Excelsior – Nijmegen 2:2 (kon.) | Den Haag – Sparta Rotterdam 1:0 (kon.) | Heracles – Zwolle 3:0 (kon.)
Groningen – GA Eagles 1:1 (kon.) | Ajax – Eindhoven 1:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:1 (0:0)
PSV Eindhoven
Neděle 18.12.2016, 16:45 • Amsterdam ArenA, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, díky za pozornost. Přeji hezký zbytek poslední adventní neděle a pohodový předvánoční týden a těším se na příští shledání u dalších přenosů, do té doby na počtenou! (18:44:19)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9.
     
    Utkání končí remízou a tak je jasné, že na prvním místě po 17 utkáních zůstává Feyenoord Rotterdam, který má na druhý Ajax už pětibodový náskok. PSV se drží na třetí příčce s tříbodovým odstupem za Ajaxem.

    Ve druhé půli se znovu hrál kvalitní fotbal a nakonec jsme se dočkali i dvou branek – ve 48. minutě poslal do vedení svůj tým domácí kapitán Davy Klaassen, na jehož tvrdou ránu nemohl Zoet dosáhnout. Hosté se pak dlouho načekali, ale v 81. minutě vyrovnal Siem de Jong a určil tak konečný stav. Celkově vzato se hrál velmi vyrovnaný zápas, herní projev byl z obou stran velmi kvalitní a určitě jsme se nenudili!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Onana si dovolil vyrazit z brány a před Pereirem sebral Narsinghovu nahrávku. Na útočné polovině ale zůstávají hosté.
     
    90+1
    Younes zase čaroval za vápnem, nakonec byl ale odstaven od balonu a hosté se osvobozují odkopem po lajně.
     
    90+1
    Nastaveny jsou tři minuty.
     
    90
    Spolupráce Luuka a Siema de Jonga k ničemu nevedla, po průniku Younese a Ziyechově centru naopak domácí rozehrají přímý kop za vápnem.
     
    89
    Rohový kop sice defenziva Ajaxu odvrátila, dál ale pokračují v akci hráči Eindhovenu. Teď to ale dobře udělal Sinkgraven a vybojoval odkop od Onanovy brány.
     
    88
    Narsingh se na pravé straně nedostal přes Daleyho Sinkgravena, i s jeho pomocí ale vybojoval rohový kop PSV. Hosté mají v posledních minutách více ze hry.
     
    88
    Po rohovém kopu PSV Onana vyrazil míč za vápno, poté se k odraženému balonu dostal Ramselaar. Jeho střela z první ale míří mimo tři tyče a André Onana odkopává.
     
    86
    Amin Younes si nyní při bránění Barta Ramselaara pomohl zatažením za dres a následuje žlutá karta.
     
    85
    Younes se uvolnil na levé straně a posunul míč středem napravo na Ziyecha, tomu se ale nevyvedl první dotyk a sám záložník Ajaxu se vyhnal z dobré pozice.
     
    84
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Václav Černý, přichází Matthijs de Ligt.
     
    82
    Hakim Ziyech se prohnal vpřed po levé straně a z brankové čáry dokázal poslat balon zpětnou nahrávkou do vápna, tam však zaúřadoval Isimat-Mirin. Následuje aut pro Ajax.
    81. Siem DE JONG - 1:1
     
    81
    PSV právě vstřelilo branku!
    A právě SIEM DE JONG srovnává stav zápasu! Gastón Pereiro jej oslovil ideálním centrem mezi stopery a v té situaci už si středopolař PSV věděl rady – skvěle míč ztlumil a poslal jej podél Onany do sítě!
     
    80
    Siem de Jong byl nyní dle názoru sudího van Boekela faulován a pokračovat v akci budou hosté. Domácím se to sice nelíbí, mohou s tím však pramálo dělat...
     
    79
    Hakim Ziyech si u pravé lajny nedokázal obhodit Schwaaba, od německého obránce Eindhovenu jde balon do autu a domácí tak zůstávají na útočné polovině.

    Michal Konvalina

    Branky: 48. Klaassen – 81. S. de Jong

    Karty:   73. Ziyech (AJA), 86. Younes (AJA) – 38. Willems (PSV)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9.
    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Riedewald, Sánchez, Sinkgraven – Schøne, Klaassen (C), Ziyech – El Ghazi (21. Casierra), Dolberg (26. Černý, 84. de Ligt), Younes.
    Náhradníci: Boer – Tete, Westermann, Černý, Casierra, F. de Jong, van de Beek, Nouri, Dijks, de Ligt.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, H. Moreno (70. Isimat-Mirin), Willems (65. Brenet) – Guardado (58. S. de Jong), D. Pröpper, Ramselaar – L. Narsingh, L. de Jong (C), Pereiro.
    Náhradníci: Pasveer, Jurjus – Isimat-Mirin, Hendrix, S. de Jong, S. Poulsen, Jozefzoon, Brenet, Zinčenko, Bergwijn, De Wijs, Lundqvist.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Diks, Steegstra
    bahis siteleri