Albánie – S. Makedonie 2:1 (kon.) | Bělorusko – Francie 0:0 (kon.) | Bulharsko – Lucembursko 4:3 (kon.)
Švédsko – Nizozemsko 1:1 (kon.) | Andorra – Lotyšsko 0:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Maďarsko 0:0 (kon.)
Švýcarsko – Portugalsko 2:0 (kon.) | Bosna – Estonsko 5:0 (kon.) | Kypr – Belgie 0:3 (kon.)
Gibraltar – Řecko 1:4 (kon.)
konec
Gibraltar
1:4 (1:4)
Řecko
Úterý 06.09.2016, 20:45 • Estádio Algarve, Faro-loulé, Portugalsko (kapacita: 21 682 diváků) • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní kvalifikační utkání mezi Gibraltarem a Řeckem je tedy u konce a očekávané vítězství slaví hosté z Řecka. Těm se povedl především závěr první půle, neboť za stavu 1:1 nastříleli tři branky během čtyři minut a vítězství už si následně bezpečně pohlídali. Domácí každopádně nemusejí být moc zklamaní, neboť podali opravdu velmi sympatický výkon a několikrát dokázali zahrozit. (22:44:42)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    A nakonec ještě úplně na konci zápasu se musel znovu předvést Perez, který vytěsnil Gianniotasův pokus z hranice velkého vápna
     
    90+2
    Rychlý výpad dopředu podnikl v závěru zápasu Michael Yome. Sice svou střelou minul, ale vysloužil si potlesk trenéra gibraltarské reprezentace.
     
    90+1
    Na konci první minuty nastavení letěla na bránu Pereze další střela, nicméně Gianniotas mířil po rychlé kličce příliš vysoko.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    89
    Na druhé straně ještě jednou mohl kapitulovat Perez. Fortunis ho zkusil prověřit rychlou střelou, ale ta letěla několik decimetrů nad bránu.
     
    87
    Přeci jenom se domácí dostali ještě k jednomu zakončení, ale střela zpoza velkého vápna Karnezise prakticky vůbec neohrozila.
     
    86
    Yome se mohl okamžitě zapojit do útočné akce, jenže to by ho nesměl zastavit asistent rozhodčího, který signalizoval ofsajd.
     
    85
    V pětaosmdesáté minutě hřiště opouští Jamie Coombes, kterého nahrazuje čerstvý Michael Yome.
     
    84
    Řekové vybojovali rohový kop, nicméně ten moc velké nebezpečí pro Perezovu bránu neznamenal. Nachystáno je střídání v domácích řadách.
     
    83
    Vellios se po předchozím ofsajdu přeci jenom mohl dočkat gólové šance. Obdržel totiž prudký centr před bránu, avšak k zakončení mu chybělo pár centimetrů.
     
    81
    Hra se na chvíli přesunula na polovinu Řecka, nicméně jednalo se opravdu jen o vteřinovou záležitost. Už zase se hraje na Perezovu svatyni.
     
    80
    Apostolos Vellios si to už už mašíroval za obranu Gibraltaru, ale nakonec je zastaven vinou ofsajdu. Nutno říci, že se jednalo o několikametrové postavení mimo hru.
    78. Perez se vytáhl proti hlavičce Torosidise
     
    78
    Výborně kopnutý volný kop doputoval na hlavu Torosidise, ale toho skvělým zákrokem dokázal vychytat Jordan Perez.
     
    77
    Coombes si nevšiml atakujícího Tzavellase a po ztrátě míče ho nevědomky fauloval. Nadějná standardní situace pro Řecko.
     
    76
    Stále stejná písnička. Řekové se snaží kombinovat na útočné polovině a domácí jim to poněkud usnadňují laxnějším přístupem při napadání.
     
    74
    Hosté jsou opět aktivnější a vyhrávají téměř každý osobní souboj. Do další střelecké pozice se ale zatím ne a ne dostat.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 26. Walker – 10. Mitroglu, 44. Wiseman (Torosidis) (vla.), 45. Fortunis (Mitroglu), 45+2. Torosidis (Mitroglu)

    Karty:   34. Bosio (GIB) – 32. Mitroglu (GRE)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 4:12. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:6.
    Gibraltar: J. Perez – J.-C. Garcia, Wiseman, R. Chipolina (C), R. Casciaro, J. Chipolina – Hernandez, Coombes (85. Yome), Bosio (71. K. Casciaro), Walker – L. Casciaro.
    Náhradníci: Robba, Goldwin – Torrilla, Jeremy Lopez, Payas, K. Casciaro, Cabrera, Olivero, Barnett, Montovio, Guilling, Yome.

    Řecko: Karnezis – Tzavellas, Papastathopoulos, Manolas, Torosidis (C) – Samaris, Maniatis (71. Tziolis) – Mantalos (62. Gianniotas), Fortunis, Bakasetas – Mitroglu (73. Vellios).
    Náhradníci: Kapino, Glykos – Papadopoulos, Tziolis, Karelis, Petsos, Vellios, Diamantakos, Gianniotas, Holebas, Stafylidis, Oikonomou.

    Rozhodčí: Jakob Kehlet – Lars Rix, Heine Sørensen (vš. DEN)
    bahis siteleri