Košice – Martin 9:3 (kon.) | Poprad – Nitra 1:4 (kon.) | Banská Bystrica – Žilina 3:2 (po pr.)
Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:1 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:2 (po pr.)
konec
HK Poprad
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
HK Nitra
sk Neděle 02.10.2016, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 9. kola Tipsport ligy. HK Poprad dnes o 17:00 začne súboj s HK Nitra. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad

    Istý čas sa zdalo, že sa „kamzíci“ po nevydarenom úvode opäť naladia na víťaznú vlnu a začnú konečne zbierať dôležité body, ale v posledných dvoch zápasoch im opäť športový duch neprial. Mali sériu troch výhier, následne prišla domáca prehra so Zvolenom 3:4 a naposledy v piatok nečakaná vysoká prehra so Žilinou 9:2. Popradu teda po ôsmich zápasoch patrí posledná 10. pozícia so ziskom 7 bodov a gólovým skóre 16:28.

    HK Nitra

    Nitrania svoju pozornosť okrem Tipsport ligy sústredia aj na hokejovú Ligu majstrov, v ktorej postúpili do vyraďovacej časti. V domácej súťaži sa hokejistom spod Zobora vcelku darí. Aktuálne im patrí druhé miesto o skóre s Košicami. „Corgoni“ majú na konte 21 bodov a skóre 34:21. Forma Nitry je vcelku priaznivá. Štyri výhry a jedna prehra v posledných piatich kolách. Naposledy Nitra hrala práve s lídrom tabuľky z Košíc. Oceliarov porazila 6:4 a výborne teda zvládla tento šesťbodový zápas.

    V minulej sezóne boli v šiestich dueloch až päťkrát úspešnejší nitrianski hokejisti. Popradčania dokázali zvíťaziť len jediný raz. Aj bilancia vzájomných zápasov teda výrazne napovie, kto by v tomto súboji mohol mať navrch. Zápas sa však začína od 0:0 a domáci budú chcieť svojich fanúšikov rozhodne potešiť. Sledujte tento zápas na našom webe. Pekný športový zážitok!
    Nitrianska previerka pred CHL. Bude pod Tatrami úspešná?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Šúrek – Cutting, Kurali, Dinda, Fabian, Potekin, Pokovič, Šterbák – Lapšanský, Zagrapan, Lichanec – Kroták (C), Ježek, Paločko – Bondra, Troliga, Müller – Vašaš, Výhonský, Danielčak

    HK Nitra: Valent – Ordzovenský, Versteeg, Mezei, Rais, Pupák, P. König, Kuzma – Blackwater, Slovák, Laliberté – Bajtek, Krištof, H. Ručkay – Paukovček, Štefanka, Macík – Chalupa, Piačka, D. König

    Rozhodca: Lauff, Valach – Korba, Riš.
     
    Oba tímy máme už na ploche. Pred začiatkom stretnutia si vypočujeme štátnu hymnu SR.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    Poprad má hneď v úvode problém s rozohrávkou. Už sa však domácim podarilo dostať do útoku. Z ľavého kruhu šikovne vystrelil Zagrapan a Valent musel pohotovo zasiahnuť.
     
    00:55
    Šúrek zle rozohral po mantineli a puk zachytil Ručkay. Následne prihral Bajtekovi, ale Nitrania už potom v akcii nepokračovali.
     
    01:18
    Paločko nenašiel prihrávkou Krotáka. Domáci potom odišli stiredať a Nitra bude rozohrávať spoza Valenta.
     
    01:56
    Štefanka získal puk na ľavom kruhu a snažil sa ho okamžite krížom presunúť na Macíka, ktorý však tento prudký puk nedobehol.
     
    02:17
    Štefanka našiel prihrávkou na pravý kruh Macíka, tentokrát už úspešne. Šúrek musel vytiahnuť svoj betón, aby zastavil Macíkovu strelu!
     
    02:53
    Piačka nahodil do útočného pásma. Chalupa zachytil puk, no následne už nikoho zo svojich spoluhráčov pred bránkoviskom nenašiel.
     
    03:44
    Paločko sa natlačil popri mantineli a z rohu klziska posúval puk bekhendom pred bránkoviskom. Valent všetko sledoval a musel puk vypichnúť.
     
    04:08
    Slovák spoza bránky našiel Blackwatera pred bránkoviskom, no jeho strela následne bola zblokovaná. Ešte sa o dorážku pokúsil Laliberté, no tiež nebol úspešný.
     
    04:35
    Od modrej čiary vypálil Branislav Mezei. Jeho delovku však zastavil Ježek medzi kruhmi a následná dorážka od Ručkaya nevyšla.
     
    05:04
    Nitra si zahrá presilovú hru. Dávid Bondra dostáva dve minúty za podrazenie, ktoré bolo veľmi zbytočné.
     
    05:35
    Macík vykorčuľoval po kružnici a nahadzoval puk na bránku. Šúrek bol pripravený, ale zasahovať nemusel, keďže strela skončila na popradskom obrancovi.
     
    06:09
    Nitra bude hrať presilovku o dvoch hráčov. Za seknutie dostáva dve minúty Keevin Cutting.
     
    06:28
    Slovák prihrávkou z prvej hľadal medzi kruhmi Lalibertého, ktorý tam ostal voľne stáť, no Kurali len jemne tečoval puk a prihrávka následne šla von z pásma.
     
    07:20
    Nitra dala gól!
    Nitrania idú do vedenia, keďže využívajú presilovku! Blackwater zachytil puk v rohu klziska a následne prihrávkou na modrú čiaru našiel MITCHA VERSTEEGA, ktorého strelu Šúrek vôbec nevidel!
    Asistencie: Judd Blackwater, David Laliberté.
    07:20 VERSTEEG - 0:1
     
    08:55
    Muller sa pokúsil obhodiť si Pupáka po pravom krídle, no nitriansky obranca sa nenechal nalákať a puk zachytil.
     
    09:54
    Pokovič pomasíroval Štefanku za bránkou, no hráč Nitry sa s prehľadom vymanil z tejto situácie a puk posunul na svojich spoluhráčov.
    Predzápasový nástup na ľadovú plochu
     
    10:55
    Kurali prihrávkou na os ihriska hľadal pred modrou čiarou Lapšanského, ktorý si však tento pas napokon nespracoval a prenechal ho Nitranom.
     
    11:41
    Laliberté si šikovne nakorčuľoval do útočného pásma, počkal si na prihrávku od Ordzovenského a následne bekhendom zakončoval. Šúrel svoje betóny spojil a puk vyrazil.
     
    12:02
    Poprad sa bude opäť brániť vo štvorici. Ján Muller dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    12:50
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Henrich Ručkay zbytočne fauloval. Dostáva dve minúty za faul lakťom.
     
    13:16
    Nitrania opäť šikovne zakombinovali a tlačili sa do bránky. Bajtek zakončoval z pravého kruhu a následne sa natlačil do Šúreka. Rozhodcovia hru prerušili.
    13:16
     
    13:50
    Pupák z ľavého kruhu nahodil na Šúreka. Táto strela nebola veľmi ťažká, no gólman Popradu si nebol úplne istý zákrokom, puk len vyrazil na ochrannú sieť.
     
    15:17
    Zagrapan našiel na útočnej modrej čiare Paločka, ktorý sa dostal do súboja s Mezeiom a proti nemu veľa nenavystrájal.
     
    16:07
    Výhonský posunul po šírke ihriska Troligovi, ktorý napriahol spomedzi kruhov, ale do pásma mu skôr vnikol Lapšanský a bol teda odpískaný jasný ofsajd.
     
    16:42
    Zagrapan sa za bránkou dokázal uvoľniť a následne chcel hľadať Lichanca pred bránkoviskom. Nitrania však napokon prihrávku vystihli.
     
    18:13
    Poprad bude hrať do konca tretiny presilovku. Filip Bajtek dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    19:24
    Kroták nespracoval puk v rohu klziska. Následne sa ho snažil posúvať na spoluhráča, no nebol presný. Po chvíli pálil od modrej Troliga, no Valent bezpečne zachytil puk do výstroje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke boli jednoznačne lepší hostia, ktorým sa podarilo aj dostať do vedenia. V 8.minúte otvoril skóre Versteeg.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:32
    Popradčania sa natlačili do útočného pásma, ale Lapšanský sa ku koncovke nedostal.
     
    21:38
    Domáci vytvárali útočnú akciu, ale opäť Valenta neohrozili. Nitrania likvidujú pokusy domácich väčšinou vo veľkom predstihu.
     
    22:10
    Teraz však nechali viac priestoru Alexovi Výhonskému, ktorý šiel cez stred ihriska, spracoval si puk, no ušiel mu v medzikruží a Valent ho už bezpečne prikryl.
     
    22:33
    Troliga z rohu klziska sa dostal k modrej čiare, ale následne mu protihráči vypichli puk a dostali sa dopredu. Laliberté z pravého kruhu nepríjemne nahadzoval na bránku a Šúrek musel zasahovať.
    22:33
     
    23:14
    Judd Blackwater si prevzal puk od Ordzovenského, prišiel bližšie k bránke a bekhendom vystrelil. Šúrek s prehľadom schoval puk do lapačky.
     
    24:34
    Kroták bol úspešný na buly a posunul puk medzi kruhy Ježkovi, ktorý vypálil šikovne na bránku. Valent musel urýchlene použiť svoj betón.
     
    25:06
    Poprad bude hrať presilovku. Miroslav Pupák dostáva dve minúty za držanie.
     
    26:42
    Nitra dala gól!
    Nitra zvyšuje svoje vedenie! Rais zachytil puk v strednom pásme, vnikol do pásma, prenechal Blackwaterovi, ktorý šiel na pravý kruh a následne práve nakorčuľovaného MATÚŠA RAISA našiel pred bránkou a na jeho strelu z prvej už nemal Šúrek nárok!
    Asistencia: Judd Blackwater.
    26:42 RAIS - 0:2
     
    27:39
    Macík sa snažil zbaviť Pokoviča v rohu klziska, ale popradský obranca sa sústredil len na puk a vzal mu ho s prehľadom.
     
    28:35
    Poprad si zahrá presilovku. Peter König dostáva dve minúty za držanie.
     
    29:22
    Poprad dal gól!
    Domácim sa podarilo využiť presilovú hru! Kurali nabil na modrej čiare ĽUBOMÍROVI DINDOVI a jeho delovka skončila v bráne. Valent veľa toho nevidel, keďže Lichanec šikovne clonil.
    Asistencia: Mário Kurali.
    29:22 DINDA - 1:2
     
    29:40
    Poprad si vybojoval ďalšiu presilovku. Dve minúty si odsedí Filip Kuzma za hákovanie.
     
    30:52
    Lapšanský vystrelil z pravého kruhu, no jeho zakončenie bolo zblokované. Nitrania sa následne oslobodili.
     
    33:00
    Bondra sa uvoľnil pred bránkoviskom a skoro si spracoval prihrávku od Potekina. Puk sa mu však nakoniec zaplietol medzi korčuľami.
     
    33:44
    Po tom, čo pred Valentom nastala menšia trma-vrma, sa dokázali hostia vydať do protiútoku. Z ľavého kruhu strieľal Edmund Piačka, ale Šúrek bol v zákroku stopercentný.
     
    34:01
    Domáci vyhrali vhadzovanie v obrannom pásme, ale Paločko poslal puk okamžite von z tretiny. Skončilo sa to zakázaným uvoľnením.
     
    34:37
    V obrovskej príležitosti sa ocitol domáci kapitán Arne Kroták! Na osi ihriska si spracoval prihrávku a smeroval sám na Valenta. Puk sa mu však zasekol cez nejakú nedokonalosť na ľade a následná strela na druhý pokus už nebola veľmi nebezpečná.
     
    35:12
    Troliga posunul puk po ľavej strane na Výhonského, ktorý vystrelil na Valenta, no nitriansky brankár si pravú žrď bezpečne postrážil.
     
    35:49
    Blackwater krížnou prihrávkou na ľavý kruh našiel Mareka Slováka, ktorý strieľal, ale puk mu nesadol na hokejku.
     
    36:26
    Arne Kroták inkasoval v útočnom pásme nepríjemnú podpásovku od Raisa do nechránených miest. Popradský kapitán by však mal byť v poriadku.
     
    36:41
    Krištof nabral rýchlosť a dostal sa blízko pred Šúreka. Na poslednú chvíľu zasahoval Cutting.
     
    37:07
    Šikovná kombinácia Nitranov. Mezei našiel krížnou prihrávkou na pravý kruh Henricha Ručkaya, ktorý si ju spracoval a následne strieľal presne do Šúrekovej lapačky.
     
    37:38
    Lapšanský sa dostal do zakončenia vďaka odrazenému puku z ľavého kruhu. Strelu mu však zblokoval Kuzma.
     
    38:00
    Arne Kroták je už späť v akcii a hneď aj otestoval gólmana Valenta. Jeho nahodenie od modrej čiary zachytil brankár Nitry do lapačky veľmi ľahko.
     
    38:54
    Dinda si nerozumel s Kuralim a takmer z toho bola príležitosť pre Nitru. Našťastie, puk šiel vedľa hokejky nitrianskeho obrancu na modrej čiare.
     
    39:24
    Nitrania puk nevyhodili. Zachytil ho na modrej Kurali, ktorý ho posunul Cuttingovi na ľavý kruh a ten strieľal. Valent vyrážal.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry bola gólovo vyrovnaná. Najprv na 0:2 zvýšil Rais, ale v 30. minúte znížil Dinda. Stav po 40 minútach je teda 1:2 v prospech Nitry.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:24
    Skvelá príležitosť pre domácich! Lichanec potiahol akciu, prenechal puk v medzikruží Zagrapanovi, ktorý ešte videl za sebou Lapšanského, ktorý si spracoval puk, prehodil si ho na forhend a následne namieril do Valentovej vyrážačky.
     
    41:43
    Nitra dala gól!
    Nitra v podstate z ničoho nič sa opäť vzďaľuje na rozdiel dvoch gólov! Bondra príliš vymýšľal na modrej čiare, König mu vypichol puk, posunul ho MICHALOVI KRIŠTOFOVI, ktorý strelou švihom prekonal Šúreka!
    Asistencia: Peter König.
    41:43 KRIŠTOF - 1:3
     
    42:18
    Zagrapan potiahol puk do útočného pásma, na pravej strane sa zastavil a krížnou prihrávkou našiel Lichanca z druhej vlny, ktorý spomedzi kruhov triafal do stredu bránky.
     
    42:35
    David Laliberté strelou z ľavého kruhu nemieril zle. Jeho zakončenie smerovalo na hornú žŕdku. Šúrek tam však mal svoje rameno a stečoval puk na ochrannú sieť.
     
    43:01
    Mário Kurali tvrdo vypálil od modrej čiary. Valent toho veľa nevidel, no výrazným spôsobom mu pomohol Mezei, ktorý strelu zblokoval.
     
    44:10
    Chalupa obkorčuľoval poza bránku a následne našiel pred bránkoviskom Piačkovi, ktorý ešte zakončoval bekhendom. Šúrek mal čo robiť, ale napokon si úspešný zákrok pripísal.
     
    45:38
    Nitrania sa síce dostali do útočného pásma, ale Šúreka napokon nikto z hráčov v modrých dresoch nepreveril.
     
    45:51
    Mário Kurali pálil tvrdo od modrej čiary. Gólman Michal Valent mal čo robiť, aby túto nebezpečnú delovku zachytil. Jeho zákrok však bol v konečnom dôsledku úspešný.
     
    46:50
    Po ľavom krídle vykorčuľoval dopredu Marek Zagrapan. Jeho pokus z kruhu skončil na výstroji gólmana Valenta, ktorý nemal problém so zachytením.
     
    47:16
    Slovák sa dostal k strele spomedzi kruhov. Jeho zakončenie smerovalo mimo Šúrekovej bránky.
     
    47:54
    Poprad bude hrať presilovku. Edmund Piačka dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
     
    48:36
    Kroták skúsil nájsť krížnou prihrávkou Ježka, ale Macík perfektne čítal hru a puk zachytil a vyhodil.
     
    49:30
    Zagrapan šikovne prehodil na Lichanca pred bránkovisko, ale Lichanec už musel zakončovať z veľmi ťažkej pozície.
     
    51:23
    Bondra hľadal prihrávkou na útočnú modrú čiaru Troligu, ktorý však tento dlhý pas nezachytil. Nitrania môžu rozohrávať.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 896 divákov.
     
    52:30
    Poprad bude hrať vo štvorici. Marek Zagrapan dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    53:08
    Matúš Rais vypálil od modrej čiary, ale iba do Výhonského, ktorý sa obetavo hodil do tejto tvrdej strely.
     
    54:11
    Poprad mal obrovskú príležitosť. Peter Lichanec vybojoval puk od Blackwatera a smeroval sám na Valenta. Strelou ho však trafil len priamo do hrude a tadiaľ cesta rozhodne nevedie!
     
    54:43
    Peter König sám vnikol do útočného pásma a snažil sa aj vystreliť, ale jeho pokus bol blokovaný. Nitra však získala pásmo.
     
    55:45
    Piačka získal puk vďaka aktívnemu napádaniu, vystihol prihrávku a spomedzi kruhov preveril Šúreka, ktorý okamžite použil vyrážačku.
     
    57:10
    Kroták sa snažil vceku lišiacky prekvapiť brankára Valenta strelou z ľavého kruhu. Nitriansky gólman puk zachytil a okamžite mohol aj rozohrať.
     
    58:03
    Domáci získali puk v útočnom pásme. Zagrapan si počkal pred bránkoviskom do poslednej chvíle a ohrozil Valenta, ktorý vytiahol skvelý zákrok vyrážačkou!
     
    58:26
    Šúrek sa už v týchto chvíľach pýta na hráčsku lavicu, aby domáci hokejisti mohli začať hru v šiestich, počas ktorej sa pokúsia vyrovnať.
     
    59:01
    Domáci sa nevedia usadiť v útočnom pásme a aktuálne sa hrá v ich obrannej tretine, čo ovocie rozhodne neprináša.
     
    59:20
    Nitra dala gól!
    A je vymaľované! Domáci opäť ťažko rozohrávali v obrannom pásme. Piačka posunul puk v medzikruží na DÁVIDA KONIGA, ktorého strela smerovala pomedzi Šúrekove betóny!
    Asistencia: Edmund Piačka.
     
    59:55
    Kamzíci sa ešte ocitli v útočnom pásme a Zagrapan vystrelil z kruhu. Brankár Valent puk prisadol betónom.
     
    Koniec zápasu.
     
    Posledná tretina vyšla hosťom. V 42. minúte dal gól na 1:3 Krištof a v poslednej minúte stretnutia upravil na konečných 1:4 pre Nitru Dávid König.
    Poprad sa teda ani v tomto zápase nedokázal vymaniť spod hernej a výsledkovej krízy a aj po tomto zápase bude figurovať na 10. mieste.

    Ďakujeme za pozornosť. Pekný večer. (19:23:02)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 30. Dinda (Kurali) – 8. Versteeg (Blackwater, Laliberté), 27. Rais (Blackwater), 42. Krištof (P. König), 60. D. König (Piačka)


    HK Poprad: Šúrek (Pajpach) – Cutting, Kurali, Dinda, Fabian (A), Potekin, Pokovič, Šterbák – Lapšanský, Zagrapan, Lichanec – Kroták (C), Ježek, Paločko – Bondra, Troliga (A), Müller – Vašaš, Výhonský, Danielčak
    HK Nitra: Valent – Ordzovenský, Versteeg, Mezei, Rais, Pupák, P. König, Kuzma – Blackwater, Slovák, Laliberté – Bajtek, Krištof, H. Ručkay – Paukovček, Štefanka, Macík – Chalupa, Piačka, D. König

    Rozhodčí: Lauff, Valach – Korba, Riš

    Diváci: 896
    bahis siteleri