Albánie – S. Makedonie 2:1 (kon.) | Bělorusko – Francie 0:0 (kon.) | Bulharsko – Lucembursko 4:3 (kon.)
Švédsko – Nizozemsko 1:1 (kon.) | Andorra – Lotyšsko 0:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Maďarsko 0:0 (kon.)
Švýcarsko – Portugalsko 2:0 (kon.) | Bosna – Estonsko 5:0 (kon.) | Kypr – Belgie 0:3 (kon.)
Gibraltar – Řecko 1:4 (kon.)
konec
Švédsko
1:1 (1:0)
Nizozemsko
Úterý 06.09.2016, 20:45 • Friends Arena, Solna • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších sportovním přenosů. Dnes už je to ode mě opravdu vše a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (22:49:44)
     
    V prvním kvalifikačním zápase obou soupeřů jsme sledovali velmi atraktivní duel, který skončil remízou. S tou budou více spokojení domácí hráči, kteří po chybě soupeře dokázali vsítit vedoucí branku. Ovšem navíc Švédsko přežilo několik tutovek soupeře a hrdinou dnešního večera je brankář Olsen, jenž podav výborný výkon. Naopak Nizozemsko bude s bodem nespokojené, protože už před utkáním vyhlásilo, že na sever Evropy jede pro vítězství. Ovšem hostující hráči doplatili na produktivitu, a tak musejí brát pouze bod. Ovšem hra Holandska vypadala velmi dobře a hostující tým má na čem stavět.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Christoffer Nyman (Švédsko), který skluzem dohrál soupeře a právem je dalším potrestaným hráčem dnešního večera. Tento zákrok musel Sneijdera velmi bolet, jelikož byl mířený na stojnou nohu.
    90+1. Nizozemsku v nastavení nebyla uznána branka, jelikož Dost si pomohl faulem
     
    90+1
    Nizozemsko dokázalo v nastavení vstřelit branku, ale hlavní sudí píská faul útočníkovi! Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal Dost, jenž si před zakončením pomohl přistrčením. Ovšem hlavička střídajícího hráče byla výstavní a je jen škoda, že přišla po faulu. Naopak Olsen může být rád, že byla hra přerušená, jelikož by na míč nedosáhl.
     
    89
    Blíží se závěr zápasu a do jeho konce už zbývá i s nastavením posledních pár minut. U balonu jsou hráči ve žlutých dresech, ale útok soupeře dokázal přerušit Janmaat.
     
    88
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Marcus Berg, přichází Jimmy Durmaz.
    86. Sneijderovu střelu dokázal zneškodnit Olsen
     
    86
    Další velká šance hostujícího celku! Po centru našel Janssen ve druhé vlně Sneijdera, jehož pokus po zemi skončil v moci Olsena. Ten je hrdinou domácího celku a pokud Švédsko udrží remízový stav, tak právě domácí gólman bude hlavním strůjcem.
    85. Dost po pěkném pasu od spoluhráče branku těsně přestřelil
     
    85
    Nizozemsko mohlo otočit zápas, ale Dost odmítl být hrdinou zápasu! Strootman přesným pasem našel střídajícího hráče, jenž se objevil před domácím brankářem, ale jeho pokus skončil jen těsně nad brankou.
     
    83
    Po dalším nedorozumění se k balonu dostává brankář Olsen, jenž využil zaváhání hostujících hráčů. Janmaat se na pravé straně špatně domluvil se spoluhráčem, a tak se balon vrací na kopačky Švédů.
     
    82
    Po dlouhém vhazování se míč dostal na Sneijdera, který mohl řídit další rychlý protiútok Holandska. Ovšem hostující kapitán už není tak rychlý jako býval v mládí.
     
    81
    Švédsko vybojovalo po dobrém napadání míč, který okamžitě mířil na nabíhajícího Berga. Ten u postranní čáry vybojoval v daném momentu nejvíc, co mohl. U balonu zůstávají domácí, kteří budou vhazovat.
     
    80
    Pomalu, ale jistě se blížíme ke konci zápasu. U balonu se nacházejí hráči v oranžových dresech, kteří již dobrou půlminutu kombinují kolem půlící čáry, jelikož domácí k soupeři rychle přistupují.
     
    79
    Po vyrovnávací brance se tempo hry poměrně zpomalilo, což v posledních momentech spíše nahrává domácím hráčům. Ti se po delší době alespoň na chvíli usadili na polovině holandského celku.
     
    78
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Quincy Promes, přichází Steven Berghuis.

    Michal Luxa

    Branky: 43. Berg – 67. Sneijder (Janmaat)

    Karty:   34. Lustig (SWE), 90+2. Nyman (SWE) – 25. Strootman (NED), 51. van Dijk (NED)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 1:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:10.
    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Wendt – Fransson, Hiljemark – Rohdén (76. Kujović), Forsberg – Guidetti (64. Nyman), Berg (88. Durmaz).
    Náhradníci: Johnsson, Carlgren – Augustinsson, Lewicki, Kiese Thelin, Hult, P. Jansson, Krafth, Helander, Kujović, Durmaz, Nyman.

    Nizozemsko: Zoet – Janmaat, Bruma, Blind, van Dijk – Strootman – Wijnaldum (66. Dost), Sneijder (C) – Klaassen, V. Janssen, Promes (78. S. Berghuis).
    Náhradníci: Cillessen, Stekelenburg – Veltman, Willems, van Aanholt, Hendrix, S. Berghuis, D. Pröpper, L. de Jong, L. Narsingh, Dost, Bazoer.

    Rozhodčí: Daniele Orsato – Riccardo Di Fiore, Lorenzo Manganelli (všichni ITA)
    bahis siteleri