Finsko – Kanada 1:3 (kon.) | Slovensko – Česko 4:3 (kon.) | USA – Švýcarsko 4:0 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
2:3 (0:1, 2:1, 0:1) Stav série: 1:3
Tampa Bay Lightning
Středa 20.04.2016, 01:10 • Joe Louis Arena, Detroit • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Mike Green to opět zkoušel od modré, avšak tentokrát byla jeho rána zblokována do ochranné sítě! Šestnáct sekund před koncem třetí třetiny se bude vhazovat v pásmu Tampy!
     
    59:21
    Teď už jsou však Red Wings zpět v útočném pásmu a kombinují!
     
    58:36
    Tampa vyhrála ve vlastním pásmu vhazování a dostává kotouč do středního pásma!
     
    58:25
    Detroit si bere minutu a půl před koncem třetí třetiny oddechový čas!
     
    58:15
    Petr Mrázek je na střídačce a Detroit to zkouší v šesti!
    56:59 Ondřej PALÁT - 2:3
     
    56:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    A Tampa nakonec svůj obrovský tlak dokázala přetavit v důležitý třetí gól, kterým se tak tři minuty před koncem dnešního zápasu dostává do vedení! Na pravou stranu dostal kotouč Drouin, který krásnou přihrávkou předložil kotouč před branku, kde měl připravenou hůl ONDŘEJ PALÁT a dostal puk do branky! Asistence: Jonathan Drouin, Nikita Kučerov.
     
    55:18
    V závěru třetí třetiny dostává Tampa skvělou příležitst, ze které může rozhodnout dnešní zápas! Na trestnou lavici míří Jonathan Ericsson, který dostává svůj dvouminutový trest za krosček!
     
    55:14
    Tampa si zahraje přesilovou hru!
    53:02 Dylan Larkin trefil ve velké šanci pouze tyč
     
    53:02
    Obrovská šance Detroitu, ze které mohl jít domácí celek do vedení! Na levé straně dostal hodně prostoru Dylan Larkin, který si najel před Bishopa, avšak svým bekhendovým pokusem trefil pouze tyč, od které se puk odrazil zpět do hry!
     
    51:44
    Tomáš Tatar velmi aktivně napadal ve středním pásmu, kde vybojoval kotouč pro Pavla Dacjuka. Ruský útočník byl faulovaný při střele Garrisonem, ten míří na trestnou lavici a Detroit čeká přesilová hra!
     
    49:56
    A hned po vhazování z toho byla druhá střela! Valteri Filppula se dostal ke kotouči a pohotově zakončil, avšak Mrázek zasáhl betonem!
     
    48:26
    Tampa opět chybovala při rozehrávce a na levé straně dostal prostor Tomáš Tatar, který hned po přejetí modré čáry pohotově vypálil. Jeho rána však mířila mimo!
     
    46:32
    Domácí celek teď měl obrovskou šanci na vstřelení třetí branky! Nyquist na sebe natáhl dvojici protihráčů a následnou zadovkou uvolnil Larkin. Mladý útočník nestřílel, nýbrž hledal před brankou Zetterberga, avšak tomu v zakončení zabránil obránce!
     
    42:21
    Tomáš Tatar dostal dobrou přihrávku do středního pásma a pokoušel se středem hřiště procpat mezi obránce Tampy. Slovenský útočník následně zakončil, avšak mířil mimo!
    39:52 Gustav NYQUIST - 2:2
     
    39:52
    Detroit právě vstřelil branku!
    Osm sekund před koncem druhé třetiny přichází vyrovnávací branka! Joe Louis Aréna tak opět bouří radostí! Abdelkader dokázal vyhodit kotouč do pásma soupeře, kam mířil napadat GUSTAV NYQUIST. Švédský útočník vybojoval kotouč pro Shehana, který mu krásnou přihrávkou puk vrátil a Nyquist následně mířil přesně k tyči! Asistence: Riley Sheahan.
     
    37:30
    V závěru druhé třetiny budeme svědky přesilové hry hostujícího celku! Gustav Nyquist totiž při přojíždění kolem brankoviště zavadil o Bishopa, kterého rozhodil a hlavní rozhodčí uděluje švédskému útočníkovi dvouminutový trest!
     
    37:12
    Další velká šance Detroitu! Dylan Larkin se dokázal šikovně uvolnit na pravé straně, najel si mezi kruhy a nebezpečně vystřelil. Jeho rána však mířila těsně vedle!
    34:53 Darren HELM - 1:2
     
    34:53
    Detroit právě vstřelil branku!
    A v Joe Louis Aréně propuká velká radost, neboť Red Wings snižují na rozdíl jediné branky a dostáva se na dostřel! Smith zatáhl kotouč do útočného pásma, kde jej předal Glendeningovi, který to zkoušel z úhlu, avšak trefil pouze boční sít. Domácí forvard však dostal puk před branku, kde pohotově zakončil DARREN HELM! Bishop nedokázal zasáhnout... Asistence: Luke Glendening, Brendan Smith.
     
    33:44
    Napadající Boyle navíc skvěle napadal v útočném pásmu, kde získal kotouč a dostal se před Mrázkem i do zakončení, ten však skvěle zasáhl betonem!
     
    32:42
    Dylan Larkin to teď udělal v útočném pásmu skvěle, vybojoval kotouč a vybojoval také faul, tudíž si Detroit zahraje přesilovou hru. V levém rohu ho podrazil Paquette, který míří na trestnou lavici podruhé v dnešním zápase!
     
    31:21
    A Blesky se mohly vzápětí dostat do tříbrankového vedení, nicméně skvěle zasáhl Petr Mrázek, který dokázal vychytat zakončení Killorna!
    30:31 Nikita KUČEROV - 0:2
     
    30:31
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa opět využívá přesilovou hru a dostává se do důležitého dvoubrankového vedení! Helm poslal ve vlastním pásmu špatnou přihrávku Ericssonovi, který ztratil kotouč a Tampa se dostala do tlaku. NIKITA KUČEROV následně poslal puk na levou stranu, kde se nacházel Jonathan Drouin. Ten skvělou zpětnou přihrávkou ruskému útočníkovi vrátil kotouč, a ten mířil přesně! Asistence: Jonathan Drouin, Jason Garrison.
     
    29:07
    A přesilovou hru si zahraje také hostující Tampa! Sheahan na pravé straně sekl Tylera Johsona a míří na trestnou lavici!
     
    29:01
    Teď si Tampa vypracovala velkou šanci! Po dobré práci Kučerova najížděl po levé strany na branku Tyler Johnson. Následnou ránu amerického forvarda však Mrázek dokázal lapit!
     
    25:08
    A bude se ještě vylučovat, neboť po odpískání Paquetteho ostře dohrál u mantinelu Greena. Následně se k němu sjela dvojice hráčů Detroitu! Paquetteho dostává dvouminutový trest, to samé platí i pro Andressona!
     
    21:54
    A Tampa mohla udeřit podruhé! Kučerov dostal kotouč na levou stranu, kam si najel Tyler Johnson. Produktivní americký útočník najížděl ze strany na branku Petra Mrázka, avšak ten dokázal jeho střelu vyrazit do ochranné sítě!
    19:36 Pavel Dacjuk na Bishopa nevyzrál
     
    19:36
    Detroitu se povedla akce a rázem z toho byla velká šance! Celou akci rozjel Pavel Dacjuk, který si narazil puk s Richardsem a ruský útočník se následně dostal do zakončení. Jeho střelu však dokázal pokrýt Bishop!
     
    19:16
    A Detroit čeká další přesilová hra v této třetině! Tyler Johnson nedokázal z vlastní třetiny vyhodit kotouč do středního pásma, nýbrž do hlediště a dostává dvě minuty za zdržování hry!
     
    18:53
    DeKeyser nahodil kotouč na branku od modré čáry. Bishop kotouč nedokázal přikrýt a na brankovišti dorážel Helm, tomu se však nepodařilo dostat kotouč do branky!
     
    18:17
    Další velká šance Detroitu! Gustav Nquist se krásně uvolnil v pravém rohu a následným pasem našel mezi kruhy Kronwalla. Švédský bek se opřel do kotouče, avšak jeho střelu zblokovatl jeden z hostujících hráčů!
     
    16:28
    Nyní však budeme svědky první přesilové hry domácího celku, což udělalo velkou radost domácím fanouškům. Athanasiou mířil do protiútoku, kterého však sekl Paquette, který míří na trestnou lavici za sekání!
     
    14:20
    Tampa si zahraje další přesilovou hru! Niklas Kronwall nedokázal ve vlastním pásmu čistým způsobem ubránit českého útočníka Ondřeje Paláta, kterého poslal k zemi a míří na trestnou lavici.
     
    13:59
    Tampa se dokázala usadit v útočném pásmu. Nejdříve to z levé strany zkoušel Blunden, jehož střela nebyla přesná. Následně Boyle našel mezi kruhy Hedmana, nicméně jeho pokus dokázal Mrázek skrýt do své náruče!
    11:43 Smith selhal ve velké šanci
     
    11:43
    Velká šance Detroitu! Po pravé straně zatáhl kotouč do útočného pásma Glendening, který následnou přihrávkou našel před brankou osamoceného Smithe. Jeho pohotovou střelu však dokázal Bishop vyrazit!
     
    10:26
    Detroit je teď pod silným tlakem! Od modré to zkoušel Coburn, který nahodil puk na branku Red Wings. Mrázek si myslel, že má kotouč pod kontrolou, avšak ten zůstal volný v brankovišti. Domácí hráči jej dokázali dostat za branku, nicméně tlak Tampy trvá!
     
    09:11
    Teď se však vyznamenal Petr Mrázek, který skvěle zasáhl proti výpadu Blundena a zachránil svůj tým od dvoubrankového manka!
     
    06:58
    Teď měl Detroit ideální možnost na srovnání stavu! Do úniku se dostal Pavel Dacjuk, který byl však obráncem zahnán na pravou stranu a zpětnou přihrávkou hledal spoluhráče před brankou. Přihrávka však byla zablokována!
    05:41 Nikita KUČEROV - 0:1
     
    05:41
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak, to bylo bleskové využít přesilové hry a Lightning míří do vedení! Abdelkader se tak po devíti vteřinách vrací z trestné lavice. Tampa vyhrála vhazování v útočném pásmu a rázem se dostala do kombinace. Následně Hedman našel na levé straně Tylera Johnsona, který křížným pasem našel NIKITU KUČEROVA, který nevystřelil úplně ideálně, avšak i to stačilo na to, aby kotouč skončil za zády Petra Mrázka! Asistence: Tyler Johnson, Jonathan Drouin.
     
    05:32
    A máme zde úvodní vyloučení dnešního utkání! Na trestnou lavici míří Justin Abdelkader, který v rohu kluziště nedovoleně bránil Namestnikova!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 35. Helm (Glendening, Smith), 40. Nyquist (Sheahan) – 6. Kučerov (Johnson, Drouin), 31. Kučerov (Drouin, Garrison), 57. Palát (Drouin, Kučerov)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Kronwall (A), Ericsson, Green, Smith, Marčenko, DeKeyser – Larkin, Zetterberg (C), Nyquist – Richards, Dacjuk (A), Helm – Sheahan, Glendening, Abdelkader – Tatar, Andersson, Athanasiou
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Carle, Hedman, Šustr, Garrsion, Nesterov, Coburn – Kučerov, Johnson, Killorn – Drouin, Filppula, Palát (A) – Callahan (A), Namestnikov, Paquette – Audy-Marchessault, Boyle (A), Blunden

    Rozhodčí: Peel, Hebert – Devorski, Nansen
    Detroit 1 4 Tampa
    #1 Čtvrtek 14.04.2016 • 01:10
    Tampa - Detroit 3:2
    #2 Sobota 16.04.2016 • 01:00
    Tampa - Detroit 5:2
    #3 Pondělí 18.04.2016 • 01:00
    Detroit - Tampa 2:0
    #4 Středa 20.04.2016 • 01:10
    Detroit - Tampa 2:3
    #5 Pátek 22.04.2016 • 01:10
    Tampa - Detroit 1:0
    bahis siteleri