Lokeren – Westerlo 3:0 (kon.) | Anderlecht – Kortrijk 5:1 (kon.) | Gent – Genk 1:0 (kon.)
konec
KAA Gent
1:0 (0:0)
KRC Genk
Neděle 07.08.2016, 20:00 • GHELAMCO-arena, Gent • Belgická liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
    90+1. Jerémy PERBET - 1:0
     
    90+1
    Gent právě vstřelil branku!
    Tak jsme se přeci jen dočkali, těsně před závěrečným hvizdem se totiž domácí k velké radosti svých fanoušků konečně prosazují! Po Kumsově parádní kolmici se do šestnáctky dostal Miličević, který okamžitě našel před brankou číhajícího JÉRÉMYHO PERBETA a ten už s uklizením kulatého nesmyslu do sítě příliš práce neměl!
     
    87
    V posledních minutách se sice hosté kupředu vydávají jen málokdy, pokaždé to ale stojí za to! Buffel nyní dostal trestuhodně mnoho prostoru, což využil k parádnímu centru na zadní tyč, kde se před prázdnou brankou k zakončení chystal Samatta, na poslední chvíli mu ale plány překazil vracející se Nielsen!
     
    82
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Coulibaly, přichází Perbet.
     
    76
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Simon, přichází Saief.
     
    75
    Dries Wouters se vydal na útočnou expedici a dostal přesnou přihrávku od Samatty. Včas byl ale dostoupen Mitrovićem a o balon přišel, načež jej zpět do svého držení vybojoval jen za cenu jasného faulu, navíc byl odměněn žlutou kartou.
     
    74
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Kebano, přichází Kumordzi.
     
    70
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Matton, přichází Miličević.
    69. Obrovská šance Gentu po rohovém kopu
     
    69
    Ne, domácím dnes prostě není přáno! Na Kumsův centr si na hranici malého vápna naskočil úplně volný Depoitre, po jehož hlavičce to už už vypadalo tak, že balon skončí v síti, na brankové čáře jej však do bezpečí stačil odkopnut Dewaest!
     
    68
    Tohle byla parádní samostatná akce! Vytáhlý Kalidou Coulibaly ukázal, že práce s balonem mu také není cizí, když se protáhl mezi dvěma bránícími protihráči a vypálil, brankář Bizot ale stačil zareagovat a vyškrábl balon na roh!
     
    66
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Karelis, přichází Samatta.
     
    61
    A málem přišel okamžitý trest! Hostující kapitán Buffel si totiž troufl na parádní individuální akci, na jejímž konci si kulatý nesmysl navedl na svou silnější pravačku a vypálil. Jeho pokus Rinneho pořádně vylekal, balon ovšem zamířil těsně vedle pravé tyče!
     
    54
    No a Genk s touto příležitostí naložil o poznání nebezpečněji než jeho soupeř! Sám faulovaný Pozuelo zkusil štěstí a okolo zdi balon zakroutil na přední tyč, brankář Rinne se však stačil bleskově přesunout a kulatý nesmysl vytěsnil!
     
    47
    Naopak domácí byli ke vstřelení vedoucí branky o poznání blíže! Moses Simon to opět vzal sám na sebe, dokázal utancovat Wouterse a vypálil na bližší tyč, gólman Bizot však vytáhl parádní zákrok!
     
    44
    Nikos Karelis prokázal obrovský důraz a od balonu odstavil Mitroviće. Následně hru roztáhl doprava na Buffela, který mimořádně přesným pasem našel před brankou číhajícího Kebana, tomu ale v zakončení scházela troška více přesnosti.
     
    39
    Coulibaly spálil další obrovskou tutovku! Lví podíl na této téměř gólové akci měl Thomas Matton, který se krásně uvolnil a milimetrově přesným centrem přes Dewaesta našel právě domácího útočníka, ten však v souboji tváří v tvář Bizotovi selhal!
     
    36
    A pravý obránce Genku si při tomto nedovoleném zákroku navíc sám ublížil a nebude schopen v utkání pokračovat! Nahrazuje jej Dries Wouters.
     
    35
    Poprvé v zápase jsme svědky udělení žlutého kartónku, po faulu na Simona ji dostává Walsh.
     
    13
    Tady mnoho nescházelo! Moses Simon rozkmital své rychlé nohy a nacentroval přesně do oblasti penaltového puntíku, kde ovšem Coulibaly promáchl. Následně však z první pálil Sven Kums, jehož povedenou ránu zastavila tyč Bizotovy svatyně!
    6. Šance Genku po sólu Thomase Buffela
     
    6
    Obrovská šance i na druhé straně! Obdivuhodné sólo po pravé straně podnikl Thomas Buffel, jenž si v šestnáctce sice trochu krkolomně, ale přece dokázal vyměnit balon s Karelisem. Poté se hostující kapitán ocitl sám před Rinnem, z bezprostřední blízkosti jej ale nedokázal prostřelit!
     
    4
    No a Bizot musel poprvé pořádně zasáhnout! Exekuce přímého kopu se jako správný kapitán ujal Sven Kums, po jehož ráně přes zeď se balon snášel k levé tyči hostující svatyně, brankář Genku jej ale vytěsnil!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 90+1. Perbet

    Karty:   35. Walsh (GNK), 75. Wouters (GNK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:10.
    KAA Gent: Rinne – Gershon, Mitrović, Nielsen – Foket, Neto, Kums (C), Matton (70. Miličević) – Coulibaly (82. Perbet), Depoitre, Simon (76. Saief)
    Náhradníci: Thoelen – Kujović, Saief, R. Schoofs, Perbet, Horemans, Miličević, Ndongala, L. Schoofs

    KRC Genk: Bizot – Walsh (36. Wouters), Dewaest, Ndidi, Uronen – Heynen, Pozuelo – Buffel (C), Kebano (74. Kumordzi), Bailey – Karelis (66. Samatta)
    Náhradníci: Köteles – Kumordzi, Trossard, Wouters, Tshimanga, Buyens, Samatta

    Rozhodčí: Bart Vertenten – Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen
    bahis siteleri