Slovensko – Rusko 1:2 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Slovensko
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Rusko
sk Sobota 16.04.2016, 15:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení fanúšikovia slovenského hokeja, srdečne vás vítam pri sledovaní pokračovania Euro Hockey Challenge. Po dvojzápase vo Fínsku a zápase s Ruskom v Košiciach privítajú naši hokejisti ruskú reprezentáciu aj na štadióne v Poprade – pod Tatrami.

    Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou už dvojicu odohraných zápasov. Na horúcom ľade vo Fínsku pritom nezvládla hernú prevahu svojho súpera a podľahla mu po výsledkoch 2:3 a 1:6.

    Vo štvrtok si slovenskí hokejisti zmerali sily s ruskými hráčmi v metropole východného Slovenska – v Košiciach.
    Slováci hrali v prvej tretine s Ruskom vyrovnaný hokej a strávili celkom dosť času v útočnom pásme. Snažili sa streliť úvodný upokojujúci gól, ale šanci nedokázali premeniť. Zlom stretnutia nastal v polovici druhej tretiny, keď Rusov poslal do vedenia Šalunov.
    Našim hráčom to úplne zaskočilo a následne dostali v druhej tretine dva góly. Najprv z hokejky Vojnova v 30. minúte a v 37. minúte po prihrávke Apalkova skóroval Averin.
    Perfektná ruská hra pokračovala aj od počiatku tretej tretiny a naši sa iba prizerali, ako si z nich Rusi robia trhací kalendár. V 46. minúte zvýšil vedenie Ruska na 0:4 Averin a v poslednej desaťminútovke zápasu sa presadili Šumakov s Karpovom. Steel Aréna vypískala našich hráčov a potleskom ocenila výkon súpera.

    Slovenskí reprezentanti si svoje zlyhanie priznali a boli sebakritickí: "Možno by to bol iný zápas, ak by sme strelili góly v prvej tretine. Potom sme už robili chyby a hoci je to len príprava, takto sa o reprezentačný dres nehrá. Každý sa musí pozrieť do zrkadla, pretože toto sa divákom určite nepáčilo. Aj preto tam zaznel piskot. Ja sa divákom nečudujem. Dať dvadsať eur za lístok je dosť a keď potom vidia takýto výkon, tak majú právo na vyjadrenie nespokojnosti," priznal Andrej Meszároš.

    Tréner Cíger zhodnotil nevydarené stretnutie nasledovne: "Rusi vyhrali zaslúžene. Boli lepší asi v každej situácii. My sme sa nevedeli presadiť a keď sme sa už dostali do nejakej šance, tak sme to jednoducho odhodili. Sebavedomie hráčov išlo dole. V zápasoch proti Fínsku sme si ešte vytvorili nejaké šance, mali sme aj viac síl, ale dnes boli Rusi rýchlejší, prečíslovali nás. Bolo vidieť, že naši hráči si prestali veriť."

    Zo slov Andreja Meszároša a trénera Zdena Cígera je jasné, že naši hráči chceli streliť prvý gól a vkročiť do zápasu lepšie, čo sa im žiaľ nepodarilo a následne ich táto skutočnosť sprevádzala celý zápas. V Poprade preto budú naši reprezentanti od začiatku chcieť hrať na sto percent a streliť úvodný gól, ktorý nabudí aj divákov.

    Ako sme nastúpili proti Rusom v Košiciach?
    J. Hudáček (Konrád) – Meszároš, Sersen, Graňák, Švarný, Rosandič, Kozák, Čerešňák, Jánošík – Dravecký, Reway, Šťastný – Lušňák, Viedenský, Skalický – Hrnka, Marcinko, Bartánus – Hlinka, L. Hudáček, Handlovský

    Jediným hráčom z nominácie, ktorý nezasiahol do stretnutia bol Michael Vandas. Po zbabranom výkone mu možno dá tréner Cíger šancu sa ukázať pred jeho rodným popradským publikom.

    Ako bude prebiehať stretnutie Slovenska s Ruskom v Poprade, to sa môžete dozvedieť aj prostredníctvom nášho on-line prenosu na webe Onlajny.eu. Prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Konrád (J. Hudáček) – Sersen (C), Meszároš, Švarný (A), Graňák, Jánošík, Čerešňák, Kozák, Rosandič – Bartánus, Réway (A), Dravecký – L. Hudáček, Viedenský, Lušňák – Šťastný, Marcinko, Hrnka – Skalický, Hlinka, Handlovský

    Rusko: Šesťorkin (Justinskij) – Jakovlev, Liubuškin, Belov, Vojnov, Dyblenko, Jarullin, Pajgin – Apalkov, Galuzin (C), Averin (A) – Gusev, Šipačov (A), Dadonov – Šumakov, Šalunov, Sannikov – Kartajev, Loktionov, Karpov

    Rozhodca: Kubuš, D. Konc – Gajan, Korba.
     
    Prajem vám pekné hokejové popoludnie tu z popradského zimného štadióna, kde je už pomaličky všetko pripravené na začiatok duelu. Diváci si hľadajú svoje sedadlá a všetci čakáme na hráčov.
     
    Ako prví nastupujú na ľad ruskí hokejisti v bielych dresoch. Za nimi nasledujú naši reprezentanti v modrých dresoch!
     
    Vypočujeme si štátne hymny oboch krajín.
    Slováci pred začiatkom zápasu
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:25
    Na úvodnom vhadzovaní stretnutia boli úspešnejší domáci hokejisti, ktorým sa podarilo puk nahodiť do útočného pásma. Zamestnaný však bol ako prvý Konrád, ktorý musel čeliť strele od Averina.
     
    00:58
    Slovenskí fanúšikovia ženú našich chlapcov hneď od začiatku vpred. Do šance z medzikružia sa dostal Viedenský, ktorý hľadal Hudáčka pri žrdi, ale ruská defenzíva dokázala prihrávku zablokovať.
     
    01:42
    Skalický si za bránou súpera musel dať pozor na Jarullina, ktorý ho masíroval pri mantineli. Rusi dokázali našich vyprevadiť z pásma a puk v stredovom kruhu zachytil Rosandič.
     
    02:25
    Hlavní rozhodcovia nemali dostatočne dobrý výhľad na puk pri mantineli v útočnom pásme, a tak hru prerušili. Vhadzuje sa pred Šesťorkinom.
     
    02:38
    Apalkov sa dostal k zakončeniu z ľavého kruhu, no jeho strelu sa podarilo Sersenovi zablokovať smerom na zadný mantinel. Z následnej šanci na prečíslenie nakoniec nič nebolo, keďže sa Draveckému puk zamotal medzi korčuľami.
     
    03:09
    Konrád sa musel mať na pozore hneď po vhadzovaní v obrannom pásme. Do zakončenia sa dostával Jevgenij Dadonov, ale nášho gólmana dorážkou neprekvapil.
     
    03:52
    Slovenským hokejistom sa nepodarilo rozvinúť protiútok cez stredné pásmo. Rusi sa dobre zorganizovali a zastavili našu akciu. O útok sa teraz snaží Šalunovova formácia.
     
    04:38
    Handlovský hľadal prihrávkou z pravého kruhu pred bránkou Michala Hlinku, ktorému však nakoniec puk ušiel cez hokejku.
     
    05:25
    Danil Apalkov sa dostal do zakončenia z tesnej blízkosti brány. Konrád zachytil puk vo výstroji a následne si naši obrancovia upratali priestor pred našou bránkou.
     
    05:38
    Gusev prenechal puk na pravom puku Dyblenkovi, ktorý vystrelil na bránu a jeho strelu spred bránkoviska tečoval Vladimir Galuzin. Konrád predviedol dobrý zákrok betónom a Rusi aj touto akciou ukázali svoju technickú vyspelosť.
     
    06:02
    Dadonov si zbiehal pred bránku a čakal na krížnu prihrávku od Šipačova. Našťastie sa k nej nedostal, inak by z toho pravdepodobne bol jasný gól do poloprázdnej bránky.
     
    06:53
    Šumakov hľadal prihrávkou od zadného mantinelu niekoho zo svojich spoluhráčov pred bránkou, no nakoniec sa mu nikoho nepodarilo nájsť.
     
    07:21
    Branislav Konrád si na svoje konto pripísal úspešný zákrok, keď dokázal úspešne lapačkou likvidovať strelu od Vladislava Kartajeva z ľavého kruhu. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    07:44
    Slovensko sa bde brániť. Marek Viedenský dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou. Náš hokejista odchádza na trestnú lavicu rozzúrený.
     
    08:20
    Rusi skúšali signál, keď si po Galuzinovej prihrávke zbiehal pred bránku Ljubuškin, ale puk správne netrafil.
     
    08:49
    Rusko dalo gól!
    Rusi sa ujímajú vedenia v tomto stretnutí! Jednoduchá hokejová akcia sa končí úvodným gólom zápasu! VLADIMIR GALUZIN si pri pravom kruhu vymenil puk s Jakovlevom a delovkou prekonal Konráda, ktorý mal aj tak zakrytý výhľad!
    Asistencia: Jegor Jakovlev.
     
    09:39
    Mohli sme vyrovnať! Náš talentovaný mladík Martin Réway vnikol do útočného pásma, puk sa odrazil od korčule nič netušiaceho ruského hráča a následne Réway z medzikružia strieľal. Mieril však iba na ochrannú sieť. Lepšie povedané, strela mu bola zblokovaná.
     
    10:36
    Karpov vykorčuľoval do útočnej tretiny a snažil sa svojimi kľučkami prekabátiť Švarného, ktorý však na jeho pohyby s pukom neskočil a cestu mu skrížil a puk vypichol.
     
    11:45
    Slovenskí hokejisti bojovali o zisk puku za ruskou bránkou. Ruskí hráči sa bránili a nakoniec získali puk pre seba.
     
    12:10
    Hostia vyzerali nebezpečne vo svojej akcii, keď Šipačov prenechal puk na ľavom kruhu Belovovi, ktorý tvrdo pálil. Konrád strelu dokázal zlikvidovať.
     
    12:51
    Šumakov držal puk na svojej hokejke a dokonca až trojica našich hokejistov mala problém mu ho vziať. Aj tu sa ukázala ruská šikovnosť tohto mladého tímu.
     
    13:22
    Bartánus sa snažil pripraviť šancu pre Martina Réwaya, ktorému adresoval puk z ľavého kruhu smerom pred bránkovisko. Ruský obranca však bol pripravený.
    Pohľad na ľadovú plochu počas začiatku zápasu
     
    13:53
    Galuzin nepríjemne poslal k ľadu Patrika Lušňáka pri modrej čiare, ktorý aj za pomoci lekárov odchádza na striedačku. Vyprevádza ho tam aj štadión, ktorý tlieska zo všetkých svojich síl.
     
    14:25
    Marcinko hľadal na ľavom kruhu Hrnku, ktorý sa nakoniec aj k dostal k puku, no ku poriadnej koncovke sa nedostal. Rusi sú v obrane naozaj disciplinovaní a nerobia zbytočné chyby.
     
    14:56
    Naši hokejisti mali teraz problém odstaviť od puku ruských hokejistov, ktorí z hokejok Guseva a Šipačova boli nebezpeční a dvakrát dorazili. Výborne nás však podržal pripravený brankár Konrád!
     
    15:53
    Hudáček hľadal prihrávkou na modrú čiaru Sersena, ktorý sa však nakoniec k strele od modrej nedostal.
     
    16:07
    V medzikruží si príležitosť vytváral Libor Hudáček, ale jeho kľučky sa mu nepodarilo doviesť do úspešného konca a následná strela bola nepresná.
     
    16:45
    Apalkov nahadzoval puk z otočky od pravého kruhu. Konrád sledoval celú situáciu pozorne a musel byť veľmi pozorný. Žiaden z ruských hráčov pred bránou mu však problém nerobil.
     
    17:22
    Hrnka prenechal na pravom kruhu Marcinkovi, ktorý poslal okamžite strelu na bránu. Igor Šesťorkin mal svoju vyrážačku pripravenú a ňou strelu vyrážal.
     
    18:19
    Zijat Pajgin vystrelil od modrej čiary. Konrád mal dostatočne dobrý výhľad, a tak dokázal bez problémov strelu zachytiť do svojho výstroja.
     
    18:30
    Hlinka nakorčuľoval s pukom po ľavom krídle a snažil sa Šesťorkina prekvapiť strelou z ostrého uhla. Ruský gólman si svoj priestor ustrážil.
     
    19:45
    Réway sa pokúšal rozprúdiť akciu nášho tímu. Nahodil puk do útočného pásma. Následne sa po súboji puk odrazil na ochrannú sieť a bude sa vhadzovať.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej dvadsaťminútovke mali výrazne navrch ruskí hokejisti, ktorí získali aj vedenie po góle z hokejky Galuzina v 9. minúte.
    Druhá tretina sa začne približne o 16:17.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:26
    Konrád vytiahol dobrý zákrok proti strele od Vojnova z modrej čiary. Hneď od úvodu druhej tretiny musel byť náš brankár v pohotovosti.
     
    20:58
    Obrovská šanca pre Rusko! Šipačov vykorčuľoval po pravom krídle a čakal na prihrávku od Guseva, ktorý mu puk posunul popred bránkovisko. Šipačovova strela z prvej mierila do žŕdky!
     
    21:41
    V ďalšej gólovej príležitosti bol Stepan Sannikov, ktorý vystrelil z pravého kruhu. Gólman Konrád nemal žiadne problémy s touto strelou a bezpečne ju zachytil výstrojou.
     
    22:43
    Rusi si vytvorili ďalšiu možnosť. V útočnom pásme krúžili s pukom Ljubuškin a Apalkov. Do šance spred bránkoviska sa nakoniec dostal Galuzin, ktorý vymiešal Konráda, ale napokon nevystrelil!
     
    22:48
    Slovenský tím bude hrať presilovú hru. Vladimir Galuzin dostáva dve minúty hákovanie.
     
    23:13
    Ruskí hokejisti začali svoje oslabenie vo veľkom štýle. Vypracovali si príležitosť. Z prvej strieľal Dadonov a následne si náš súper puk odniesol ešte aj von z útočnej tretiny a prihrával si ho po klzisku.
     
    23:58
    Maxim Šalunov smeroval nechránený na bránku. Vystrelil nakoniec sám z tesnej blízkosti z ľavého kruhu a Konrád musel zasahovať.
     
    24:15
    Počas hry sa v útočnom pásme dostali do potýčky Dyblenko s Viedenským a vymenili si aj pár strkaníc a ľahkých úderov. Obaja dostávajú po dve minúty za hrubosť.
     
    24:52
    Michal Sersen vypálil príklepom od modrej čiary. Jeho tvrdá delovka mierila mimo Šesťorkinovej brány, ktorý v druhej tretine zatiaľ nemal poriadny zákrok.
     
    25:23
    S pukom na hokejke vykorčuľoval Michal Hlinka, ktorý proti dvojici Rusov veľmi nemal na výber. Preto použil známu hokejovú vetu: keď nevieš čo urobiť s pukom, vystreľ na bránu. Tak toto bol aj Hlinkov prípad, ktorý mieril do Šesťorkinovej lapačky.
     
    25:40
    Dadonov posunul puk na ľavom kruhu Gusevovi, ktorý vyskúšal Konrádovu pozornosť. Brankár nášho tímu si s pukom poradil.
     
    26:26
    Šumakov s Dyblenkom sa bavili hrou a na dvakrát si prenechali puk na pravom kruhu. Švarný nestíhal pohybom reagovať na tieto manévre ruských hráčov. Našťastie však nebezpečenstvo pre Konráda nehrozilo.
     
    26:46
    Slovenský tím bude hrať presilovú hru. Sergej Šumakov je dvomi minútami potrestaný za podrazenie.
     
    27:28
    Meszároš nabíjal Bartánusovi na ľavý kruh, ale nášmu útočníkovi nesadol puk na hokejku a puk na bránu nedokázal vypáliť.
     
    28:11
    Náš tím zahral teraz veľmi staticky a veľmi neunavil ruskú obranu. Réway si s Draveckým iba vymieňal puk popri pravom kruhu. Nakoniec prišla strela od Réwaya. Šesťorkin s ňou nemal problémy.
     
    29:05
    Viedenský nahodil puk z ľavého kruhu. Šesťorkin v pokoji strelu vyrazil do rohu klziska. Následne od modrej pálil aj Čerešňák a vyrážačka ruského gólmana sa opäť ukázala v plnej sile.
     
    30:00
    Jánošík nahodil puk na ruskú bránku. Naši hráči sa snažili dostať do dorážky, ale ruskí obrancovia si urobili pred Šesťorkinom poriadok.
     
    30:34
    Hudáček posunul puk na modrú čiaru Sersenovi, ktorý strieľal, ale strela bola zblokovaná. Ruský gólman zasahovať tentokrát nemusel.
     
    31:52
    Slovenskí hokejisti nechali Dadonovovi až priveľa priestoru. Ruský krídelník sa dostal k zakončeniu z medzikružia a Konrád jeho strelu šikovne vykryl.
     
    33:26
    Réway našiel šikovnou prihrávkou Handlovského pred bránkoviskom, ale ten iba jemným bekhendom puk stečoval do Šesťorkinovej výstroje.
     
    33:31
    Do strkanice sa dostali Meszároš s Apalkovom. Obaja dostávajú dve minúty za hrubosť.
     
    34:19
    Strelu od Ivana Švarného tečoval spred bránky Marek Viedenský, ale ruský gólman si s ňou dokázal poradiť.
     
    34:32
    Do príležitosti sa dostal aj Andrej Šťastný, ktorý ruského gólmana ohrozil strelou z pravého kruhu. Šesťorkin nebol stopercentne istý v zákroku, ale nik z našich hráčov nešiel do dorážky.
     
    35:00
    Konrád podržal náš tím po strele z hokejky Antona Belova od modrej čiary. Puk zachytil krásnym semaforom a vyžiadal si potlesk od domácich divákov.
     
    35:39
    Slováci budú hrať presilovú hru. Stepan Sannikov si odchádza odsedieť dve minúty za seknutie.
     
    36:00
    Rusi sa v presilovke opäť dostali až ku našej bráne a prinútili Konráda, aby puk prikryl a tím získali cenné sekundy v útočnom pásme.
     
    36:27
    Bartánusovi nevyšla krížna prihrávka. Puk zachytil Šalunov a vyhodil ho vzduchom cez všetky čiary.
     
    37:12
    Marcinko prihral na modrú čiaru Graňákovi, ktorému však následne ušiel puk a náš tím bol opäť vyhodený z útočného pásma.
     
    37:32
    Marcinko hľadal tandemom pred bránkou Viedenský, ktorý by mohol prípadne strieľať z prvej, ale ruský obranca si nášho hráča dokonale postrážil.
     
    38:29
    Po vyhratom buly nášho tímu v útočnom pásme sa k strele od modrej čiary dostal Adam Jánošík. S jeho projektilom nemal Šesťorkin žiadne ťažkosti.
     
    39:10
    Réway pripravil krásnu akciu pre náš tím! Vnikol do pásma, dostal sa od mantinelu na stredovú os a potom krásne prenechal na ľavé krídlo Jánošíkovi, ktorý mohol skórovať z veľkej šance, no trafil nakoniec iba žŕdku! Asi najväčšia šanca pre náš tím v doterajšom priebehu zápasu.
     
    39:20
    Ruský brankár Šesťorkin je dvomi minútami potrestaný. Trest si odsedí Loktionov.
     
    39:38
    Ďalšia obrovská príležitosť pre náš tím! Réway prihral na ľavý kruh Hudáčkovi, ktorý šiel sám ku bráne a ešte prihrával pred bránkovisko Viedenskému. Ten mal pred sebou už len odkrytú bránu, ale puk nedokázal do nej dopraviť!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po záverečnom hvizde sa pred ruskou bránkou dostal do potýčky Vladimír Dravecký s Iľjom Ljubučkinom. Dokázal ho zdolať a vyslúžil si potlesk od nášho publika. Obaja dostávajú trest do konca zápasu.
     
    V prostrednej časti hry sme aj naďalej museli trpieť silu ruského hokeja. S blížiacim sa koncom tretiny sme však dokázali hru vyrovnať a vypracovali si aj veľké príležitosti. Tie, žiaľ, neboli skončené gólom.
    Tretia tretina sa začína približne o 17:09.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:12
    V príležitosti bol Libor Hudáček, ktorý sa dostal k strele z pravého kruhu, ale mieril iba priamo do Šesťorkina, ktorý zmenšil strelecký uhol.
     
    40:58
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hokejisti využívajú presilovku a strieľajú vyrovnávajúci gól! Hudáček poslal nepresnú krížnu prihrávku, ktorú si musel Réway zachytiť pri mantineli. Následne našiel v medzikruží MICHALA SERSENA, ktorý strelou príklepom prekonal Šesťorkina!
    Asistencie: Martin Réway, Libor Hudáček.
     
    41:38
    Naši chlapci pokračujú aj naďalej v ďalšej snahe o strelenie gólu. Gól na 1:1 prebudil aj fanúšikov. V príležitosti sa ocitol Hrnka, ktorý strieľal z ľavého kruhu, ale Šesťorkin si už dal tentokrát pozor.
     
    41:56
    Budeme sa brániť vo štvorici. Andrej Šťastný dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    42:48
    Naši hokejisti sa zatiaľ v oslabení bránia zodpovedne a bojujú o každý puk. Náš tím je po strelenom góle ako vymenený.
     
    43:18
    Hrnka vybojoval skackajúci puk pred Konrádom a nekompromisne ho poslal von až ku Šesťorkinovi.
     
    44:00
    K strele z pravého kruhu sa dostal Vladimir Galuzin, ktorého zakončenie skončilo pevne zastavené v Konrádovej lapačke.
     
    45:22
    Šťastný sa dostal do zakončenia z ľavého kruhu. Šesťorkin musel zasahovať, no ukázalo sa, že zakončenie nakoniec bolo už z ofsajdovej pozície.
     
    45:50
    Perfektný zákrok Konráda! Náš gólman si bravúrne poradil s individuálnym prienikom od Nikitu Guseva, ktorý vyskúšal prekvapiť nášho gólmana strelou pod lapačku, no slovenský brankár stál presne tam, kde mal!
     
    47:26
    Ruskí hráči masírovali pri mantineli Marcinka a Šťastného. Šťastný nakoniec vybojoval puk a krížnou prihrávkou našiel Tomáša Hrnku, ktorý pálil z prvej. Šesťorkin puk zachytil!
     
    47:28
    Náš tím bude hrať v početnej výhode. Albert Jarullin dostáva dve minúty za sekanie.
     
    48:13
    Slovenskí reprezentanti mali problém dostať sa cez stredné pásmo. Réwaya odzbrojil od puku Šipačov a naši musia začínať znova z obrannej tretiny.
     
    49:07
    Do zakončenia sa po pravom krídle tlačil Sannikov, natlačil sa až úplne do brány a nepríjemne vyzeral jeho náraz do Konráda. Obaja sú však následne v poriadku, brána je na svojom mieste a pokračuje sa vhadzovaním z kruhu.
     
    50:19
    Martin Réway si na modrej čiare prikopol puk korčuľou, pripravil si ho na strelu a vypálil švihom. Puk letel na hruď brankára Šesťorkina, ktorý ho vyrazil k zadnému mantinelu.
     
    51:48
    Jánošík si skorčuľoval pred bránku a čakal na prihrávku od Šťastného, ktorý nakoniec puk poslal týmto smerom, ale Rusi mu ho vypichli.
     
    53:26
    Gólman Branislav Konrád si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok. Zachytil strelu z hokejky Viačeslava Vojnova vo svojej výstroji.
     
    54:49
    Jarullin vystrelil z ľavého kruhu. Jeho delovka skončila v Konrádovej výstroji. V týchto chvíľach majú viac z hry ruskí hokejisti.
     
    57:18
    Posledných niekoľko sekúnd sa veľmi neprerušovalo. Hra beží plynule a oba tímy sa sústredia v prvom rade na defenzívne činnosti.
     
    58:01
    Skalický potiahol puk po ľavom krídle. Následne naši hokejisti získali útočné pásmo. K strele od modrej čiary sa dostal Dominik Graňák, ale mieril iba do Konráda.
     
    58:26
    Jarullin strieľal z pravého kruhu. Brankár Konrád bol pripravený a na svoje konto si pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    58:52
    Réway napadol krásnym čistým bodyčekom Vadima Šipačova a poslal ho k ľadu. Hra pokračuje ďalej.
     
    59:25
    Sergej Šumakov sa dostal k zakončeniu z otočky v útočnom pásme. Konrád mal svoj betón pripravený a vyrazil ním puk do rohu klziska.
     
    59:50
    Meszároš nedobre prihral Skalickému a naši sa nedokázali oslobodiť. Rusi sa však následne do zakončenia nedostali.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine diváci v Poprade videli vyrovnanie od našich hokejistov z hokejky Michala Sersena. Slováci dokázali tento stav udržať a o osude stretnutia sa následne rozhodne najprv v predĺžení.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:31
    Réway prihral na modrú čiaru Meszárošovi, ktorý nakoniec vystrelil iba do protihráča.
     
    61:37
    Ruskí hokejisti uzavreli našich hráčov v útočnej tretine, ale príležitosť na skórovanie si nevypracovali.
     
    62:06
    Do obrovskej šance sa dostal Marek Viedenský, ale jeho bekhend z tesnej blízkosti nakoniec neskončil v bráne.
     
    62:25
    Na opačnej strane mal príležitosť Apalkov z ľavej strany, Konrád dokázal puk prikryť pod svoju lapačku.
     
    63:14
    Albert Jarullin vypálil príklepom od modrej čiary. Konrád predviedol ďalší zo svojich výborných zákrokov!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4640 divákov. Vypredané!
     
    64:15
    Apalkov sa pretláčal do zakončenia. Dostal sa do medzikružia, ale odtiaľ už veľmi nepochodil.
     
    64:36
    Meszároš stratil puk v útočnom pásme a zachytil ho Apalkov. Do šance sa mohol dostať Averin, ale nepodarilo sa mu prekonať Konráda.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení sa nerozhodlo, a tak bude zápas pokračovať aj v samostatných nájazdoch.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Sergej ŠUMAKOV nepremieňa.
     
    1. série
    0:0
    Libor HUDÁČEK nepremieňa.
     
    2. série
    0:1
    Nikita GUSEV premieňa.
     
    2. série
    0:1
    Marek BARTÁNUS nepremieňa.
     
    3. série
    0:1
    Vadim ŠIPAČOV nepremieňa.
     
    3. série
    0:1
    Martin RÉWAY nepremieňa.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Rusko.
    O osude stretnutia rozhodol víťazným gólom v nájazdoch NIKITA GUSEV.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovenskí hokejisti prehrali 1:2 po nájazdoch, ale po hanebnom zápase v Košiciach si určite napravili reputáciu a predviedli dobrý výkon. Jediný gól našich dnes zaznamenal Michal Sersen.

    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko: Branislav Konrád
    Rusko: Igor Šesťorkin

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (18:03:03)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 41. Sersen (Réway, L. Hudáček) – 9. Galuzin (Jakovlev), rozh. náj. Gusev

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Sergej Šumakov (RUS)
    0:0   Libor Hudáček (SVK)
    2. série:
    0:1   Nikita Gusev (RUS)
    0:1   Marek Bartánus (SVK)
    3. série:
    0:1   Vadim Šipačov (RUS)
    0:1   Martin Réway (SVK)


    Slovensko: Konrád (J. Hudáček) – Sersen (C), Meszároš, Švarný (A), Graňák, Jánošík, Čerešňák, Kozák, Rosandič – Bartánus, Réway (A), Dravecký – L. Hudáček, Viedenský, Lušňák – Šťastný, Marcinko, Hrnka – Skalický, Hlinka, Handlovský
    Rusko: Šesťorkin (Justinskij) – Jakovlev, Liubuškin, Belov, Vojnov, Dyblenko, Jarullin, Pajgin – Apalkov, Galuzin (C), Averin (A) – Gusev, Šipačov (A), Dadonov – Šumakov, Šalunov, Sannikov – Kartajev, Loktionov, Karpov

    Rozhodčí: Kubuš, D. Konc – Gajan, Korba

    Diváci: 4640
    bahis siteleri