Jihlava – Vítkovice 1:4 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.) | K. Vary – HC Litvínov 3:4 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 2:3 (po pr.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 28.09.2017, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:47
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Také hosté využívají přesilovku. Po Kučerově střele od modré si před brankou našel kotouč JOZEF BALÁŽ a zvedl puk přesně do bližšího rohu nad pravé rameno Judy. Asistence: Matěj Kučera, Radim Toman.
     
    58:13
    Šance Dukly na dramatizaci zápasu klesají k nule, jelikož jihlavští hráči chybovali při střídání a hráli v šesti. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě jde odsedět Richard Peschout.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    56:12
    Lukáš Jindra dostal dobrý pas mezi kruhy. Vystřelil z první a pakliže by trefil prostor tří tyčí, neměl by asi Matyáš Daňa moc šancí. Jenže zařízení minul.
     
    53:22
    Není se proto co divit oddechovému času Vítkovic.
     
    52:56
    David Čermák nabral na levé straně rychlost a bleskově se prodral k brance. Zkusil zakončení na přední tyč, které si ale Daňa pohlídal.
     
    50:42
    Krenželok našel hezkou zadovkou zpoza Judovy branky zcela volného Viktora Konečného, který si zblízka vylámal zuby na jihlavském gólmanovi. Vítkovice mohly nyní udělat rozhodující krok ke třem bodům.
     
    43:45
    Klusem nazozený puk z pravé strany našel před brankou Viktor Konečný a hodně rychle dorážel. Jaroslav Juda ale dobrým reflexem udržel domácí tým na dvougólovém deficitu.
     
    43:16
    Kotouč ale stále zůstal v jihlavském držení a nyní měl tedy hodně dobrou šanci Patrik Hrabaň. Na pravém kruhu využil volného prostoru a připravil si puk na střelu, kterou Daňa horko těžko schoval ve výstroji.
     
    40:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    ALEŠ HEINRICH se revanšuje za úvodní gól Vítkovic, který poslal Slezany na koně. Využívá totiž přesilovou hru, když si zblízka našel puk před brankou Dani a pohodlně ho doklepl do sítě. Prostě byl tam, kde jako útočník měl být, a vyplatilo se mu to. Bez asistence.
     
    39:59
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté během tří minut strhávají zápas na svojí stranu a Heinrichova chyba před prvním gólem tak celou Duklu pořádně rozhodila, protože nyní Jihlavští inkasují při své přesilovce. Baláž vybojoval ve středním pásmu puk, který posunul na modrou pro RADIMA TOMANA. Ten si popojel přes tuto čáru a poté nápřahem vymetl prvou šibenici branky. Lapačka Judy přišla pozdě. Asistence: Jozef Baláž.
     
    39:30
    Jihlavští budou mít patrně zkraje závěrečné dvacetiminutovky minutu a půl dlouhou přesilovku, neboť Matěj Kučera jde za katr kvůli vysoké holi.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    39:20
    Nechybělo moc, aby si ránu od modré v podání Štěpánka našel jeden z najíždějících hráčů Vítkovic a před brankou jí usměrnil za záda Judy. Na puk nedosáhl jen o malý kousek.
     
    39:02
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    57,2 vteřiny před koncem druhé třetiny se Slezané dostávají do dvougólového vedení. Klus totiž hezkou přihrávkou vybídl před brankou ke skórování DOMINIKA RAČKA. Útočník Vítkovic byl při zakončení nejprve faulován, ale i tak dokázal dotlačit kotouč pod Judou do sítě. Asistence: Dominik Klus.
     
    37:56
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Aleš Heinrich nejenže na modré nezavezl puk do pásma, ale podržel jej a během okamžiku o něj přišel. Vystartovali po něm totiž dva hráči soupeře. Toman čistě odebral jihlavskému útočníkovi puk a posunul jej na Baláže. Ten se řítil sám na Judu, který jeho střelu ještě stačil vyrazit, ale na dorážku RADIMA TOMANA už neměl šanci dosáhnout. Asistence: Josef Baláž.
     
    36:23
    Lukáš Jindra se prezentoval tvrdou ránou z pravého kruhu. Daňa jí vytěsnil před sebe a dojíždějícímu Adamovi v zakončení přeskočil kotouč hokejku. Vítkovičtí se následně osvobozují na zakázané uvolnění.
     
    35:16
    David Gřesík byl oním mužem, který mohl prolomit bezbrankový stav. Před Judou se totiž dostal k odraženému puku, ovšem na vzniklou situaci už nestačil reagovat a nesklepl kotouč tam, kam by on i celý jeho tým chtěl.
     
    32:53
    Viktor Konečný se v útočném pásmu dostal k odraženému puku, když ukázal dva tři rychlé kroky. Jenže dobře ho vystínoval Tomáš Mejzlík. Jihlavský útočník soupeře nejprve vytlačil z ideální střelecké pozice a poté mu rybičkou zamezil ve střele.
     
    28:58
    Na druhé straně se do střelecké pozice prosmýkl Norris, který se vyhnul soupeři, a Daňa si po delším času připisuje úspěšný zákrok.
     
    26:20
    Jihlavští odolávají tlaku soupeře, tím spíše, že nyní to mají na střídačku dále než Vítkovice. Povedená střela Peterky ze středu pásma šla jen těsně vedle pravé tyčky Judy. Poté se zpoza domácí branky prosmýkl k pravé tyčce Krenželok, jenž servíroval kotouč spoluhráčům podél brankové čáry, jenže ti jej nedokázali zasáhnout.
     
    20:51
    Velká šance Dukly. Josh Waller našel ze středu útočného pásma zcela volného Aleše Heinricha, jenž v dobré pozici na pravé straně rozvlnil jenom boční síť.
     
    20:08
    Z druhé třetiny je odehráno osm vteřin a už zde máme další trest. Na vítkovickou trestnou odjíždí Radim Štěpánek za to, že se provinil podražením.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    18:42
    Daniel Krenželok vyslal od modré ránu, která měla solidní parametry. Šla kousek nad ledem na bližší tyč, kde se dobře zorientoval Juda a nastavil svůj beton.
     
    14:15
    Možná to chtěl Lukáš Mareš zkusit i podruhé, ale že by mu to bylo dovoleno, to vůbec. Dominik Raška ukázal, jak asi má vypadat učebnicová sekerka – přímo na ruku. Zatímco obránce Dukly jede s bolestivou grimasou na střídačku, útočník hostí si odsedí dvě minuty a ani tato přesilovka se nedohraje do konce celá.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    13:11
    Ex-havlíčkobrodský hráč dostává dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    09:56
    Lukáš Mareš se do posledního domácího zápasu Dukly zapsal tím, že v prodloužení ukázal záda obraně Liberce a rozhodl celý zápas. Nyní zapisuje dvě minuty za krosček a síly na ledě se srovnají.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    08:33
    David Malát bude nyní sledovat počínání svých kamarádů z trestné lavice, neboť se proti soupeři vytasil kolínkem. Jde si odsedět dvě minuty.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    08:11
    Ačkoliv ve Velké Británii, potažmo Anglii, je jednoznačně oblíbenější fotbal, tak Joshua Waller ukázal, že to kluci z ostrova umí i na bruslích. Nyní oklamal soupeře hezkou stahovačkou a vzápětí vyslal na Daňu povedenou střelu, jenž skončila na betonech gólmana Vítkovic.
     
    07:38
    Opravdu nevím, jak by chtěl Dominik Raška lépe dostat puk, než nyní. Mezi kruhy na něj čekala dálnice volného prostoru, jenže trefit tři tyče, to nebyl úkol, který by vítkovický útočník zvládl.
     
    04:24
    Heinrich našel přihrávkou z pravé strany před brankou volného Čermáka, který si chtěl navést puk na bekhend, ovšem ten mu přeskočil hokejku.
     
    01:44
    To až nyní, kdy se před jihlavským gólmanem zjevili dva hráči soupeře, jenže právě Malát si zblízka v zakončení nepočínal úplně dobře.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 41. Heinrich – 38. Toman (Baláž), 40. Raček (Klus), 40. Toman (Baláž), 59. Baláž (Kučera, Toman)


    HC Dukla Jihlava: Juda (Šťastný) – Vála, Mareš, Hrabaň, Rašín, Havelka, Krtek – Čermák, Heinrich, Mejzlík – Jindra, Adam, Peschout – Slabý, Kadleček, Donda – Norris, Waller
    HC Vítkovice Ridera: Daňa (Malík) – Zdeněk, Krenželok, Kučera, Štěpánek, Klus, Kaláb, Kunc – Raška, Baláž, Toman – Peterka, Dang, Vilček – Gřesík, Malát, Raček – Konečný, Potočný, Beránek

    Rozhodčí: Vrba – Otáhal, Kráľ
    bahis siteleri