Sunderland – Everton 3:0 (kon.) | Norwich – Watford 4:2 (kon.) | Liverpool – Chelsea 1:1 (kon.)
konec
Sunderland AFC
3:0 (2:0)
Everton FC
Středa 11.05.2016, 20:45 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    V samotném závěru měli hosté ještě dvě obrovské šance! Nejprve se po Lennonově nahrávce ke střele dostal Mirallas, Mannone ale stihl míč vytlačit na roh. Po jeho rozehrání se ve vápně Sunderlandu rozpoutal závar nemalých rozměrů, nejlépe se nakonec zorientoval Lukaku, který trefil břevno!
     
    86
    Za hlasitého potlesku hrací plochu opouští Wahbi Khazri, jeden z nejlepších hráčů v dnešním mači. Na posledních pár minutek jeho post zaujme Duncan Watmore.
     
    84
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Tom Cleverley, přichází Leon Osman.
     
    79
    Další střídání na straně Sunderlandu, pro dnešek už má odpracováno Cattermole, na jehož místo nastupuje defenzivněji laděný John O'Shea.
     
    74
    Domácí se znovu mohli opřít o svého gólmana! Exekuce rohového kopu se tentokráte ujal Tom Cleverley, na jehož přesný centr si na hranici malého vápna naskočil John Stones, Mannone ale předvedl parádní reflexivní zákrok, a prozatím tak udržel čisté konto!
     
    70
    Střídání v týmu Sunderland AFC: ze hřiště odchází Jan Kirchhoff, přichází Sebastian Larsson.
     
    68
    Fantastický Mannone! Po Cattermoleově faulu měli hosté k dispozici volný přímý kop, Bainesův načechraný centr nakonec doputoval přesně na hlavu Funese Moriho, proti jehož pokusu se však brankář ve službách The Black Cats opravdu vytáhl!
     
    67
    Žlutou kartu dostává Lee Cattermole (Sunderland AFC).
     
    66
    Pěkná akce Sunderlandu! Obrana hostí opět nebyla úplně ideálně zkonsolidována, rychlonohý van Aanholt si počkal na ideální příležitost a poté našel volného Defoea, jehož tvrdou ránu však Robles s vypětím všech sil vyrazil!
    56. Lamine KONÉ - 3:0
     
    56
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Sunderlandu to ale příliš vadit nemusí, třetí branka totiž padla právě nyní! Rohový kop v podání dnes výborně hrajícího Khazriho donutil brankáře Roblese k velice nespolehlivému zákroku, načež se volného balonu v malém vápně ujal LAMINE KONÉ, kterému už jen stačilo trefit odkrytou svatyni!
     
    55
    Třetí branka domácího týmu nebyla daleko! Pro Yedlinův parádní pas si totiž za obranu seběhl Jermain Defoe, který z první zkusil přelobovat vyběhnuvšího Roblese. Udělal to parádně, balon ale těsně před přechodem do branky stačil do bezpečí uklidit vracející se Stones!
     
    46
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Ross Barkley, přichází Aaron Lennon.
    42. Lamine KONÉ - 2:0
     
    42
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Závěr druhé půle vychází Sunderlandu parádně, domácí vedou už o dvě branky! Obrana Evertonu si nyní vybrala slabší moment, hráče soupeře neměla vůbec dobře rozebrané. Na hranici šestnáctky vyhrál důležitý hlavičkový souboj M'Vila, který míč poslal přesně do míst, kde číhal LAMINE KONÉ, jenž z bezprostřední blízkosti propálil Roblese!
    38. Patrick van Aanholt - 1:0
     
    38
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Sunderland se ujímá vedení! Vypadalo to, že exekuce volného přímého kopu se ujme Khazri, nakonec ale, k překvapení všech, vypálil PATRICK VAN AANHOLT, který parádně obstřelil zeď a mimořádně chytrou ranou do protipohybu dokonale zaskočil Roblese!
     
    25
    První velkou šanci tohoto utkání měli domácí! Na pravé straně se zničehonic ocitl stoper Kaboul, který ukázal, že ani ofenzivní choutky mu nejsou cizí. Obešel totiž Stonese, přehodil si balon na pravačku a táhlou ranou zamířil jen těsně vedle vzdálenější tyče!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 38. van Aanholt, 42. Koné (M'Vila), 56. Koné

    Karty:   67. Cattermole (SUN)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:7.
    Sunderland AFC: Mannone – Yedlin, Koné, Kaboul, van Aanholt – Kirchhoff (70. Seb Larsson) – Borini, Cattermole (C) (79. O'Shea), M'Vila, Khazri (86. Watmore) – Defoe.
    Náhradníci: Pickford – Jones, Seb Larsson, Rodwell, N'Doye, O'Shea, Watmore.

    Everton FC: Robles – Stones, Pennington, Ra. Funes Mori, Baines – James McCarthy, Barry (C) – Mirallas, Barkley (46. Lennon), Cleverley (84. L. Osman) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Howard – D. Gibson, Oviedo, Lennon, Niasse, Bešić, L. Osman.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Lee Betts, Peter Kirkup

    Diváci: 46 454
    bahis siteleri