Kazaň – Toljatti 5:3 (kon.) | Viťaz – Jaroslavl 2:1 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Neděle 20.11.2016, 15:00 • Viťaz Ice Palace, Podolsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a domácí z něj nakonec berou všechny tři body, byť v poslední třetině lepším týmem určitě nebyli. Z ojedinělé akce ale dokázal dostat puk do brány Kopejkin, který zužitkoval dobrý pas Kempeho a svému týmu tak zajistil výhru o jeden gól. Lokomotiv se sice snažil srovnat, ale v závěru už to byla křeč a Viťaz si tak svoji výhru dobrou obrannou hrou pohlídal.

    Ode mne je to pro dnešek všechno, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek neděle. (17:31:28)
     
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Tlak Lokomotivu se zvyšuje, ale žádná velká šance z toho nepřichází, protože obrana domácího Podolsku se rychle přesouvá a nedává čas na střely.
     
    58:45
    Hosté to zkoušejí bez Murygina v bráně a tak uvidíme hru 6 na 5.
     
    58:27
    Tak toto bylo velké nedorozumění hostů, kteří se hnali dopředu, ale jeden z nich dal svému spoluhráči pas na paty. Lokomotiv si bere oddechový čas.
     
    57:35
    I nadále mají hráči Lokomotivu velké problémy s přechodem přes střední pásmo, takže se hodně těžko mohou dostávat do nějakých šancí na vyrovnávání.
     
    56:28
    Oba celky teď opět trochu vypadly z tempa a domácí se soustředí už jen na obranu – hosté se pak celkem trápí a sledujeme tak hlavně tuhý boj o puk ve středním pásmu.
     
    55:46
    Kempe se prokličkoval nakonec až ke střele a dokázal puk poslal v krkolomné pozici až na gólmana Murygina, jenže ten natáhl beton a puk vyrazil mimo. Zase tak důrazná střela to ale nebyla, Kempe sázel spíše na umístění.
     
    54:15
    Domácí dokázali hru trochu vyrovnat a sami se několikrát dostali do pásma soupeře – sice nebezpeční nebyli, ale ušetřili nějaký čas a to je teď asi nejdůležitější.
     
    53:00
    Hosté teď mají opravdu obrovský tlak, jenže Säteri chytá opravdu skvěle a i s další tvrdou ranou z mezikruží v podání Kozuna si poradil!
     
    52:49
    K opravdu nebezpečné akci se dostal Kronwall, který z pozice beka prokličkoval až před samotného Säteriho, jenže ten se skvěle roztáhl a jeho akci zastavil!
     
    52:24
    Teď ale přišlo zakázané uvolnění domácího celku, když přihrávka z vlastního pásma byla moc prudká a nikdo ji nezachytil.
     
    51:37
    Jaroslavl je celkem zaskočená a má problém s tím, dostat se do nějaké nebezpečnější akce, zatím tak platí, že Viťaz si své čerstvě nabyté vedení hlídá.
    50:01 Alexej KOPEJKIN - 2:1
     
    50:01
    Viťaz právě vstřelil branku!
    No a je to horší tým, který nakonec jde do vedení! Podolsk rozhodně neměl více ze hry, ale po rychlé akci se dostal k zakončení v tutové pozici přímo před brankou ALEXEJ KOPEJKIN a tvrdou ránou mimo dosah Murygina poslal domácí do vedení! Asistence: Jakub Jeřábek a Mario Kempe.
     
    48:58
    Hra v této třetině zatím nemá takové tempo a trochu upadla, budeme doufat, že poslední desetiminutovka bude opět plná strhujícího hokeje.
     
    47:54
    Stále se hraje hlavně před bránou Viťazu a ke střele z celkem velkého úhlu se nakonec odhodlal Loktionov, ovšem Säteri byl opět na místě a svým zákrokem hru přerušil.
     
    46:39
    Zakončení bekhendem zkusil Kontiola, jenže to bylo moc nedůrazné a nakonec tak vůbec neohrozilo bránu, kterou stráží Säteri.
     
    45:55
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení nakonec ukončil svým zákrokem lapačkou proti nahození Čerepanova Säteri, který puk schoval ve výstroji a hráči si tak mohou na chvíli vydechnout.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 26. M. Aaltonen (Jeřábek), 51. Kopejkin (Jeřábek, Kempe) – 19. Talbot (Kontiola, Kozun)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Säteri – Katičev, Jeřábek, Golovkov, A. Semjonov (C), Berďukov, S. Romanov, Gimajev, Jepišin – Kopejkin, M. Aaltonen, Kempe – Afinogenov, A. Nikulin, Makejev – Vyglazov, Horák, A. Černov – Soloduchin, Abdullin, Cyganov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin – Kronwall (C), Manuchov, Gavrikov, Pašnin, Ljubuškin, Koledov, Čerepanov, Iljenko – Kozun, Kontiola, Talbot – Apalkov, Kadějkin, Mosaljov – Kartajev, Loktionov, Čistov – Polunin, Kraskovskij, Korškov.

    Rozhodčí: Konc, Cyplakov – Sirotkin, Šichanov
    thejrc.org