Albánie – S. Makedonie 2:1 (kon.) | Bělorusko – Francie 0:0 (kon.) | Bulharsko – Lucembursko 4:3 (kon.)
Švédsko – Nizozemsko 1:1 (kon.) | Andorra – Lotyšsko 0:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Maďarsko 0:0 (kon.)
Švýcarsko – Portugalsko 2:0 (kon.) | Bosna – Estonsko 5:0 (kon.) | Kypr – Belgie 0:3 (kon.)
Gibraltar – Řecko 1:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:0 (2:0)
Portugalsko
Úterý 06.09.2016, 20:45 • St. Jakob - Park, Basilej • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:45:40)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:11. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:10.
     
    Je dobojováno! Švýcarsko zvládlo vstup do kvalifikace na výbornou a porazilo Portugalsko 2:0! Hosté se přitom mohli dostat do vedení, ale Éder netrefil branku! Švýcaři rozhodli o své výhře už v první půli. Po standardní situace otevřel skóre Breel Embolo a druhou branku přidal po nádherném protiútoku Admir Mehmedi ! Portugalci začali hrát až po změně stran. Hosté dlouhou tlačili, ale Blerim Džemaili mohl zvýšit na 3:0! Jeho rána jen těsně minula branku! Největší šanci Portugalska spálil deset minut před koncem Nani, jež orazítkoval tyč! V nastaveném čase ještě uviděl druhou žlutou kartu Granit Xhaka, který přijde o další kvalifikační duel!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Granit Xhaka zbytečně přijde o další kvalifikační duel! Švýcarský fotbalista spáchal hloupý faul a po druhé žluté kartě musí do sprch!
     
    90+2
    Odražený míč si za hranicí pokutového území zpracoval Raphaël Guerreiro. Portugalský fotbalista si míč připravil hrudí a pravačkou vyslal dělovku, který ohrozila jen diváky za brankou.
     
    90+1
    Nastavují se 3 minuty!
     
    90
    Ricardo Quaresma hrál znovu hlavní roli. Střídající Portugalec si znovu naváděl míč z levé strany do pokutového území, jenže ani tentokrát se neprobil přes obrannou hradbu Švýcarska.
     
    89
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Blerim Džemaili, přichází Gelson Fernandes.
     
    88
    Nani našel přihrávkou na hranici pokutového území volného Quaresmu. Střídající fotbalista se ihned položil do míče, nicméně jeho ránu srazila obrana na roh.
     
    87
    Ricardo Quaresma si na levé straně pohrál s míčem, snažil se rozpohybovat domácího obránce, ale do pokutového území se neprodral. Švýcaři přežili další útok Portugalska.
     
    86
    Portugalsko mělo k dobru další standardní situaci. Yann Sommer vystartoval z brankové čáry do shluku hlavičkářů a stáhl do rukavic vysoký centr z pravé strany.
     
    85
    Fabian Schär už je zpátky na nohou, pokračuje se ve hře! Domácí se na malou chvíli podívali na polovinu Portugalska, jenže po chvíli opět přišli o míč. Hosté spěchají vpřed.
     
    83
    Po souboji v pokutovém území zůstává na brankové čáře ležet Fabian Schär. Domácí stoper si nejspíše přivodil zranění při jednom z obranných zásahů. U Švýcara už jsou lékaři.
     
    82
    Obrovská šance Portugalska! Quaresma našel dobrým centrem Naniho, jež hlavičkoval o zem a míč se poté odrazil do tyčky!
     
    81
    Yann Sommer dlouhým výkopem hledal čerstvého Derdiyoka. Střídající fotbalista sice vyhrál hlavičkový souboj, ale dlouhý míč prodloužil pouze k obráncům.
     
    80
    Portugalci rozehrávali přímý kop z pravé strany. Exekuce se znovu zhostil Quaresma. Ofenzivní hvězda Portugalska vyslal centr na zadní tyč, kde se José Fonte provinil proti pravidlům.
     
    79
    Valon Behrami skvěle přečetl úmysl soupeře u postranní čáry a přesně načasovaným skluzem jej připravil o míč. Behrami navíc vybojoval autové vhazování pro Švýcarsko.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 23. Embolo (pen.), 30. Mehmedi (Seferović)

    Karty:   41. Xhaka (SUI)   90+3. Xhaka (SUI)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:11. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:10.
    Švýcarsko: Sommer – Lichtsteiner (C) (69. Widmer), Schär, Djourou, Ricardo Rodríguez – Behrami, Xhaka – Embolo, Džemaili (89. Fernandes), Mehmedi – Seferović (78. Derdiyok).
    Náhradníci: Hitz, Bürki – Moubandje, Elvedi, Klose, Frei, Steffen, Fernandes, Derdiyok, Widmer.

    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – Moutinho (68. Quaresma), W. Carvalho (46. Mário), Adrien Silva – Nani (C), Éder (46. André Silva), B. Silva.
    Náhradníci: Eduardo, Marafona – Alves, Neto, André Silva, Mário, Cancelo, R. Silva, Eliseu, Quaresma, Danilo, André.

    Rozhodčí: Lahoz – del Palomar, Devís (všichni Španělsko)
    bahis siteleri