Kopřivnice – Val. Meziříčí 6:3 (kon.) | Nový Jičín – Šumperk 2:3 (kon.) | SHK Hodonín – Vsetín 5:6 (kon.)
Poruba 2011 – Technika Brno 8:2 (kon.) | Mor. Budějovice – Nymburk 5:1 (kon.) | Řisuty – Jablonec n/N 6:3 (kon.)
Klášterec nO – Kobra 3:4 (kon.) | Žďár n/S – David Servis 10:3 (kon.) | Písek – Havlíčkův Brod 5:8 (kon.)
Sokolov – Klatovy 4:5 (kon.) | Pelhřimov – Tábor 0:6 (kon.) | Jindř. Hradec – Kolín 2:7 (kon.)
Trutnov – Bílina 2:3 (2:3 po s.n.) | Děčín – Vrchlabí 4:3 (kon.)
konec
HC Děčín
4:3 (2:0, 0:2, 2:1)
HC Stadion Vrchlabí
Sobota 14.01.2017, 18:00 • HC Děčín • 2. liga skupina Západ • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje z děčínského zimního stadionu. Druhá liga má dnes na programu sedmadvacáté kolo a v jeho rámci budeme prostřednictvím našeho online přenosu sledovat zápas mezi týmy HC Děčín a HC Stadion Vrchlabí.
     
    HC Děčín

    Medvědi zatím v letošním roce ještě nebodovali. V prvním utkání nestačili na Bílinu na jejím ledě, když prohráli 4:5 a následně pak v dohrávce devatenáctého kola podlehli ve středu 3:7 Klatovům, taktéž v jejich teritoriu. V sobotu se poprvé v roce 2017 představí také děčínským fanouškům a přejí si, aby konečně bodovali. Na svém kontě mají zatím třicet bodů a v tabulce druhé ligy jsou na osmém místě.
     
    HC Stadion Vrchlabí

    Vrchlabští hokejisté měli na svém kontě tři prohry v řadě, v posledním duelu však na svém ledě doslova deklasovali Baník Sokolov 11:0 a spravili si tak chuť. Výhra nad posledním týmem tabulky byla sice z kategorie těch povinných, ale rozhodně Stadionu pomohla k vrácení své herní pohody. Vrchlabí zatím nasbíralo třiačtyřicet bodů a v současné době okupuje čtvrtou pozici.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se letos utkaly už dvakrát. Poprvé sebrali Medvědi Stadionu dva body na domácím ledě po výhře 4:3 v prodloužení. Vrchlabští pak ve druhém vzájemném měření sil nenechali na svém ledě nic náhodě a Děčín porazili 6:3. Kdo se bude radovat dnes?
    Lukáš Zika se vrátil do sestavy Děčína.


    Fanoušky děčínského hokeje potěšila minulý týden zpráva o tom, že se do sestavy Medvědů vrací Lukáš Zika, který tak obnovil svou hráčskou kariéru a je místním velkým oblíbencem. Došlo tak k obnovení kapely "Oliband", jak se přezdívá dvojici Oliverius – Zika. Dnes by se měl poprvé ukázat také na domácím ledě.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Michajlov) – Málek, Molnár, Vaněk, Hříbal, Havlíček, Procházka J., Hucek, Kvaček, Michajličenko – Hašek, Volráb, Racek – Faigl, Oliverius, Zika – Vacek, Sýkora, Rubeš F. – Fojt, Kopta

    HC Stadion Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Klement, Hejda, Jirků, Kadavý, Jandejsek, Chleborád – Čurda, Filip, Šťastný – Novák, Šimoníček, Bláha – Procházka M., Urban, Oppelt – Svoboda, Miškovský, Maďar

    Rozhodčí: Hodač – Marek, Ovsík.
     
    Oba celky jsou na ledové ploše a právě probíhá rozbruslení.
     
    Vše je připraveno a na led už nastupují hráči obou celků a řadí se tradičně na modrých čárách. Zápas tak za malou chvilku začne.
     
    Do Děčína přijela i početná skupinka vrchlabských fanoušků, kteří se už na dálku zdraví s těmi děčínskými. O atmosféru v hledišti tak bude skvěle postaráno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Hosté se hned po vhazování vrhli do útoku, ale přirávka Čurdy byla příliš dlouhá a je z toho zakázané uvolnění a vhazování před Jelínkem.
     
    00:28
    Po útočné snaze Nováka se kotouč dostal do lapačky Lavingera a ten hru přerušil. Bude se tak vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    01:12
    Jan Havlíček se prosmýkl mezi obránci hostů a málem se dostal do úniku před vrchlabskou branku. Jenže obránce Jandejsek vše dobře viděl a svého děčínského kolegu zastavil.
     
    02:04
    Málek zachytil puk na modré čáře a hosty tak nepustil do útočného pásma. Medvědi tak mohou projít do útoku.
     
    02:53
    Nádherná akce děčínské první formace. Daniel Volrába našel svou přihrávkou napravo najíždějícího Jaroslava Haška, kterého vychytal Jelínek!
     
    03:19
    Děčín právě vstřelil branku!
    Jenže to ho nemuselo mrzet. Hned z další akce domácí udeřili. Michal Oliverius pálil na Jelínka a ten vyrazil kotouč pouze před sebe. Na dorážku VÁCLAVA RACKA už byl ale krátký a musí tak lovit poprvé kotouč ze své sítě – 1:0. Asistence: Michal Oliverius.
     
    03:59
    Hosté chybovali v útočném pásmu a byla z toho další akce Děčína. Jelínek tak musel být hodně pozorný, aby chytil střelu Sýkory.
     
    04:48
    Na druhé straně se na Lavingera rozjel Martin Filip, který svou střelou zápěstím orazítkoval břevno děčínské branky! Hosté tak nebyli daleko od vyrovnání!
     
    05:33
    Jaroslav Hašek objel branku Vrchlabí a snažil se zasunout puk za záda Jelínka. Jenže ten byl opatrný a svým příložníkem vytěsnil kotouč do bezpečí.
     
    06:23
    Dlouho se drželi Medvědi v pásmu Stadionu, až se ke střele dostal kapitán Michal Oliverius, ale jeho rána byla sražena vysoko nad ochrannou síť.
     
    07:16
    Hosté nahodili kotouč do útočného pásma, záhy o něj ale přišli. Ten se ocitl u středového kruhu a Šimoníček ho zatáhl zpět a pak sám pohotovou střelou provětra lapačku Lukáše Lavingera.
     
    07:55
    Daniel Volráb se sám proháčkoval obranou Vrhlabí, poté podél pravého mantinelu nabruslil na pravý kruh a dělovkou pak nechal vyniknout Jelínka v hostující brance.
     
    08:13
    Zatím sledujeme z obou stran hodně útočný hokej, který se divákům musí líbit.
     
    09:11
    Děčínští udrželi pásmo, Filip Rubeš si sjel do prostoru mezi kruhy a pak na Jelínka vyslal jedovatou střelu. Znovu se ale brankář Stadionu prezentoval skvělým zákrokem.
     
    09:40
    Máme tu první vyloučení v tomto duelu. Hosté si zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici usedá Jiří Procházka za zdržování hry.
     
    10:26
    Vrchlabští se usadili v pásmu Medvědů a roztáčejí přesilovkový kolotoč. Domácí se ale dokázali z tlaku hostů vymanit a vyhazují puk až před Jelínka.
     
    11:06
    A znovu se Děčínští dokázali osvobodit, když odražený kotouč poslal znovu před branku Vrchlabí Lukáš Zika.
     
    11:40
    Děčín zahrál své oslabení velmi dobře a nyní je už v plném počtu.
     
    11:47
    A nyní je tu početní výhoda pro Děčín. Bláha dostává dvě minuty za hrubost a už sedí na trestné lavici.
     
    12:35
    Po dvou střelách Volrába a Haška se hosté také dokázali osvobodit a puk tak letí až před Lukáše Lavingera.
     
    13:34
    I hosté hrají své oslabení dobře a opět dokázali poslat kotouč do bezpečí.
     
    13:47
    Vrchlabí je kompletní a hned se do samostatné akce dostal Martin Filip, jenž to zkoušel z bekhendu, ale Lavinger vytasil přesný zákrok.
     
    13:59
    Lukáš Zika dostává dvě minuty za sekání a hosté tak mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    14:24
    Tomáš Bláha si sjel na pravý kruh a střelou švihem pak zaměstnal Lukáše Lavingera, který musel předvést efektní semafor a podržel tak Medvědy. Následně pak se domácí osvobozují.
     
    15:12
    Michal Oliverius se ve vlastním oslabení dostal do tandemu dva na jednoho s Faiglem a Urban musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Dostává dvě minuty za hákování a síly na ledě se srovnají.
     
    15:59
    Medvědi jsou kompletní.
     
    16:10
    Děčín právě vstřelil branku!
    Domácí už byli kompletní a LUKÁŠ ZIKA po tom, co opustil trestnou lavici, ujel úplně sám na Jelínka a svou střelou z bekhendu mu nedal vůbec žádnou šanci. Lukáš Zika tak oslavil svou obnovenou hráčskou kariéru jak nejlépe mohl – 2:0. Asistence: Daniel Volráb, Jaroslav Hašek.
     
    16:45
    Bláha nyní zbytečně oslabuje svůj tým, když poslal k zemi Racka a znovu putuje na trestnou lavici, za vysokou hůl.
     
    17:11
    Medvědi se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Lukáše Lavingera. Další útočnou akci tak budou muset Medvědi zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    17:35
    Hosté získali kotouč před vlastní brankou a okamžitě ho poslali do bezpečí. Následně pak odcházejí střídat.
     
    18:45
    Hosté se dokázali ubránit a nyní jsou už v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:29
    Hra byla delší dobu ve středním pásmu a ani jedno mužstvo se už nikam nežene. První dějství je tak pomalu, ale jistě za námi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina tohoto zápasu je minulostí. V ní byl k vidění oboustranně útočný hokej se spoustou šancí. Do vedení se dostali domácí ve čtvrté minutě díky dorážce Václava Racka a v sedmnácté minutě pak přidal druhý přesný zásah Lukáš Zika, který se po návratu z trestné lavice dostal až před hostující branku a bekhendovou střelou překonal Jelínka. Svůj návrat po tom, co loni ukončil svou kariéru, oslavil jak nejlépe mohl. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina. Hosté rozhodně zbraně nesloží a několikrát ukázali, jak umí být nebezpeční a pokusí se s utkáním něco udělat. Druhá třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Volráb nahodil kotouč na najíždějícího Jaroslava Haška, ten ale svou střelu poslal pouze do náruče Jakuba Jelínka.
     
    21:01
    Tomáš Bláha ujel po levé straně děčínské obraně a na Lavingera vyslal vzdušnou střelu, která končí v jeho připravené lapačce. Hosté tak zatím kontaktní branku nepřidali.
     
    21:42
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Ale nyní už je kontaktní gól na světě. Do blízkosti Lukáše Lavingera se dostal TOMÁŠ BLÁHA, který tak poprvé dokázal překonat domácího brankáře a i on přichází o čisté konto. Hosté jsou zpět ve hře a dá se očekávat jejich tlak – 2:1. Asistence: Dominik Novák.
     
    22:44
    Na druhé straně mohl Medvědům vrátit dvoubrankový náskok Václav Racek, ale po jeho prudké střele se zaskvěl Jakub Jelínek a podržel tak svůj tým.
     
    23:45
    Lukáš Zika posílal křižnou přihrávku na Michala Oliveriuse, ale jeden z obránců hostů dokázal zachytit kotouč a poslat ho do středního pásma.
    Druhá liga má dnes bohatý program...
     
    24:39
    Hosté se natlačili před děčínskou branku a na Lavingera vyslali několik střel. Všechny ale dokázal pochytat a pak raději přerušil hru. Vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    25:26
    Václav Racek byl opět před vrchlabskou brankou aktivní, jeho střelu zblokovala obrana hostů a znovu tak nedovolila Medvědům delší pobyt v útočném pásmu.
     
    26:38
    Daniel Miškovský jel sám na Lavingera, který ho dokázal vychytat. Hostující hráč byl ale faulován a dvě minuty za sekání dostává Hříbal. Přesilovka pro Vrchlabí.
     
    27:19
    Síly na ledě se srovnají. Klement ostře najel do Lukáše Ziky, který se tak jen těžko zvedal z ledu. Dostává tak 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy nebo krku.
     
    28:11
    Lavinger zasahoval proti najíždějícímu Bláhovi, který z levé strany vyslal prudkou přízemní střelu. Vhazovat se bude po pravici děčínského gólmana.
     
    28:28
    Jedovku od modré čáry vyslal Jan Havlíček, který tak prověřil pozornost Jelínka. Ten efektním semaforem jeho střelu zlikvidoval a raději pak přerušil hru.
     
    28:38
    Medvědi jsou kompletní a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    29:12
    Hosté se ovšem osvobozují a vypadá to, že i oni se ubrání.
     
    29:19
    Je to tak, Vrchlabí je kompletní a bude se tedy hrát už v klasickém počtu na obou stranách.
     
    29:36
    Střela Hucka prosvištěla těsně před hostujícím brankovištěm a Oppelt pak zachytil puk a vyhodil ho šikovně do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    30:19
    Svoboda se nerozpakoval a z prostoru levého kruhu vyslal prudkou střelu, kterou chytá Lukáš Lavinger do své lapačky. Hru ovšem nechává plynout a rozehrává kotouč mezi své spoluhráče.
     
    30:57
    Medvědi se dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak znovu stěhuje před Lukáše Lavingera, kde se bude vhazovat po jeho levé ruce..
     
    31:02
    Hosté dokázali srovnat s Děčínem krok, jenže Svoboda ho dosáhl kopnutím do děčínské branky a hlavní sudí tak vstřelenou branku Vrchlabí neuznává.
     
    31:54
    Hned na to se domácí dostali do velké šance, Racek našel odkrytou skulinku v brance Jelínka a posílal puk k levé tyčce branky hostů, ale brankář hostů na poslední chvíli puk ukryl pod svojí lapačkou!
     
    32:27
    Jiří Procházka inkasuje dvě minuty za sekání a hosté si zahrají přesilovou hru.
     
    32:56
    Vrchlabští hokejisté už zakládají svou přesilovou útočnou akci a jsou nastěhování v pásmu Děčína. Poté se ke střele zblízka dostal Martin Filip, ale domácí brankář se zaskvěl dalším přesným zákrokem.
     
    33:27
    A znovu sklízí ovace děčínského publika za zákrok proti najíždějícímu Svobodovi, který na něho vyslal nebezpečnou střelu.
     
    33:50
    Medvědi se osvobozují.
     
    34:27
    Po dalším osvobození pošetřili Medvědi cenné vteřinky svého oslabení a nyní jsou už v plném počtu.
     
    34:52
    Hybridní zakázané uvolnění Děčína, hra pokračuje dále a Medvědi si před Jelínkem vytvořili souvislý tlak, ale brankář hostů drží svůj tým.
     
    35:49
    Filip Rubeš vyslal z levého kruhu prudkou střelu na Jelínka, ten ji srazil do rohu kluziště.
     
    36:24
    Kadavý střílel od modré čáry a jeho dělovku chytil znovu pozorný Lukáš Lavinger, před kterým se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    36:47
    Nahození Málka z vlastního pásma bylo příliš dlouhé a je z toho zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje opět před Lukáše Lavingera.
     
    37:37
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Nyní se už hosté dočkali naprosto regulérní branky a vynahradili si tak předchozí neuznaný gól. PATRIK URBAN dokázal došťourat kotouč za záda Lavingera a je vyrovnáno – 2:2. Asistence: Tomáš Oppelt, Tomáš Jirků.
     
    38:05
    Vrchlabští se dostali do další velké šance. Novák našel přesným pasem Šimoníčka, který pak z pravého kruhu pálil na Lavingera, jenž jeho prudkou ránu zlikvidoval efektním semaforem.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:26
    Druhá třetina se už jen dohrává, nikdo se už nikam nežene.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhé dějství je za námi. Hosté v něm dokázali své manko dohnat a před třetí periodou je vyrovnáno. Postupně se trefili Tomáš Bláha a Patrik Urban. Čeká nás tak jistě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně ve 20:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Hosté se hned natlačili do útočného pásma a po střele Filipa zasahoval Lavinger.
     
    41:14
    Dominik Novák si šikovně nabruslil až před domácí branku, ale svou přízemní střelou nakonec Lavingera neohrozil.
     
    42:04
    Hosté pokračují ve svém tlaku a Lavinger se tak musel mít znovu na pozoru. Na druhé straně pak střela Rubeše prosvištěla jen těsně nad brankou hostů.
     
    42:57
    Volráb s Haškem si vyměnili kotouč a druhý jmenovaný pak střílel na Jelínka, který vytasil další efektní semafor.
     
    44:15
    Děčín právě vstřelil branku!
    Kapitán Děčína MICHAL OLIVERIUS se rozjel až před branku hostů, kde z levé strany vyslal vzdušnou střelu, která doplachtila za záda Jakuba Jelínka a Medvědi tak znovu strhávají vedení na svou stranu – 3:2. Asistence: Lukáš Zika.
     
    44:54
    Po další střele domácích zasahoval Jelínek a raději přerušil hru. Vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    45:25
    Urban přenechával kotouč Svobodovi, který ho ale dobře nezpracoval a rázem tak o puk přichází.
     
    46:03
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Vaněk – 2 min., hákování).
     
    46:47
    Hosté se uhnízdili v pásmu Děčína a ostřelovali Lavingera. A až nyní se povedlo obraně Medvědů zastavit hru. Nicméně pásmo hosté udrželi.
     
    47:31
    Tomáš Bláha střílel z vrcholu pravého kruhu a jeho střela, která letěla na domácí branku, byla sražena do ochranné sítě.
     
    48:03
    Medvědi jsou v plném počtu. Hosté ale stále drží útočné pásmo a opět sevřeli svého soupeře před jeho vlastní branku. Málek pak vyhodil kotouč na zakázané uvolnění a uklidnil hru.
     
    49:50
    Vaněk ujel všem a dostal se až na pravý kruh, Oppelt ho ale nedovoleně zastavil a dostává dvě minuty za držení. Domácí si zahrají přesilovou hru.
     
    50:26
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi svou početní výhodu využívají a jdou zpět do dvoubrankového náskoku. MICHAL OLIVERIUS svou střelu přetavil v přesnou trefu a znovu tak dává Medvědům pohodlnější náskok – 4:2. Asistence: Lukáš Zika.
     
    51:07
    Hosté ale nic nevzdávají, nyní jich bylo plné kluziště a Tomáš Šťastný vyslal na Lavingera jedovku, kterou chytá svou lapačkou.
     
    52:16
    Další útočnou akci Děčína zastavilo postavení mimo hru, ve kterém se ocitl Radim Vacek. Hra se tak stěhuje zpět do středního pásma.
     
    53:05
    Martin Čurda se opřel do tvrdé střely z prostoru mezi kruhy a nechal tak vyznamenat Lavingera, který tak dalším zákrokem podržel svůj tým.
     
    53:57
    Kotouč mají na svých holích hráči Děčína a uhánějí do útočného pásma. Po střele Oliveriuse pak zadunělo plexisklo za vrchlabskou brankou.
     
    54:23
    Vrchlabští vrhají své poslední síly do útoku, nyní předvedli hezkou souhru před domácí brankou, na jejímž konci byl Oppelt, který svou střelu poslal přímo do hrudi Lavingera.
     
    55:37
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Maďar – 2 min., vražení na hrazení).
     
    56:18
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Medvědi chybovali v rozehrávce před vlastní brankou a z toho inkasují gól ve vlastní přesilovce. MARTIN FILIP toho využil a dává tak v oslabení kontaktní branku – 4:3. Asistence: Tadeáš Hejda.
     
    57:03
    A znovu v oslabení pálil Adam Jandejsek a Lavinger jeho střelu vyhazuje do rohu kluziště!
     
    57:37
    Hosté už hrají v plném počtu.
     
    57:58
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Havlíček – 2 min., podražení).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:40
    Hosté se uhnízdili v pásmu Děčína a Medvědi se tak stále nemohli osvobodit. Na Lavingera šla sprška střel, ale zatím dokázal odolat.
     
    58:56
    Jelínek odjel na střídačku, hosté to zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:20
    Medvědi nedokázali znovu vyhodit kotouč a hosté pak okamžitě stříleli na Lavingera, který musel z výskoku jejich střelu chytit!
     
    59:30
    Až nyní letí kotouč do pásma hostů a mohou si tak chvíli hráči Děčína oddychnout.
     
    59:50
    Hosté se ale velmi rychle do útočného pásma vrátili a před Lavingerem to znovu vřelo. Po několikerém pokusu o vyhození se to nakonec Medvědům podařilo a vypadá to, že se už nic nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědi nakonec své vedení uhájili a připisují si tak tři body do tabulky. Jsou to vůbec první body v novém kalendářním roce a díky dnešní výhře se v tabulce posunuli na sedmé místo. Podruhé v sezóně tak doma Vrchlabí porazili stejným výsledkem 4:3, tentokráte to ale bylo už po základní hrací době.
    I přes velký závěrečný tlak Vrchlabí Medvědi své vedení uhájili.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (08:07:28)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 4. Racek (Oliverius), 17. Zika (Volráb, Hašek), 45. Oliverius (Zika), 51. Oliverius (Zika) – 22. Bláha (Novák), 38. Urban (Oppelt, Jirků), 57. Filip (Hejda)


    HC Děčín: Lavinger (Michajlov) – Málek, Molnár, Vaněk, Hříbal, Havlíček, Procházka J., Hucek, Kvaček, Michajličenko – Hašek, Volráb, Racek – Faigl, Oliverius, Zika – Vacek, Sýkora, Rubeš F. – Fojt, Kopta
    HC Stadion Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Klement, Hejda, Jirků, Kadavý, Jandejsek, Chleborád – Čurda, Filip, Šťastný – Novák, Šimoníček, Bláha – Procházka M., Urban, Oppelt – Svoboda, Miškovský, Maďar

    Rozhodčí: Hodač – Marek, Ovsík
    bahis siteleri