FC Košice – Sereď 2:1 (kon.) | Prešov – Žilina B 2:1 (kon.) | Pohronie – Lok. Košice 1:2 (kon.)
L. Mikuláš – Slovan Bratislava U21 1:0 (kon.) | Nitra – MFK Zvolen 2:0 (kon.)
konec
FC Košice
2:1 (2:1)
ŠKF Sereď
sk Středa 11.05.2016, 16:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Vážení priaznivci slovenského futbalu, srdečne vás vítam pri sledovaní 7. kola nadstavbovej časti DOXXbet ligy, v ktorej bojuje 12 najlepších tímov o postup medzi futbalovú elitu Slovenska, o postup do Fortuna ligy. V Košiciach si sily zmerajú FC VSS Košice a ŠKF Sereď.

    Ak chce FC VSS Košice postúpiť a po roku sa opäť vrátiť medzi najlepšie kluby Slovenska, potom by v zápase so Sereďou rozhodne nemal zakopnúť. Pri letmom pohľade na tabuľku totiž zistíme, že jej prvé priečky sú vzácne vyrovnané. Prvý Prešov, druhý FC VSS Košice, aj tretia FC Lokomotíva Košice majú totiž zhodný počet bodov – 47. To teda znamená, že aktuálne poradie určuje len skóre, ktoré v prípade FC VSS Košice činí pomer 41:19.

    ŠKF Sereď rozhodne nepatrí medzi najväčších ašpirantov na postup do Fortuna ligy. Napokon dokazuje to aj jej aktuálne tabuľkové postavenie, keďže ŠKF momentálne okupuje len 10. priečku rebríčka. Keďže sa Borčice zo súťaže odhlásili, horšie je na tom už len ŠK Slovan Bratislava. Sereď momentálne disponuje 31 bodmi a nepriaznivým skóre 25:30.
     
    Úvodné zostavy:

    FC VSS Košice: Ružinský – Jonec, Morgan, Dimun, Tóth, Karaš, Mukendi, Hovančík, Jurčo, Janič, Kuzma (C)
    Náhradníci: Kello – Takáč, Kubík, Konnsimbal, Gáll, Hirjak, Horodník

    ŠKF Sereď: Kopecký – Cynoradský, Kotora, Mečiar, Laura, Čertík, Loduha, Abrahám, Korman, Lovás, Ba
    Náhradníci: Jankto – Vindiš, Bosý, Štajer, Vyvodík

    Rozhodca: A. Somoláni – T- Somoláni, Roszbeck – Čiernik.
    Hráči prichádzajú na trávnik.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie odštartovali svojím úvodným výkopom domáce Košice, ktoré sa s loptou okamžite stiahli do vlastných obranných radov. FC VSS sa pritom pokúsi o čo najrýchlejší precoh stredom poľa a založenie lepšej útočnej akcie.
     
    2
    Košičania od úvodu mimoriadne aktívni, domáci futbalisti sa rýchlo natlačili pred bránu Kopeckého, ktorý sa musel mať na pozore. Pri rane z malého vápna ale neinkasoval.
     
    3
    Dopredu sa vydala aj Sereď, ktorá síce presnejšiu kombináciu nepredviedla, avšak pri lopte ešte na malý moment ostane.
     
    4
    Domácim futbalistom absolútne nevyšla kolmica v strede poľa, keď loptu poslali priamo na kopačky svojho súpera, ten ponúknutú príležitosť využiť nedokázal.
     
    5
    Zbytočne sa teraz Košičania s loptou ponáhľali popri ľavej postrannej čiare pred pokutové územie Kopeckého, hrací predmet skončil pri striedačke hostí a bude sa vhadzovať späť do hry.
     
    6
    Na opačnej strane sme sledovali odvážny – a možno aj trochu zbytočný pokus zo vzdialenosti asi 40 metrov. Útočník Serede si v situácii veril, napokon ale bránu vysoko prestrelil.
     
    7
    Košičania sa natlačili pred Kopeckého, kde prebral loptu na svoju kopačku Dimun, avšak mladý futbalista následne presnejšie nekombinoval.
     
    8
    Všetko sa to zmenilo v tejto chvíli, keď sa FC VSS opätovne dostal pred vápno svojho súpera, ktorý sa musel mať pri nebezpečnom centri na pozore. Našťastie pre Sereď lopta dopadla len na hlavu obrancu.
     
    9
    Dopredu nazrela aj Sereď, jej futbalisti sú ale mimoriadne nedôrazní, preto sa stále nedokážu dostať k zakončeniu. A to sa už značne podráždenému trénerovi hostí vôbec nepáči.
     
    10
    Krásny center Morgana mal nájsť v malom vápne Mukendiho, pričom by sa tak aj bolo stalo, avšak na výbornú zapracoval jeden z brániacich hostí, ktorý loptu poslal aspoň na roh.
     
    11
    Následná štandardka Košíc nepriniesla nič zaujímavé.
     
    12
    Košičania boli vo svojich obranných radoch až príliš statickí a pred loptou trochu zbytočne ustupovali, aj preto bude rohový kop zahrávať aj Sereď.
     
    13
    Hostia to pritom zahrali podstatne lepšie, ľahučký center pristál na hlave zakončovateľa, ktorý loptu síce trafil, prepálil ale aj bránu Ružinského. Ten zakončenie ešte radšej kontroloval a vyskočil do vzduchu.
     
    14
    ŠKF Sereď si je vedomá hernej vyspelosti svojho súpera, preto loptu pomerne často odkopáva aspoň za úroveň stredového kruhu. K takémuto kroku sa teraz odhodlal aj Abrahám.
     
    15
    Na opačnej strane útočil Mukendi, ktorý mal málo priestoru na strelu, preto si ešte loptu vykopol nad úroveň ramien, následný vzdušný súboj už ale prehral.
     
    16
    Zápas v tejto chvíli poriadne stratil na svojom tempe, sledujeme futbal pri stredovom kruhu, kde zväčša držia loptu Košice.
    Hra sa zdržiava v strede poľa
     
    17
    Na malý moment sa Seredi podarilo natlačiť pred bránu Ružinského, hostia ale nevymysleli nič zaujímavé a presnejšie napokon nevystrelili.
     
    18
    Na druhej strane to neplatilo ani zďaleka, FC VSS Košice po postupnej útočnej akcii vysunul na hrot jedného zo svojich útočníkov, pričom tvrdá rana z jeho kopačky skončila na reklamnom mantineli za bránou.
     
    19
    Rohový kop pre Sereď.
     
    20
    Center síce smeroval do stredu brány, a teda zaujímavého priestoru na streľbu, avšak zároveň aj na hranicu šestnástky, kde boli v prevahe domáci futbalisti.
     
    21
    Košičania v ďalšom protiútoku, vyzeralo to nebezpečne, preto poslala obrana loptu aspoň na roh.
     
    22
    Rozohrával Janič, ktorý to skúsil nízkym centrom na bližšiu žrď, avšak tento priestor mali hostia výborne pokrytý a svojho súpera k zakončeniu nepustili.
     
    23
    Zápas opätovne stratil na svojom tempe, diváci veľa dôvodov na úsmev nemajú.
     
    24
    Sereď dala gól!
    Tak sa na to pozrime! ŠKF Sereď dokonale zaskočila všetkých prítomných a otvorila stav zápasu, strelecky sa presadil PATRIK ABRAHÁM, ktorý rozvlnil sieť za Ružinským.
     
    25
    Košičanov takýto stav rozhodne neteší, aj preto teraz budú chcieť čím skôr prejsť opäť na útočnú polovicu.
     
    26
    Lukáš Janič sa prezentoval pekným výpadom, keď po centri Morgana loptu po pravej strane zaviezol až do vápna, následne si ju ale až príliš predkopol a sám sa tak pripravil o možnosť zakončiť z dobrej pozície.
     
    27
    Každopádne, Košičania sa čoraz častejšie tlačia do zakončenia, avšak mnoho z nich možno označiť ako zbytočné. Platilo to aj pri poľahky zastavenej prízemnej rane z azda 30 metrov.
     
    28
    S veľmi nepríjemným výkrikom teraz na zem padol Košičan Morgan, ktorý sa drží za svoju ľavú nohu a nevyzerá to s ním vôbec dobre.
     
    29
    Zdanie napokon našťastie klamalo, Morgan sa po krátkej chvíli opäť pozviechal a v zápase bude pokračovať.
     
    29
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Hovančík, prichádza Takáč.
     
    30
    Za sebou máme už 30 minút hry, Sereď trochu prekvapujúco v Košiciach vedie pomerom 1:0. Ak chce FC VSS pomýšľať na postup, tento nepriaznivý stav musí rozhodne zmeniť.
     
    31
    Košičania sa natlačili pred Kopeckého, kde sa rozhodol vypáliť Janič. Jeho rana bola odrazená, avšak dorážky neprišli. Domáci futbalisti teraz zbytočne váhali a pripravili sa tak o možnosť skórovať.
     
    32
    Na opačnej strane aj snaha Serede, tá sa skončila po nepresnej prihrávke za postrannou čiarou. Lopta už je v rukách Morgana, ktorý teraz premýšľa, kam ju hodiť.
     
    33
    Loduha teraz zviedol osobný súboj s Morganom priamo pred pokutovým územím FC VSS, napokon sa našlo viac síl vo Francúzovi v drese Košíc, ktorý loptu poslal do bezpečnej zóny.
     
    34
    Zápasu ale chýba akýsi náboj, je to skôr o jednoduchom prekopávaní lopty zo strany na stranu, ani jeden z celkov nevie založiť technickejšiu akciu.
     
    35
    Jedným dychom ale musíme dodať, že takýto futbal Seredi rozhodne vyhovuje. Napokon, lopta sa väčšinou zdržiava pomerne ďaleko od jej šestnástky. Do úvahy pritom musíme vziať aj stav zápasu.
     
    36
    Rohový kop v prospech hostí.
     
    37
    Center do stredu vápna bol pomerne vysoký, preto si naň trúfol vyskočiť len dlhočízny Ružinský. Ten nemal vo vzdušnom súboji absolútne žiadnu konkurenciu, preto loptu poľahky skrotil vo svojich rukaviciach.
     
    38
    Dopredu sa vydali aj Košice, tie budú loptu vhadzovať spoza pravej postrannej čiary.
     
    38
    Ani toto útočné snaženie ale úspech vo forme vyrovnávacieho gólu nepriniesol. Domáci FC VSS stále ťahá za kratší koniec povrazu, čo mu v jeho boji o postup medzi futbalovú elitu rozhodne nevyhovuje.
     
    39
    Košičania kombinujú pred Ružinským, práve toto sú obrázky, aké Seredi budú vyhovovať.
     
    40
    Tím FC VSS Košice dal gól!
    Košičania sa predsa len gólovo presadili, jednoduchý prechod stredom poľa, ešte jednoduchší prechod do vápna a pekná strela znamenajú. že máme vyrovnané. Presadil sa futbalista z Konga, MULUMBA MUKENDI.
     
    41
    Košice tak dokázali vyrovnať ešte pred polčasovou prestávkou, čo je pre ich futbalistov mimoriadne dôležitá správa. Začíname od nuly, oba celky majú k výhre rovnako ďaleko.
     
    42
    Na strane Serede sa pískal ofsajd, Košice si tak budú môcť loptu opäť prebrať do svojej moci a vymyslieť tak zaujímavejšiu útočnú akciu s prípadným gólovým centrom.
     
    43
    Tak napokon bola z toho len jednoduchá nakopávaná lopta na hranicu malého vápna. Na tento center si pritom počkal Kopecký, ktorý ho dokázal ukryť vo svojich rukaviciach.
     
    44
    Sledovali sme štandardnú situáciu v podaní FC VSS, aj v tomto prípade ale Košice vyslali nevýrazný center, ktorý opäť skončil len v rukaviciach pripraveného Kopeckého.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Morgan (FC VSS Košice).
     
    45
    Čakáme už len na údaj o prípadnom nadstavenom čase. Ten by nemal predstavovať viac ako 1 minútu, keďže zápas sa zbytočne neprerušoval.
     
    45
    Tím FC VSS Košice dal gól!
    Tak predsa sme ešte videli jeden gól! Posledné sekundy priniesli druhý gól hrdinu prvej polovice hry, aj v tomto prípade sa presadil MULUMBA MUKENDI.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je už minulosťou. Diváci prítomní na Štadióne Lokomotívy sa pôjdu počas prestávky občerstviť za stavu 2:1.

    Druhý polčas sa začne približne o 17:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali hráči Serede, ktorí sa ešte budú chcieť nepochybne vrátiť do zápasu. Hostí môže mrzieť predovšetkým druhý inkasovaný gól, ktorý prišiel prakticky so záverečným hvizdom.
    Druhý polčas sa začal
     
    47
    V úvode druhej časti hry je o čosi aktívnejšia Sereď, ktorá to okamžite skúšala nákopom na útočnú polovicu. Následne sa ale jej hráči k zakončeniu nedostali.
     
    48
    Korman na seba teraz naviazal dvojicu stredopoliarov Košíc, ktorých zlákala možnosť chopiť sa lopty a následne si ich pekne obhodil narážačkou so spoluhráčom. Pekný futbalový moment.
     
    49
    Netrvalo ale dlho a skúsenejší FC VSS napravil svoju chybu. Futbalisti v tradičnej žlto-modrej kombinácii, teda farbách mesta Košice, opäť kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
     
    50
    Už 5 minút ubehlo z druhého polčasu, diváci zatiaľ nesledovali nič zaujímavé.
     
    51
    Možno trochu zbytočne teraz Košice ostávajú na vlastnej polovici. Faktom je, že FC VSS Košice vedie pomerom 2:1 a primárnym cieľom bude už neinkasovať, avšak takáto statická hra sa ešte môže celku z metropoly východu vypomstiť.
     
    52
    Takáč teraz krásnym centrom našiel vo vápna Kuzmu, ten si ešte chcel prihrávku spracovať, avšak poslal ju len k obrane. Tá bez váhania odvrátila aspoň na rohový kop.
     
    53
    Následná štandardná situácia v podaní Košíc nepriniesla nič zaujímavé.
     
    54
    Košice si zbytočne komplikujú situáciu, keď nechávajú svojho súpera pristupovať pomerne blízko k ich pokutovému územiu. Pomerne často tak vznikajú neprehľadné situácie, z ktorých môže prísť bez väčších problémov aj gólová strela.
     
    55
    Igor Kotora sa so vhodením lopty späť do hry chcel poponáhľať, napokon si to ale rozmyslel. Všetci jeho spoluhráči sa totiž skryli lej za futbalistov Košíc.
     
    56
    Košičania vytvorili viacero kiksov, ktoré ich ešte mohli vyjsť draho. Domáci celok to uhral aspoň na rohový kop.
     
    57
    Pálil Čertík, avšak táto rana prišla len zo záklonu a spoza hranice pokutového územia, preto bolo len veľmi náročné loptu usmerniť medzi tri žrde. Čertíkovi sa to napokon nepodarilo.
     
    58
    Za sebou máme takmer hodinu hry, stále platí stav z konca prvého polčasu, teda tesné vedenie Košíc v pomere 2:1. Faktom ale ostáva, že druhý polčas patrí jednoznačne Seredi, ktorá svojho súpera nepúšťa k lopte.
     
    59
    Až teraz sa FC VSS odlepil od pokutového územia chráneného Matúšom Ružinským, smerom dopredu to ale jeho futbalistom absolútne nevyšlo.
     
    60
    ŠKF Sereď bude zahrávať štandardku z veľmi výhodnej pozície na skórovanie! Lopta je azda 20 metrov od brány.
     
    61
    Napokon z toho bola priama strela, avšak prízemná rana skončila len v dobre postavenom múre z tiel domácich futbalistov. Sereď tak ponúknutú príležitosť na skórovanie nevyužila.
    Druhý polčas je v plnom prúde
     
    62
    Oba celky sa teraz pri postrannej čiare hádali o loptu, tá bola napokon prisúdená Seredi. Prítomní futbalisti sa tak postarali aj o zaujímavú vložku mimo trávnika.
     
    63
    Vráťme sa ale k dianiu priamo na ihrisku, kde FC VSS ustálil svoju obrannú hru, smerom dopredu to ale stále nie je ono. Pomerne často to domáci skúšajú po zemi, pričom sa zdá, že tadeto cesta nevedie.
     
    64
    Odkop Tótha bol nepresný, kombinovať bude môcť ŠKF.
     
    65
    Pri postrannej čiare bol ale nedovoleným spôsobom zastavený Kamil Karaš, ktorý takýmto jednoduchým spôsobom opäť vybojoval loptu pre Košice. Našťastie sa to zaobíde bez zranenia.
     
    66
    Pomerne rýchlo plynú minúty aj počas druhého polčasu. Tento fakt vyhovuje neporovnateľne viac domácim futbalistom, ktorý držia svojho súpera ďaleko od Ružinského a stále tak vedú pomerom 2:1.
     
    67
    Navyše, Košice budú zahrávať zaujímavý priamy voľný kop, pôjde o akýsi skrátený roh, ktorý rozohrá Mulumba Mukendi.
     
    68
    Napokon centroval Janič, ktorý vo vápne hľadal práve Mukendiho, obrana ale zapracovala na výbornú a loptu odvrátila na rohový kop.
     
    69
    Táto situácia už nepriniesla nič zaujímavé, center smerujúci do stredu vápna skončil len v rukaviciach pripraveného Kopeckého.
     
    70
    Mikuláš Tóth šprintoval s loptou popri pravej postrannej čiare, jeho prízemný center bol ale zastavený obranou ŠKF. Košice teraz môže mrzieť, že táto lopta neletela vzduchom a nenašla tak osamoteného Mukendiho, ktorý mohol pokojne zavŕšiť hetrik.
     
    70
    Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Čertík, prichádza Vindiš.
     
    70
    Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Lovás, prichádza Jankto.
     
    71
    Ešteže teraz mali Košice v pokutovom území vynikajúceho hlavičkára Mukendiho, ktorý loptu odvrátil za postrannú čiaru. Ak by sa tak neudialo, jeden z hostí sa mohol dostať do zakončenia, ktoré by len veľmi ťažko skončilo inde, ako v sieti.
     
    72
    Sereď to skúšala viacerými centrami, neujal sa ani jeden.
     
    73
    Matúš Ružinský mohol pokojne rozohrávať, Sereď totiž loptu poslala len za jeho bránkovú čiaru. Odkop od troch žrdí trval pomerne dlho, VSS sa neponáhľa.
     
    74
    Neponáhľa sa ani Sereď, tá teraz nemá veľa priestoru na to, aby postupne začala vysúvať svoje obranné rady, keďže domáci futbalisti nebezpečne napádajú ich rozohrávku už na hranici pokutového územia.
     
    75
    Do konca zápasu ostáva ešte približne 15 minút.
     
    76
    Neuveriteľné! Po priťuknutí Mulembu Mukendiho sa vo vápne ocitol s loptou úplne sám Pavol Jurčo, ktorý nepochopiteľne vypálil a neskúsil si podísť bližšie k trom žrdiam. Jeho rana bola pritom nepresná a skončila za bránkovou čiarou.
     
    76
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Janič, prichádza Kubík.
     
    77
    Tréner domácich, pán Lapšanský, očakával dnes od Lukáša Janiča nepochybne viac, aj preto sa rozhodol pre jeho vystriedanie. Šancu tak dostane aj ďalšia mladá „puška“, Kubík.
     
    78
    Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Laura, prichádza Bosý.
     
    79
    Kuzma si teraz musel vypočuť piskot z domácich tribún, jednoduchú loptu totiž poslal priamo na kopačky súpera. To by sa futbalistovi Kuzmovho formátu stávať rozhodne nemalo,.
     
    80
    Košičania na svojho súpera vyvinuli obrovský tlak, lopta bola odvrátená na rohový kop.
     
    81
    A hráči FC VSS si celú situáciu zopakujú ešte raz.
     
    81
    Center do stredu vápna zapadol priamo na hlavy obrany Serede, ktorá loptu bez väčších problémov vytesnila do bezpečnej zóny. Hostia sa následne pokúsia zaútočiť.
     
    82
    Nepresný a príliš vysoký center ale zastavil ich útočné snaženie. To je pre Sereď veľká škoda.
     
    83
    To, čo teraz Košice dokázali zahodiť, je priam neuveriteľné! Až v trojici sa domáci rútili na Kopeckého, pričom napokon sa rozhodol zakončiť Jurčo, ktorý gólmana neprestrelil ani z dorážky.
     
    84
    Ďalší samostatný únik, opäť v ňom bol Jurčo, avšak v tomto prípade Košičanov zastavil hvizd postranného arbitra. Ten videl domácich v ofsajde.
     
    85
    Na Štadióne Lokomotívy to teraz len tak zhučalo, Sereď sa totiž na malý moment usadila pred pokutovým územím svojho súpera, kde napokon aj veľmi nebezpečne zakončila. Košice mali šťastie, že lopta neskončila v sieti.
     
    86
    Nebezpečná situácia aj na opačnej strane ihriska, nakopávaná lopta mala nájsť Mulumbu Mukendiho, ktorý chcel zavŕšiť hetrik, avšak tento center prepadol popod nohu futbalistu z Konga až za bránkovú čiaru.
     
    87
    Mukendi je dnes jednou z najvýraznejších postáv na ihrisku a myslím, že ho predčasne možno označiť za hráča zápasu. Potvrdil to aj v tejto chvíli, keď veľmi vysoko napádal Kopeckého a takmer do donútil chybovať.
     
    87
    MIchal Jonec sa vydal do šprintérskeho súboja s Bosým, už mu ale došli sily a Bosý ho preto dokázal skrižovať a pripraviť o loptu. To je pre Košice škoda, niekoľko sekúnd spätne sa Jonecovi naskytla príležitosť vysunúť do úniku Mukendiho, avšak neučinil tak.
     
    88
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Mukendi, prichádza Konnsimbal.
     
    89
    Dnešné stretnutie sleduje 455 divákov.
     
    90
    Lopta je na polovici Serede, čakáme už len na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    Michalovi Jonecovi sa síce prihrávka z kopačky jeho spoluhráča ešte zamotala medzi nohami, napokon ale celú situáciu zvládol a súpera k lopte nepustil.
     
    90+1
    Rohový kop v prospech Košíc.
     
    90+1
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    90+1
    Tá nám ešte priniesla spomínaný rohový kop Košíc, zdá sa ale, že to bude posledná situácia, ktorú mohli diváci na Štadióne Lokomotívy sledovať.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa stretnutie 7. kola nadstavbovej časti DOXXbet ligy o postup do Fortuna ligy, v ktorom FC VSS Košice poráža ŠKF Sereď pomerom 2:1 a do tabuľky si tak pripisuje dôležité tri body.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok dňa. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:16:22)

    Lukáš Pancurák

    Branky: 40. Mukendi, 45. Mukendi – 24. Abrahám

    Karty:   45. Morgan (VSS)


    FC Košice: Ružinský – Jonec, Morgan, Dimun, Tóth, Karaš, Mukendi, Hovančík, Jurčo, Janič, Kuzma (C)
    Náhradníci: Kello – Takáč, Kubík, Konnsimbal, Gáll, Hirjak, Horodník

    ŠKF Sereď: Kopecký – Cynoradský, Kotora, Mečiar, Laura, Čertík, Loduha, Abrahám, Korman, Lovás, Ba
    Náhradníci: Jankto – Vindiš, Bosý, Štajer, Vyvodík

    Rozhodčí: A. Somoláni – T- Somoláni, Roszbeck – Čiernik
    bahis siteleri