Schalke – Freiburg 1:1 (kon.) | Mohuč – Hamburg 3:1 (kon.) | Augsburg – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
W. Brémy – Kolín nad Rýnem 1:1 (kon.) | RB Lipsko – Hertha 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Frankfurt 1:0 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:0 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 17.12.2016, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Německá Bundesliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, už za hodinu se na Vás ale znovu budu těšit, tentokráte u online přenosu z utkání anglické Premier League mezi West Bromwichem Albion a Manchesterem United. Do té doby na počtenou! (17:30:44)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:17.
     
    Je dobojováno, Lipsko dnes zcela zaslouženě poráží Herthu poměrem 2:0, a alespoň do zítřka se tak znovu dostává do čela tabulky německé Bundesligy! V souboji dvou elitních mužstev jsme poněkud překvapivě sledovali naprosto jasnou partii, domácí byli ve všech herních aspektech lepší než jejich soupeř, za celou dobu utkání jej nepustili do žádné vážnější příležitosti. V prvním poločase si Býci vypracovali hned několik gólem zavánějících možností, hosty ale nad vodou držely zákroky brankáře Jarsteina. Ve čtyřicáté minutě ale už norský gólman zasáhnout nedokázal, přízemní ranou k tyči jej překonal Timo Werner, který se v tomto bundesligovém ročníku trefil už podeváté!

    Kdo čekal, že v druhém poločase se berlínští fotbalisté vzchopí a průběh duelu zdramatizují, byl velmi nemile překvapen. Svěřenci kouče Dárdaie byli i nadále směrem dopředu naprosto bezzubí, jejich ofenzivě nepomohl ani příchod Vladimíra Daridy. Naopak Lipsko se bavilo fotbalem, ve dvaašedesáté minutě jeho vedení navíc po přesné hlavičce zdvojnásobil kapitán Willi Orban! Deset minut před koncem se družina vedená lodivodem Hasenhütllem radovala ještě jednou, Wernerovi ale druhý gól v utkání upřel pomezní sudí, jenž správně viděl ofsajd.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V druhém poločase příchozí Kaiser se ve středu hřiště zbavil Allana, poté zvedl hlavu a vyslal povedený dloubáček na sbíhajícího si Selkeho. Ten už se chystal vymýšlet způsob zakončení, hnal se totiž sám na branku, sudí mu ale zkazil radost odpískáním ofsajdu.
     
    90+2
    Emil Forsberg dnes hraje v neuvěřitelné pohodě! Potvrzuje to i v samotném závěru zápasu, nyní si troufl na odvážné sólo skrze obranné řady berlínského celku. Dva hráče sice dokázal nechat za sebou, ráznou stopku mu ovšem vystavil Stark. K odraženému balonu se ale dostal Demme, jeho rána však za moc nestála.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby dnešního mače se sudí rozhodli nastavit tři minuty!
     
    90
    Yussuf Poulsen si u postranní lajny míč zkušeně podržel a vyloženě vyčkal na to, až jej zezadu přibíhající Plattenhardt zfauluje. Přesně to se také stalo, domácí tak získali dalších pár vteřinek k dobru, navíc budou zahrávat přímý kop.
     
    89
    Hertha už veškeré zbylé síly vrhá do ofenzivy, v obranných řadách se tím pádem vyskytují drobné mezírky, které tým soupeře vybízejí k podnikání bleskových protiakcí. Právě jednu takovou nyní táhl Poulsen, jenž ještě nahrával Emilu Forsbergovi, ten se ale nikam bezhlavě hnát už nehodlal, místo postupu vpřed balon ještě chvíli podržel.
     
    88
    Hosté se s utkáním ještě pokoušejí něco udělat, alespoň trochu jej alespoň zdramatizovat, ovšem obávám se, že jejich snaha přichází opravdu příliš pozdě. Esswein se nyní prezentoval povedeným sólem, s jeho centrovaným balonem si ale ve vápně poradil pozorný stoper Ilsanker.
     
    87
    Na travnatou plochu jsou znovu přivoláni zdravotníci domácího celku, po souboji s Ibiševićem se totiž ze země nezvedal Dominik Kaiser, který inkasoval velice nepříjemný zásah do pravého kotníku. Uvidíme, zda bude schopen utkání dokončit.
     
    86
    Po ofenzivním faulu v podání Poulsena měli hosté k dispozici přímý kop, který rozehráli velmi svižně. Allan vyslal dlouhý nakopávaný balon na pravou stranu pro rozběhnutého Petera Pekaríka, ten si jej však ve snaze obejít Schmitze ukopl za postranní čáru.
     
    85
    Dnes velice kvalitní utkání hrající Bernardo se po parádní kličce zbavil Essweina, poté míč sklepl pro z druhé vlny si nabíhajícího Emila Forsberga, jenž si jej rychle píchl do běhu a vypálil pravačkou, do dráhy letu jeho pokusu ale stačil nohu vložit Stark.
     
    84
    Domácí fanoušci jsou na nohou, z hrací plochy totiž pár minut před koncem utkání odchází jeden z hrdinů tohoto zápasu, střelec úvodní branky Timo Werner. Místo něj dostává šanci Davie Selke.
     
    83
    Na Vladimíru Daridovi byla už posledních par minut zřetelná obrovská frustrace, která nyní vyústila ve zcela zbytečný zákrok na Bernarda, po němž je český fotbalista od hlavního sudího odměněn žlutým kartónkem.
     
    82
    Český záložník se ujal i rozehrávky rohového kopu, balon vyslal někam na hranici malého vápna, kde jej ale mimo šestnáctku stačil odhlavičkovat Willi Orban. Kousek za pokutovým územím se však ke střele dostal před chvílí příchozí Esswein, branku ale vysoko přestřelil.
     
    81
    Hosté se po Plattenhardtově průniku dostali alespoň k zahrávání autového vhazování. Darida se ujal balonu, počkal si na ideální okamžik a pak jej předložil pro Pekaríka, jehož centr byl ve skluzu hrajícím Ilsankerem ztečován na roh.
     
    80
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Alexander Esswein.
    79.
     
    79
    Po jasném faulu od Fabiana Lustenbergera zahrávali domácí přímý kop, po němž dokázali potřetí v tomto mači balon dopravit do sítě! Jednalo se však o zbytečnou radost, Poulsenovu ránu vyrazil Jarstein pouze k Wernerovi, ten ale balon do branky doklepával v jasném ofsajdovém postavení.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Fabian Lustenberger (Hertha BSC).
     
    77
    Tempo hry v podání Herthy v posledních minutách přeci jen opadlo, Lipsko si především hodlá pohlídat dvoubrankový náskok, nikam už se bezhlavě nežene. Berlínští toho ale mohou využít, Vedad Ibišević se teď vydal napadat rozehrávku soupeře, přehnal to ale s agresivitou.
     
    76
    Nyní už si berlínští fotbalisté počínali lépe, konečně jsme se z jejich strany dočkali alespoň náznaku šance. Haraguči ustál tvrdý souboj s Forsbergem, navíc balon zvládl předložit pro Allana, který vpřed po krásném bochánku vyslal Ibiševiće, brankář Gulásci ale vyběhl včas.
     
    75
    Sabitzerův přízemní pokus o centr z pravé strany ideálně vystihl Darida, jenž se nijak nerozmýšlel a ihned balon poslal dlouze vpřed na sbíhajícího si Haragučiho. Japonský záložník se k míči nakonec dokázal dostat, jeho přihrávka do běhu Vedada Ibiševiće však postrádala úplně všechno.
     
    74
    Na hrací plochu byli přivolání domácí zdravotníci, ošetřování Diega Demmeho bylo po několika okamžicích přesunuto za postranní čáru. Vypadá to, že ale nic nebrání návratu domácího středopolaře zpět do hry.
     
    73
    Stark byl jakožto jeden z nejvyšších hráčů Herthy vyslán na hrot útoku, ve vzdušném souboji s Demmem si ale pomohl nedovoleným způsobem, sudí proto neváhal a okamžitě tasil žlutý kartónek.
     
    72
    Aktivní napadání v podání Býků v posledních minutách poněkud opadlo, hosté si tak alespoň trochu užijí kontakt s kulatým nesmyslem. Fabian Lustenberger jej nyní vyslal na útočnou polovinu pro Ibiševiće, ten si ale v souboji jeden na jednoho neporadil s Orbanem.
     
    71
    A Lipsko se ihned po znovuzískání balonu vrhlo do útoku! Rychlá kombinace vyústila v roztažení hry na volného Forsberga, jenž naznačil střelu, pak se ale rozhodl pro přihrávku na kopačky lépe postaveného Poulsena, tomu se ale do dráhy pokusu postavil Hegeler.
     
    70
    Zatím to tak nevypadá, Hertha se kupředu, zkrátka a dobře, nemá kudy dostat. Vladimír Darida se nyní sice ve středu hřiště učebnicově zbavil napadajícího Kaisera, poté vymyslel dlouhý a skákavý pas pro Schiebera, tomu ale první kontakt s míčem absolutně nevyšel.
     
    69
    Míč se po nepřehledném souboji mezi Sabitzerem a Plattenhardtem poroučel mimo hrací plochu, sudí jej po chvilce váhání nakonec přisoudil domácím, který po rozehrání autového vhazování kombinují na vlastní polovině. Povede se jim jejich soupeře alespoň na chvíli zatlačit?
     
    68
    Bernardo se poněkud netradičně zjevil na levém kraji hřiště, po jeho zblokovaném pokusu o centr se balon odrazil na další rohový kop pro domácí. Emil Forsberg tentokráte centroval na hranici malého vápna, Yussuf Poulsen byl ale ve vzduchu jasně předčen dlouhánem Starkem.
     
    67
    Střídání v týmu RasenBallsport Lipsko: ze hřiště odchází Marcel Halstenberg, přichází Benno Schmitz.
     
    66
    Býci stále nemají dost. Po zajištění poměrně komfortního dvoubrankového náskoku se neustále pohybují na obranné polovině svého soupeře, Halstenberg se nyní vrhl mezi dva spoluhráči, v naději o vyhrání této konfrontace si však ukousl příliš velké sousto.
     
    65
    Druhá inkasovaná branka se na nich zřejmě podepsala. Lustenbergerův zpětný pas na Jarsteina byl opravdu nepovedený, hostující gólman musel spěšně vyběhnout a před dotírajícím Poulsenem míč nekompromisně odkopnout na tribunu.
     
    64
    Troufám si tvrdit, že pokud se nestane nějaký menší fotbalový zázrak, je o vítězi dnešního mače rozhodnuto. Jistě, do konce zbývá ještě zhruba pětadvacet minut, hosté dnes ale směrem dopředu působí naprosto bezzubým dojmem, na svou první šanci stále čekají.
    62. Willi Orban (RBL) - 2:0
     
    62
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Nejlépe, jak mohl, po jeho rozehrání se totiž domácí podruhé v tomto utkání prosazují, a mílovými kroky se tak přibližují k dalšímu tříbodovému zisku! Nutno podotknout, že obrana soupeře to Lipsku tentokráte velice usnadnila, po Forsbergově centru od rohového praporku totiž míč doputoval přesně do míst, kde číhal WILLI ORBAN, po jehož hlavičce si Jarstein na balon sice sáhl, jeho cestě do sítě ale nezabránil!
     
    61
    Ani se tomu tak nestalo, Stark totiž znovu nepřesně rozehrál, do šestnáctky se na to konto přiřítil Timo Werner, jehož pokus o přízemní centr byl ztečován na roh. Jak s ním domácí tým naloží?
     
    60
    Reakce lipských fanoušků je pochopitelně nesouhlasná, opakované záběry ale pouze potvrdily Wernerovu hereckou etudu. Na to konto se hosté dostali k poměrně dlouhému držení míče, všechen čas ale strávili na obranné polovině, kupředu se stálo ne a ne dostat.
     
    59
    První žlutou kartu sudí Fritz udělil až těsně před uplynutím úvodní hodiny tohoto mače. Timo Werner se kolem Starka chtěl prodrat za balonem, po vzájemné kontaktu ale teatrálně upadl, načež byl okamžitě potrestán.
     
    58
    Obrana Herthy sice v posledních minutách musí čelit tlaku, zatím se s ním ale vypořádávala celkem obstojně. To ovšem přestalo platit po Starkově špatné rozehrávce, po níž ve střelecké pozici ocitl Werner, místo přímého ohrožení branky ale přihrával Poulsenovi na paty.
     
    57
    Na pár okamžiků se Lipsko uchýlilo k poklidné kombinaci v hloubi vlastní poloviny, dlouhého trvání to však znovu nemělo. Emil Forsberg si naběhl za obranu a obdržel pas od Halstenberga, k vlastní smůle ale těsně před vniknutím do vápna míč zasáhl rukou.
     
    56
    Domácí obránce, který dnes patří k nejaktivnějším mužům na hrací ploše, se navíc odhodlal k drzému individuálnímu průniku, na jehož konci si poradil s Plattenhardtem a odcentroval. Z nepřehledné situace míč nakonec vyplaval u Poulsenových kopaček, brankář Jarstein ale zareagoval rychleji.
     
    55
    Alespoň náznak o expedici na obrannou polovinu svého soupeře předvedl Vladimír Darida, jenž se zbavil Demmeho a vyslal vpřed rozběhnutého Haragučiho, ten však ve vyrovnaném sprinterském souboji nestačil na pozorného Bernarda.
     
    54
    V následujících okamžicích domácí zahrávali ještě další dva kopy od rohového praporku, v druhém případě se rozhodli pro rozehrávku na krátko. Do šestnáctky se míč dostal až po Halstenbergově centru, načež se před Jarsteinem rozpoutal závar nemalých rozměrů, hosté ale celou situaci přestáli.
     
    53
    A druhý gól domácího celku nebyl ale vůbec daleko! Forsberg se rozhodl balon poslat na hranici šestnáctky, kde se k hlavičce procpal Bernardo. Jeho zakončení úplně povedené nebylo, kulatý nesmysl ale šťastně doputoval k Halstenbergovi, po jehož hlavičce musel Jarstein vytáhnout velmi solidní zásah!
     
    52
    V dosavadním průběhu druhé půle sledujeme totožný obrázek hry, jako v úvodních pětačtyřiceti minutách. Domácí neustále kontrolují míč a po většinu času se drží na útočné polovině, Sabitzer pro Lipsko nyní vybojoval rohový kop.
     
    51
    O chvíli později to domácí zkusili po druhé straně hrací plochy a počínali si o poznání nebezpečněji. Marcel Halstenberg naznačil střelu, čímž dokonale zaskočil Pekaríka, poté si balon ještě píchl na levačku a odcentroval, skákavý balon ale skrze šestnáctku proskákal k Jarsteinovi.
     
    50
    Zpět k fotbalu. Marcel Sabitzer si na pravém křídle krásně narazil s kolegou Bernardem, poté vymyslel lahůdkový centr do běhu Yussufa Poulsena, jenž si balon ještě píchl na pravačku, vzhledem k zásahu Lustenbergera se mu ale právě tento počin ukázal býti osudným.
     
    49
    Nedlouho nato byl Demme znovu nedovoleně atakován, tentokráte Vladimírem Daridou, celé situaci ale pořádně přidal, což se českému záložníkovi vůbec nelíbilo. Po vzájemném vysvětlování sudí Fritz oba kohouty uklidnil.
     
    48
    Snažení Herthy o založení rychlé protiakce zhatil hvizd hlavního sudího. Po souboji s Allanem se totiž na trávníku ocitl Diego Demme, který inkasoval nepříjemný úder loktem do obličeje. Domácí fotbalista by ale měl být v pořádku, sudí kartu udělovat taktéž nebude.
     
    47
    I druhý poločas začal okamžitým získáním balonu v podání domácích fotbalistů. Bernardo na pravém křídle utancoval marně napadajícího Plattenhardta, po jeho centru byl nakonec balon ztečován až do malého vápna, kde jej však rezolutně odklidil Stark.
     
    46
    Do druhého poločasu hosté nastupují s jednou změnou, která jistě potěší nejednoho českého fotbalového fanouška. Do hry se totiž zapojí Vladimír Darida, utkání naopak skončilo pro neviditelného Kaloua. Ke střídání se odhodlal i Ralph Hasenhüttl, Keïtu, jehož zřejmě trápí zdravotní trable, nahrazuje Dominik Kaiser.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní sudí Fritz se nerozhodl nastavit ani jednu minutu, první poločas tohoto mače je tedy u konce, Lipsko zatím vede nad Herthou 1:0! Sledujeme zápas na jednu branku, domácí svého soupeře přehrávají ve všech ohledech, jsou daleko rychlejší, přesnější a u každého balonu o chvilku napřed. Berlínští si za pětačtyřicet minut nevytvořili ani jednu příležitost, naopak na druhé straně jich bylo k vidění požehnaně. Dárdaiovu družinu ale poměrně dlouho nad vodou držel brankář Jarstein, ve čtyřicáté minutě ale byl nucen lovit balon z vlastní sítě, když jej šikovným obstřelem překonal Timo Werner, který se v tomto bundesligovém ročníku trefil už podeváté!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Po jeho rozehrávce se však domácí hráči k dalšímu ohrožení Jarsteinovy branky nedostali. Forsbergův centr byl až příliš dlouhý, nikdo ze spoluhráčů na něj neměl šanci dosáhnout, chvíli nato se Werner navíc dopustil ofenzivního faulu.
     
    44
    Další pohledná kombinace v podání Býků! Keïta si všiml na ose hřiště stojícího Demmeho, který hru roztáhl k Emilu Forsbergovi. Švédský křídelník se díky šikovnému manévru zbavil Pekaríka, na jeho čechraný centr si sbíhal Yussuf Poulsen, těsně před ním ale míč na roh stačil odklidit Lustenberger.
     
    43
    Julian Schieber je zpět na hrací ploše, ihned se musel zapojit d dalšího bránění proti neustále aktivním fotbalistům Lipska. Naby Keïta se znovu pasoval do role dirigenta celého snažení domácích, tentokráte ale směrem k Poulsenovi nepřihrál přesně, míč doskákal až do zámezí.
     
    42
    Nutno podotknout, že domácí vedou zcela zaslouženě. V dosavadním průběhu tohoto mače byli jasně lepším a aktivnějším mužstvem, v podstatě jsme pouze čekali, kdy se dočkáme nějakého gólového momentu z jejich strany.
    40. Timo WERNER - 1:0
     
    40
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    A domácí toho dokázali využít, krátce před koncem prvního poločasu se tak zcela zaslouženě ujímají vedení! Po Schieberově opuštění hrací plochy fotbalisté Lipska uzamkli svého soupeře kolem jeho vlastní šestnáctky, obléhací akce nakonec vyústila v Keïtův přesný pas na TIMA WERNERA, jenž se zbavil svého strážce a přesnou střelou k tyči překonal marně se natahujícího Jarsteina!
     
    39
    Na obrannou polovinu Lipska se snášel vysoký balon po nákopu od Starka, ve vzduchu se hlavami nepříjemně srazili Orban s Julianem Schieberem. Druhý jmenovaný tvrdý souboj odnesl drobným tržením zraněním na hlavě, hosté tak budou muset pár okamžiků přežít v deseti.
     
    38
    Potlesk z ochozů Red Bull Areny si nyní vysloužil Willi Orban. Domácí kapitán se po nepřesném zpětném pasu v podání Ilsankera ocitl v poněkud nepříjemné situaci, s napadajícím Kalouem si ale poradil s lehkostí, jeho rychlá klička opravdu stála za to.
     
    37
    Po krátkém přerušení, které bylo způsobeno drobným ošetřením Niklase Starka, se opět mohlo pokračovat. Keïta to nyní se svými kličkami přehnal a nabídl dobrou možnost pro Kaloua, ten si ale tak dlouho dával přednost s Ibiševićem, až se mezi ně vřítil Demme a zachránil domácí od pohromy.
     
    36
    Krátce nato ale levý obránce Herthy poněkud zaspal a právě Marcela Sabitzera pustil k centru ze zajímavé pozice. Žádné nebezpečí ale z této pozice nevzešlo, balon poměrně pokojným způsobem doskákal do náruče Runeho Jarsteina.
     
    35
    Po Lustenbergerově nákopu to byl právě mladík Keïta, kdo se zhostil míče a založil protiakci Býků. Rozhodl se pro roztáhnutí hry na Marcela Sabitzera, toho ale dále díky famózně načasovanému skluzu nepustil Plattenhardt.
     
    34
    Hra se na pár okamžiků musí přerušit, po hlavičkovém souboji se Starkem se totiž k zemí poroučel Naby Keïta. Sudí ale směrem k domácí střídačce signalizuje, že se nejedná o nic vážného, ošetření nebude třeba.
     
    33
    Na hřišti se začíná trochu přitvrzovat, Halstenberg odhadl souboj s Allanem velmi špatně a zajel do něj kolíky napřed, hostující záložník ale nakonec stihl včas odskočit. Sudí i tak hru přerušil a domácímu zadákovi vyčinil, kartu ale znovu nechal v kapsičce.
     
    32
    Klidná kombinace na obranné polovině fotbalistům Lipska dlouho nevydržela, dopředu se po pravé straně řítil Bernardo. Nakonec se rozhodl balon přenechat Sabitzerovi, který se přes Plattenhardta sice dostal k centru, ten si ale s přesností příliš nepotykal.
     
    31
    Keïtova nahrávka na Wernera ovšem postrádal rychlost i přesnost, dopředu se na to konto mohl vydat Salomon Kalou. Balon ale nechal za sebou, s okamžitou odpovědí hodlal přispěchat Forsberg, byl ale jasně faulován Schieberem. Tady asi měla přijít karta, sudí se ale rozhodl pouze pro slovní domluvu.
     
    30
    Po několikaminutové odmlce se Berlínští dokázali na chvíli usadit na útočné polovině. Hegeler roztáhl hru Plattenhardta, po jehož neúspěšném pokusu o centr byl míč ztečován k Schieberovi, jeho individuální akce ovšem byla zastavena už v jejím počátku.
     
    29
    Diego Demme parádně roztáhl hru na nikým nehlídaného Marcel Halstenberga, jenž možná mohl postupovat samostatně, místo toho se ale rozhodl pro centrovaný balon do běhu Tima Wernera, jeho úmysl ale bravurně vystihl pozorný Rune Jarstein.
     
    28
    Domácí fotbalisté se na hlavního sudího za předchozí situaci zlobí, dle jejich názoru byl Yussuf Poulsen zasažen rukou do obličeje, opakovaný záběr potvrdil, že tomu skutečně tak bylo. Marco Fritz si s dánským útočníkem ještě něco vysvětluje, celá konverzace se ale nese v přátelském duchu.
     
    27
    Haraguči si ve středu hřiště v souboji s Demmem pomohl zákrokem na hranici fotbalových pravidel a regulí, sudí se nakonec rozhodl hru pustit dál. K centru se na to konto prodral Salomon Kalou, balonu ale dodal až příliš velkou razanci.
     
    26
    Berlínští v posledních minutách působí možná až příliš pasivně, takový přístup by se jim nemusel vyplatit. Emil Forsberg naznačil ránu, poté ale balon ještě předložil pro Halstenberga, ten ale neměl kudy postupovat, proto mu přihrávku vrátil. Ránu švédského šikuly ale Jarstein stačil vyrazit.
     
    25
    Tady mnoho nescházelo, domácím chybělo pouze lepší zakončení! Celou akci znovu nastartoval Naby Keïta, jenž zachoval chladnou hlavu a mezi beky oslovil Forsberga. Ten mu tuto laskavost za pár okamžiků vrátil, domácí záložník ale zakončoval ve skluzu, Jarstein tak příliš práce neměl.
     
    24
    Niklas Stark po zneškodnění dalšího centru od týmu soupeře tak dlouho váhal, až jej o míč obral zezadu se blížící Yussuf Poulsen. Dánský mladík se nijak nerozmýšlel a znovu balon poslal do šestnáctky, ve vzduchu si ale nejlépe ze všech vedl Fabian Lustenberger, jehož odklizení už bylo o poznání jistější.
     
    23
    Domácí i nadále pokračují ve velmi aktivním a líbivém výkonu, obrana Herthy skutečně nemá chvilku klidu. Rychlonohý Naby Keïta si balon obhodil kolem Allana, poté si jej píchl na pravačku a vystřelil, dodal mu ale opačnou rotaci, než zamýšlel, což se na zakončení podepsal.
     
    22
    Hostům se znovu nepodařilo ideální odklizení kulatého nesmyslu do bezpečné vzdálenosti od vlastní pokladnice, Pekarík ukázkově namazal Forsbergovi. Švédský fotbalista zvedl hlavu a chytře myšleným bochánkem do vápna hledal Poulsena, ten ale jeho záměr nepobral.
     
    21
    Pěkná akce lipských fotbalistů! Domácí kapitán Orban našel rozběhnutého Keïtu, jenž se po parádním individuálním průniku dostal až ke střele, ta ale byla zablokována. Balon se ovšem odrazil k Wernerovi, jenž si jej nachystal na svou silnější pravačku a vypálil, Jarstein na zkrocení kulatého nesmyslu nakonec potřeboval dva pokusy!
     
    20
    Po trmě – vrmě ve středu hřiště se balonu ujal Demme, jenž se rozhodl pro zpětnou přihrávku na Pétera Gulácsiho. Maďarský brankář v dresu Lipska s rozehrávkou nijak zvlášť nespěchal, nakonec svým pasem oslovil Orbana.
     
    19
    Trocha nepozornosti a rozčarování dopomohla domácím k rychlé protiakci, kterou po levé straně táhl Marcel Halstenberg. Obránce Lipska hru rychle přenesl k volnému Sabitzerovi, jenž vymyslel parádní přihrávku pro Nabyho Keïtu, ten ale smolně podklouzl.
     
    18
    No, nic světoborného to tedy nebylo. Exekuce přímého kopu z nějakých dvaceti metrů se ujal obránce Plattenhardt, trefil ale pouze dobře postavenou zeď domácího celku. Berlínští se u hlavního sudího ještě dožadovali odpískání penalty kvůli hře rukou, Marco Fritz ale byl jiného názoru.
     
    17
    To Niklas Stark, stoper Herthy, byl o poznání úspěšnější, po jeho dlouhém nákopu balon doputoval až k Ibiševićovi, jenž byl právě Ilsankerem faulován kousek za pokutovým územím. Jak fotbalisté z Berlína s touto standardní situací naloží?
     
    16
    Hosté ale na obranné polovině svého oponenta znovu příliš dlouho nepobyli, Ibišević byl ve vzdušném souboji předčen Ilsankerem. Rakouský stoper se poté rozhodl celou protiakci Lipska uspíšit dlouhým nákopem pro Poulsena, balon ovšem doskákal až k Jarsteinovi.
     
    15
    Další kombinace Hassenhütlovy družiny ztroskotala na nepřesné přihrávce, podobně si ale při odklízení míč počínal Salomon Kalou, nátlak Lipska tak mohl pokračovat. Bernardo si ale v souboji s Haragučim dovolil až příliš, právě od něho se míč odrazil do zámezí, následovat tak bude aut pro Herthu.
     
    14
    Krátce nato ale museli být Berlínští znovu v plné permanenci. Zatím výtečně hrající Keïta si všiml mezi obránci si sbíhajícího Wernera a právě jemu balon předložil. Nejlepší střelec Red Bullu Lipsko hledal kolegu Poulsena, s včasným obranným skluzem ale přispěchal Stark.
     
    13
    Obrana svěřenců kouče Dárdaie posledních pár okamžiků nevěděla, kde jí hlava stojí. Domácí okolo pokutového území soupeře rozjeli nevídaný kolotoč plný svižných a přesných přihrávek, Herthu nakonec zachránil až ofenzivní faul v podání Demmeho.
     
    12
    Keïta si balon zpracoval na hranici šestnáctky, poté jej i s trochou štěstí dokázal předat k volnému Bernardovi, na jehož přízemní centr k přední tyči si sbíhal hladově číhající Poulsen, v souboji rameno na rameno byl ale přetlačen Starkem.
     
    11
    Pozor, Mitchell Weiser si z minulého souboje proti přesile zřejmě odnesl nějaký zdravotní problém, díky kterému v utkání nebude moci pokračovat! Už v jedenácté minutě jej tak střídá slovenský zadák Peter Pekarík.
     
    10
    Až o pár chvilek později se hostům povedlo vymanit z náporu svého soupeře, velkou měrou se na tomto osvobození podílel Mitchell Weiser, který na sebe natáhl hned dva hráče a v souboji s nimi si doslova došel pro faul.
     
    9
    Jeho rozehrávky se ujal Emil Forsberg, nikoho ze spoluhráčů ale v šestnáctce neoslovil. Tlak Lipska ale stále neustával, domácí znovu zahrozili po rychlé výměně míče mezi Bernardem a Keïtou, po jehož centru k zakončení do prázdné branky chyběl Wernerovi jen malý kousek.
     
    8
    Poprvé v utkání se domácím na delší dobu podařilo usadit na útočné polovině a hned z toho byla velká příležitost! Sabitzer si to podruhé v krátkém časovém sledu střihl směrem ke středu, po jeho krásném pasu, který ještě prodlužovat Forsberg, se do zakončení dostal Halstenberg, Jarstein ale konečky prstů vytěsnil míč na roh!
     
    7
    Nedlouho nato si balon z pravého kraje hrací plochy ke středu píchl Sabitzer, kterého v postupu vstříc brance pouze za pomoci faulu zastavil Haraguči. Následovala standardní situace v podání Die Roten Bullen, rána Emila Forsberga však Jarsteina nevylekala.
     
    6
    Obrana Lipska si nyní vybrala slabší okamžik, do jejího ne úplně ideálně postavené formace se jako vítr přiřítil Schieber, který přihrávkou na Ibiševiće ze hry vyřadil hned tři protivníky. Nejlpší střelec Herthy postupoval samostatně, nakonec si ale balon příliš předkopl a ani nezakončil.
     
    5
    Nadějný bek v dresu celku z hlavního německého města ale balon zapomněl za sebou, kupředu se na to konto mohl vydat Emil Forsberg, v souboji s Lustenbergerem se mu ale kulatý nesmysl zamotal mezi nohama.
     
    4
    Marcel Sabitzer vystihl Haragučiho rozehrávku, daleko se ve svém individuálním postupu ale nedostal, brzkou stopku mu vystavil nekompromisně hrající Plattenhardt. Další útočné snažení Berlínských rozjede Mitchell Weiser.
     
    3
    Hertha to po zisku míče zkusila znovu stejným způsobem. Lustenberger opět hledal Kaloua, tomu tentokráte zpracování vyšlo na jedničku. Fotbalista z Pobřeží slonoviny se posléze rozhodl najít Haragučiho, jeho pas byl ale příliš prudký.
     
    2
    První útočnou akci tohoto mače obstarali hosté. Lustenbergerův dlouhatánský nákop z hloubi obranné poloviny doputoval až k Salomonu Kalouovi, tomu ale v souboji s Orbanem nevyšlo zpracování. Býci následně poklidně kombinují na vlastní půlce, zahraje si i gólman Gulácsi.
     
    1
    Marco Fritz právě foukl do píšťalky, šlágr tohoto víkendu v rámci německé nejvyšší fotbalové soutěže mezi Lipskem a berlínskou Herthou tak může být odstartován! Výkopu se hosté, kteří nastupují v netradičních růžových dresech, naopak domácí budou hrát v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Marco Fritz, devětatřicetiletý arbitr, který bude mít toto klání na povel, už shromáždil hráče obou celků v útrobách stadionu. Aktéři dnešního utkání tak za malou chvíli vstoupí na trávník před opět velice solidně zaplněné ochozy Red Bull Areny!
     
    Historicky první vzájemný zápas těchto dvou celků začne už za pár okamžiků, tak doufejme, že nás čeká parádní fotbalová podívaná. Těšit se můžeme třeba na souboj dvou v této sezoně si velmi dobře počínajících střelců, osmigólových Wernera s Ibiševićem. Zda do utkání zasáhne i Vladimír Darida, to je otázka, český záložník totiž začne pouze na střídačce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    RasenBallsport Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Orban (C), Halstenberg – Sabitzer, Demme, Keïta, Forsberg – Werner, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Coltorti – R. Khedira, Burke, Schmitz, Kaiser, Selke, Kalmár.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Lustenberger, Stark, Plattenhardt – Allan, Hegeler – Schieber, Kalou, Haraguči – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Skjelbred, Darida, Esswein, Stocker, Torunarigha.

    Rozhodčí: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim.
    Lipská Red Bull Arena se pomaloučku začíná zaplňovat, přítomno bude i početné množství berlínských fanoušků. O atmosféru by tedy mělo býti postaráno!

     
    Hertha BSC

    V posledních letech Hertha patřila k německému ligovému průměru, loni se však prezentovala dobrými výkony a dlouho se pohybovala na špici tabulky. Berlínští ovšem doplatili na výpadek v úplném závěru sezony, z posledních sedmi mačů totiž získali pouhopouhé dva body, díky čemuž se nakonec propadli až na sedmé místo. Letos svěřenci lodivoda Dárdaie pouze potvrzují, že počínání v minulém ročníku nebylo jen ojedinělou záležitostí. Momentálně se díky zisku sedmadvaceti bodů drží na třetí pozici, vedoucí duo ve složení Bayern a Lipsko je napřed o šest bodů.

    Parta okolo kapitána Ibiševiće, jenž s osmi góly vede týmovou tabulku střelců, se i tentokráte může opřít o velmi dobře fungující defenzivu, které se hned v pěti zápasech podařilo uhájit čisté konto. Od začátku listopadu Hertha nastoupila do pěti duelů, přičemž tři z nich dokázala vyhrát, v jednom se se soupeřem rozešla smírně a prohrála pouze ten poslední. Úvodní prosincový zápas na hřišti Wolfsburgu nabídl divákům parádní fotbalové představení, v osmnácté minutě Vlci vedli 2:1. Die Blau-Weißen se ale podařil parádní obrat, o vyrovnání se postaral Esswein, rozhodující gól v první nastavené minutě z penalty vstřelil Salomon Kalou. Minulou sobotu se celku, ve kterém působí i český záložník Vladimír Darida, ovšem příliš nevedlo, domácí porážka s ve spodku tabulky se pohybujícími Brémami určitě je ztrátou.
     
    RasenBallsport Lipsko

    Die Roten Bullen byli založeni teprve v roce 2009, od té doby ušli dlouhý kus cesty. Loni skončili druzí v druhé nejvyšší německé soutěži, poprvé ve své krátké historii tak mohli slavit postup do Bundesligy. Mezi německou fotbalovou špičkou si úplný nováček v dosavadním průběhu ročníku vede naprosto famózně. Po čtrnácti kolech mají fotbalisté Lipska na svém konci velmi solidních třiatřicet bodů, což jim v tabulce momentálně stačí na druhou pozici, vedoucí Bayern Mnichov je na tom lépe jen díky skóre.

    Svěřenci kouče Hasenhüttla zkrátka a dobře fotbalový svět nepřestávají udivovat svými výkony. V úvodních pěti kolech si připsali dvě výhry a tři remízy, od konce září do začátku prosince však nepoznali hořkost porážky, přičemž dokázali porazit třeba dortmundskou Borussii, Wolfsburg nebo taktéž silný Bayer Leverkusen. V úvodním mači tohoto měsíce Býci zvládli přetlačit i zvedající se Schalke, které před vlastními fanoušky přetlačili poměrem 2:1, smutným hrdinou utkání byl hostující obránce Kolašinac. Bosenský mladík se sice postaral o vyrovnávací trefu, jeho vlastní branka z počátku druhé půle se však ukázala býti rozhodujícím momentem. Premiérovou porážku Lipsko zaznamenalo až minulý víkend, když se poněkud překvapivě s prázdnou vrátilo z hřiště předposledního Ingolstadtu. Podaří se jim dnes toto zaváhání napravit?
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Německá Bundesliga se pomaloučku blíží ke své tradiční zimní přestávce, před níž však ještě zbývá odehrát dvě kola. V tomto online přenosu se společně zaměříme na šlágr tohoto víkendu, druhé RB Lipsko před vlastními fanoušky hostí třetí Herthu BSC! Úvodní výkop je naplánován na 15:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 40. Werner (Keïta), 62. Orban (Forsberg)

    Karty:   59. Werner (RBL) – 73. Stark (HER), 78. Lustenberger (HER), 83. Darida (HER)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:17.
    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Orban (C), Halstenberg (67. Schmitz) – Sabitzer, Demme, Keïta (46. Kaiser), Forsberg – Werner (84. Selke), Y. Poulsen.
    Náhradníci: Coltorti – R. Khedira, Burke, Schmitz, Kaiser, Selke, Kalmár.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser (11. Pekarík), Lustenberger, Stark, Plattenhardt – Allan, Hegeler – Schieber, Kalou (46. Darida), Haraguči (80. Esswein) – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Skjelbred, Darida, Esswein, Stocker, Torunarigha.

    Rozhodčí: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim
    bahis siteleri