Slovensko – Dánsko 5:4 (kon.) | Česko – Finsko 3:4 (0:1 po s.n.) | Rusko – USA 2:8 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 4:3 (po pr.)
po prodl.
Švédsko
4:3 (2:0, 0:1, 1:2 - 1:0)
Lotyšsko
Pátek 15.04.2016, 22:00 • Ralph Engelstad Arena, Grand Forks, ND, USA • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ralph Engelstad Arenou dozněla švédská hymna, Švédové si za celkový výkon asi vyhrát zasloužili, i z ochozů ale bylo cítit přirozené fandění slabšímu týmu sahajícímu po velkém úspěchu. Pro Lotyše to je tvrdý konec, i tak ale mají dva body v tabulce skupiny A a myslím si, že kdyby jim někdo po první třetině řekl, že budou bojovat o výhru, tak by bod brali všemi deseti. Díky za sledování onlajnu z Grand Forks, pokračovat budeme za hodinu a půl zápasem Kanada–Dánsko! (00:36:56)
     
    Nejlepšími hráči vyhlášeni brankář Mareks Mitens za Lotyšsko (43 zásahů) a Oscar Steen za Švédsko.
     
    Konec zápasu.
    64:36 Jacob MOVERARE - 4:3
     
    64:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A máme hotovo, bonusový bod si připisují Švédové! Obránce JACOB MOVERARE najel z levého křídla a našel skulinku nad Mitensovým ramenem! Asistence: Tim Soderlund.
     
    63:30
    A mohlo být vymalováno! Lotyši se po chybě švédské obrany dostali k puku, byli to útočníci elitní formace Krastenbergs s Klavinsem. Ti si mezi sebou puk několikrát vyměnili, na prvního jmenovaného číhala volná brána, jenže forvard vyčerpáním upadl a nezvládl zakončit! V aréně to jen zasyčelo...
     
    62:17
    Švédové už jsou zase v pásmu, přesilovka 4 na 3 je v hokeji známá jako ta nejdynamičtější. Po jedné z akcí se k puku dostal Nylander, jeho pokus o druhou branku ale zastavila horní tyč.
    61:07 Nedovolený zákrok gólmana Mitense
     
    61:07
    Ta skončila až nyní. Dost hloupý faul si připsal brankář Mitens. Ten se provinil podražením, dvouminutový trest odpyká Klavins.
     
    60:40
    Navíc budou hrát přesilovku. Nyní si užívají výhody.
     
    60:20
    Prodloužení se hraje 4 na 4 a Švédům více prostoru na ledě dost vyhovuje.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Lotyši si po bojovném výkonu ve třetí třetině zasloužili vyhrát, Švédové ale měli v poslední minutě třetí třetiny štěstí a srovnali. Lotyši tak hrají druhý zápas s prodloužením ve dvou dnech. Je mi trochu líto jejich týmového fyzioterapeuta, bude mít asi dost práce...
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Oddechový čas pro Lotyšsko.
    59:41 Alexander NYLANDER - 3:3
     
    59:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno a to je pro Lotyše velká škoda. Padali na pusu, dávali do výkonu všechno. Pak ale přišla rána hvězdného ALEXANDERA NYLANDERA, který se v záklonu opřel do střely a po trefě do šibenice je vyrovnáno! Asistence: Marcus Davidsson.
     
    59:30
    Švédové hledají složité přihrávky, nejdou po jednoduché kombinaci.
     
    59:12
    Lotyši zatažení před vlastní bránou a vyhazují na zakázané uvolnění.
    Marken.cz

    Vladimír Koča

    Branky a nahrávky: 2. Bratt (Danielsson), 10. Tilander (Steen), 60. Nylander (Davidsson), 65. Moverare (Soderlund) – 30. Klavins (Svars), 41. Apfelbaums, 44. Zeile


    Švédsko: Larsson (Eriksson Ek) – Cederholm (C), Bannstrom, Danielsson, Liljegren, Moverare, Tilander, Sellgren, Jonsson Fjallby – Pettersson, Vahlgren, Andersson – Bokvist, Hugg, Steen – Nylander, Bratt, Lindstrom – Lundestrom, Davidsson, Soderlun.
    Lotyšsko: Mitens (Rauza) – Svars, Komuls, Zeile (C), Kalkis, Udris, Selickis, Berzins, Smons – Vulkanovs, Krastenbergs, Klavins – Apfelbaums, Ezitis, Blugers – Egle, Nazarovs, Strombergs – Smirnovs, Sicevs, Gegeris.

    Rozhodčí: Grumsen (DEN), Pajula (FIN) – Sysujev (RUS), Vanoosten (CAN)
    thejrc.org