodní rozměry)
     
    Nový Zéland:
    Hokej se na Novém Zélandu hrál už před 2. světovou válkou, kdy ho na zamrzlých jezerech začlali provozovat místní farmáři, ovšem členem IIHF se místní asociace stala až v roce 1977 a dalších deset let trvalo, než si národní tým odbyl premiéru na úrovni MS. Dalšího šampionátu se pak Ice Blacks zúčastnili v roce 1989 a od roku 1995 na ně cestují každoročně. Pravidelná ligová soutěž se navíc v zemi hraje až od roku 2005. Ve svých začátcích končili novozélandští hokejisté v nejnižší divizi pravidelně na posledních místech. Už v roce ale postoupili do II. divize a zpět do nejnižšího patra už sestoupili jen 2x. V roce 2011 dokonce získali ve II. divizi stříbrné medaile a po reorganizaci na skupiny A a B byli zařazeni do kvalitnější poloviny. Hned v roce 2012 ale sestoupili do Béčka, kde se zařadili k nejlepším týmům. O tom svědčí dvě druhá místa, naposledy na loňském MS, a jedno třetí.

    Člen IIHF: od 2. 5. 1977
    Pořadí v žebříčku IIHF: 37.
    Celkový počet hráčů: 1 277 (z toho 665 mužů a 428 dětí a juniorů)
    Počet stadionů: 9 (z toho 6 krytých)
    Novozélanďané natočili film o své hokejové historii Ice Blacks. Zde naleznete trailer.

     
    Izrael se bude muset na turnaji obejít bez svého nejlepšího hráče Elizera Šerbatova. Šikovný útočník, jenž si zahrál i prestižní kanadskou juniorku QMJHL, se s týmem Beibarys Atyrau dostal až do finále kazašské ligy a musí tak plnit klubové povinnosti. Trenér Derek Eisler tak bude nejvíce spoléhat na obránce Daniela Spivaka, jenž nastupuje ve farmářské American Hockey League za Rochester Americans.
    Izraelský národní hokejový tým s největší pravděpodobností představí na letošním MS své nové sady dresů.

     
    Oba národní týmy proti sobě v nedávné minulosti sehrály dva zápasy, oba v rámci II. divize skupiny B. V roce 2013 se radoval z výhry 3:2 Izrael, loni pak zvítězil 6:3 Nový Zéland.
     
    Úvodní sestavy:

    Nový Zéland: Parry (Hopkinson) – Lawrence, M. Frear, Jackson, Haines (C), McLeish, Craig, Hay, Coslett – Heyd, Henderson, Cox (A) – Harrop (A), Ruddle, Challis – Darling, Sandoy, Burns – Ratcliffe, Harrison, L. Frear. Trenér: Janos Kaszala

    Izrael: Loginov (Gokhberg) – Spivak (A), Kafri, Maaravi, Rosenthal, Margoulis (A), Kniter, Nosankov, Raiter – Aharonovich, Mazour, Spektor (C) – Klein, Shwarzman, Pyškin – Greenberg, Ben Tov, Buz – Sherf. Trenér: Derek Eisler

    Rozhodčí: de Wilde (NED) – Harrington (CAN), Ramirez (MEX).
    Zde je plakát, který zve diváky k návštěvě zápasů MS II. divize skupiny B.
     
    Sledujeme nástup obou týmů na led. Zápas by měl začít během několika minut.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:02
    V novozélandské brance dnes začal jako jednička Richard Parry. Člen týmu West Auckland Admirals v minulosti odehrál jednu sezónu v nižší juniorské soutěži v Kanadě.
     
    1:47
    Ice Blacks mají šanci otevřít skóre v přesilové hře! Za hákování je potrestán izraelský forvard Itay Ben Tov.
     
    2:27
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Celek z Oceánie potřeboval jen 30 sekund na využíti početní výhody a jde do vedení! Přihrávku Parise Heyda využil NICHOLAS HENDERSON, který dostal puk za záda Loginova. Asistence: Paris Heyd.
     
    2:55
    A hned je tu další přesilovka pro Nový Zéland! Také Elie Klein je potrestán za hákování.
     
    3:49
    Síly na ledě se vyrovnají! S agresivitou to u mantinelu přehnal Tristan Darling, který je vyloučen za vražení.
     
    4:56
    Izraelci jsou v plném počtu. Začíná jejich zkrácená přesilovka.
     
    5:50
    Také Nový Zéland je už kompletní, skóre zůstává nezměněno.
     
    6:43
    Novozélanďané jsou zatím jasně lepší. O tom vypovídá i poměr střel na branku – 5:0 ve prospěch týmu z Oceánie.
     
    7:33
    Evropané konečně trefili prostor mezi tyčemi, ovšem Richard Parry si připisuje úspěšný zákrok.
    Zde si můžete prohlédnout video ze včerejšího tréninku izraelského národního týmu.

    Israel en su entrenamiento oficial 2016 IIHF Ice Hockey World Championship Div II Grupo B #iihf #iihfworlds #2016 #icehockeymexico #vivamexico

    Zveřejnil(a) ICEDOME CD/MX dne 8. duben 2016
     
    8:52
    Omlazený izraelský tým se na ledě i nadále hledá. Nejstaršími hráči ve výběru kouče Eislera jsou Jevgenijové Margoulis a Kniter – obr aročníky 1982. Naopak nejmladší je Ori Kafri – 1997.
     
    10:45
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Izraelce asi předzápasová Haka v podání novozélandských borců pořádně vystrašila, protože inkasují již podruhé! Po spolupráci s Mitchellem Frearem se trefil SHAUN HARRISON. Asistence: Mitchell Frear.
     
    11:52
    Svěřenci maďarského kouče Janose Kaszaly začali zápas výborně a zaslouženě vedou o dva góly. Poměr střel na branku je v tuto chvíli 9:4 v jejich prospěch.
     
    12:15
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    To začíná zavánět debaklem! Prosazuje se také druhá formace Nového Zélandu a je to RYAN RUDDLE, kdo zvyšuje už na 3:0. Asistence: Dale Harrop a Jordan Challis.
     
    12:37
    Celek Izraele střídá gólmany! Trenér Eisler odvolal z ledu Alexandera Loginova a poslal mezi tyče 19letou naději Maxima Gokhberga.
     
    14:58
    Izraelci nestíhají a tak faulují. Za podražení odchází na trestnou lavici Jevgenij Kniter.
     
    16:01
    Evropané zatím v oslabení odolávají. Novozélanďanům se nedaří překonat Gokhberga v brance soupeře.
     
    16:59
    Celek Izraele je kompletní.
     
    19:01
    Máme tu už poslední minutu první třetiny. Hráči Nového Zélandu si užívají komfortní náskok tří gólů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla jasnou záležitostí Nového Zélandu, který v ní zatím odevzdaně působícímu soupeři nasázel tři góly. Skóre otevřel už ve 3. minutě v přesilovce Nicholas Henderson a další zásahy pak přidali Shaun Harrison a Ryan Ruddle. Po třetí inkasované brance se izraelský gólman Loginov raději nechal vystřídat.

    Střely na branku v 1. třetině – 14:7.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:51.
     
    Podívejme se na ligovou soutěž na Novém Zélandě. Ta nese název New Zealand Ice Hockey League (NZIHL) a založena byla teprve v roce 2005. Hraje se od června do září, kdy je na jižní polokouli zima. Má pět účastníků, nejlepší dva kluby po 16 kolové základní části se střetnou o titul v sérii na dva vítězné zápasy. Nejúspěšnějším klubem krátké historie ligy je Canterbury Red Devils se čtyřmi tituly a třemi finálovými účastmi. Do zápasu může nastoupit maximálně pět cizinců v jednom týmu, takže výrazně převažují domácí hráči. Zahraniční akvizice však obvykle hrají hlavní roli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:15
    Izraelci jdou do čtyři. Elie Klein dostal dvě minuty za krosček.
     
    22:20
    Nový Zéland tuhle přesilovku zatím nehraje úplně nejlépe. Soupeř se celkem v pohodě brání.
     
    23:16
    Celek Izraele je v plném počtu.
     
    23:52
    Přesilovku si zahraje také Izrael. Remy Sandoy se dopustil krosčeku.
     
    23:57
    Izrael právě vstřelil branku!
    Tomu se říká bleskově využitá početní výhoda! Po vyhraném buly vypálil ELIE KLEIN a kotouč skončil až v síti za Parrym – 3:1. Asistence: Roey Aharonovich.
     
    24:28
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Jenže Ice Blacks rychle odskakují zpět na rozdíl tří gólů! 29 sekund po izraelském snížení se podruhé v zápase trefil RYAN RUDDLE. Asistence: Jordan Challis a Dale Harrop.
     
    25:58
    Izrael opět dostává možnost ke snížení! Jamie Lawrence vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    27:12
    Zatímco předchozí přesilovou hru využili Izraelci bleskově, tak nyní se jim už tolik nedaří.
     
    27:59
    Mužstvo z Oceánie oslabení přestálo a je v plném počtu.
     
    29:37
    Izrael právě vstřelil branku!
    Hokejisté Izraele v posledních minutách přeci jen zlepšili svůj výkon a zaslouženě snižují na 4:2! Po samostatné akci se o to postaral DANIEL MAZOUR. Bez asistence.
    Zde si můžete prohlédnout video z předzápasového tréninku Ice Blacks.

    Nueva Zelanda en su entrenamiento oficial 2016 IIHF Ice Hockey World Championship Div II Grupo B #iihf #iihfworlds #2016 #icehockeymexico #vivamexico

    Zveřejnil(a) ICEDOME CD/MX dne 8. duben 2016
     
    31:58
    Podražením se provinil Izraelec Itay Ben Tov. Přesilová hra pro Nový Zéland.
     
    32:49
    Maxim Gokhberg zatím v oslabení drží svůj tým. Už zneškodnil dva nebezpečné pokusy soupeře.
     
    33:59
    Izrael nakonec oslabení přestál, nyní už je v plném počtu.
     
    34:57
    Celek Izraele vede ve druhé třetině na střely na branku 5:7. V úvodní části přitom byli o dost aktivnější hráči All Blacks.
     
    36:51
    Novozélanďané už nechtějí přihlížet tlaku soupeře a několika ranami překlopili statistiku střel zase na svou stranu.
     
    37:16
    Ryan Ruddle poslal trochu nešťastně kotouč do hlediště a je vyloučen za zdržování hry. Možnost pro Izrael ještě před přestávkou snížit.
     
    38:45
    Evropané bojují o to, aby se dostali do těsného kontaktu. Už jsou s kotoučem usazeni v útočném pásmu.
     
    39:01
    Běží už poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:17
    Hráči Izraele rozhodně neodehráli špatnou přesilovku, ale využít ji nedokázali. Richard Perry všechny jejich střely pochytal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se hráči Izraele přeci jen zlepšili a začali být pro Nový Zéland nepříjemným soupeřem. Ve 24. minutě využil přesilovku po pouhých 5 sekundách Elie Klein, ale Ice Blacks rychle odskočili zpět na třígólový rozdíl, když se podruhé v zápase prosadil Ryan Ruddle. Evropané ale nic nezabalili a v polovině zápasu korigovali na 4:2 po akci Daniela Mazoura. Uvidíme, zda v závěrečné části dokáží hokejisté z Židovského státu ještě více zdramatizovat.

    Střely na branku ve 2. třetině – 12:10, celkem – 26:17.
     
    Během první přestávky jsme si něco řekli o ligové soutěži na Novém Zélandu. Nyní se podívejme na Izrael. Tamní nejvyšší soutěž se jmenuje Senior Ice A Top Division – dokonce existuje i druhá liga. Vznikla v roce 1990, od sezóny 1993/94 se hraje každoročně. Hraje ji 10 týmů. Formát základní části se často mění, v současnosti hraje jednou každý s každým bez play-off. Letošního mistra ještě neznáme, protože soutěž končí až ve druhé polovině dubna. Historicky nejúspěšnějším klubem je Haifa Hawks se šesti tituly, avšak poslední se datuje k sezóně 2007/08.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 21:48.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Třetí část tedy odstartovala. Nechme se překvapit, čím nás oba celky ještě potěší.
    Aktuální pohled do Ice Domu.

    NZL 4 – 2 ISR Period 2 #iihf #iihfworlds #2016 #icehockeymexico #icedomecdmx

    Zveřejnil(a) ICEDOME CD/MX dne 9. duben 2016
     
    42:16
    Nový Zéland ve třetí části zatím vyčkává, s čím přijde soupeř. Ten se těžko prosazuje přes dobře pokryté střední pásmo.
     
    43:07
    Izrael právě vstřelil branku!
    No vida! Hráči Izraele už prohrávají jen o gól! Podruhé v zápase se prosadil ELIE KLEIN, jenž využil nabídku od Daniela Spivaka – 4:3. Útočník celku Rishon Devils tak má hlavní zásluhu na tom, že jsou Evropané zpět ve hře. Asistence: Daniel Spivak.
     
    44:19
    Tenhle zápas ještě bude hodně zajímavý. Izrael je v těchto chvílích samozřejmě při chuti.
     
    Trenér Nového Zélandu Janos Kaszala je bývalým maďarským reprezentantem. Barvy své země v minulosti hájil na třech šampionátech I. nebo II. divize. Kariéru dohrával právě v novozélandské NZIHL a poté tam začal i trénovat.
     
    46:27
    Ice Blacks jsou pod tlakem a nyní budou hrát navíc oslabení! Paris Heyd jde na trestnou lavici za podražení.
     
    46:28
    Izraelská lavička si vyžádala time-out. Kouč Derek Eisler tuší, že tyto chvíle mohou být pro zápas zlomové.
     
    47:29
    Novozélandští hokejisté mají polovinu oslabení úspěšně za sebou.
     
    48:28
    Nový Zéland je už v plném počtu.
     
    49:08
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Tohle je pro Ice Blacks důležitý moment! ANDREW COX totiž přidává pátý zásah svého týmu, který rozjetému soupeři zase odskakuje na rozdíl dvou branek – 5:3. Asistence: Jamie Lawrence.
     
    49:56
    Izraelci mají šanci vrátit se zase zpět do hry. Za sekání je vyloučen Jordan Challis.
     
    50:53
    Už potřetí v zápase je však vyloučen Itay Ben Tov a síly na ledě se vyrovnávají. Také útočník klubu Maalot byl potrestán za sekání.
     
    51:17
    Izraelci vedou ve třetí třetině na střely 3:8, ale zatím jim to není nic platné. Vyprodukovali totiž, stejně jako soupeř, jen jeden gól.
     
    51:57
    Nový Zéland kompletní. Začíná zkrácená přesilovka tohoto týmu.
     
    52:54
    Také Izraelci jsou již v plném počtu. Mají sedm minut na to, aby se pokusili alespoň vyrovnat.
     
    53:30
    To by však museli být disciplinovanější. Za vražení si odpočine na trestné lavici Elie Klein.
     
    54:19
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Teď už je zřejmě hotovo! Přesilovou hru svého týmu využívá JAMIE LAWRENCE a tříbrankové manko se už bude Izraeli dotahovat těžko – 6:3. Asistence: Jordan Challis a Dale Harrop.
     
    55:27
    Izrael odpadl a Ice Blacks teď ostřelují gólmana Maxima Gokhberga. 19letý borec v brance Židovského státu se má co ohánět.
     
    55:31
    Jevgenij Margoulis zahákoval Tristana Darlinga a hráč Nového Zélandu bude mít k dispozici trestné střílení!
     
    55:31
    Darling na Gokhberga nevyzrál. Nový Zéland tak stále vede 6:3.
     
    56:24
    Kouč Nového Zélandu Janos Kaszala si bere oddechový čas, aby svým svěřencům domluvil a ti pak zápas v klidu dohráli.
     
    58:02
    Ohlášeny byly poslední dvě minuty třetí třetiny a s největší pravděpodobností i celého zápasu.
     
    59:07
    Už běží dokonce poslední minuta. Izrael má kotouč, ale už tam není ten drajv jako za stavu 4:3.
     
    59:48
    Izraelci se ještě sympaticky snaží vylepšit skóre, ale brankář Parry je rázně proti.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Nový Zéland poráží v úvodním duelu MS II. divize skupiny B Izrael stejným výsledkem jako na loňském šampionátu, tedy 6:3. Ice Blacks si tak do tabulky připisují první tři body, naopak Izraelci musejí na první bodový zisk čekat minimálně do zítřejšího utkání proti KLDR.

    Novozélanďané vedli po první třetině už 3:0, ale Evropané ještě dokázali duel zdramatizovat. Postupně snížili až na 4:3 a usilovali o vyrovnání. V době jejich největšího náporu však udeřil Andrew Cox a v 55. minutě duel definitivně rozhodl Jamie Lawrence, jenž uzavřel skóre na konečných 6:3.

    Střely na branku ve 3. třetině – 12:15, celkem – 38:32.
     
    Nejlepším hráčem Nového Zélandu je vyhlášen brankář Richard Parry. Na straně poraženého celku si cenu přebral také gólman, Maxim Gokhberg.
    Novozélanďané si po utkání zazpívali svou hymnu a poté poděkovali skupince fanoušků, která za nimi přijela až do Mexika.

    Game 1 IIHF

    Zveřejnil(a) ICEDOME CD/MX dne 9. duben 2016
     
    To už je z mé strany vše. Před námi jsou ale další dva zápasy šampionátu v Mexiku. Duel mezi KLDR a Bulharskem startuje už ve 23:30!
     
    Dnešní utkání sledovalo 115 DIVÁKŮ! (10:43:52)

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 3. Henderson (Heyd), 11. Harrison (M. Frear), 13. Ruddle (Harrop, Challis), 25. Ruddle (Challis, Harrop), 50. Cox (Lawrence), 55. Lawrence (Challis, Harrop) – 24. Klein (Aharonovich), 30. Mazour, 44. Klein (Spivak)


    Nový Zéland: Parry (Hopkinson) – Lawrence, M. Frear, Jackson, Haines (C), McLeish, Craig, Hay, Coslett – Heyd, Henderson, Cox (A) – Harrop (A), Ruddle, Challis – Darling, Sandoy, Burns – Ratcliffe, Harrison, L. Frear. Trenér: Janos Kaszala
    Izrael: Loginov (13. Gokhberg) – Spivak (A), Kafri, Maaravi, Rosenthal, Margoulis (A), Kniter, Nosankov, Raiter – Aharonovich, Mazour, Spektor (C) – Klein, Shwarzman, Pyškin – Greenberg, Ben Tov, Buz – Sherf. Trenér: Derek Eisler

    Rozhodčí: de Wilde (NED) – Harrington (CAN), Ramirez (MEX)

    Diváci: 115
    bahis siteleri