Crystal Palace – Chelsea 0:1 (kon.) | Middlesbrough – Swansea 3:0 (kon.) | Stoke – Leicester 2:2 (kon.)
Sunderland – Watford 1:0 (kon.) | West Ham – Hull City 1:0 (kon.) | West Brom – Manchester Utd. 0:2 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
0:2 (0:1)
Manchester United
Sobota 17.12.2016, 18:30 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    José Mourinho si na samotný závěr utkání schoval ještě jedno taktické střídání. Ander Herrera místo na hrací ploše přepouští Chrisi Smallingovi, jenž se do sestavy portugalského stratéga dnes dostal poprvé po téměř dvouměsíční pauze způsobené zraněním.
     
    88
    Hosté se pochopitelně stáhli do hluboké defenzivy, nyní ovšem mohli využít chyby v rozehrávce v podání Chrise Brunta. Záložník WBA se své zaváhání rozhodl vyřešit po svém a tvrdým způsobem poslal k zemi o únik se snažícího Rashforda – jasná žlutá karta.
     
    84
    Wayne Rooney předal kapitánskou pásku kolegovi Carrickovi a pár minutek před koncem opouští hrací plochu. Jeho místo ve středu pole zaujme Marouane Fellaini.
     
    82
    A vzápětí Tony Pulis sahá i k poslední možnosti střídání v tomto utkání, ze hry je stažen dnes poněkud neviditelný Chadli, místo něj šanci dostává mladičký Jonathan Leko.
     
    81
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Matt Phillips, přichází Hal Robson-Kanu.
     
    77
    Ke střídání dochází i na straně Manchesteru United. Jesse Lingard si určitě zaslouží uznání, dnes podal velmi solidní výkon, dokonce připravil první branku. Nyní je nahrazen dalším mladíkem, místo něj přichází Marcus Rashford.
     
    74
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Craig Dawson, přichází James Morrison.
     
    65
    V pokutovém území došlo k drobné výměně názorů a i následné potyčce mezi Rondónem a Rojem. Sudí Taylor celou situaci pozorně sledoval, oba kohouty si nakonec pozval na kobereček a udělil jim žluté varování.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Jesse Lingard (Manchester United).
    56. Zlatan Ibrahimović (MAN) - 0:2
     
    56
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují už podruhé, další tříbodové vítězství, v pořadí už třetí za sebou, je jim tak zase o něco blíže! Celou akci Manchesteru táhl Wayne Rooney, jenž kousek před šestnáctkou balon přenechal ZLATANU IBRAHIMOVIĆOVI. Švédský kanonýr si jej píchl mezi dvěma bránícími hráči, jeho střela byla možná lehce tečována a nakonec zapadla přesně ke vzdálenější tyči, Foster byl bez šance!
     
    49
    Začátek druhého poločasu se nese v duchu nepřesností na obou stranách. Jedné takové se nyní dopustil Ibrahimović, při snaze získat balon zpět byl ale faulován Dawsonem, jenž od sudího vidí žlutou kartu.
     
    45
    Nakonec se United přeci jen vydali do ofenzivy a domácí mohou být rádi, že stále prohrávají jen o jeden gól! Po Valenciově centru totiž McAuley odvrátil míč jen na hranici šestnáctky, Darmianův extrémně nepovedený pokus se nakonec ukázal býti ideálním pasem pro volného Lingarda, ten ale v obrovské šanci branku přestřelil!
     
    24
    Zlatan Ibrahimović se tlačil za balon, v souboji s nicnetušícím McAuleym si ale počínal opravdu příliš důrazně, svého soupeře velmi nekompromisně sestřelil a zcela oprávněně je oceněn žlutým kartónkem.
     
    23
    Druhá branka Manchesteru nebyla ale vůbec daleko! Znovu u toho byl Jesse Lingard, který si naběhl za obranu soupeře a přijal balon na hranici pokutového území. Měl hodně volných spoluhráčů, nakonec si vybral Rooneyho, po jehož prudké ráně Foster míč stačil vytěsnit na břevno!
     
    12
    Tentokráte se exekuce ujal Chris Brunt a po jeho rozehrávce se domácím málem podařilo vyrovnat. Balon, který se kroutil na přední tyč, totiž těsně před brankou za sebe prodloužil dnešní jubilant Olsson, zacílil ale těsně vedle!
    5. Zlatan Ibrahimović (MAN) - 0:1
     
    5
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Chvíli nato už se ale hosté dokázali prosadit, hned první vážnější příležitost tohoto utkání tak končí gólem! Jednalo se o velice jednoduchou, ale i přesto nádhernou akci – Valencia dlouhým nákopem vyslal vpřed Lingarda, jenž balon doběhl a z první jej poslal do šestnáctky, kde se díky přesné hlavičce k tyči prosadil ZLATAN IBRAHIMOVIĆ! Parádní forma švédského kanonýra tak i nadále pokračuje.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 5. Ibrahimović (Lingard), 56. Ibrahimović (Rooney)

    Karty:   49. C. Dawson (WBA), 65. Rondón (WBA), 88. Brunt (WBA) – 24. Ibrahimović (MAN), 57. Lingard (MAN), 65. Rojo (MAN)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:13.
    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson (74. J. Morrison), McAuley, J. Olsson, Nyom – Yacob, D. Fletcher (C) – Brunt, Chadli (82. Leko), Phillips (81. Robson-Kanu) – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Robson-Kanu, J. Morrison, C. Gardner, McClean, Galloway, Leko.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, P. Jones, Rojo, Darmian – Carrick, A. Herrera (90+2. Smalling) – Lingard (77. Rashford), P. Pogba, Rooney (C) (84. Fellaini) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Smalling, Blind, Mata, Fellaini, Rashford, Martial.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Stephen Child, Ian Hussin
    bahis siteleri