Schalke – Freiburg 1:1 (kon.) | Mohuč – Hamburg 3:1 (kon.) | Augsburg – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
W. Brémy – Kolín nad Rýnem 1:1 (kon.) | RB Lipsko – Hertha 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Frankfurt 1:0 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:0 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 17.12.2016, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Německá Bundesliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    84
    Domácí fanoušci jsou na nohou, z hrací plochy totiž pár minut před koncem utkání odchází jeden z hrdinů tohoto zápasu, střelec úvodní branky Timo Werner. Místo něj dostává šanci Davie Selke.
     
    83
    Na Vladimíru Daridovi byla už posledních par minut zřetelná obrovská frustrace, která nyní vyústila ve zcela zbytečný zákrok na Bernarda, po němž je český fotbalista od hlavního sudího odměněn žlutým kartónkem.
     
    80
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Alexander Esswein.
    79.
     
    79
    Po jasném faulu od Fabiana Lustenbergera zahrávali domácí přímý kop, po němž dokázali potřetí v tomto mači balon dopravit do sítě! Jednalo se však o zbytečnou radost, Poulsenovu ránu vyrazil Jarstein pouze k Wernerovi, ten ale balon do branky doklepával v jasném ofsajdovém postavení.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Fabian Lustenberger (Hertha BSC).
     
    73
    Stark byl jakožto jeden z nejvyšších hráčů Herthy vyslán na hrot útoku, ve vzdušném souboji s Demmem si ale pomohl nedovoleným způsobem, sudí proto neváhal a okamžitě tasil žlutý kartónek.
     
    67
    Střídání v týmu RasenBallsport Lipsko: ze hřiště odchází Marcel Halstenberg, přichází Benno Schmitz.
    62. Willi Orban (RBL) - 2:0
     
    62
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Nejlépe, jak mohl, po jeho rozehrání se totiž domácí podruhé v tomto utkání prosazují, a mílovými kroky se tak přibližují k dalšímu tříbodovému zisku! Nutno podotknout, že obrana soupeře to Lipsku tentokráte velice usnadnila, po Forsbergově centru od rohového praporku totiž míč doputoval přesně do míst, kde číhal WILLI ORBAN, po jehož hlavičce si Jarstein na balon sice sáhl, jeho cestě do sítě ale nezabránil!
     
    59
    První žlutou kartu sudí Fritz udělil až těsně před uplynutím úvodní hodiny tohoto mače. Timo Werner se kolem Starka chtěl prodrat za balonem, po vzájemné kontaktu ale teatrálně upadl, načež byl okamžitě potrestán.
     
    53
    A druhý gól domácího celku nebyl ale vůbec daleko! Forsberg se rozhodl balon poslat na hranici šestnáctky, kde se k hlavičce procpal Bernardo. Jeho zakončení úplně povedené nebylo, kulatý nesmysl ale šťastně doputoval k Halstenbergovi, po jehož hlavičce musel Jarstein vytáhnout velmi solidní zásah!
     
    46
    Do druhého poločasu hosté nastupují s jednou změnou, která jistě potěší nejednoho českého fotbalového fanouška. Do hry se totiž zapojí Vladimír Darida, utkání naopak skončilo pro neviditelného Kaloua. Ke střídání se odhodlal i Ralph Hasenhüttl, Keïtu, jehož zřejmě trápí zdravotní trable, nahrazuje Dominik Kaiser.
    40. Timo WERNER - 1:0
     
    40
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    A domácí toho dokázali využít, krátce před koncem prvního poločasu se tak zcela zaslouženě ujímají vedení! Po Schieberově opuštění hrací plochy fotbalisté Lipska uzamkli svého soupeře kolem jeho vlastní šestnáctky, obléhací akce nakonec vyústila v Keïtův přesný pas na TIMA WERNERA, jenž se zbavil svého strážce a přesnou střelou k tyči překonal marně se natahujícího Jarsteina!
     
    21
    Pěkná akce lipských fotbalistů! Domácí kapitán Orban našel rozběhnutého Keïtu, jenž se po parádním individuálním průniku dostal až ke střele, ta ale byla zablokována. Balon se ovšem odrazil k Wernerovi, jenž si jej nachystal na svou silnější pravačku a vypálil, Jarstein na zkrocení kulatého nesmyslu nakonec potřeboval dva pokusy!
     
    11
    Pozor, Mitchell Weiser si z minulého souboje proti přesile zřejmě odnesl nějaký zdravotní problém, díky kterému v utkání nebude moci pokračovat! Už v jedenácté minutě jej tak střídá slovenský zadák Peter Pekarík.
     
    8
    Poprvé v utkání se domácím na delší dobu podařilo usadit na útočné polovině a hned z toho byla velká příležitost! Sabitzer si to podruhé v krátkém časovém sledu střihl směrem ke středu, po jeho krásném pasu, který ještě prodlužovat Forsberg, se do zakončení dostal Halstenberg, Jarstein ale konečky prstů vytěsnil míč na roh!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 40. Werner (Keïta), 62. Orban (Forsberg)

    Karty:   59. Werner (RBL) – 73. Stark (HER), 78. Lustenberger (HER), 83. Darida (HER)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:17.
    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Orban (C), Halstenberg (67. Schmitz) – Sabitzer, Demme, Keïta (46. Kaiser), Forsberg – Werner (84. Selke), Y. Poulsen.
    Náhradníci: Coltorti – R. Khedira, Burke, Schmitz, Kaiser, Selke, Kalmár.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser (11. Pekarík), Lustenberger, Stark, Plattenhardt – Allan, Hegeler – Schieber, Kalou (46. Darida), Haraguči (80. Esswein) – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Skjelbred, Darida, Esswein, Stocker, Torunarigha.

    Rozhodčí: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim