Vítkovice – Nitra 7:0 (kon.) | Sparta – Kärpät 1:1 (kon.) | Junosť Minsk – Frölunda 3:2 (kon.)
Kuopio – Djurgården 2:0 (kon.) | TPS – IFK Helsinky 1:1 (kon.) | Liberec – Färjestad 4:1 (kon.)
Mnichov – Växjö 1:1 (kon.) | Tappara – SaiPa 0:2 (kon.) | JYP – Skellefteå 4:0 (kon.)
Salzburg – Bern 1:4 (kon.) | Wolfsburg – Zürich 1:4 (kon.) | Eisbären – Zug 4:0 (kon.)
Lugano – Plzeň 4:1 (kon.) | Košice – Fribourg 1:1 (kon.) | Davos – Linköping 4:7 (kon.)
HV71 – Rauma 2:0 (kon.)
konec
HC Lugano
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 04.10.2016, 19:45 • Resega, Lugano • Hokejová Liga mistrů • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:39
    Domácí celek v předposlední minutě znovu zahrozil! Rychlý protiútok zakončoval Luca Fazzini, Matěj Machovský byl ovšem naštěstí pro Plzeň připravený zasáhnout.
     
    57:17
    V nadějné situaci byl před bránou Jakub Koreis! Plzeňský odchovanec měl na hokejce snížení, bohužel se mu to ale nepodařilo. Elvis Merzlikins si zcela jistě oddychnul.
     
    54:55
    Velké šance domácího celku na vstřelení páté branky! Hned trojice hráčů se snažila dorážet před bránou Matěje Machovského, ten si ale situaci i s notnou dávkou štěstí pohlídal. Největší příležitost měl Luca Fazzini, který poloodkrytou bránu ovšem netrefil ideálně.
     
    54:06
    A pozor, Dominik Kubalík (PLZ) navíc inkasuje dvouminutový trest za podražení! To už je pro indiány velká komplikace, vzhledem k odvetě ale bude důležité ještě zabojovat.
    49:04 Ryan GARDNER - 4:1
     
    49:04
    Lugano vstřelilo branku!
    Nyní už na to ale Matěj Machovský nestačil, Švýcaři se tak ujímají vedení o tři góly. Alessio Bertaggia drzou přihrávkou napříč brankovištěm našel v levém kruhu stojícího RYANA GARDNERA, který nekompromisní jedovkou do víka Machovského svatyně dává na 4:1. Asistence: Alessio Bertaggia.
    47:37 Luca FAZZINI - 3:1
     
    47:37
    Lugano vstřelilo branku!
    Tak tohle je veliká škoda pro Západočechy. Lugano využívá přesilovou hru a dostává se do vedení o dva góly. Dario Bürgler přihrávkou od levého mantinelu našel před bránou nedůsledně pokrytého LUCU FAZZINIHO, který z blízkosti upravil stav zápasu na 3:1. Asistence: Dario Bürgler a Gregory Hofmann.
     
    47:12
    Škoda Plzeň mohla srovnat při vlastním oslabení! Parádní práci odvedla dvojice Jakub Lev – Ondřej Kratěna. Druhý jmenovaný přihrával svému spoluhráči, který ale zblízka neskóroval.
     
    46:35
    Tak tohle je pro Plzeň škoda. Osmnáctiletý mladík Petr Kodýtek (PLZ) nešťastně strčil hokejku pod útočícího Hofmanna, jehož tím podrazil. A za to inkasuje dvouminutový trest, sudí ho ovšem označili jako hákování.
     
    41:48
    Škodovka pokračuje v obrovském tlaku a zahraje si přesilovou hru! nick Johnson v obrovské šanci trefil jen Merzlikinsův beton, poté byl faulován Jakub Koreis. Steve Hirschi (LUG) tak míří na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    40:55
    Další veliká šance českého celku! Po přihrávce Dominika Kubalíka objel branku Merzlikinse Petr Kodýtek, který předložil přihrávku Miroslavu Indrákovi. Ten však v obrovské příležitosti trefil jen boční síť.
     
    40:25
    A mohlo být vyrovnáno, to je velká škoda! Po pravém křídle unikal Jakub Lev, nalevo se mu ještě nabízel Tomáš Svoboda. A právě tam nesobecky posílal Lev přihrávku, bohužel nepřesnou.
     
    37:46
    A Michal Straka si pro jistotu vyžádal oddechový čas. Jeho svěřenci totiž nemohou vystřídat a potřebovali si vydechnout.
    35:15 Jakub LEV - 2:1
     
    35:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je sníženo, velmi dobře provedený protiútok indiánů! JAKUB LEV si po přistrčení od Miroslava Indráka parádně vybruslil do mezikruží a pěknou střelou zápěstím o tyč dopravil kotouč za záda Elvise Merzlikinse, ten byl bez šance. Pro český celek svitla naděje. Asistence: Miroslav Indrák a Tomáš Slovák.
     
    31:16
    Jakub Lev (PLZ) podruhé v dnešním utkání jde na trestnou lavici. Znovu to je za podražení, když vleže hokejkou poslal k zemi útočícího Tonyho Mårtenssona.
     
    28:05
    Druhá přesilovka pro Plzeň! Luca Fazzini (LUG) u mantinelu seknul Michala Špačka a míří na trestnou lavici.
     
    27:08
    A už to mohlo být klidně o tři góly! Tvrdou dělovku ze své hokejky vyslal Ryan Gardner, na dorážku byl připraven Raffaele Sannitz, ale kotouč mu v rozhodující moment unikl.
    25:23 Linus KLASEN - 2:0
     
    25:23
    Lugano vstřelilo branku!
    A krátce po srovnání sil na ledě se švýcarský celek dostává již do dvoubrankového vedení. Nádherně to nyní provedla elitní formace. Po průniku Patrika Zackrissona se k puku na levém křídle dostal Tony Mårtensson, který jej přihrál na druhou stranu LINUSI KLASENOVI. A na něj už zívala odkrytá brána, Machovský byl bez šance. Asistence: Tony Mårtensson a Patrik Zackrisson.
     
    23:05
    Plzeňané dostávají možnost vyrovnat v přesilové hře. Sébastien Reuille (LUG) se totiž provinil hákováním zakončujícího Ondřeje Kratěny, dostává tak dvě trestné minuty.
    22:12 Gregory HOFMANN - 1:0
     
    22:12
    Lugano vstřelilo branku!
    Švýcarský tým se dostává do vedení. Damien Brunner naprosto špičkovou přihrávkou zpoza branky vybídl ke skórování GREGORYHO HOFMANNA, který touto velkou šancí nepohrdl. Jakub Koreis ho nestihl uhlídat a domácí útočník z bezprostřední blízkosti otevírá skóre zápasu. Asistence: Damien Brunner a Steve Hirschi.
     
    19:19
    Zajímavé šance hokejistů Plzně! Tomáš Svoboda dorážel z bezprostřední blízkosti puk po neúspěšné střele Petra Kodýtka, ale Elvis Merzlikins to spolu s obranou zvládl vyřešit.
     
    15:05
    Nebezpečný Dario Bürgler se po dobré práci Damiena Brunnera uvolňoval před bránu Plzně. Tam se nakonec dostal, snažil se zakončit bekhendem, ale hostující zadáci mu to neumožnili!
     
    12:26
    Tak tohle byla nebezpečná dělovka! Na modré čáře se k odraženému kotouči dostal kapitán Philippe Furrer a bez váhání se do něj opřel. Matěji Machovskému touš propadl mezi betony, nakonec se ale zastavil před brankovou čárou.
     
    08:11
    Poprvé v dnešním utkání se vylučuje. Plzeňský útočník Jakub Lev (PLZ) se provinil ve středním pásmu podražením Sartoriho. Po komerční přestávce si Lugano zahraje první přesilovou hru.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 23. Hofmann (Brunner, Hirschi), 26. Klasen (Mårtensson, Zackrisson), 48. Fazzini (Bürgler, Hofmann), 50. Gardner (Bertaggia) – 36. Lev (Indrák, Slovák)


    HC Lugano: Merzlikins (Manzato) – Wilson, Sartori, Furrer (C), Ulmer, Hirschi, Fontana – Klasen, Mårtensson, Zackrisson – Brunner (A), Hofmann, Bürgler – Sannitz (A), Walker, Gardner – Bertaggia, Morini, Reuille – Fazzini.
    Trenér: Douglas Shedden.

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička, Moravčík, Špaček, Slovák – Svoboda, Lev, Kratěna (C) – Kubalík, Kodýtek, Indrák – Johnson (A), Koreis, Yellow Horn – Schleiss, Suchý, Švarc.
    Trenér: Michal Straka.

    Rozhodčí: Brüggemann (GER), Wiegand – Bürgi, Kovacs (všichni SUI).

    Diváci: 4783
    Úterý 11.10.2016
    Plzeň - Lugano 3:3

    Branky a nahrávky: 8. Lev (Kracík), 31. Kodýtek (Pulpán), 60. Svoboda (Kratěna) – 10. Zackrisson (Sartori, Mårtensson), 27. Hofmann (Ulmer), 48. Sannitz (Gardner, Bertaggia)

    bahis siteleri