Jihlava – Vítkovice 1:4 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.) | K. Vary – HC Litvínov 3:4 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 2:3 (po pr.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 28.09.2017, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu DHL extraligy juniorů, ve kterém se proti sobě postaví aktuálně čtvrtá a domácí HC Dukla Jihlava, jenž vyzve celek HC Vítkovice Ridera. Hosté jsou nyní na třinácté pozici tabulky a mezi oběma soupeři je pětibodový rozdíl.
     
    Dnešní zápas bude "předkrmem" zítřejšího extraligového boje, kdy se od 17:20 utkají na Horáckém zimním stadionu stejní soupeři – v rámci 8. kola Tipsport extraligy ledního hokeje.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juda) – Mareš, Rašín, Hrabaň, Krtek, Vála, Havelka – Kadleček, Jindra, Adam, Heinrich, Donda, Mejzlík, Waller, Slabý, Peschout, Čermák, Norris.

    HC Vítkovice Ridera: Daňa (Malík) – Krenželok, Klus, Kunc, Kaláb, Zdeněk, Štěpánek, Kučera – Gřesík, Raček, Vilček, Peterka, Baláž, Konečný, Raška, Beránek, Malát, Dang, Toman, Potočný.

    Rozhodčí: Vrba – Otáhal, Kráľ.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:43
    Vítkovice se na chvíli usídlily před jihlavskou brankou, ale Judu zatím ohrozit nedokázaly.
     
    01:23
    Peschout vyvážel puk na druhou stranu, ovšem brzy o něj přišel. Na to reagovali hosté, kteří se dostali až před branku, nicméně David Malát nedokázal Judu výrazněji zaměstnat.
     
    01:44
    To až nyní, kdy se před jihlavským gólmanem zjevili dva hráči soupeře, jenže právě Malát si zblízka v zakončení nepočínal úplně dobře.
     
    02:34
    Také Jihlavští se na okamžik dostali před branku Dani, ale ani domácí tým se nedokázal výrazněji prosadit.
     
    04:00
    Jozef Baláž střílel z pravého kruhu na vzdálenější tyčku. Ačkoliv Judovi kotouč vypadl, vyrazil ho před sebe a tam už byli jeho spoluhráči. Následně je pískáno zakázané uvolnění Vítkovic.
     
    04:24
    Heinrich našel přihrávkou z pravé strany před brankou volného Čermáka, který si chtěl navést puk na bekhend, ovšem ten mu přeskočil hokejku.
     
    04:38
    Vzápětí už Čermák puk před brankou po další výzvě Heinricha našel, nicméně byl blízko Daňovi a nedokázal ho prostřelit.
     
    05:23
    Následuje další zakázané uvolnění Vítkovic.
     
    05:52
    Nechybělo moc a Kadleček si málem našel odražený puk mezi kruhy. Kotouč ale zkrotit nedokázal.
     
    06:15
    Dopředu tak jdou Vítkovičtí. Ačkoliv Adam Beránek nabral pořádnou rychlost, červenožlutí mu vystavili po přechodu útočné modré ukázkovou stopku.
     
    06:45
    Trošku toho ledu asi neuškodí, jako by si řekl Tomáš Mejzlík. Jihlavský plejer měl sice k puku před Matějem Daňou dále, aby vzápětí před jihlavským gólmanem zabrzdil a pořádně jej "vohodil." Je mi s podivem, že na to nezareagovali hráči soupeře.
     
    07:38
    Opravdu nevím, jak by chtěl Dominik Raška lépe dostat puk, než nyní. Mezi kruhy na něj čekala dálnice volného prostoru, jenže trefit tři tyče, to nebyl úkol, který by vítkovický útočník zvládl.
     
    08:11
    Ačkoliv ve Velké Británii, potažmo Anglii, je jednoznačně oblíbenější fotbal, tak Joshua Waller ukázal, že to kluci z ostrova umí i na bruslích. Nyní oklamal soupeře hezkou stahovačkou a vzápětí vyslal na Daňu povedenou střelu, jenž skončila na betonech gólmana Vítkovic.
     
    08:33
    David Malát bude nyní sledovat počínání svých kamarádů z trestné lavice, neboť se proti soupeři vytasil kolínkem. Jde si odsedět dvě minuty.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    09:28
    Jihlavští se nejprve nedokázali udržet na modré a je tak pískán ofsajd, vzápětí Vítkovice vyhodily puk až k Judovi.
     
    09:44
    Což o to, Richard Peschout, několikanásobný hokejbalový medailista, zavezl puk na vrchol levého kruhu, ale jeho střela Dańovi potíže neudělala a gólman Vítkovic nadzvedl puk do ochranné sítě.
     
    09:56
    Lukáš Mareš se do posledního domácího zápasu Dukly zapsal tím, že v prodloužení ukázal záda obraně Liberce a rozhodl celý zápas. Nyní zapisuje dvě minuty za krosček a síly na ledě se srovnají.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    10:33
    Vítkovičtí jsou v plném počtu a mají výhodu přesilové hry. Zkrácené.
     
    11:01
    David Zdeněk hledal střílenou přihrávkou před brankou Dominika Rašku. Ze své pozice už jsem viděl, jak jde Raškovi kotouč přímo na hůl a ten se ho chystal zamést to branky. Ale kde se vzal, tu se vzal, Matěj Vála puku se ujal a zkazil tak šanci hostí. Což je pro Duklu pozitivem. Ne už to, že obránce, který naskočil i za A-tým Jihlavy, nedokázal vyhodit.
     
    11:51
    Pět vteřin před koncem hostující početní výhody napřáhl ke střele z pravého kruhu Radim Štěpánek. Gólman Dukly Jaroslav Juda na tento pokus viděl a schoval ho ve své výstroji.
     
    11:56
    Také Jihlavští jsou již v pěti.
     
    12:41
    Ukázal se také druhý zástupce ostrovní země, Sean Norris. U levé tyče Dani zkoušel puk takřka z nulového úhlu doklepnout do branky a nechybělo moc, aby se mu to povedlo. Gólman hostí si ale věděl rady.
     
    13:11
    Po ofsajdu Jihlavy se hned po buly provinil David Donda a také on půjde na dvě minuty ven.
     
    13:11
    Ex-havlíčkobrodský hráč dostává dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    13:42
    Vítkovičtí se už formují před Judovou brankou a hledají vhodný prostor ke střelbě.
     
    14:09
    Ten zatím nenašli. Tím spíše, když za brankou získal kotouč Mareš a snažil se puk vyhodit po prknech. Neúspěšně.
     
    14:15
    Možná to chtěl Lukáš Mareš zkusit i podruhé, ale že by mu to bylo dovoleno, to vůbec. Dominik Raška ukázal, jak asi má vypadat učebnicová sekerka – přímo na ruku. Zatímco obránce Dukly jede s bolestivou grimasou na střídačku, útočník hostí si odsedí dvě minuty a ani tato přesilovka se nedohraje do konce celá.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    15:11
    Zkrácenou přesilovku si vyzkouší také Jihlava, jelikož David Donda už je na kluzišti.
     
    16:15
    Jihlava se během zkrácené početní výhody nedokázala zabydlet před Daňou a tudíž jej ani neohrozila. Hraje se tak v plném počtu a stále bez branek.
     
    17:38
    Dvě minuty a dvaadvacet vteřin před koncem úvodního dějství vidíme třetí zakázané uvolnění Vítkovic v první dvacetiminutovce.
     
    18:26
    Oba dva celky nyní ukázaly za brankou Dukly pořádnou bojovnost, ze které těží hosté. Mají kotouč pod svojí kontrolou.
     
    18:42
    Daniel Krenželok vyslal od modré ránu, která měla solidní parametry. Šla kousek nad ledem na bližší tyč, kde se dobře zorientoval Juda a nastavil svůj beton.
     
    19:00
    Posledních 60 vteřin první třetiny je zde.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina prvního dějství je za námi. Nějaké ty šance jsme na Horáckém zimním stadionu viděly, ale ani jedna nebyla gólová a proto platí, že po dvaceti minutách je stav 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Z druhé třetiny je odehráno osm vteřin a už zde máme další trest. Na vítkovickou trestnou odjíždí Radim Štěpánek za to, že se provinil podražením.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    20:51
    Velká šance Dukly. Josh Waller našel ze středu útočného pásma zcela volného Aleše Heinricha, jenž v dobré pozici na pravé straně rozvlnil jenom boční síť.
     
    21:00
    Vzápětí Heinrich vrátil puk před branku pro Wallera, který byl ale příliš blízko Daňovi a neusměrnil puk za záda vítkovického gólmana.
     
    21:38
    Zakázané uvolnění Dukly, to je pro domácí při přesilovce trošku komplikace.
     
    22:08
    Nepovedená jihlavská přesilovka znamená to, že Vítkovičtí hrají v plném počtu.
     
    22:27
    Hra se nyní opět stěhuje před branku hostí, jelikož se Vítkovice dopustily zakázaného uvolnění.
     
    23:11
    Tohle byla řádná rána, kterou na vítkovickou svatyni vyslal Lukáš Mareš. Jenže aby skončila v bráně, musel by domácí forvard trefit tři tyče, což se nestalo.
     
    24:59
    Je zde další zakázané uvolnění, tentokrát na straně domácí Jihlavy.
     
    25:10
    Závar před brankou Judy vyřešili jihlavští hráči dobře, nepustili proto soupeře do nějakého ohrožení vlastního gólmana.
     
    25:38
    Hosté se ale udrželi v útočném pásmu. Byl to Štěpánek, jenž vyslal na Judu nahození od modré, se kterým si jihlavský brankář poradil bez problémů.
     
    26:20
    Jihlavští odolávají tlaku soupeře, tím spíše, že nyní to mají na střídačku dále než Vítkovice. Povedená střela Peterky ze středu pásma šla jen těsně vedle pravé tyčky Judy. Poté se zpoza domácí branky prosmýkl k pravé tyčce Krenželok, jenž servíroval kotouč spoluhráčům podél brankové čáry, jenže ti jej nedokázali zasáhnout.
     
    28:40
    K odraženému puku se na pravém kruhu dostal David Malát. Na nic nečekal a vyslal tvrdou ránu, kterou Juda dokázal vyrazit.
     
    28:58
    Na druhé straně se do střelecké pozice prosmýkl Norris, který se vyhnul soupeři, a Daňa si po delším času připisuje úspěšný zákrok.
     
    30:05
    Jihlavští se dopustili úmyslného ofsajdu, proto se hra stěhuje před Judu.
     
    31:59
    Mezi kruhy se na chvilku zjevil nehlídaný Aleš Heinrich. Dostal puk a vystřelil, nicméně i nyní byl Daňa pozorný. Hraje se tak stále bez branek.
     
    32:53
    Viktor Konečný se v útočném pásmu dostal k odraženému puku, když ukázal dva tři rychlé kroky. Jenže dobře ho vystínoval Tomáš Mejzlík. Jihlavský útočník soupeře nejprve vytlačil z ideální střelecké pozice a poté mu rybičkou zamezil ve střele.
     
    34:26
    Otestovat pozornost gólmana Dukly chtěl opětovně Viktor Konečný, napřahujíc z levé strany. Rozhodně nešlo o špatnou střelu, ta si však nenašla cestu mezi tři tyče – mimo.
     
    34:35
    Konečný šel střídat, proto už asi neviděl, jak se před brankou natahoval po puku Potočný, ovšem Juda podržel svůj tým dobrým zákrokem.
     
    35:16
    David Gřesík byl oním mužem, který mohl prolomit bezbrankový stav. Před Judou se totiž dostal k odraženému puku, ovšem na vzniklou situaci už nestačil reagovat a nesklepl kotouč tam, kam by on i celý jeho tým chtěl.
     
    35:43
    Po jihlavském zakázaném uvolnění ujel po levé straně Josh Waller. Zkusil vystřelit z kruhů, což se mu podařilo – byť byl stíhán dvěma hráči soupeře – ale netrefil prostor u vzdálenější tyče.
     
    36:23
    Lukáš Jindra se prezentoval tvrdou ránou z pravého kruhu. Daňa jí vytěsnil před sebe a dojíždějícímu Adamovi v zakončení přeskočil kotouč hokejku. Vítkovičtí se následně osvobozují na zakázané uvolnění.
     
    37:08
    Adam s Jindrou udrželi po nahození svých spoluhráčů kotouč v útočném pásmu a bojují o něj, ale poté byl na modré důraznější Daniel Krenželok a na chvíli puk posunul do neutrální zóny.
     
    37:56
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Aleš Heinrich nejenže na modré nezavezl puk do pásma, ale podržel jej a během okamžiku o něj přišel. Vystartovali po něm totiž dva hráči soupeře. Toman čistě odebral jihlavskému útočníkovi puk a posunul jej na Baláže. Ten se řítil sám na Judu, který jeho střelu ještě stačil vyrazit, ale na dorážku RADIMA TOMANA už neměl šanci dosáhnout. Asistence: Josef Baláž.
     
    38:40
    Vítkovičtí mají po vstřelené brance rázem kupu elánu a jsou znovu před Judovou svatyní.
     
    39:02
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    57,2 vteřiny před koncem druhé třetiny se Slezané dostávají do dvougólového vedení. Klus totiž hezkou přihrávkou vybídl před brankou ke skórování DOMINIKA RAČKA. Útočník Vítkovic byl při zakončení nejprve faulován, ale i tak dokázal dotlačit kotouč pod Judou do sítě. Asistence: Dominik Klus.
     
    39:20
    Nechybělo moc, aby si ránu od modré v podání Štěpánka našel jeden z najíždějících hráčů Vítkovic a před brankou jí usměrnil za záda Judy. Na puk nedosáhl jen o malý kousek.
     
    39:30
    Jihlavští budou mít patrně zkraje závěrečné dvacetiminutovky minutu a půl dlouhou přesilovku, neboť Matěj Kučera jde za katr kvůli vysoké holi.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    39:59
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté během tří minut strhávají zápas na svojí stranu a Heinrichova chyba před prvním gólem tak celou Duklu pořádně rozhodila, protože nyní Jihlavští inkasují při své přesilovce. Baláž vybojoval ve středním pásmu puk, který posunul na modrou pro RADIMA TOMANA. Ten si popojel přes tuto čáru a poté nápřahem vymetl prvou šibenici branky. Lapačka Judy přišla pozdě. Asistence: Jozef Baláž.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla dlouho ve znamení nevyužitých šancí. Když už se zdálo, že i tato část skončí bez branek, předvedl domácí útočník Heinrich zbytečnou chybu, ztratil puk a Vítkovice se zásluhou Radima Tomana ujaly vedení. Dukla se po této trefě sesypala, za dalších 66 sekund inkasovala z hole Dominika Račka a tři desetiny před koncem této periody se hosté prosadili i ve vlastním oslabení. Autorem jejich třetího gólu byl Radim Toman – 0:3.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    ALEŠ HEINRICH se revanšuje za úvodní gól Vítkovic, který poslal Slezany na koně. Využívá totiž přesilovou hru, když si zblízka našel puk před brankou Dani a pohodlně ho doklepl do sítě. Prostě byl tam, kde jako útočník měl být, a vyplatilo se mu to. Bez asistence.
     
    41:39
    Dukla také rázem ožila a možná nyní čeká vítkovické hráče nepříjemných osmnáct a půl minuty.
     
    42:19
    Čermák zkoušel z levé strany nahodit kotouč po ledě na Daňu, který jej vyrazil do ochranné sítě nad branku.
     
    43:06
    Po střele Hrabaně z pravého kruhu se natahoval po odraženém puku domácí forvard Čermák, nicméně těsně na něj nedosáhl.
     
    43:16
    Kotouč ale stále zůstal v jihlavském držení a nyní měl tedy hodně dobrou šanci Patrik Hrabaň. Na pravém kruhu využil volného prostoru a připravil si puk na střelu, kterou Daňa horko těžko schoval ve výstroji.
     
    43:45
    Klusem nazozený puk z pravé strany našel před brankou Viktor Konečný a hodně rychle dorážel. Jaroslav Juda ale dobrým reflexem udržel domácí tým na dvougólovém deficitu.
     
    44:23
    Zakázané uvolnění Vítkovic.
     
    45:45
    Vítkovičtí jsou s událostmi posledních vteřin navýsost spokojení, neboť Dukla dvakrát vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    46:45
    Jihlavští junioři už jsou u puku, ale přes pozornou obranu Vítkovic na modré se zatím dostat nemohou.
     
    47:05
    Kdyby HZS neměl střechu (a že tato část stadionu není zrovna v dobrém stavu), byl by tento ofsajd Vítkovic vidět snad až z letadla.
     
    47:27
    Vítkovická tvrz na jejich obranné modré zatím slaví pořádné úspěchy. Daňa si v posledních dvou třech minutách nemusel připisovat žádný zákrok.
     
    48:31
    Střelu Rašína od modré dokázal Daňa udržet ve výstroji a znovu si tak po delším času sáhl na puk.
     
    48:47
    To si naopak nemohl říct Juda, neboť pokus hostujícího Baláže byl Heinrichem sražen mimo tři tyče.
     
    49:27
    Mejzlík se dostal ve středním pásmu k odraženému puku, který rychle dal na Heinricha. Ten neměl dostatečnou rychlost, proto ani nešel do souboje s obráncem, nýbrž přes něj zkusil vystřelit. Daňa byl znovu pozorný.
     
    50:42
    Krenželok našel hezkou zadovkou zpoza Judovy branky zcela volného Viktora Konečného, který si zblízka vylámal zuby na jihlavském gólmanovi. Vítkovice mohly nyní udělat rozhodující krok ke třem bodům.
     
    52:16
    Jihlavě se pomalu krátí čas na zdramatizování zápasu. Domácím by určitě pomohl kontaktní gól, ovšem Vítkovice zatím dobře brání získané vedení.
     
    52:56
    David Čermák nabral na levé straně rychlost a bleskově se prodral k brance. Zkusil zakončení na přední tyč, které si ale Daňa pohlídal.
     
    53:22
    A stejně pozorný byl při takřka totožné akci Aleše Heinricha, jehož střela mířila na vzdálenější tyč. Vítkovice nyní ukázaly dvě velká okénka v defenzívě.
     
    53:22
    Není se proto co divit oddechovému času Vítkovic.
     
    54:38
    Další jihlavský útok končí ofsajdem, vzápětí přichází do placu zakázané uvolnění Vítkovic.
     
    55:15
    Zdá se, že Vítkovicím oddechový čas pomohl. Nyní se opět soustředí na pozornou defenzívu s cílem nedostat Duklu na jednobrankový rozdíl.
     
    55:52
    Ač se to hostující střídačce pramálo líbí, následuje další zakázané uvolnění Vítkovic.
     
    55:57
    Hned po buly si sjel před branku Peschout, který chtěl tečovat Jindrovu střelu. Neúspěšně, Daňa byl pozorný.
     
    56:12
    Lukáš Jindra dostal dobrý pas mezi kruhy. Vystřelil z první a pakliže by trefil prostor tří tyčí, neměl by asi Matyáš Daňa moc šancí. Jenže zařízení minul.
     
    57:08
    Mejzlík s Heinrichem sice protlačili puk až před vítkovickou svatyni, tam ho ale Daňa pohodlně zastavil.
     
    57:38
    Vítkovicím nyní bohatě stačí vyhazovat kotouče do středního pásma nebo protečovávat k brance soupeře tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    57:59
    Po střele Tomana se dostal kotouč mezi kruhy pro Krenželoka, který se ostře opřel do puku a Juda měl co dělat, aby jej vyrazil před sebe.
     
    58:13
    Šance Dukly na dramatizaci zápasu klesají k nule, jelikož jihlavští hráči chybovali při střídání a hráli v šesti. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě jde odsedět Richard Peschout.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    58:47
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Také hosté využívají přesilovku. Po Kučerově střele od modré si před brankou našel kotouč JOZEF BALÁŽ a zvedl puk přesně do bližšího rohu nad pravé rameno Judy. Asistence: Matěj Kučera, Radim Toman.
     
    Konec zápasu. (20:03:30)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 41. Heinrich – 38. Toman (Baláž), 40. Raček (Klus), 40. Toman (Baláž), 59. Baláž (Kučera, Toman)


    HC Dukla Jihlava: Juda (Šťastný) – Vála, Mareš, Hrabaň, Rašín, Havelka, Krtek – Čermák, Heinrich, Mejzlík – Jindra, Adam, Peschout – Slabý, Kadleček, Donda – Norris, Waller
    HC Vítkovice Ridera: Daňa (Malík) – Zdeněk, Krenželok, Kučera, Štěpánek, Klus, Kaláb, Kunc – Raška, Baláž, Toman – Peterka, Dang, Vilček – Gřesík, Malát, Raček – Konečný, Potočný, Beránek

    Rozhodčí: Vrba – Otáhal, Kráľ
    bahis siteleri