Astana – Olympiakos 1:1 (kon.) | Fenerbahce – Manchester Utd. 2:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Feyenoord 1:1 (kon.)
APOEL – Young Boys 1:0 (kon.) | Qäbälä – Saint-Étienne 1:2 (kon.) | Anderlecht – Mohuč 6:1 (kon.)
Zenit – Dundalk 2:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Alkmaar 0:0 (kon.) | Austria – AS Řím 2:4 (kon.)
Ath. Bilbao – Genk 5:3 (kon.) | Sassuolo – Rapid 2:2 (kon.) | Astra Giurgiu – Plzeň 1:1 (kon.)
Ajax – Celta Vigo 3:2 (kon.) | Panathinaikos – Standard 0:3 (kon.) | Gent – Šachtar 3:5 (kon.)
Braga – Konyaspor 3:1 (kon.) | Schalke – FK Krasnodar 2:0 (kon.) | Nice – Salzburg 0:2 (kon.)
Fiorentina – Liberec 3:0 (kon.) | PAOK – Karabach 0:1 (kon.) | Sparta – Beer Ševa 2:0 (kon.)
Southampton – Inter 2:1 (kon.) | Curych – FCSB 0:0 (kon.) | Villarreal – Osmanlispor 1:2 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
3:0 (2:0)
FC Slovan Liberec
Čtvrtek 03.11.2016, 21:05 • Stadio Artemio Franchi, Florence • Evropská liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům kvalitní kopané. Dnes je na programu pořádná várka zápasů Evropské ligy a my budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat utkání mezi týmy ACF Fiorentina a FC Slovan Liberec.
     
    ACF Fiorentina

    Domácí Fiorentina zatím vévodí tabulce ve skupině J, když dosud nasbírala sedm bodů. Nejprve remizovala s celkem PAOK 0:0, pak zvítězila doma nad Karabachem vysoko 5:1 a poté byla úspěšná i na půdě Liberce, kde brala všechny body za výhru 3:1. Dnes na svém stadionu bude chtít potvrdit svou prozatímní suverenitu a upevnit si své vedení. Proti Liberci se pokusí znovu zvítězit a připsat si další tři body. Podaří se domácím fotbalistům vézt na vítězné vlně i nadále?
     
    FC Slovan Liberec

    To český zástupce z Liberce je na tom podstatně hůře. Je zatím poslední a připsal si pouze jeden bod. Liberečtí nejprve dokázali remizovat 2:2 v Karabachu. Pak přišla těsná prohra na domácí půdě 1:2 s PAOK a poslední odehraný duel v Evropské lize byl s dnešním soupeřem. Doma na Fiorentinu fotbalisté Liberce nestačili a jak už bylo zmíněné, italský klub si odvezl všechny body za výhru 3:1. Na italské půdě se ale svěřenci trenére Trpišovského vynasnaží, aby odehráli co nejlepší výsledek. Zda se jim to podaří, nám napoví samozřejmě až samotné utkání. Tak si ho nenechte ujít.
    V týmu panuje dobrá nálada. Trenér i sportovní ředitel si po tréninku ve Fiorentině dali s hráči bago.

     
    Vzájemná utkání

    Vzájemný duel z října skončil 3:1 ve prospěch Fiorentiny a Liberečtí tak mají svému soupeři rozhodně co vracet a mají velkou motivaci tuto prohru odčinit.
    Do Fiorentiny přijeli povzbudit hráče také jejich příznivci.

     
    Z libereckého tábora

    Trenér Trpišovský pověděl, že sestavit jedenáctku pro dnešní duel ve Fiorentině nebude nic jednoduchého. Liberecké hráče postihla marodka a na lavičce by tak měli být i dva junioři. Sestava prý ale rozhodně nebude přizpůsobena nedělnímu duelu se Spartou, nikoho nebude šetřit. Jen chce, aby do zápasu nastoupili pouze zdraví hráči, aby nehrozilo následně zranění.

    Vedení Liberce v čele s trenérem Trpišovským si pochvalují místní prostředí ve Fiorentině i zázemí..
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momentya také videa z gólů tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Gonzalo Rodríguez (C), De Maio, C. Sánchez, N. Kalinić – Cristóforo, Valero, Chiesa, Milić – Tomović, Iličić.
    Náhradníci: Lezzerini – Zárate, Vecino, Bernardeschi, Astori, Tello, Babacar.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal (C), Sýkora, Folprecht, Hovorka – Marković, Súkenník, Ševčík, Vůch – Bartl, Bartošák.
    Náhradníci: Dúbravka – Nitrianský, Navrátil, Komličenko, Baroš, Pokorný, Barac.

    Rozhodčí: Aleksandar Stavrev – Marjan Kirovski, Dejan Kostadinov (všichni MKD).
     
    Oba celky už vstupují na hrací plochu a utkání tak za malou chvilku začne. Ještě jednou Vás tedy vítám u sledování tohoto textového online přenosu.
     
    Ještě proběhne focení hráčů, kapitáni si vymění vlaječky svých klubů a poté už jdeme na to.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    U míče jsou od úvodního výkopu fotbalisté Liberce a snaží se dostat na polovinu svého soupeře. Zatím se jim to však nedaří a stále se drží u svého velkého vápna.
     
    1
    Nyní bude následovat autové vhazování pro hosty, které provede Lukáš Bartošák.
     
    2
    Po něm se k míči dostal Egon Vůch, jenž ho poslal blíže před domácí branku, ale žádná slibná akce na straně Slovanu se nezrodila. Na opačnou stranu pak míří Fiorentina.
     
    3
    Ani domácím se však nedaří rozehrávka ve středu hřiště a k vidění bylo hned několik dalších nepřesností, a to na obou stranách.
     
    4
    Zatím sledujeme spíše opatrný fotbal. Ani jeden tým se nedostal do blízkosti brankáře soupeře a oba gólmani jsou tak zatím v klidu a bez jediného zákroku.
     
    5
    Václav Hladký rozehrál balón od své vlastní branky a Liberec tak mohl jít dopředu. Jenže znovu se tak nestalo.
     
    6
    Súkeník poslal svého soupeře k zemi nedovoleně a dostává za to žlutou kartu.
     
    7
    Miroslav Markovič si nabíhal do blízkosti brankáře Cipriana Tătăruşanua, ale ten byl o krok blíže míči a bere si ho do svých rukavic. Následovat bude jeho odkop od brány.
     
    8
    David Hovorka se ocitl na zemi s bolestivou grimasou a zatím to s ním nevypadá vůbec dobře. Nyní probíhá jeho ošetřování a uvidíme, zda se bude moci vrátit zpět do hry.
     
    9
    Kalinič trefil Hovorku do kolene a liberecký hráč už míří za postranní čáru, kde bude pokračovat jeho ošetření. Hra tak bude za chvíli pokračovat dále.
     
    10
    U míče jsou hráči ve fialových dresech, tedy ti domácí, kteří už se postupným útokem dostávají před libereckou branku. Ale obrana Liberce byla neprostupná a nepustila domácí fotbalisty do zakončení.
     
    11
    Následovat bude autové vhazování pro Nenada Tomoviće, jenž už hledá, komu by míč poslal.
     
    12
    Lukáš Bartošák srazil kolenem svého soupeře a domácí se dožadovali žluté karty. Jenže hlavní sudí důrazně domácím oznamuje, že šlo o zákrok, který nebyl v rozporu s pravidly.
     
    13
    Federico Chiesa se napřahoval ke střele z hranice velkého vápna, ale u něho byl jako první Petr Ševčík, jenž znovu domácím nepovolil ohrozit libereckou branku.
     
    15
    První rohový kop rozehrají domácí. Míč si k rohovému praporku si staví De Malo.
     
    15
    Z dobrých dvaceti metrů vypálil Josip Iličić, který svou prudkou střelou orazítkoval pravou tyčku hostující branky. To byla první velká šance v dnešním utkání!
    15. Velká šance Iličiče brankou neskončila.
     
    16
    Nyní přichází špatná zpráva, Hovorka je odnášen na nosítkách do útrob stadionu a dnešní utkání tak pro něho skončilo. To je další rána pro liberecký tým, který tak má o dalšího hráče navíc na marodce.
     
    17
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází David Hovorka, přichází Milan Nitrianský.
     
    19
    Náznak šance hostů skončil na obraně Fiorentiny, která se tak dostala k míči a míří s ním na opačnou stranu.
     
    20
    Hrvoje Miliće mířil pas z pravé strany, ale na něho nakonec domácí hráč nedosáhl, míč skončil za zadní čárou, a to znamená, že bude následovat odkop od branky Václava Hladkého.
     
    21
    Po rozehrání volného přímého kopu si k míči naběhl Zdeněk Folprecht, jenž tváří v tvář brankáři domácího celku neuspěl a míč skončil těsně nad brankou Fiorentiny i za přispění Cipriana Tătăruşanua, jenž ho konečky prstů vytěsnil!
    21. Folprechtova šance po volném přímém kopu skončila nad brankou Fiorentiny.
     
    22
    Následoval rohový kop Liberce, který ovšem hostům nevyšel. K balónu se dostali domácí fotbalisté, kteří jdou do dalšího útoku.
     
    24
    Po faulu brankáře Hladkého rozehrávali domácí nebezpečný volný přímý kop z pravé strany velkého vápna, ale míč, jenž se snášel do pokutového území odvrátili hosté do bezpečí.
     
    26
    Znovu hru rozkouskovala série nepřesností na obou stranách. Zatím tedy nesledujeme fotbal, který by oku lahodil. Je to spíše boj o každý kousek trávníku. Mírně navrch mají domácí, kteří mají držení míče na šestapadesáti procentech.
     
    27
    Nenad Tomović střílel z velké dálky, ale pro Hladkého nebyl problém ho zachytit a v klidu tak bude odkopávat kulatý nesmysl od své branky.
     
    29
    V pokutovém území byl sražen Iličić Súkenníkem a hlavní sudí nařizuje pokutový kop.
    29. Faul na domácího Iličiće, po kterém byla nařízena penalta.
     
    30
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    A nařízený pokutový kop JOSIP ILIČIĆ proměňuje, když míč poslal do protipohybu brankáře Hladkého a posílá ho z levé strany v pohodě do liberecké branky – 1:0. Fiorentina tak jde do vedení.
    30. Josip ILIČIĆ - 1:0
     
    32
    Žlutou kartu dostává Lukáš Bartošák (FC Slovan Liberec).
     
    34
    Liberečtí založili pohlednou akci, na jejímž konci mohla být střela Bartla, ale nakonec na míč jen těsně nedosáhl a ten se doplachtil až za levou postranní čáru.
     
    35
    Nikola Kalinić na druhé straně dostal přihrávku na svoji kopačku, ale jeho následná střela končí pouze vysoko nad libereckou brankou a následovat tak bude odkop od ní.
     
    36
    Egon Vůch přispěchal na levý roh velkého vápna, přihrávku, které se dožadoval, však nedostal a další slibně se rozvíjející akce Slovanu záhy skončila.
     
    37
    Liberečtí se natlačili před branku domácího celku, kde nebezpečně operovali, ale nakonec byla úspěšnější obrana Fiorentiny, která šanci hostů uhasila.
     
    38
    Josip Iličić zahrál rukou před velkým vápnem Slovanu a balón tak dostávají do hry Liberečtí, kteří zakládají další svou útočnou akci.
     
    40
    Opět z toho ale nic nebylo a domácí, kteří po vstřeleném gólu z penalty více ožili, mají znovu více ze hry. Iličić střílel z hranice velkého vápna, ale Hladkého neohrozil.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Nenad Tomović (ACF Fiorentina).
    43. Nikola KALINIĆ - 2:0
     
    43
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Po velké chybě obránce Vladimíra Coufala, který chtěl odkopnout míč, který letěl před libereckou branku, do bezpečí, ale namazal přímo nabíhajícímu NIKOLOVI KALINIĆOVI, který v pohodě posílá míč k pravé tyči Hladkého branky – 2:0. Asistence: Josip Iličić.
     
    44
    Hosté se nadechli k rychlému útoku, ale ztroskotali znovu na pevné domácí obraně. Ti tak otáčejí hru znovu na opačnou stranu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Domácí zakombinovali před brankou hostů, ke střele se dostal Carlos Sánchez, ale obránci Liberce odvrátili míč do bezpečí. Následovat tak bude odkop od branky Hladkého.
     
    45+2
    Ještě to zkusili domácí před libereckou branku, ale už se nic nestane. První půle tohoto duelu tak pomalu, ale jistě končí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas zápasu mezi Fiorentinou a Libercem je u konce. Dlouho se oba celky otrkávaly, k vidění bylo několik nepřesností, pak ale přišly dvě šance na obou stranách a to jakoby odšpuntovalo už pohlednější hru. Domácí se ujali vedení ve třicáté minutě vedení, když nařízený pokutový kop proměnil sám postižený Josip Iličić a další přesný zásah přidal o třináct minut později Nikola Kalinić, který využil hrubky v obraně Liberce a pohodlně poslal míč do prázdné branky. Před hosty je tak těžká situace, budou totiž muset dohánět své dvoubrankové manko. Uvidíme, zda se hostům nakonec podaří alespoň vyrovnat.
     
    Druhý poločas začne ve 22:10.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 60% – 40%
    Střely na branku: 2 – 1
    Rohové kopy: 1 – 1
    Zásahy brankářů: 1 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí znovu po úvodním výkopu druhého poločasu mířili před libereckou branku, ale před Hladkým nic nevymysleli a míč tak velmi rychle ztratili.
     
    47
    Egon Vůch si nabíhal do velkého vápna, ale opět se nedočkal přihrávky. Také akce Liberce je tak brzy u svého konce.
     
    48
    Před nabíhajícím Valerem musel zahrát malou domů Coufal, Hladký poté bez čekání odkopl míč daleko od vlastní branky.
     
    49
    Josip Iličić se napřáhl ke střele z levého rohu velkého vápna, ale míč poslal hodně vedle liberecké branky. Hladký tak bude odkopávat míč na opačnou stranu.
     
    50
    Igor Súkenník si nedával pozor a poslal k zemi Borju Valera. Zejména tento liberecký hráč by si měl dávat už velký pozor. Na svém kontě má jednu žlutou kartu a také faul, který předcházel pokutovému kopu domácích.
     
    51
    Volný přímý kop, který zahrával Borja Valero, nebyl úspěšný. Míč se snášel do pokutového území, ale nakonec skončil nad břevnem Hladkého brány. Ten tak bude míč odkopávat na druhou polovinu hřiště.
     
    52
    Znovu se dožadoval Egon Vůch přihrávky před velkým vápnem Fiorentiny, ale zase se nedočkal.
     
    54
    Domácí fotbalisté se snažili jít do rychlého brejku, na polovině hřiště vybojovali míč, ale pak přišel faul Bartla, který na chvíli přerušil hru. Vše se obešlo bez karty a pouze domluvou rozhodčího.
     
    56
    Sebastien De Maio se napřáhl ke střele uvnitř velkého vápna, ale ta byla sražena mimo. Na druhé straně pak zahrávali volný přímý kop hosté, jenže Bartlova střela se neujala.
     
    58
    Federico Chiesa si nabíhal podél pravé postranní čáry blíže velkému vápnu Liberce, naběhl si před Hladkého, ale svou střelu pak poslal vysoko nad.
    58. Chiesa svou akci do zdárného konce nedotáhl.
     
    59
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Miroslav Marković, přichází Nikolaj Komličenko.
     
    60
    Komličenko se hned zapojil do hry a v blízkosti velkého vápna vyslal vzdušnou střelu. Ta skončila jen těsně vedle branky domácího gólmana.
     
    62
    Liberečtí vycítili šanci a znovu se natlačili do blízkosti brankáře domácích, ale střela Egona Vůcha, která byla ještě tečována, nakonec mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    63
    Ševčík s Folprechtem si vyměnili balón a druhý jmenovaný se pak odhodlal k dalekonosné střele, jenže celou situaci vystihl jeden z obránců domácích, který tak hostům nic nepovolil.
     
    65
    Domácí opět nepustili Liberec do šance a nyní odkopli míč od své branky do středu hřiště. Carlos Sánchez pak střílel také z velké dálky a Hladkého v brance Liberce tak vůbec neohrozil.
     
    67
    Josip Iličić se sám vyhodil z velkého vápna. Tam si naběhl ze středu hřiště, ale po sérii kliček nakonec míč skončil mimo ohrožení liberecké brány.
     
    69
    Ciprian Tătăruşanu nyní měl ve svém brankovišti rušno. Nejprve rybičkou vyrazil míč napravo od své branky, ten se dostal k Egonu Vůchovi a domácí brankář pak musel zasahovat znovu.
    69. Tătăruşanu a jeho aktivita v brankovišti.
     
    69
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Matías Vecino.
     
    70
    Bartl byl v dobré šanci, kam ho vyslal Folptrecht, ale z této šance zapršet nemohlo. Prvně jmenovaný byl totiž v ofsajdu, kterého si také všiml jeden z čárových sudích.
     
    73
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do tříbrankového vedení. SEBASTIÁN CRISTÓFORO se napřáhl ke střele z hranice velkého vápna a poté svou střelu umístil k pravé tyči Hladkého branky – 3:0. Asistence: Borja Valero.
    73. Sebastián CRISTÓFORO - 3:0
     
    75
    Takový náskok domácích hosté jen těžko doženou a nyní už je téměř jasné, že se Liberečtí do další fáze Evropské ligy nedostanou.
     
    76
    Liberec zahrával rohový kop, ke kterému se postavil Bartl, ale po jeho zahrání se Egonu Vůchovi nepodařilo usměrnit míč mezi tři tyče, protože pouze promáchl.
     
    77
    Na polovině hřiště kombinují domácí fotbalisté a příliš nikam se už neženou. Hrají v absolutní pohodě a zbytek utkání si užívají. Sami vědí, že mají velmi slibný náskok, o který jen těžko přijdou.
     
    79
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Jan Navrátil.
     
    79
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Borja Valero, přichází Khouma Babacar.
     
    80
    Začala poslední desetiminutovka zápasu mezi Fiorentinou a Libercem. Autové vhazování provedou domácí, konkrétně pak Nikola Kalinić.
     
    81
    Egon Vůch se snažil oklamat dva obránce domácích, nakonec mu však jeho úmysl nevyšel a domácí tak odkopávají míč daleko od vlastní branky.
     
    82
    Další střelu domácích zachytil svými rukavicemi Hladký a nepovolil domácím další branku.
     
    84
    Míč je na polovině hřiště, kde o něj bojují oba celky. Nakonec se k němu dostali znovu domácí fotbalisté, kteří si to namířili směr hostující branka.
     
    85
    Na druhé straně pak střílel nebezpečně Komličenko, ale ani tato situace brankou nekončí. Ta je pro Liberec dnes doslova zakletá.
     
    86
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Nikola Kalinić, přichází Federico Bernardeschi.
     
    87
    Liberečtí se nemohou dostat za vlastní polovinu, před dotírajícími domácími útočníky museli hráči dvakrát poslat míč Hladkému na malou domů. Až nyní se to povedlo a hosté jdou do útoku.
     
    89
    V hledišti jsou slyšet hlasivky libereckých příznivců, kteří přicestovali na tento zápas a stále své oblíbence povzbuzují i za takového nepříznivého stavu.
     
    90
    Domácí měli dost prostoru před velkým vápnem, aby založili další útok, ale nic z toho nebylo. Zápas se tak už pouze dohrává, oba celky vědí, že se nic převratného už rozhodně nestane.
     
    90
    Zápas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Komličenko chtěl zaútočit ve velkém vápně, místo toho přišel ale jeho faul a u míče tak budou znovu domácí, kteří tak jen potvrzují svou převahou.
     
    90+2
    Nitrianský zahrával volný přímý kop, trefil ale pouze připravenou domácí zeď. Nicméně míč se poté odrazil před Bartošáka, který ho ale nedokázal poslat na domácí branku.
     
    90+3
    A už se opravdu nic nestane. Po akci Liberce se k míči dostali domácí fotbalisté, kteří mohli založit poslední akci, ale už se tak nestalo. Hlavní sudí svou píšťalkou ukončuje tento zápas.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí Fiorentina potvrdila svou nadvládu ve skupině J a po dnešní výhře nad Libercem má jistý postup do další fáze Evropské ligy. Naproti tomu Slovan má postupové šance snad už jen v rovině teorie. Nedá se nic dělat, takový je fotbal a na to, že měli hosté takovou marodku, odehráli zápas se ctí.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:24.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (23:03:46)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 30. Iličić (pen.), 43. N. Kalinić (Iličić), 73. Cristóforo (Valero)

    Karty:   41. Tomović (FIO) – 6. Súkenník (LIB), 32. Bartošák (LIB)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:24.
    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Gonzalo Rodríguez (C), De Maio, C. Sánchez, N. Kalinić (86. Bernardeschi) – Cristóforo, Valero (79. Babacar), Chiesa, Milić – Tomović, Iličić (69. Vecino).
    Náhradníci: Lezzerini – Zárate, Vecino, Bernardeschi, Astori, Tello, Babacar.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal (C), Sýkora (79. Navrátil), Folprecht, Hovorka (17. Nitrianský) – Marković (59. Komličenko), Súkenník, Ševčík, Vůch – Bartl, Bartošák.
    Náhradníci: Dúbravka – Nitrianský, Navrátil, Komličenko, Baroš, Pokorný, Barac.

    Rozhodčí: Aleksandar Stavrev – Marjan Kirovski, Dejan Kostadinov (všichni MKD)
    bahis siteleri