Slovensko – Lotyšsko 4:3 (kon.)
konec
Slovensko
4:3 (0:0, 3:2, 1:1)
Lotyšsko
sk Sobota 05.11.2016, 11:00O pohár prezidentského športového klubu (U16)
Partner:
     
    Slovenskí reprezentanti do 16 rokov to napokon zvládli a v dramatickom zápase zdolali o rok starších Lotyšov výsledkom 4:3. Na turnaji si tak pripisujú svoje druhé víťazstvo a s najväčšou pravdepodobnosťou skončia na konečnom druhom mieste. Najlepším hráčom Slovenska bol vyhlásený Peter Melcher, na strane hostí toto ocenenie získal Janis Voris. V bieloruskom Minsku dozneli tóny slovenskej štátnej hymny, a tak sa s vami lúčim a prajem ešte pekný deň. (13:16:23)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Zodpovednosť na svoje plecia zobral Viktors Jasunovs, ale jeho strela skončila len na betónoch slovenského brankára. Samuel Hlavaj tak zrejme rozhodol o triumfe nášho mužstva.
     
    59:57
    Trestné strieľanie pre Lotyšsko! Jeden z našich hráčov totiž chytil puk do rukavíc vo vlastnom bránkovisku, a tak rozhodcovia dávajú Lotyšom šancu vyrovnať!
     
    59:38
    Haralds Jirgens vystrelil od modrej čiary, no jeho strelecký pokus bol zblokovaný. Následne sa našim chlapcom podarilo vyhodiť puk do bezpečia.
     
    59:04
    Budeme svedkami poriadne dramatického záveru stretnutia. Za podrazenie totiž dostáva menší trest náš obranca Samuel Kňažko. Navyše, Lotyši hrajú v šestici.
     
    58:36
    Ricards Grinbergs zaviedol puk do útočného pásma a napokon sa mu podarilo aj vystreliť. Samuel Hlavaj ale jeho strelu dokázal vyraziť. Medzitým hrajú Lotyši bez brankára.
     
    57:46
    Naša obrana teraz trošku zazmätkovala, no napokon z toho nebezpečenstvo pre náš tím nebolo. O malú chvíľu sa začnú posledné dve minúty tretieho dejstva.
     
    57:18
    Deniss Fjodorovs po ľavej strany vnikol do slovenskej obrannej tretiny. Svoje obranné povinnosti si ale do bodky splnil Viktor Hatina.
     
    56:27
    Lotyši teraz chybovali v rozohrávke, no naši toho nedokázali využiť. Celú akciu pokazil nepresnou prihrávkou strelec rozdielového gólu Ondrej Lukáčik.
     
    55:54
    Artjoms Koppass sa predieral stredom našej obrany. Proti presile hráčov v bielych dresoch ale neuspel, a tak následne Slováci posiela puk do bezpečia.
     
    55:09
    K strele od modrej čiary sa dostal Matej Šalka. Janis Voris bol však opäť pozorný a jeho strelecky pokus vyrazil svojimi betónmi.
     
    54:38
    Lotyšom sa teraz podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary. Obe mužstvá striedajú, no výhodu presilovej hry stále majú naši reprezentanti.
     
    53:51
    Slováci teraz pekne zakombinovali. K strele z pravého kruhu na vhadzovanie sa dostal Sebastián Čederle, ale brankár Janis Voris bol pozorný.
     
    53:26
    Slovenskí hokejisti majú šancu získať svoje dvojgólové vedenie späť. Na trestnú lavicu totiž putuje lotyšský obranca Arturs Treimanis.
     
    53:14
    Lotyšsko dalo gól!
    Bohužiaľ, slovenský náskok sa stenčil o rovnú polovicu. Brankár Samuel Hlavaj teraz možno trošku zbytočne vybehol asi meter za bránkovisko a následne nemal problém poslať puk do opustenej brány VIKTORS JASUNOVS. Asistencie: Artjoms Koppass a Haralds Jirgens.
     
    52:37
    Slovenskí hokejisti si teraz nerozumeli v rozohrávke a voči pravidlám sa previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred Samuelom Hlavajom.
     
    51:18
    Samuel Kňažko teraz dlho váhal so zakončením. Včas k nemu pristúpil súperov hráč, a tak strela nášho obrancu skončila na zadnom mantineli.
     
    50:49
    Lotyši sa dostali k streleckému pokusu z medzikružia. Naši obrancovia ale dnes hrajú veľmi obetavo a blokujú strely súperových hráčov.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 37. Čederle, 38. Ďuriš (Melcher, Haščák), 40. Melcher (Haščák, Lavička), 44. Lukáčik (Čederle) – 32. Lapiks, 38. Arnicans (Fjodorovs, Lapiks), 54. Jasunovs (Koppass, Jirgens)


    Slovensko: Hlavaj (Valluš) – Šalka, Mudrák, Hatina, Kňažko, Putala, Beňo, Lavička, Ganz – Pjaták, Marguš, Volko, Melcher, Minko, Ďuriš, Kupka, Haščák, Farkaš, Čederle, Lukáčik, Mrázik.
    Lotyšsko: Voris (Norvaiss) – Bergs, Jirgens, Vasilenko, Stolcs, Kevlis, Kuzis, Treimanis – Grinbergs, Mintautiskis, Larionovs, Prizevoits, Freidenfelds, Fomins, Fjodorovs, Lapiks, Arnicans, Jasunovs, Koppass, Karklins.
    thejrc.org