Vítkovice – Sparta 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 4:2 (kon.) | Plzeň – Liberec 0:5 (kon.)
Litvínov – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Pardubice – Třinec 0:4 (kon.)
K. Vary – Chomutov 4:3 (po pr.)
konec
HC Dynamo Pardubice
0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
HC Oceláři Třinec
Pátek 21.10.2016, 18:00 • Tipsport arena • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Tipsport extraliga má za sebou první čtvrtinu, ale není na co čekat. Již dnes startuje další, konkrétně Vás provedeme utkáním HC Dynamo PardubiceHC Oceláři Třinec.
    Statistické okénko

     
    Dynamo do letošní sezony vstupovalo s jasným cílem – napravit loňský nezdar a nenechat si utéct začátek soutěže. Jenže opak je pravdou. Východočeši mají na kontě stejně bodů jako minulý rok a ve dvanácti utkáních si připsali pouze dvě výhry v základní hrací době. Zbylé tři body získali za jednu výhru a prohru v nadstavbě. Pardubicím tak náleží s devíti body dvanáctá pozice, na jedenáctý Zlín svěřenci Pavla Rohlíka ztrácí sedm bodů.
    Dynamo nachystalo nový bulletin s plakátem

     
    V Třinci jsou na tom právě naopak. Oceláři bodovali v každém utkání první čtvrtiny a s dvaatřiceti body dýchají na záda první Kometě, která má na kontě stejný počet bodů. Na třetí Litvínov mají třinečtí šestibodový náskok. Slezané si během uplynulých dvanácti střetnutí připsali osm výher za tři body, a dvakrát brali dva body po prodloužení, respektive po nájezdech. Stejně tak – dvakrát – z této nadstavby vyšli poražení.
     
    Třinec vyšel lépe i z prvního vzájemného zápasu dnešních soupeřů v letošních sezoně. V prvním kole porazil družinu tehdejšího kouče Petera Draisaitla 4:1. V tomto zápase se navíc Východočechů zranil brankář Martin Růžička. Z utkání odstoupil po druhé třetině a dosud se na soupisce Dynama neobjevil.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Maxwell (Klouček) – Čáslava, Ščotka, Bokroš, Novák, Ovčačík, Leduc – P. Sýkora, Redenbach, Hubáček – Mallet, Nahodil, Rolinek – Bárta, Tomášek, H. Zohorna – Panna, T. Kaut, Poulíček.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas, Jank, L. Doudera – Martin Růžička, Marosz, Petružálek – Dravecký, Kreps, Rákos – Irgl, Polanský, Adamský – Hrňa, Špirko, Jašek.

    Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Brejcha, Suchánek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Redenbach dostal přihrávku ve středním pásmu a pokoušel se protečovat kotouč do útoku na Petra Sýkoru, ale akce nedošla ke svému konci.
     
    00:52
    Rolinek vložil hůl do jedné z třineckých přihrávek a puk skončil na střídačce Dynama. Vhazování ve středním pásmu.
     
    01:24
    Hynek Zohorna dostal přihrávku přímo před branku, ale místo rychlého zakončení zvolil otočku kolem branky, jeho následná předávka spoluhráčům do předbrankového prostoru ale nebyla úspěšná.
     
    02:45
    Kamil Kreps našel svižným pasem mezi kruhy stojícího Vladimíra Draveckého, který ale mířil přímo do Maxwella. Před ním se následně strhla hromadná potyčka.
     
    02:45
    Z níž vyplynulo současné vyloučení Petra Čáslavy (PCE) a Tomáše Linharta (TRI). Oba borci si odsedí po dvou minutách za hrubost.
     
    03:10
    Lukáš Nahodil hledal přihrávkou přes osu hřiště rozjetého Tomáše Rolinka, ale ten na puk před odkrytou bránou soupeře nedosáhl.
     
    04:04
    Kdo teď viděl akci Jiřího Polanského, asi těžko by uvěřil, že třineckému útočníkovi je čtyřiatřicet. Polanský proletěl obranným pásmem Dynama jako vítr, ale mířil přímo doprostřed brány.
     
    04:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí se dostávají tři vteřiny před koncem hry 4 na 4 do vedení! Hrabalovu střelu vyrazil Maxwell lapačkou pouze nad sebe a puk se poté snesl k čepeli JIŘÍMU POLANSKÉMU, který jej dorazil do odkryté brány. Asistence: Josef Hrabal, Erik Hrňa.
    04:42 Jiří POLANSKÝ - 0:1
     
    04:45
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    05:50
    Po chybě Tomáše Bokroše na útočné se dostali hosté do úniku dva na jednoho, ale Petružálkova přihrávka skončila pouze u posledního vracejícího se hráče Dynama.
     
    06:03
    Brandon Maxwell si v pohodě lapačkou sáhl pro třineckou střelu ze středního pásma. Následuje komerční přestávka.
     
    06:13
    Dynamo se dostávalo dopředu ve třech proti dvěma, ale v přílišné rychlosti nebyla finální přihrávka přesná a otěže přebírají Oceláři.
     
    06:25
    Leduc rozehrál doslova tragicky, do protiútoku se tedy dostal Zbyněk Irgl, který zkusil střelu z pravého kruhu pro vhazování, ale mířil pouze do Maxwella.
     
    06:45
    Doudera nabil na modré čáře Hrabalovi, ale ten mířil těsně vedle.
     
    06:59
    Kamil Kreps našel dobře postaveného Daniela Rákose, ten hledal místečko nad ramenem Brandona Maxwella, ale americký brankář ve službách Dynama si dokázal poradit.
     
    07:32
    Filip Novák zpracoval prudkou přihrávku na modrou a posunul kotouč na Tomáše Bokroše, jehož pokus z první byl ale zblokován.
     
    08:17
    Alexandre Mallet teď selhal ve stoprocentní příležitosti! Tomáš Rolinek totiž svému spoluhráči poslal přihrávku přímo před odkrytou branku, ale Mallet tak dlouho váhal se zakončením, až do jeho pokusu stihl vložit hůl Rastislav Špirko a vytěsnil kotouč mimo.
     
    08:17
    Z obrovského tlaku Dynama vyplynulo vyloučení, na trestnou lavici míří za podražení David Nosek.
     
    09:52
    Dynamo dobývá třinecké obranné pásmo, ale halou to prozatím jen hučí po neúspěšných, leč pěkných pokusech o gól.
     
    10:17
    Hosté v plném počtu.
     
    10:55
    Michal Bárta našel rozjetého Hynka Zohornu, ten střílel příklepem do horní části brány, ale Hrubec předvedl vynikající zákrok ramenem.
     
    12:10
    Petr Čáslava míchal s kotoučem za brankou a pokusil se o přihrávku do brankoviště, ale puku se zmocnili hráči Třince.
     
    13:27
    Po nepřesné rozehrávce Josefa Hrabala odpískáno zakázané uvolnění.
     
    13:56
    Icing se píská i na druhé straně.
     
    14:12
    Lukáš Nahodil rychle proklouzl do útočného pásma, ale jeho přízemní střela příklepem prolétla jen těsně kolem branky Šimona Hrubce.
     
    14:30
    Po ofsajdu Ocelářů následuje komerční přestávka.
     
    15:26
    Kamil Kreps vymyslel krásnou zadovku zpoza brány a puk naservíroval na hůl Vladimíru Draveckému, ale Brandon Maxwell tuto složitou situaci skvěle přečetl a předvedl vynikající poziční zákrok.
     
    16:00
    Po nepřesné rozehrávce Třince se píská zakázané uvolnění.
     
    16:32
    Alexandre Mallet našel rozjetého Lukáše Nahodila, jenž se v útočném pásmu pokusil kotouč svému spoluhráči rychle vrátit a přelstít tak třineckého Petružálka, ale neúspěšně.
     
    16:39
    Petružálek dlouho váhal s rozehrávkou a nakonec z toho je pouze zakázané uvolnění.
     
    17:26
    Nebezpečný protiútok Třince zastavil Filip Novák, který vložil hůl do hostující přihrávky přes osu hřiště.
     
    17:35
    Hubáček dlouhou přihrávkou od modré hledal před branku najíždějícího Tomáše Rolinka, ale do dráhy puku vložil hůl třinecký dojíždějící hráč a kotouč vylétl mimo hřiště.
     
    17:59
    Odpískáno další zakázané uvolnění hostí.
     
    18:32
    Hrubcova vyrážečka vytěsnila pokus Ctirada Ovčačíka od mantinelu.
     
    19:05
    Po obrovské chybě Ščotky na útočné modré se do přečíslení dva na jednoho dostala dvojice Hrňa-Špirko, druhý jmenovaný zakončoval tváří v tvář pardubickému brankáři, ale ten předvedl veledůležitý zákrok levým ramenem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Ve druhé třetině bylo k vidění mnoho chyb a zejména pardubické Dynamo trápila nepřesnost v koncovce. I díky tomu byla k vidění pouze jedna jediná branka, která navíc padla do pardubické brány. Střelu Josefa Hrabala vyrazil Maxwell pouze nad sebe a poté, co puk spadl znovu na ledovou plochu, jej za záda bezmocného Američana dorazil Jiří Polanský. Další třetina začne přibližně v 18:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Jan Ščotka vypálil na úvod druhé třetiny od modré čáry přes obránce, ale Hrubec jeho pokus v pohodě vyrazil.
     
    21:00
    Kamil Kreps posunul puk na rozjetého Rákose, ten stál na hraně, řekl bych, že možná i za hranou, ofsajdového postavení, nicméně čároví sudí zůstali klidní a hostující útočník nebezpečně vystřelil. Brandon Maxwell si ale dokázal poradit.
     
    21:23
    Lukáš Nahodil s Tomášem Rolinkem se hnali dva na jednoho a druhý jmenovaný dostal přihrávku do jízdy přímo před bránu. Hrubec ale tento mini souboj vyřešil skvělým přemístěním se!
     
    22:25
    Martin Adamský dojel nahozený kotouč a nebezpečně vystřelil z velice ostrého úhlu. Maxwell se ale pevně přilepil k tyči a puk skončil pouze na jeho betonu.
     
    22:46
    David Tomášek se skvělou kličkou v mezikruží uvolnil a ocitl se sám před Hrubcem, ale byl taktéž neúspěšný!
     
    23:40
    Erik Hrňa střílel od modré čáry, ale do jeho pokusu obětavě zaklekl útočník Tomáš Kaut, od jehož boku se puk odrazil do rohu kluziště.
     
    24:18
    Redenbach poslal v útočném pásmu zadovku na Sýkoru a pardubický ostrostřelec ještě hledal ve druhé vlně najetého Hubáčka, ale brněnský rodák trefil pouze před sebou stojícího obránce.
     
    25:00
    To byla obrovitánská šance! Tomáš Rolinek vyslal chytrou žabičkou do samostatného úniku Lukáše Nahodila, ten volil střelu, ale ve vyložené šanci trefil pouze vyrážečku Šimona Hrubce.
     
    26:27
    Rastislav Špirko si počkal na správnou chvíli a poté našel na modré čáře připraveného Josefa Hrabala, Maxwell měl sice zakrytý výhled, ale přesto dokázal tento pokus zlikvidovat.
     
    26:27
    Následuje komerční přestávka.
     
    26:54
    Petr Sýkora přebíral puk na útočné modré, na chvíli dal hlavu dolů a toho využil Bohumil Jank, který pardubického veterána poslal nekompromisně k ledu. Tomu se z ledu moc nechtělo, ale nakonec odešel za drobné pomoci spoluhráčů na střídačku. Bude se vylučovat, třinecký obránce měl ruce příliš vysoko.
     
    26:54
    Bohumil Jank inkasuje dvě minuty a jako bonus osobní desetiminutový trest za úder do oblasti hlavy a krku. Menší trest odpyká Rastislav Špirko.
     
    27:02
    Bokroš zachytil puk na útočné modré čáře rukou a poté se jej ujmul Lukáš Nahodil. Jasná přihrávka rukou, není o čem.
     
    27:48
    Zničehonic se před Maxwellem objevil Kamil Kreps, ale Tomáš Bokroš dokázal pohotově zasáhnout a třineckému útočníkovi na poslední chvíli nadklepl hokejku.
     
    28:28
    Mallet nadvakrát zcela sám zakončoval do Hrubce, respektive mimo tři tyče!
     
    28:54
    Hosté v plném počtu.
     
    29:44
    Rostislav Marosz evidentně nestíhal unikající Davida Tomáška, a tak si pomohl háčkem. Jasné dvě minuty.
     
    29:56
    Čáslavovu střelu od modré se pokusil tečovat skvěle clonící Hubáček, ale puk skončil pouze v lapačce Šimona Hrubce.
     
    31:07
    Dynamo se prakticky celou přesilovku drží v útočném pásmu, ale k vyrovnávací brance to prozatím nevede.
     
    31:44
    Hosté v plném počtu.
     
    32:02
    Po ofsajdu Dynama následuje komerční přestávka.
     
    33:05
    Třinec si vytvořil v útočném pásmu obrovský tlak, ze kterého vyplynula velká šance Rostislava Špirka. Ten dostal nabito od Martina Adamského, ale trefil pouze boční síť pardubické brány.
     
    33:28
    Martin Adamský dostal přihrávku přímo před Maxwella a nebezpečně tečoval kotouč, který letěl jen těsně nad!
     
    36:00
    Tyler Redenbach zavezl kotouč do útočného pásma a od mantinelu poslal přihrávku mezi kruhy Petru Sýkorovi, ale útočník, dnes hrající s košíkem, trefil pouze obránce.
     
    36:55
    Po nepřesné rozehrávce Martina Růžičky odpískáno zakázané uvolnění.
     
    37:37
    Ctirad Ovčačík našel parádně postaveného Redenbacha mezi dvěma třineckými obránci, ale pro jeho pokus si skvěle lapačkou sáhl Šimon Hrubec!
     
    37:41
    Redenbach vyhrál vhazování pro Hubáčka a ten si to namířil přímo před bránu, ale jeho nebezpečnou přízemní střelu vyrazil Hrubec betonem.
     
    38:36
    Linhart při signalizované výhodě zavezl puk do útočného pásma a poté jej poslal na hokejku Vladimíru Draveckému, který ale trefil pouze Maxwella.
     
    38:36
    V další šanci Tyler Redenbach udělal naprosto zbytečný útočný faul, dostává dvě minuty za podražení a v závěru třetiny Třinci nabízí přesilovou hru.
     
    38:55
    Mallet na nic nečekal a okamžitě vyhodil puk ven z obranného pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina probíhala v duchu té první s tím rozdílem, že tentokrát jsme neviděli žádnou branku. Asi největší šanci měl Lukáš Nahodil, jehož do samostatného úniku vyslal Tomáš Rolinek, ale ve vyložené šanci trefil pouze vyrážečku Šimona Hrubce. Další třetina začne přibližně v 19:49.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Třinec se ihned po buly nastěhoval do útočného pásma čerpat vteřiny z přesilovky.
     
    40:36
    Domácí v plném počtu.
     
    42:10
    Galvas pálil od modré čáry, ale do jeho střely obětavě zaklekl Ovčačík, od jehož holeně se puk odrazil mimo nebezpečí.
     
    42:28
    Patrik Poulíček se v útočném pásmu jednoruč pokoušel projít přes jediného obránce Třince, ale postupně ztrácel na rychlosti a jeho pokus byl nakonec neúspěšný.
     
    42:55
    Špirko posunul puk na Martina Růžičku, s jehož střelou zápěstím měl Maxwell drobné problémy, ale nic, s čím by si nedokázal poradit.
     
    44:02
    David Tomášek měl kotouč na hokejce a u branky číhal úplně volný Tomáš Kaut, ale puku se nakonec nedočkal. Tomášek s přihrávkou čekal, až se dočkal obránce Třince.
     
    44:55
    Ctirad Ovčačík v souboji nestíhal, a tak si protihráče nedovoleně přidržel.
     
    45:27
    Tvrdou ránu Martina Růžičky obětavě zblokoval Jan Ščotka. Ta určitě štípla!
     
    45:37
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ovčačíkovo vyloučení nakonec Oceláři trestají! V přesilovce se totiž na modré čáře ke kotouči dostal Martin Růžička, jeho přízemní pokus od modré před Maxwellem tečoval DANIEL RÁKOS a kotouč z posledních sil prošel pod betonem až za brankovou čáru. Asistence: Martin Růžička a Jakub Petružálek.
    45:37 Daniel RÁKOS - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    46:01
    Pardubická psychika se sesypává jako domeček z karet. Po obrovské chybě v rozehrávce domácí obránci nabídli Martinu Adamskému velkou šanci, ale třinecký útočník trefil pouze rameno Brandona Maxwella.
     
    46:31
    Poulíček zachytil puk ještě před modrou čárou a raději ihned vystřelil, nicméně Hrubec neměl s tímto pokusem sebemenší problém.
     
    47:00
    Sýkora dostal nabito na modrou čáru a vyslal svou typickou pumelici, do které ale dal ruku Vladimír Dravecký. Ten ji musí mít snad ze železa, jelikož to s ním ani nehnulo!
     
    48:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec vede už o tři branky! Odražený puk se dostal k na modré čáře stojícímu MARTINU ADAMSKÉMU, který se trefil přesně do levého horního rohu pardubické brány. Bez asistence.
    48:34 Martin ADAMSKÝ - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:57
    Třinec se třetím gólem viditelně hodně uklidnil a drží kotouč na holi. Hráči Dynama se ovšem snaží o rychlou odpověď.
     
    50:19
    Patrik Poulíček operoval s kotoučem u mantinelu v rohu útočného pásma, ale jeho přihrávku před branku sebrali hráči Třince a vydávají se dopředu.
     
    50:47
    Rákos to zkusil z ostrého úhlu, ale trefil pouze připraveného Maxwella.
     
    51:11
    Josef Hrabal vyloučen na dvě minuty za zdržování hry vyhozením puku.
     
    51:11
    Oddechový čas pro domácí.
     
    51:33
    David Tomášek se procpal až před třineckou branku, ale z ostrého úhlu kotouč napálil pouze do Hrubce, jenž utěsnil všechny mezírky u své levé tyče.
     
    51:50
    Adamský díky aktivnímu forčekingu ukořistil puk v útočném pásmu i při vlastním oslabení, našel volného Irgla a ten střelou na vzdálenější tyč prověřil Maxwella.
     
    52:27
    Dynamu se přesilovka vůbec nedaří, Třinec v klidu šetří cenné vteřinky a v hale se začíná ozývat pískot nespokojených domácích příznivců.
     
    53:11
    Hosté v plném počtu.
     
    54:05
    Karta se obrací a přesilovou hru si teď zahraje Třinec. Alexandre Mallet inkasuje dvě minuty za vysokou hůl.
     
    54:20
    Jan Ščotka je dnes na mušce snad všech třineckých hráčů, byl to znovu on, do koho se od modré trefil Josef Hrabal.
     
    56:05
    Domácí v plném počtu.
     
    57:50
    Milan Doudera se proháčkoval přes pardubické obránce, ale v koncovce mu puk přeskočil přes čepel.
     
    58:01
    Rozběhly se poslední dvě minuty dnešního utkání.
     
    58:21
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Daniel Rákos – 2 min., krosček).
     
    58:35
    Dynamo to zkouší v šesti proti čtyřem!
     
    58:44
    Dnešní utkání sleduje 6 758 diváků.
     
    59:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je definitivně rozhodnuto. Vladimír Dravecký vybojoval puk v obranném pásmu, následně jej nahodil do toho útočného a KAMIL KREPS z ostrého úhlu přibil poslední hřebíček do pardubické rakve. Asistence: Vladimír Dravecký.
    59:16 Kamil KREPS - 0:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:16
    Do brány nastupuje místo Brandona Maxwella Milan Klouček.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči: Lukáš Nahodil – Šimon Hrubec.
     
    Dynamo už podruhé za sebou nedokázalo vstřelit gól a logicky tak i z dnešního zápasu vychází jako poražený tým. Dlouho to bylo 0:1, když skóre v páté minutě otevřel Jiří Polanský, a oba týmy se přetahovaly o každý kotouč, šancí bylo požehnaně. Začal je ale využívat Třinec, když se ve třetí třetině v devětačtyřicáté minutě nejprve prosadil Daniel Rákos, tři minuty po něm na 3:0 z pohledu hostů zvýšil Martin Adamský a na konečných 4:0 pro Třinec upravil do prázdné branky v poslední minutě Kamil Kreps. Z pardubické Tipsport areny se s Vámi loučí Marek Votke a Robert Novotný. (20:24:24)
    Marken.cz

    Marek Votke

    Robert Novotný

    Branky a nahrávky: 5. Polanský (Hrabal, Hrňa), 46. Rákos (Martin Růžička, Petružálek), 49. Adamský, 60. Kreps (Dravecký)


    HC Dynamo Pardubice: Maxwell (Klouček) – Čáslava, Ščotka, Bokroš, Novák, Ovčačík, Leduc – P. Sýkora, Redenbach, Hubáček – Mallet, Nahodil, Rolinek – Bárta, Tomášek, H. Zohorna – Panna, T. Kaut, Poulíček.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas, Jank, L. Doudera – Martin Růžička, Marosz, Petružálek – Dravecký, Kreps, Rákos – Irgl, Polanský, Adamský – Hrňa, Špirko, Jašek.

    Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Brejcha, Suchánek

    Diváci: 6 758
    thejrc.org