Finsko – Kanada 1:3 (kon.) | Slovensko – Česko 4:3 (kon.) | USA – Švýcarsko 4:0 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
2:3 (0:1, 2:1, 0:1) Stav série: 1:3
Tampa Bay Lightning
Středa 20.04.2016, 01:10 • Joe Louis Arena, Detroit • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    DETROIT RED WINGS
    Detroitu se v základní části nedařilo dle představ a tým Jeffa Blashilla si zajistil účast mezi nejlepší osmičkou východní konference až v závěrečných kolech základní části. Detroitu se zároveň podařilo postoupit do vyřazovacích bojů po 25. v řadě, což je v současné době opravdu úctihodný počin!

    V týmu Rudých křídel v základní části žádný z hráčů bodově neexceloval. Produktivita Detroitu stála na zkušené dvojici Zetterberg (14+37) – Dacjuk (16+32). Příjemným překvapením letošní sezony byly výkony mladíka Dylana Larkina, který ve své premiérové sezoně nasbíral krásných 45 bodů!

    Petr Mrázek si v základní části vybojoval pozici jedničky, avšak na konci základní část se český brankář potácel se ztrátou formy, což vedlo k tomu, že se mezi tři tyče vrátil Jimmy Howard!


    TAMPA BAY LIGHTNING
    Tampa patří v posledních letech k předním týmům celé NHL, což potvrzovala i v letošní základní části. Tým z Floridy obsadil v tabulce východní konference velmi slušné šesté místo, nicméně do závěrečných bojů do play-off nevstupuje v pozici největšího favorita na zisk té nejcennější trofeje. Tampa by však ráda zopakovala loňskou účast v samotném finále!

    Blesky v základní části táhla dvojice Nikita Kučerov – Steven Stamkos. Mladý ruský útočník nasbíral celkem 67 bodů a jistě příjemně překvapil trenéra Jona Coopera. Kapitán Steven Stamkos předváděl tradičně dobré výkony a skončil na sumě 64 bodů. Na konci základní části se však kanadský útočník zranil a v bojích o Stanley Cup Tampě chybí!
    Rozhovor s Petrem Mrázkem po třetím čtvrtfinálovém duelu této série, ve kterém český brankář vychytal čisté konto

    V Joe Louis Aréně panovala při třetím duelu této série parádní atmosféra. Dočkáme se dnes vyrovnání Detroitu na 2:2?

     
    ÚVODNÍ TŘI ZÁPASY TÉTO SÉRIE
    Čtvrtfinálová série začala na slunné Floridě a tento duel otevřel letošní play-off. V úvodním duelu zářila první formace, která se postarala o všechny tři branky domácího celku. Po druhé třetině byl stav nerozhodný 2:2, avšak ve třetí třetině rozhodl o vítězství Tampy svým druhým gólem v zápase Nikita Kučerov!

    Tampa Bay – Detroit 3:2 (1:0, 1:2, 1:0).
    Branky a nahrávky: 7. Kučerov (Johnson, Killorn), 30. Kučerov (Coburn, Nestěrov), 49. Killorn (Johnson, Kučerov) – 23. Green (DeKeyser, Tatar), 25. Abdelkader (Quincey).

    Ve druhém zápase této série se opět dařilo domácímu celku a po vítězství se opět výraznou měrou podepsala první formace Lightning. Tampa o svém vítězství 5:2 rozhodla ve třetí třetině, kterou vyhrála 3:1. Velkou zásluhu na vítězství měl dvougólový Johnson!

    Tampa Bay – Detroit 5:2 (1:0, 1:1, 3:1).
    Branky a nahrávky: 16. Kučerov (Hedman, Johnson), 27. Boyle (Drouin, Coburn), 47. Johnson (Killorn), 55. Johnson (Kučerov, Garrison), 58. Killorn (Carle, Johnson) – 24. Larkin (Ericsson, Kronwall), 45. Richards (Green, Tatar).

    Po úvodních dvou nezdarech se kouč Detroitu Jeff Blashill rozhodl pro změnu v brankovišti a mezi tři tyče se od úvodu postavil Petr Mrázek. Tento krok se ukázal jako rozhodující, neboť český talentovaný brankář ve třetím zápase série zářil a hlavně díky jeho vychytanému čistému kontu Detroit zvítězil 2:0 a snížil stav série na 1:2!

    Detroit – Tampa Bay 2:0 (0:0, 2:0, 0:0).
    Branky a nahrávky: 33. Athanasiou (Andersson, Tatar), 38. Zetterberg
    Upoutávka na dnešní čtvrtý duel této série

     
    Příjemný hokejový večer všem fanouškům a fanynkám toho nejlepšího hokeje! Play-off severoamerické NHL dnes pokračuje dalšími zápasy. My se společně zaměříme na souboj Detroitu Red Wings proti Tampě Bay Lightning. Úvodní vhazování je naplánováno v 1:10 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
    Vyprodaná Joe Louis Aréna bude hnát i dnes své miláčky za druhým vítězstvím v sérii!

     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Kronwall (A), Ericsson, Green, Smith, Marčenko, DeKeyser – Larkin, Zetterberg (C), Nyquist – Richards, Dacjuk (A), Helm – Sheahan, Glendening, Abdelkader – Tatar, Andersson, Athanasiou

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Carle, Hedman, Šustr, Garrsion, Nesterov, Coburn – Kučerov, Johnson, Killorn – Drouin, Filppula, Palát (A) – Callahan (A), Namestnikov, Paquette – Audy-Marchessault, Boyle (A), Blunden

    Rozhodčí: Peel, Hebert – Devorski, Nansen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Video z rozbruslení domácího celku

     
    V Joe Louis Aréně právě dozněla státní hymna USA. Za malou chvilku utkání číslo čtyři začne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní vhazování čtvrtého duelu této série vyznělo lépe pro domácí celek, který má momentálně kotouč za vlastní brankou!
     
    00:31
    Nikita Kučerov dokázal vybojoval kotouč pro Hedmana, který natáhl ke střele od modré čáry, avšak Dylan Larkin dokázal jeho střelu zablokovat a kotouč je ve středním pásmu.
     
    01:06
    Ve středním pásmu se hodně ostře střetl hostující Killorn s Abdelkaderem, nicméně vylučovat se nebude, vše proběhlo v rámci pravidel!
     
    01:31
    Lightning se vůbec nepovedla rozehrávka a nahození Nesterova skončilo na zakázaném uvolnění. Hra se tak stěhuje před branku Bena Bishopa! Již od úvodních minut sledujeme velmi ostré souboje a i dnes nás jistě čeká velmi vyhrocený souboj!
     
    01:46
    První střelecký pokus hostů, který mířil mezi tři tyče, vyslal z pravé strany Johnson, nicméně Petr Mrázek si dokázal poradit a kotouč vyrazil!
     
    02:19
    Za nahozením Marčenka mířil do útočného pásma Tomáš Tatar, nicméně slovenskému útočníkovi se nepodařilo zmocnit kotouče a dopředu míří hosté!
     
    02:46
    Třetí útočná formace Tampy se dokázala usadit v útočném pásmu, nicméně hráči Detroitu skvěle přistupují a svého soupeře zatím nepouští do zakončení.
     
    03:19
    Domácí hráči se po velmi dobrém napadáním dostali ve vlastním pásmu ke kotouči a mají dost času na založení postupného útoku!
     
    03:41
    Zetterberg si udělal prostor na pravém křídle, nicméně jeho svižnou střelu zápěstím dokázal Viktor Hedman srazit mimo branku Bishopa.
     
    04:13
    Pavel Dacjuk dostal ideální přihrávku do středního pásma a hned po přejezdu modré čáry zakončoval. Jeho ránu však dokázali obránci Lightning dostat mimo tři tyče.
     
    04:54
    Valteri Filppula, bývalý hráč Red Wings, postupoval středním pásmem a dostal se až do pásma soupeře. Finský forvard si následně dělal prostor ke střele, avšak Kronwall jeho střelu zblokoval do ochranné sítě.
     
    05:03
    Hned po vyhraném vhazování to zkoušel z pravé strany Nikita Kučerov, avšak Mrázek dokázal jeho překvapivý a rychlý pokus vyrazit!
     
    05:32
    A máme zde úvodní vyloučení dnešního utkání! Na trestnou lavici míří Justin Abdelkader, který v rohu kluziště nedovoleně bránil Namestnikova!
     
    05:41
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak, to bylo bleskové využít přesilové hry a Lightning míří do vedení! Abdelkader se tak po devíti vteřinách vrací z trestné lavice. Tampa vyhrála vhazování v útočném pásmu a rázem se dostala do kombinace. Následně Hedman našel na levé straně Tylera Johnsona, který křížným pasem našel NIKITU KUČEROVA, který nevystřelil úplně ideálně, avšak i to stačilo na to, aby kotouč skončil za zády Petra Mrázka! Asistence: Tyler Johnson, Jonathan Drouin.
    05:41 Nikita KUČEROV - 0:1
     
    06:58
    Teď měl Detroit ideální možnost na srovnání stavu! Do úniku se dostal Pavel Dacjuk, který byl však obráncem zahnán na pravou stranu a zpětnou přihrávkou hledal spoluhráče před brankou. Přihrávka však byla zablokována!
     
    07:45
    Hostujícímu celku se vůbec nepodařila rozehrávka a Detroit bleskově otočil hru. Z levé strany to zkoušel Andersson, avšak jeho rána mířila mimo branku.
     
    08:37
    Hedmanova rozehrávka našla na pravé straně Paquetteho, který se rozhlédl a našel na levé straně Callahana. Hostující forvard zkusil překvapit Petra Mrázka, avšak ten kotouč vyrazil!
     
    09:11
    Teď se však vyznamenal Petr Mrázek, který skvěle zasáhl proti výpadu Blundena a zachránil svůj tým od dvoubrankového manka!
     
    09:59
    Sheahan střílel z levé strany, avšak nepřesně. Na druhé straně to zkoušel Johnson, ten už mířil přesně, nicméně jeho střelu dokázal český brankář zlikvidovat!
     
    10:26
    Detroit je teď pod silným tlakem! Od modré to zkoušel Coburn, který nahodil puk na branku Red Wings. Mrázek si myslel, že má kotouč pod kontrolou, avšak ten zůstal volný v brankovišti. Domácí hráči jej dokázali dostat za branku, nicméně tlak Tampy trvá!
     
    10:48
    Na druhé straně musel zasahovat po delší době také Bishop, který si poradil se střelou Richardse a hra je přerušena. Následuje komerční přestávka!
     
    11:11
    Pavel Dacjuk se dokázal prokličkovat po levé straně až do útočného pásma. Poté však svedl souboj s Ondřejem Palátem, po kterém upadl, avšak vylučovat se nebude!
     
    11:43
    Velká šance Detroitu! Po pravé straně zatáhl kotouč do útočného pásma Glendening, který následnou přihrávkou našel před brankou osamoceného Smithe. Jeho pohotovou střelu však dokázal Bishop vyrazit!
    11:43 Smith selhal ve velké šanci
     
    12:43
    Rozehrávky hostů opět nebyla ideální a dopředu mířil Detroit. Ani postupný útok domácího celku však nebyl ideální a u kotouče je opět Tampa!
     
    13:23
    Na modrou čáru dostal přihrávku Dylan Larkin, avšak překvapení letošní sezony se nedokázalo dostat ke kotouči a možnost rozehrávky má k dispozici Tampa.
     
    13:59
    Tampa se dokázala usadit v útočném pásmu. Nejdříve to z levé strany zkoušel Blunden, jehož střela nebyla přesná. Následně Boyle našel mezi kruhy Hedmana, nicméně jeho pokus dokázal Mrázek skrýt do své náruče!
     
    14:20
    Tampa si zahraje další přesilovou hru! Niklas Kronwall nedokázal ve vlastním pásmu čistým způsobem ubránit českého útočníka Ondřeje Paláta, kterého poslal k zemi a míří na trestnou lavici.
     
    14:43
    Tampa se opět na začátku přesilové hry usadila v útočném pásmu. Johnson nahazoval kotouč k levé tyči, kde jej tečoval Drouin, nicméně kotouč mířil mimo tři tyče!
     
    15:11
    Domácí celek dostal kotouč do středního pásma, nicméně soupeř se do pásma velmi rychle vrátil. Z levé strany to zkoušel Drouin, nicméně pozorný Mrázek si se střelou poradil!
     
    15:44
    Rudá křídla opět dokázala dostat kotouč do středního pásma a tohle oslabení domácímu celku vychází o poznání lépe!
     
    16:07
    Garrison nahazoval kotouč na branku, nicméně Ericsson dokázal puk zblokovat. Palát se následně pokoušel kotouč vybojovat zpět, nicméně Detroit opět vyhazuje!
     
    16:22
    Těsně po návratu Kronwalla na led najel do útočného pásma Coburn, který z mezikruží vyslal svižnou střelu. Ta však zalétla do lapačky českého brankáře!
    Velká radost Nikity Kučerova z úvodní branky dnešního utkání

     
    16:28
    Nyní však budeme svědky první přesilové hry domácího celku, což udělalo velkou radost domácím fanouškům. Athanasiou mířil do protiútoku, kterého však sekl Paquette, který míří na trestnou lavici za sekání!
     
    16:51
    Dacjuk zatáhl kotouč do útočného pásma a z mezikruží chtěl předal puk na modrou. Poté přišel atak od Paláta a kotouč se následně dostal do středního pásma.
     
    17:21
    Detroit se dostal do kombinace v útočném pásmu a od modré vypálil Green. Jeho tvrdou ránu však dokázali hráči Tampy zblokovat do ochranné sítě!
     
    17:32
    Hned po vhazování se ke kotouči opět dostali domácí a následně od modré vypálil Niklas Kronwall. Jeho dělovku však dokázal Bishop vyrazit levým betonem!
     
    17:53
    Tampa dokázala vyhodit kotouč do pásma Detroitu a přesilová hra domácího celku pomalu míří ke svému konci!
     
    18:17
    Další velká šance Detroitu! Gustav Nquist se krásně uvolnil v pravém rohu a následným pasem našel mezi kruhy Kronwalla. Švédský bek se opřel do kotouče, avšak jeho střelu zblokovatl jeden z hostujících hráčů!
     
    18:43
    Detroit se dokázal usadit v útočném pásmu a následný střelecký pokus vyslal Athanasiou. Bishop opět zasahovat nemusel, neboť kotouč do ochranné sítě dostal Garrison!
     
    18:53
    DeKeyser nahodil kotouč na branku od modré čáry. Bishop kotouč nedokázal přikrýt a na brankovišti dorážel Helm, tomu se však nepodařilo dostat kotouč do branky!
     
    19:16
    A Detroit čeká další přesilová hra v této třetině! Tyler Johnson nedokázal z vlastní třetiny vyhodit kotouč do středního pásma, nýbrž do hlediště a dostává dvě minuty za zdržování hry!
     
    19:36
    Detroitu se povedla akce a rázem z toho byla velká šance! Celou akci rozjel Pavel Dacjuk, který si narazil puk s Richardsem a ruský útočník se následně dostal do zakončení. Jeho střelu však dokázal pokrýt Bishop!
    19:36 Pavel Dacjuk na Bishopa nevyzrál
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Do úvodní třetiny čtvrtého duelu této čtvrtfinálové série vstoupila lépe Tampa, která se dostala do vedení již v šesté minutě, kdy po devíti vteřinách dokázal využít přesilovou hru Nikita Kučerov! Blesky pokračovaly ve skvělém výkonu a svého soupeře dostaly pod drtivý tlak. Obrana Red Wings v čele s Petrem Mrázkem však odolala. Ve druhé polovině první třetiny byl aktivně Detroit, který měl šance, nicméně vždy ztroskotal na výborném Bishopovi, který dnes předvádí velmi dobrý výkon!

    Detroit si ještě na začátku druhé třetiny zahraje zkrácenou přesilovou hru. Prostřední perioda dnešního zápasu začne přibližně v 2:08!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Detroit se hned na začátku třetiny dokázal usadit v útočném pásmu, avšak poté přišla nepřesná přihrávka Larkina a kotouč je ve středním pásmu.
     
    20:56
    Kronwall nahazoval kotouč na branku Bishopa a před brankou hostů se to hýřilo červenými dresy, nicméně žádný z domácích hráčů nedokázal dostat puk do branky!
     
    21:21
    Glendening dokázal protečovat puk do útočného pásma, nicméně Red Wings se nepodařilo ke kotouči dostat a dopředu míří Tampa!
     
    21:54
    A Tampa mohla udeřit podruhé! Kučerov dostal kotouč na levou stranu, kam si najel Tyler Johnson. Produktivní americký útočník najížděl ze strany na branku Petra Mrázka, avšak ten dokázal jeho střelu vyrazit do ochranné sítě!
     
    21:59
    Tampa hned poté vyhrála vhazování v útočném pásmu a pohotově zakončil Namestnikov. Mrázek byl však pozorný a přerušuje hru!
     
    22:29
    Aktivní Nikita Kučerov se dokázal středem hřiště prokličkovat až do útočného pásma. Zatím jediný střelec dnešního utkání následně vystřelil, avšak s jeho slabou střelou Mrázek neměl problémy.
     
    22:46
    Mrázek byl při rozehrávce za svou brankou pod tlakem, nicméně situaci zvládl. Kronwall však následně nepřesně rozehrál a od modré to zkoušel Blunden, Mrázek opět připraven!
     
    23:16
    Drouin ukázal v útočném pásmu své šikovné ruce, když na modré vymíchal Ericssona a předal kotouč bekovi. Tampa se tak usazuje v útočném pásmu.
     
    23:47
    Detroit byl dlouho pod tlakem ve vlastním pásmu. Poté se dostal ke kotouči Larkin, který zavezl puk do pásma, avšak jeho následné nahození mířilo mimo branku.
     
    24:13
    Tomáš Tatar se dokázal uvolnit na hranici pravého kruhu a pohotovou střelou prověřil pozornost Bena Bishopa!
     
    24:41
    Blesky vstoupily do druhé třetiny velmi ativně a zatím svého soupeře vůbec k ničemu nepouští. Naopak, Tampa opět kombinuje v útočném pásmu!
     
    25:08
    Závěr dlouhé kombinace Tampy zakončila střela Andreje Šustra, která však přesná nebyla. Následně Smith vyrazil s Callahanem branku a hra je přerušena!
     
    25:08
    A bude se ještě vylučovat, neboť po odpískání Paquetteho ostře dohrál u mantinelu Greena. Následně se k němu sjela dvojice hráčů Detroitu! Paquetteho dostává dvouminutový trest, to samé platí i pro Andressona!
     
    25:32
    Hra bude pokračovat čtyři na čtyři a uvidíme, kterému z týmu tento typ bude více vyhovovat...
     
    25:53
    Tyler Johnson využil volného prostoru a po přejezdu modré vyzkoušel pozornost Mrázka. Ten střelu vyrazil a zároveň založil protiútok Red Wings. Na druhé straně to zkoušel Helm, avšak Bishop zasáhl!
     
    26:05
    Po vhazování v útočném pásmu hostů se dostal puk vedle branky Lightning, kde si pro něj sáhl Ben Bishop a přerušuje hru! Následuje komerční přestávka...
    Pavel Dacjuk je v dnešním utkání hodně aktivní, střelecky se však zatím prosadit nedokázal

     
    26:24
    Tampa sice vyhrála ve vlastním psámu vhazování, avšak na přihrávku Carleho Valteri Filppula nedokázal dosáhnout a kotouč končí na zakázaném uvolnění.
     
    26:41
    Ryan Callahan si dělal prostor na levé straně v útočném pásmu a nakonec z této strany i zakončil. Jeho střelecký pokus však mířil mimo branku!
     
    27:03
    Postupo po levé straně zvolil i Ondřej Palát, který se prokličkoval ze strany až před branku a chtěl obkroužit branku. Český forvard však zavadil o Mrázkovo beton a upadl!
     
    27:23
    V závěru hry čtyři na čtyři to zkoušel z levé strany Namestnikov, nicméně ani jeho střelecký pokus nemířil mezi tři tyče!
     
    27:42
    Tampa se opět dokázala usadit v útočném pásmu a zajímavě kombinovala. Z hranice levého kruhu nahodil kotouč na Mrázka Green, ten však kotouč přikryl pod lapačku.
     
    27:47
    Hned po vhazování se dostal puk na modrou, kde se nacházel Andrej Šustr. Rodák z Plzně neváhal a vystřelil, nicméně Mrázek si s jeho pokusem poradil.
     
    27:58
    Bleksy pokračovaly v kombinaci v útočném pásmu a o další střelecký pokus se postaral Andrej Šustr, nicméně Mrázek byl i v tomto případě pozorný!
     
    28:19
    Drouin v pravém rohu krásně uvolnil Filppulu, avšak ten kličkoval v pravém rohu zbytečně, neboť neměl, komu nahrát!
     
    28:51
    Detroit se dokázal dostat po delší době do středního pásma, nicméně rozehrávka Ericssona nebyla ideální a kotouč u je u Bishopa!
     
    29:01
    Teď si Tampa vypracovala velkou šanci! Po dobré práci Kučerova najížděl po levé strany na branku Tyler Johnson. Následnou ránu amerického forvarda však Mrázek dokázal lapit!
     
    29:07
    A přesilovou hru si zahraje také hostující Tampa! Sheahan na pravé straně sekl Tylera Johsona a míří na trestnou lavici!
     
    29:41
    Lightining se dokázali usadit v útočném pásmu a dlouze kombinovali. Následně z pravé strany střílel Nikita Kučerov, jehož rána však nemířila mezi tři tyče!
     
    30:06
    Hedmanovu ránu od modré čáry dokázal mezi kruhy zblokovat Glendening, který si následně dělal zálusk na kotouč ve středním pásmu, avšak u puku byl rychleji Šustr!
     
    30:31
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa opět využívá přesilovou hru a dostává se do důležitého dvoubrankového vedení! Helm poslal ve vlastním pásmu špatnou přihrávku Ericssonovi, který ztratil kotouč a Tampa se dostala do tlaku. NIKITA KUČEROV následně poslal puk na levou stranu, kde se nacházel Jonathan Drouin. Ten skvělou zpětnou přihrávkou ruskému útočníkovi vrátil kotouč, a ten mířil přesně! Asistence: Jonathan Drouin, Jason Garrison.
    30:31 Nikita KUČEROV - 0:2
     
    31:21
    A Blesky se mohly vzápětí dostat do tříbrankového vedení, nicméně skvěle zasáhl Petr Mrázek, který dokázal vychytat zakončení Killorna!
     
    31:51
    Tomáš Tatar nahodil kotouč ze středního pásma na Bishopa, ten nechtěl dopustit vhazování ve vlastním pásmu, a tak betonem vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    32:16
    Kučerov našel povedenou křížnou přihrávkou na pravé straně Callahana, jehož následná střela z hranice pravého kruhu pro vhazování mířila mimo.
     
    32:42
    Dylan Larkin to teď udělal v útočném pásmu skvěle, vybojoval kotouč a vybojoval také faul, tudíž si Detroit zahraje přesilovou hru. V levém rohu ho podrazil Paquette, který míří na trestnou lavici podruhé v dnešním zápase!
     
    32:51
    Tampa však dokázala vyhrát vhazování ve vlastním pásmu a vzápětí Hedman vyhodil kotouč do středního pásma!
     
    33:21
    Dacjuk operoval s kotoučem na pravé straně a následnou přihrávkou chtěl najít na modré Greena, avšak ten na kotouč nedosáhl!
     
    33:44
    Napadající Boyle navíc skvěle napadal v útočném pásmu, kde získal kotouč a dostal se před Mrázkem i do zakončení, ten však skvěle zasáhl betonem!
     
    34:12
    Detroitu se však přesilová hra vůbec nedaří a domácí se nemohou dostat do útočného pásma!
     
    34:39
    Domácí celek se nedokázal udržet v útočném pásmu a vyloučený Paquette se dostává zpět na led!
     
    34:53
    Detroit právě vstřelil branku!
    A v Joe Louis Aréně propuká velká radost, neboť Red Wings snižují na rozdíl jediné branky a dostáva se na dostřel! Smith zatáhl kotouč do útočného pásma, kde jej předal Glendeningovi, který to zkoušel z úhlu, avšak trefil pouze boční sít. Domácí forvard však dostal puk před branku, kde pohotově zakončil DARREN HELM! Bishop nedokázal zasáhnout... Asistence: Luke Glendening, Brendan Smith.
    34:53 Darren HELM - 1:2
     
    35:26
    Domácí celek měl opět možnost postupné rozehrávky, nicméně přihrávka Kronwalla ve středním pásmu Shehana nenašla a kotouč mají hostující hráči.
     
    35:59
    Druhý útok Blesků se dostal do útočného pásma, nicméně Filppula chyboval u modré čáře a dopředu se hnal Athanasiou. V rozhodujícím momentě však upadl a o kotouč přišel!
     
    36:26
    Hráči Tampy velmi dobře napadali u útočé modré čáry! Filppula vybojoval kotouč pro Paláta, který nahazoval kotouč na branku, avšak pozorný Mrázek zasáhl!
     
    37:12
    Další velká šance Detroitu! Dylan Larkin se dokázal šikovně uvolnit na pravé straně, najel si mezi kruhy a nebezpečně vystřelil. Jeho rána však mířila těsně vedle!
     
    37:30
    V závěru druhé třetiny budeme svědky přesilové hry hostujícího celku! Gustav Nyquist totiž při přojíždění kolem brankoviště zavadil o Bishopa, kterého rozhodil a hlavní rozhodčí uděluje švédskému útočníkovi dvouminutový trest!
     
    37:59
    Detroit hned po vhazování dokázal dostat kotouč do středního pásma. Hostům chvilku trvalo, než se dostali do útočného pásma, avšak nyní už kombinují před brankou Mrázka!
     
    38:24
    Viktor Hedman dostal kotouč mezi kruhy. Švédský bek naznačil střelu, čímž se dokázal zbavit bránícího hráče a následně vystřelil. Pohotový Mrázek však dokázal zareagovat!
     
    38:43
    Tampa tentokrát vyhrála vhazování v útočném pásmu a opět se dostává do nebezpečné kombinace!
     
    38:54
    Hostující celek rozjel svůj nebezpečný kolotoč přihrávek! Jason Garrison následně poslal křížnou přihrávku na pravou stranu, odkud to zkoušel Callahan. Jeho ránu však skryl Mrázek do náruče!
     
    38:59
    Tyler Johnson prohrál v útočném pásmu vhazování a Detroit dostává kotouč do středního pásma!
     
    39:17
    Detroit je již kompletní! Kotouč je momentálně v pásmu hostujícího celku, který pravděpodobně dohraje s kotoučem na svých holích!
     
    39:52
    Detroit právě vstřelil branku!
    Osm sekund před koncem druhé třetiny přichází vyrovnávací branka! Joe Louis Aréna tak opět bouří radostí! Abdelkader dokázal vyhodit kotouč do pásma soupeře, kam mířil napadat GUSTAV NYQUIST. Švédský útočník vybojoval kotouč pro Shehana, který mu krásnou přihrávkou puk vrátil a Nyquist následně mířil přesně k tyči! Asistence: Riley Sheahan.
    39:52 Gustav NYQUIST - 2:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    V první polovině druhé třetině byla k vidění velmi vyrovnaná bitva, ve které však branka k vidění nebyla! Detroit následně dostal k dispozici přesilovou hru, tu však nevyužil. Hned poté se však dokázal prosadit Darren Helm, kterému kotouč předložil před branku Glendening! Prostřední perioda postupně mířila ke svému konci, když v tom osm sekund před koncem srovnat stav Gustav Nyquist!

    Ve třetí třetině nás tak čeká ještě velmi zajímavá podívaná, neboť stav je vyrovnaný 2:2. Třetí třetina začne přibližně v 3:11!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Dylan Larkin mohl postupovat po pravé straně do útočného pásma, avšak špatně si zpracoval přihrávku od Zetterberga a kotouč mají hostující hráči.
     
    40:46
    Detroitu se nepovedla rozehrávka a kotouč má momentálně za vlastní brankou Viktor Hedman, který čeká na dostřídání svých spoluhráčů.
     
    40:59
    Rozehrávku si následně vzal na starost Garrison, kterému se však nepovedla přihrávka na Filppulu a kotouč končí na zakázaném uvolnění!
     
    41:27
    Za nahozením Greena putoval Dacjuk, nicméně ten se ke kotouči nedostal. Po nepřesné přihrávce Nesterova však kotouč skončil na modré u Greena. Jeho následné nahození bez problémů lapil Bishop!
     
    41:49
    Blunden nahodil kotouč do útočného pásma, nicméně Boyle se ke kotouči nedostal. Následně zapracoval Kučerov, který vybojoval kotouč zpět pro svůj tým!
     
    42:21
    Tomáš Tatar dostal dobrou přihrávku do středního pásma a pokoušel se středem hřiště procpat mezi obránce Tampy. Slovenský útočník následně zakončil, avšak mířil mimo!
     
    42:56
    Hostům se opět nedařilo při rozehrávce a dopředu mohl zamířit Detroit. Útočná pětka však byla na ledě dlouho, a tak Larkin pouze nahodil kotouč do pásma.
     
    43:27
    Sheahan skvěle napadal ve středním pásmu a po souboji s Nesterovem vybojvoal kotouč pro Glendeninga. Ten se však do zakončení neprodral!
     
    43:54
    Lightning se dostali ve vlastním pásmu pod tlak, nicméně se hostům podařilo dostat kotouč do středního pásma!
     
    44:36
    Pavel Dacjuk nabral rychlost na levé straně, dokázal objet branku a hledal před brankou Richardse. Zkušený útočník se však ke kotouči neprocpal!
     
    45:03
    Domácí celek nahodil kotouč do útočného pásma a unavená pětka míří na střídačku. Tampa bude mít možnost rozehrávky!
    Gustav Nyquist a jeho radost z vyrovnávací branky

     
    45:09
    Tu si vzal na starost Viktor Hedman, nicméně jeho přihrávku na levou stranu tečoval Ericsson a kotouč končí v hledišti. Následuje vhazování ve středním pásmu!
     
    46:03
    Henrik Zetterberg se málem dostal ke kotouči ve středním pásmu, avšak ten mu přeskočil hůl a u kotouče jsou hostující hráči!
     
    46:32
    Domácí celek teď měl obrovskou šanci na vstřelení třetí branky! Nyquist na sebe natáhl dvojici protihráčů a následnou zadovkou uvolnil Larkin. Mladý útočník nestřílel, nýbrž hledal před brankou Zetterberga, avšak tomu v zakončení zabránil obránce!
     
    46:52
    Detroit se dokázal udržet v útočném pásmu a od modré čáry nahazoval kotouč na branku Kronwall. Nahození švédského beka však skončilo v ochranné síti!
     
    47:23
    Abdelkader se dostal k odraženému kotouči ve středním pásmu a směřoval na druhou stranu. Ve spolupráci s Glendeningem se však tato dvojice do zakončení nedostala.
     
    47:56
    Dacjuk nahazoval z levé strany kotouč před branku, kam si najížděl Richards, avšak ani tentokrát nedokázal kotouč ideálně zpracovat!
     
    48:26
    Tampa opět chybovala při rozehrávce a na levé straně dostal prostor Tomáš Tatar, který hned po přejetí modré čáry pohotově vypálil. Jeho rána však mířila mimo!
     
    48:48
    Z levé strany to rovněž zkoušel také Dylan Larkin, avšak jeho střelu Ben Bishop vyrazil do ochranné sítě a bude následovat vhazování v pásmu Tampy!
     
    49:19
    Larkin poslal ve vlastním pásmu šikovnou zadovku, kterou uvolnil Ericssona. Švédský bek nahodil kotouč na branku, nicméně ten si Bishop pohlídal!
     
    49:53
    Detroitu teď po delší době nevyšla rozehrávka a máme zde zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje před Petra Mrázka, na kterého šla ve třetí třetina jediná střela!
     
    49:56
    A hned po vhazování z toho byla druhá střela! Valteri Filppula se dostal ke kotouči a pohotově zakončil, avšak Mrázek zasáhl betonem!
     
    50:28
    Šustr našel na vlastní modré Drouina, který se však dostal pod tlak Dacjuka a právě po souboji této dvojice se kotouč odrazil k Bishopovi, který přerušuje hru!
     
    50:31
    Hned po vhazování se dostal ke střele Glendening, avšak pozorný Bishop kotouč lapil a opět přerušuje hru!
     
    51:01
    DeKeyser nahazoval kotouč do útočného pásma, nicméně žádný z domácích hráčů za kotouče nespěchal, a tak má Tampa možnost otočit hru!
     
    51:44
    Tomáš Tatar velmi aktivně napadal ve středním pásmu, kde vybojoval kotouč pro Pavla Dacjuka. Ruský útočník byl faulovaný při střele Garrisonem, ten míří na trestnou lavici a Detroit čeká přesilová hra!
     
    53:02
    Obrovská šance Detroitu, ze které mohl jít domácí celek do vedení! Na levé straně dostal hodně prostoru Dylan Larkin, který si najel před Bishopa, avšak svým bekhendovým pokusem trefil pouze tyč, od které se puk odrazil zpět do hry!
    53:02 Dylan Larkin trefil ve velké šanci pouze tyč
     
    53:31
    Detroitu se však přesilová hra příliš nedaří a do konce trestu Garrisona zbývá již jen necelá půl minuta!
     
    54:19
    Na druhé straně se dostal do zajímavé šance Nikita Kučerov, nicméně jeho střelu dokázal Mrázek vyrazit do rohu kluziště!
     
    54:33
    Dylan Larkin je v dnešním utkání opravdu hodně aktivní! Tentokrát se americký útočník pokoušel proháčkovat před branku po pravé straně, avšak obrana Tampy ho včas zastavila!
     
    55:03
    Na druhé straně hřiště nahazoval kotouč před branku Drouin, nicméně Mrázek si dokázal poradit a kotouč vyrazil do rohu kluziště!
     
    55:14
    Tampa si zahraje přesilovou hru!
     
    55:18
    V závěru třetí třetiny dostává Tampa skvělou příležitst, ze které může rozhodnout dnešní zápas! Na trestnou lavici míří Jonathan Ericsson, který dostává svůj dvouminutový trest za krosček!
     
    55:33
    Detroit vyhrál ve vlastním pásmu vhazování a dokázal vyhodit kotouč do středního pásma. Tampa se však velmi rychle vrátila do pásma domácího celku a začíná kombinovat!
     
    56:14
    Z hranice pravého kruhu natáhl ke střele Kučerov, avšak jeho ránu dokázal Petr Mrázek vyrazit do rohu kluziště!
     
    56:36
    Tampa teď drží svého soupeře v útočném pásmu a nebezpečně kombinuje!
     
    56:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    A Tampa nakonec svůj obrovský tlak dokázala přetavit v důležitý třetí gól, kterým se tak tři minuty před koncem dnešního zápasu dostává do vedení! Na pravou stranu dostal kotouč Drouin, který krásnou přihrávkou předložil kotouč před branku, kde měl připravenou hůl ONDŘEJ PALÁT a dostal puk do branky! Asistence: Jonathan Drouin, Nikita Kučerov.
    56:59 Ondřej PALÁT - 2:3
     
    57:26
    Detroit se hned po obdržené brance pokoušel odpovědět, nicméně střela Ericssona mířila mimo a u kotouče je momentálně Tampa!
     
    57:56
    Domácímu celku se opět nepodařilo usadit v útočném pásmu a Tampa dostává kotouč do středního pásma!
     
    58:15
    Petr Mrázek je na střídačce a Detroit to zkouší v šesti!
     
    58:25
    Tomáš Tatar to udělal skvěle ve středním pásmu a následně posunul kotouč do levé strany, kam si najel Brendan Smith. Jeho střelu však zastavil Bishop, který přerušuje hru!
     
    58:25
    Detroit si bere minutu a půl před koncem třetí třetiny oddechový čas!
     
    58:36
    Tampa vyhrála ve vlastním pásmu vhazování a dostává kotouč do středního pásma!
     
    58:52
    Detoritu se však podařilo velmi rychle dostat zpět do útočného pásma, nicméně po nepřesné střele Kronwalla se kotouče zmocnil Callahan, který vyhazuje!
     
    59:21
    Teď už jsou však Red Wings zpět v útočném pásmu a kombinují!
     
    59:34
    Od modré to zkoušel Mike Green, jehož střela však skončila mimo branku! Detroit nicméně pokračuje v kombinaci v útočném pásmu...
     
    59:44
    Mike Green to opět zkoušel od modré, avšak tentokrát byla jeho rána zblokována do ochranné sítě! Šestnáct sekund před koncem třetí třetiny se bude vhazovat v pásmu Tampy!
     
    59:51
    Domácím se podařilo vyhrát vhzaování a od modré nahodil kotouč Brendan Smith na branku. Kotouč se doklouzal k Bishopovi, a ten přerušuje hru!
     
    Konec zápasu.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Petr Mrázek (DET) – tři obdržené branky, 30 zásahů, úspěšnost 90,91%
    Tomáš Tatar (DET) – 0+0, 2 střely, TOI – 14:49
    Andrej Šustr (TBL) – 0+0, 2 střely, TOI – 15:29
    Ondřej Palát (TBL) – 1+0, 2 střely, TOI – 21:39

    TŘÍ HVĚZDY UTKÁNÍ
    1. Nikita Kučerov (TBL) – 2+1
    2. Petr Mrázek (DET)
    3. Jonathan Drouin (TBL) – 0+3

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou!
    Hlavní zásluhu na dnešním vítězství Tampy měl Nikita Kučerov, který se postaral o dvě branky svého týmu

     
    Je konec! Detroit Red Wings podal v domácí Joe Louis Aréně velmi dobrý výkon, avšak na Tampu Bay Lightning nakonec nestačil a prohrál 2:3!

    Tampa se tak ujímá důležitého vedení 3:1 a v příštím zápase může na domácí půdě rozhodnout o svém postupu do dalšího kola!

    Do úvodní třetiny čtvrtého duelu této čtvrtfinálové série vstoupila lépe Tampa, která se dostala do vedení již v šesté minutě, kdy po devíti vteřinách dokázal využít přesilovou hru Nikita Kučerov! Blesky pokračovaly ve skvělém výkonu a svého soupeře dostaly pod drtivý tlak. Obrana Red Wings v čele s Petrem Mrázkem však odolala. Ve druhé polovině první třetiny byl aktivně Detroit, který měl šance, nicméně vždy ztroskotal na výborném Bishopovi, který dnes předvádí velmi dobrý výkon!

    V první polovině druhé třetině byla k vidění velmi vyrovnaná bitva, ve které však branka k vidění nebyla! Těsně po polovině zápasu se dokázal prosadit svým druhým gólem v zápase Nikita Kučerov! Detroit následně dostal k dispozici přesilovou hru, tu však nevyužil. Hned poté se však dokázal prosadit Darren Helm, kterému kotouč předložil před branku Glendening! Prostřední perioda postupně mířila ke svému konci, když v tom osm sekund před koncem srovnat stav Gustav Nyquist!

    Do třetí třetiny oba týmy vstoupily za nerozhodného stavu a na hře obou celků to bylo znát! Nejdříve dostal výhodu přesilové hry Detroit, ten ji však nevyužil. Poté i Tampa a ta byla úspěšnější! Drouin předložil parádní pas Ondřeji Palátovi, který rozhodl o vítězství svého celku! (04:00:23)
    Jonathan Drouin připravil všechny branky Tampy Bay.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 35. Helm (Glendening, Smith), 40. Nyquist (Sheahan) – 6. Kučerov (Johnson, Drouin), 31. Kučerov (Drouin, Garrison), 57. Palát (Drouin, Kučerov)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Kronwall (A), Ericsson, Green, Smith, Marčenko, DeKeyser – Larkin, Zetterberg (C), Nyquist – Richards, Dacjuk (A), Helm – Sheahan, Glendening, Abdelkader – Tatar, Andersson, Athanasiou
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Carle, Hedman, Šustr, Garrsion, Nesterov, Coburn – Kučerov, Johnson, Killorn – Drouin, Filppula, Palát (A) – Callahan (A), Namestnikov, Paquette – Audy-Marchessault, Boyle (A), Blunden

    Rozhodčí: Peel, Hebert – Devorski, Nansen
    Detroit 1 4 Tampa
    #1 Čtvrtek 14.04.2016 • 01:10
    Tampa - Detroit 3:2
    #2 Sobota 16.04.2016 • 01:00
    Tampa - Detroit 5:2
    #3 Pondělí 18.04.2016 • 01:00
    Detroit - Tampa 2:0
    #4 Středa 20.04.2016 • 01:10
    Detroit - Tampa 2:3
    #5 Pátek 22.04.2016 • 01:10
    Tampa - Detroit 1:0
    bahis siteleri