Tondela – Boavista 1:1 (kon.) | Rio Ave – Nacional 2:1 (kon.) | Guimarães – Setúbal 3:1 (kon.)
Sporting – Braga 0:1 (kon.)
konec
Sporting Lisabon
0:1 (0:0)
SC Braga
Neděle 18.12.2016, 21:15 • Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je tedy za námi a domácí ho ztratili, byť byli jasně lepším týmem. Sporting měl několik šancí, dokonce rozezvučel tyčku, ale na skvěle chytajícího Matheuse dnes nevyzrál – navíc přišla pohroma na druhé straně, kde Patricio podcenil ránu z dálky od Wilsona Eduarda, která tak zapadla do brány a rozhodla o třech bodech pro Bragu.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný start do nového týdne. (23:15:53)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Na konci zápasu měl ještě velkou šanci po kontru Horta, který ale akrobaticky poslal míč pouze vedle brány!
     
    90+5
    Ke střele se na samém konci zápasu dostal ještě hodně vysunutý stoper Coates, jeho pokus ale zamířil po zemi pouze vedle Matheusovy brány.
     
    90+4
    Zápas už se chýlí ke konci a na zemi zůstal ležet gólman Matheus, který už to asi hodně přihrává, ale přesto musí být hra přerušena – celý stadion mezitím pochopitelně píská.
     
    90+2
    Ke střele z dálky se dostal Horta, jeho ránu musel nad jednoruč vyrážet Patricio a domácí se tak budou bránit rohu.
     
    90+1
    Nastaveno je pět minut nad rámec hrací doby, uvidíme, jestli dokáže domácí celek se zápasem ještě něco udělat.
     
    90
    Ve vápně se dostal k hlavičce Campbell, ovšem na zemi byl Matheus včas a dokázal míč schovat ve své náruči.
     
    89
    K hodně velké mele ve vápně Bragy došlo po centru Campbella, ovšem nikdo z domácích se k zakončení nedostal a míč byl odkopnut do bezpečí.
     
    87
    Za zdržování viděl žlutou kartu gólman Matheus, který si dával s rozehrávkou opravdu hodně na čas.
     
    86
    S míčem hrají už pouze domácí, ti se ale nemohou dostat do vápna soupeře, protože jejich sok ke konci zápasu velice dobře brání.
     
    85
    Z brány musel hodně rychle Patricio, aby sebral míč před Kokou, to se mu nakonec povedlo a tentokrát svoji úlohu tak zvládl daleko lépe, než při inkasované brance.
     
    83
    Naposledy střídá i celek, který je ve vedení, tedy Braga – na lavičku míří Rui Fonte, místo něj na hřiště přijde Bakić.
     
    82
    Na druhou stranu se ale dopředu hnal hodně rychle Tiba, kterého celkem tvrdě poslal k zemi Pereira – sudí Hugo Miguel tak tahá žlutou kartu.
     
    81
    Na hřišti planou velké emoce do menší potyčky se pustil kapitán domácích Silva, který nakonec vybojoval faul na svou osobu.
     
    79
    Domácí celek naposledy střídal, na hřišti skončil Bryan Ruiz, na poslední minutky přišel útoku Sportingu vypomoci Andre.
     
    78
    S míčem hraje už výhradně Sporting, ale šance nepřicházejí a lisabonský celek tak pouze drží míč kolem vápna svého soupeře.
     
    76
    Domácí se najednou začali trápit a nemohou se dostat do šance, sledujeme tedy už jen tuhou obranu Bragy bez nějaké snahy udělal něco dopředu.
     
    74
    Podruhé střídá i vedoucí celek, ze hřiště pomalu odchází Xeka, místo něj se nám ukáže Tiba.
     
    72
    Domácí celkem logicky podruhé střídají, na hřišti pro dnešek končí obránce Zeegelaar, kterého pro zbytek zápasu nahradí Bruno Cesar.
    70. Wilson EDUARDO - 0:1
     
    70
    Braga právě vstřelila branku!
    Tak je oficiálně potvrzeno, že něco jako fotbalová spravedlnost prostě neexistuje a čisté svědomí určitě nebude mít gólman Patricio. Nejprve se dostal za obranu domácích Horta, který napálil tyčku, poté se ale míč dostal za vápnem ke zcela volnému WILSONU EDUARDOVI, jenž tvrdou ranou doprostřed brány zaskočil Patricia natolik, že míč nedokázal vyrazit mimo branku!
     
    69
    Máme za sebou bezmála sedmdesát minut a branku jsme stále neviděli – domácí tlak už trochu opadl a sledujeme tak pouze marné dobývání obranné hráze hostujícího celku.
     
    67
    Poprvé střídají i hosté, za ty na hřišti pro dnešek skončil nevýrazný Alan Silva, nahradí ho Koka.
     
    66
    Domácí se stále snaží, z přímého kopu mířil na bránu znovu Silva, ale trefil pouze prostředek brány a tím i připraveného Matheuse.
     
    64
    Výkon Adriena Silvy je dnes dobrý, ale některé svoje herecké vložky by si mohl odpustit – dnes už asi potřetí se sesunul k zemi, i když neměl jediný důvod a ještě se vzteká na sudího, kterého to ale nechává klidným.
     
    63
    I nadále hrají domácí, útočného faulu se totiž dopustil Wilson Eduardo a míč se tak vrátil hodně rychle Sportingu.
     
    62
    To už je snad pro domácí prokletí! Na parádní centr si naskočil obětavou rybičkou Bryan Ruiz, který se mohl Matheuse zeptat, kam to chce, ale místo toho míč poslal sice důrazně, ale přesně jemu do náruče!
     
    60
    Braga se už snaží hru hodně natahovat a s bodem je evidentně celkem spokojena, protože když drží míč, tak se rozhodně dopředu netlačí.
     
    59
    Ke střele z poměrně velké dálky se dostal Adrien Silva, jemuž ale tentokrát míč moc nesedl a bránu tak o hodně přestřelil.
     
    57
    Byť jsou domácí výrazně lepší, tak stále nenalezli recept na hostujícího gólmana a pokud to takhle půjde dál, budou dost možná svých šancí ještě litovat.
     
    55
    Coates byl na zadní tyči zcela sám, s míčem ale nic nevymýšlel a raději ho poslal na roh, který hosté rozehráli nakrátko a o míč celkem rychle přišli.
     
    54
    Poprvé v tomto poločase se dostala dopředu i Braga, která se ale nedostala daleko a po útočném faulu o míč hodně rychle přišla.
     
    52
    Následně ve vápně fauloval Adrien Silva gólmana Bragy a sám si při tom dost možná něco udělal, hra je tak přerušena a kopat se bude proti bráně Sportingu.
    50. Matheus vytěsnil míč na tyč!
     
    50
    A tohle byla asi největší šance celého zápasu! Na zadní tyči si naskočil na přesný centr domácí Gelson Martins, hlavou mířil přesně k tyči, jeho střelu ale ještě tečoval konečky prstů Matheus a ta tak šla do tyčky!
     
    49
    I v úvodu druhé půle jsou jasně lepší domácí a snaží se konečně nějak prolomit gólmana Matheuse.
     
    47
    Hned v úvodu poločasu hodně zajímavě posílal před bránu míč z rohového kopu Ruiz, posadil míč na hlavu Coatesovi, jeho ránu ale tygřím skokem zpacifikoval Matheus!
     
    46
    Domácí během poločasové pauzy střídali, asi vinou zranění se na hřiště už nevrátí stoper Semedo, nahradí ho Nizozemec Douglas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí a byť bylo k vidění velké množství šancí na obou stranách, branku jsme zatím neviděli. Více ze hry měl domácí Sporting, který ale několikrát vychytal zatím velice dobrý Matheus, na druhé straně zastavila Bragu spíše neschopnost vlastních hráčů zakončit nadějné akce. Uvidíme, jestli se útočníci ve druhé půli o něco polepší.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Poločas se ovšem dohrává někde kolem půlky, kde sice drží míč Sporting, ale nic z toho nekouká.
     
    45+1
    Nastaveny jsou dvě minuty nad rámec hrací doby a s míčem stále hrají domácí, kteří se snaží i ke konci poločasu vymyslet nějakou gólovou akci.
     
    45
    První poločas se chýlí ke svému konci a na první branku zápasu stále čekáme, domácí k ní sice měli blíže, ale ani hosté šancemi nešetřili.
     
    43
    Hraje se hodně tvrdě, vidíme velké množství faulů a kontroverzí, stále se ale sudí Hugo Miguel obešel pouze s jedním napomínáním.
     
    41
    Prvním hráčem, který dnes vidí žlutou kartu, je Marcelinho – hostující zadák ve středu pole až moc přibrousil Carvalha a sudí tak poprvé dnes napomínal.
     
    39
    Až podezřele snadno šel k zemi u autové čáry Adrien Silva, sudí mu také ukazuje, že tohle pískat nebude a domácí kapitán se musí zvedat.
     
    38
    Hodně aktivní jsou ke konci poločasu domácí, kteří se snaží probojovat se do nějaké šance – hodně vidět je teď Campbell, který se snaží odčinit svoji chybu při zakončení.
     
    36
    Po ťukesu ve vápně hostů se dostal k hodně nepovedené střele Campbell, který z penaltového puntíku míč pouze podebral a poslal ho asi metr vedle!
     
    34
    Po přímáku hostů se na zadní tyči dostal k zakončení ve skluzu Horta, ovšem míč pouze lízl a to nebylo dost na to, aby ho poslal směrem na bránu.
     
    32
    No a z dálky za to z ničeho nic vzal Gelson Martins, kterému střela po zemi sedla velice dobře a prosvištěla jen asi půlmetr okolo Matheusovy brány.
     
    31
    I nadále jsou o něco lepší domácí, nemohou se ale dostat do vápna a jen tak krouží kolem.
     
    29
    Už se konečně opět hraje a hostující gólman podle očekávání může hrát dál – mezitím Sporting vybojoval rohový kop.
     
    27
    Po celkem triviálním zákroku se na zemi začal svíjet Matheus, asi bude potřebovat ošetření – uvidíme, jak vážné to bude.
     
    26
    Zápas se hodně vyrovnal a teď pro změnu dopředu šli hosté, na hranici vápna dostal dobrou přihrávku Xeka, nedokázal si ji ale zpracovat a dobrou akci tak zmařil.
     
    25
    Na útočné polovině se sice k míči na chvíli dostali hráči Bragy, Alan si ale přidržel celkem viditelně Coatese a hrát tak budou opět domácí.
     
    24
    Momentálně sledujeme trochu hlušší pasáž zápasu, domácí sice drží míč, je to ale na vlastní polovině a nebezpečí tak celkem logicky nehrozí.
     
    22
    Lisabonský celek teď hru trochu uklidnil přihrávkou zpět na Patricia, vypadá to, že v této situaci vsadí domácí celek spíše na postupný útok.
     
    20
    Ruiz se snažil dát přihrávku za obranu na zcela volného Adriena Silvu, míč ale kostarickému záložníkovi trochu sjel po noze a pas tak byl nakonec moc dlouhý.
     
    19
    Velice dobře dozadu zapracoval Carvalho, který čistě zastavil kontr Bragy a vybojoval pro svůj Sporting míč – přihrávka dopředu ale přesná nebyla a míč se tak vrací hostům.
     
    18
    Sledujeme hodně atraktivní podívanou, ani jeden z celků se moc nespoléhá na obranu, teď opět drží míč domácí celek a snaží se najít skulinu v obraně Bragy.
     
    17
    Domácí se snaží odpovědět stejnou mincí a dostat se také do nějaké velké šance, střela z dálky od Carvalha ale byla v samém zárodku zablokována Hortou.
    15. Fonte v tutové šance selhal!
     
    15
    Tak toto snad není možné, co Fonte nakonec nedal! Ten běžel po parádním pasu za obranu zcela sám na Patricia, toho si ale obhodil až moc razantně a tváří v tvář prázdné brance tak trefil z obrovského úhlu pouze boční síť!
     
    14
    A teď jsou to právě hosté, kteří o něco více drží míč ve své moci, na hrotu o něj bojoval celkem tvrdě Fonte, proti kapitánovi Sportingu Adrienu Silvovi o něj ale poměrně rychle přišel.
     
    13
    Hra se teď trochu uklidnila a sledujeme hlavně boj o převahu ve středu pole, domácí se snaží dostat se znovu dopředu, ale Braga už trochu více zahustila prostor kolem středového kruhu.
     
    11
    Zatím se hraje velice pohledný zápas, kde jsou oba týmy aktivní, teď přiletěl další centr do vápna Bragy, z bránu ale včas vyběhl Matheus a míč sebral.
     
    9
    Dopředu se po levé straně pokoušel dostat Vukčevič, který by na konci akce trochu přidržen Pereirou, ani tady sudí ale nepíská – podle opakovaných záběrů naprosto správně, hostující záložník pád teatrálně přihrál.
    7. Ruiz Matheuse neprostřelil!
     
    7
    Tak toto byla tutovka pro domácí výběr! K parádnímu centru z pravé strany se dostal obránce Pereira, který posadil míč přesně na hlavu zcela volnému Ruizovi, kterého ovšem vychytal pohotovým skokem Matheus!
     
    6
    K první vážnější akci na druhé straně se dostal Alan Silva, který na konci byl ve vápně trochu zatažen za dres Coatesem a jeho střela díky tomu byla slabá, sudí ale penaltu nepíská.
     
    5
    Další pokus o rychlou akci v podání Sportingu ale skončil pouze nepřesným pasem až k Matheusovi, který si pro míč v pohodě došel a rozehrál ho.
     
    4
    Úvod zatím jasně patří domácím, kteří se ženou dopředu a snaží se dostat rychle do vedení.
     
    3
    No, teď hodně do prázdna z brány vyběhl hostující Matheus, kterého se z obrovského úhlu snažil přehodit Gelson Martins, jeho pokus ale nakonec skončil pouze v boční síti!
     
    2
    Hned po jednom z prvních zákroků zápasu zůstal s bolestivou grimasou na zemi domácí kapitán Adrien Silva, vypadá to ale, že nakonec bude moci pokračovat ve hře.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Lisabon: Patricio – Pereira, Coates, Semedo, Zeegelaar – Carvalho, Adrien Silva (C) – Gelson Martins, Ruiz, Campbell – Dost
    Náhradníci: Beto – Andre, Cesar, Douglas, Elias, Esgaio, Ruiz

    SC Braga: Matheus – Cameiro, Ferreira, Pinto (C), Marcelinho – Eduardo, Xeka, Vukčevič, Horta – Alan Silva, Fonte
    Náhradníci: Tiago Sá -Bakić, Koka, Martínez, Ferreira, Tiba, Artur Jorge

    Rozhodčí: Hugo Miguel – Ricardo Santos, Nuno Pereira.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu portugalské Primeira ligy, kde se proti sobě postaví Sporting Lisabon a SC Braga!

    Domácí Sporting je na tom letos celkem solidně a opět atakuje nejvyšší příčky, dnes ho ale čeká soused v tabulce v podobě Bragy. Lisabonský celek je prozatím na třetím místě tabulky, když za 13 zápasů získal 27 bodů a pyšní se skóre 24:12. Z posledních pěti zápasů pak Sporting získal deset bodů – nejprve bral bod za remízu 0:0 na půdě Nacionalu, poté porazil doma Aroucu jasně 3:0, následně si poradil na hřišti Boavisty 0:1 i doma se Setubalem 2:0, posledně ale padl v derby venku s Benficou 2:1. Nejlepším střelcem týmu je Holanďan Bas Dost, který se letos v lize trefil osmkrát.

    Hosté z Bragy jsou na tom, jak už bylo napsáno, celkem podobně – nacházejí se pouze o příčku níže a mají pouze o bod méně. Řečí čísel tak Braga je čtvrtá a za 13 zápasů vydolovala 26 bodů se skóre 24:12 (mimochodem zcela totožným, jako má Sporting). Za posledních pět zápasů pak získala tato družina devět bodů – nejprve doma přehrála Belenenses 2:1, což pokazila prohra 1:0 v Maritímu, následovala vysoká výhra 6:2 nad Feirense, prohra 1:0 z kopaček Porta a posledně Braga doma porazila Ferreiru 3:0. Nejlepším střelcem týmu pak je portugalský sniper Eduardo, který do černého letos v lize mířil už pětkrát.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

    Ondřej Hradecký

    Branky: 70. Wilson Eduardo

    Karty:   82. Pereira (SPL) – 41. Marcelinho (BRG), 87. Matheus (BRG)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:16.
    Sporting Lisabon: Patricio – Pereira, Coates, Semedo (46. Douglas), Zeegelaar (72. Cesar) – Carvalho, Adrien Silva (C) – Gelson Martins, Ruiz (79. Andre), Campbell – Dost
    Náhradníci: Beto – Andre, Cesar, Douglas, Elias, Esgaio, Ruiz

    SC Braga: Matheus – Cameiro, Ferreira, Pinto (C), Marcelinho – Eduardo, Xeka (74. Tiba), Vukčevič, Horta – Alan Silva (67. Koka), Fonte (83. Bakić)
    Náhradníci: Tiago Sá -Bakić, Koka, Martínez, Ferreira, Tiba, Artur Jorge

    Rozhodčí: Hugo Miguel – Ricardo Santos, Nuno Pereira
    bahis siteleri